واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان غربی مهر گزارش می دهد:
سهم ناچیز ایران از گردشگری در جهان/هتل ها و مراکز اقامتی مناسبی نداریم
ارومیه – خبرگزاری مهر: ایران با وجود توانمندی، پتانسیل، تمدن و قدمت بالای تاریخی بی نظیر در دنیا تاکنون نتوانسته از این مواهب به درستی بهره کافی را برد و سال گذشته تنها نیم درصد از درآمد حاصل از این صنعت نصیب کشور شده است سهمی که بسیار ناچیز است.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور صنعت گردشگری صنعت پر رونقی است به گونه ای که در سال گذشته یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در جهان جابه جا شده اند که سهم ایران فقط چهار و نیم میلیون نفر بوده است. این درحالی است که ایران ثروت عظیمی برای جذب گردشگر در تمامی بخش ها داشته و دارد ثروتی که تاکنون در سایه بی توجهی مسئولان رفته رفته برباد می رود با وجود این ثروت خدادادی سهم ایران از گردشگران خارجی در سال گذشته بسیار ناچیز بوده و تنها نیم درصد از درآمد حاصل از این صنعت نصیب کشور ما شده است. هم اکنون زیرساخت های گردشگری از جمله هتلها، مراکز اقامتی، عدم توجه به آژانس ها و تورهای مسافرتی و گردشگری در کنار بی برنامگی حوزه گردشگری طی سالهای اخیر موجب شده چرخ های صنعت توریسم و گردشگری دچار رکود شوند. بیکاری، رکود واحدهای تولیدی و مشکلات اقتصادی تاحدودی گریبانگیر تمامی استانها به خصوص آذربایجان غربی است در حالی که توجه به زیرساخت های گردشگری می تواند مشکل گشای بزرگی برای مسئولان در این راه باشد.
کشور هتل و مراکز اقامتی مناسب ندارد رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور جمعه در جریان سفر یک روزه به آذربایجان غربی وضعیت گردشگری این استان را مورد بررسی قرار داد در این سفر مسعود سلطانی فر ابتدا از بافت قدیمی شهر و بازار تاریخی ارومیه بازدید کرد. وی در این بازدید گفتگویی با خبرنگاران استان داشت و با انتقاد از مشکلات زیرساخت صنعت گردشگری در کشور گفت: یک هزار و 60 هتل در کشور موجود است که از این تعداد فقط 130 هتل چهار و پنج ستاره هستند. مسعود سلطانی فر با بیان اینکه کمبود هتلها و مراکز اقامتی مناسب برای گردشگران خارجی از مشکلات بخش گردشگری است اظهارداشت: این در حالی است که در سال گذشته چهار میلیون و 500 هزار گردشگر خارجی وارد کشور شده اند و نیازمند افزایش هتلهای با کیفیت هستیم. وی ادامه داد: برای اینکه مطابق با برنامه ریزیهای انجام شده در این زمینه حرکت کنیم باید هتل های چهار ستاره و پنج ستاره در کشور به سه برابر میزان موجود برسد تا در آینده بتوانیم میزبان 20 میلیون گردشگر خارجی پیش بینی شده در کشور باشیم. سلطانی فر با بیان اینکه باید تسهیل در صدور ویزا، ساماندهی آژانسهای مختلف گردشگری، ساماندهی تورهای گردشگری و سایر زیرساختها باید در کشور اصلاح شوند و به وضعیت مناسب برسند عنوان کرد: در این راستا دولت با تشکیل کارگروه های متعدد در پی رفع این مشکلات است که کارگروه گردشگری سلامت و کارگروه تسهیل در صدور ویزا از جمله این کارگروهها هستند. وی ادامه داد: هماهنگی های خوبی توسط کارگروه تسهیل در صدور ویزا برای گردشگران خارجی انجام شده و ما هم در راستای ساماندهی صدور ویزا و لغو روادید با برخی از کشورها قدمهای خوبی برمی داریم. سلطانی فر شریح ظرفیت های موجود در حوزه گردشگری کشور افزود: ایران ده ها هزار مکان فرهنگی، تاریخی و جاذبه های فراوان مذهبی و طبیعی دارد که می توان با استفاده بهینه از آن درآمدهای این حوزه را چندین برابر ارتقاء داد. وی با تبریک فرا رسیدن دهه کرامت گفت: وجود بارگاه منور امام رضا(ع) در مشهد مقدس و مرقد نورانی کریمه اهل بیت(ع) در قم از ظرفیت های بالقوه جذب گردشگر داخلی و خارجی است.
