واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ شهريور ۱۳۹۳ (۱۴:۱۴ب.ظ)
اولين برنده ايراني جايزه يونسکو در حوزه علوم زيستي: آينده پزشکي همراه با سلول درماني است رئيس پژوهشکده سلول هاي بنيادي پژوهشگاه رويان گفت: بدون شک آينده پزشکي، همراه با سلول درماني خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، بهاروند با بيان اين مطلب گفت: حوزه پژوهش و تحقيقات ما در پژوهشگاه رويان در چهار حوزه اصلي قرار مي گيرد که اولين حوزه توليد منابع سلول هاي بنيادي است.
وي افزود: براي اولين بار در ايران موفق به توليد سلول هاي بنيادي جنيني (سال 2004) و پرتوان انساني (سال 2008) شديم و به دنبال آن با تأسيس گروه و سپس پژوهشکده سلول هاي بنيادي، سلول هاي بنيادي خاصِ بافت از جمله سلول هاي بنيادي خون ساز، عصبي و مزانشيمي را توليد کرديم و کشت و تمايز آنها را به رده هاي مختلف سلولي مانند سلول هاي عصب، قلب، عروق، کبد، بتاي پانکراس، استخوان و غضروف انجام داديم.
وي يادآور شد: محيط کشت جديدي را که از لحاظ شيميايي تعريف شده است، با نام R2i (دو مهار کننده رويان) مطرح کرديم که کاربرد آن در توليد سلول هاي بنيادي جنيني با بازدهي تقريبا 100 درصد و حفظ سلول ها در حالت پايه پرتواني است.
برنده ايراني جايزه يونسکو در حوزه علوم زيستي دومين حوزه فعاليت خود را ترجمان علم در مدل هاي حيواني عنوان کرد و گفت: ما سلول هاي بنيادي را در مدل هاي حيواني پيوند زدهايم تا عملکرد و تأثير آنها را در بهبود بيماري بررسي کنيم. وي از جمله اين پيوندهاي انجام شده را در مدل هاي ام اس، آسيب چشم، آلزايمر، آسيب نخاعي، سکته قلبي، ديابت، آسيب کبدي، پارکينسون، بيماري هاي پوستي و کليوي و نواقص استخوان و غضروف ذکر کرد.
به گفته رئيس پژوهشکده سلول هاي بنيادي پژوهشگاه رويان، سومين حوزه فعاليت، ترجمان علم در کارآزمايي هاي باليني است که تاکنون 36 کارآزمايي باليني در انسان در گروه پزشکي ترميمي پژوهشگاه رويان در زمينه هاي مختلف، از جمله بيماري هاي قلبي- عروقي، پوست، استخوان و غضروف، عصبي و چشمي انجام و کليه کارآزمايي هاي باليني صورت گرفته در سايت NIH ثبت شده است.
بهاروند چهارمين حوزه را کاربرد علم در سلول درماني نام برد و در ادامه گفت: به دنبال فعاليت هاي ذکر شده، کاربرد سلول هاي بنيادي