ایران به محور گردشگری حلال در جهان تبدیل شود رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه از زمان فعالیت دولت یازدهم دولت در چند ماه گذشته با تغییر ادبیات خود توانسته است علاقه مندی گردشگران خارجی را برای حضور در کشورمان افزایش دهد گفت: میزان ورود گردشگران خارجی به کشور در سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته 200 درصد افزایش یافته است. سلطانی فر ادامه داد : 90 درصد گردشگران خارجی با اهداف گردشگری طبیعی، تاریخی، مذهبی و غیره وارد کشور می شوند و تنها 10 درصد برای حضور در همایشها به ایران سفر می کنند. وی با تاکید بر اینکه احترام به فرهنگ ایرانی مورد توجه گردشگران خارجی ورودی به کشور بوده و موردی از ناهنجاری های فرهنگی از سوی گردشگران ورودی وجود نداشته است یاد آور شد: سال گذشته یک میلیون و 600 هزار از کشور عراق نیز با هدف بازدید از اماکن متبرکه وارد کشورمان شده اند. وی گفت: ایران اسلامی می تواند به عنوان یکی از کشورهای مسلمان به محور گردشگری حلال جهان تبدیل شود چون در ایران تمام مسایل اخلاقی مورد توجه مسلمانان جهان رعایت می شود. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در ادامه با تاکید بر اینکه گردشگری نباید محدود به چند استان شمالی و یا انگشت شمار کشور شود گفت: در گذشته تنها هشت تا 9 استان کشور بخصوص در شمال پذیرای حجم بسیاری از گردشگران و مسافران داخلی و خارجی بودند ولی در سالهای اخیر گردشگری در کشور محدود به این استانها نبوده و بسیاری از استانهای دیگر نیز به مقصد گردشگری تبدیل شده اند.
گردشگری نباید محدود به برخی استانهای کشور شود سلطانی فر با بیان اینکه برای افزایش گردشگران داخلی به دنبال تخفیف هایی برای مسافران و نیز بسته های تشویقی برای سفرهای داخلی هستیم گفت: در تعطیلات عید نوروز و عید فطر 10 الی 15 میلیون نفر از مردم کشور اقدام به مسافرت می کنند که 100 تا 110 روز در سال ایام پر تردد مسافر در کشور را شاهد هستیم. وی ادامه داد: برخی پروژهای گردشگری که در حال احداث در کشور و در استان هاست ممکن است در طی روند اداری و عمرانی خود با برخی مشکلات مواجه شوند ولی بسیاری از مشکلات با تعامل درون استانی قابل رفع می باشد. وی ایجاد زیرساخت های گردشگری مناسب برای درآمدزایی قابل توجه در این بخش را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایران با داشتن دهها هزار مکان تاریخی، فرهنگی و جاذبه های زیارتی و مذهبی از جمله بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) و مرقد حضرت معصومه (س)، می تواند کارنامه درخشان تری در حوزه گردشگری داشته باشد. رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از 31 هزار مکان و بنای فرهنگی و تاریخی در کشور وجود دارد که 17 اثر در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است اظهارداشت: تحریم های اقتصادی سبب فروش نرفتن نفت می شود بنابراین دولت با رویکرد مناسبی در حال توسعه ارتباطات خارجی است. به هر روی توسعه صنعت گردشگری تنها وظیفه این سازمان نیست و برای رونق و شکوفایی آن نیازمند همت و مشارکت همگانی هستیم که برای جلب این مشارکت ابتدا باید به این باور برسیم که صنعت گردشگری باید توسعه یابد. معاون رئیس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در جریان سفر به آذربایجان غربی با حضوردر بازار قدیمی این شهر از بخشهای مختلف این بازار بازدید و از روند بازسازی این بازار آشنا شد. دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، حضور در نماز جمعه ارومیه، بازدید از مجتمع گردشگری باری ارومیه و نشست با فعالان گردشگری استان آذربایجان غربی از دیگر برنامه های سفر معاون رئیس جمهور و ریئیس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری به ارومیه بود.
۱۳۹۳/۶/۸ - ۱۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]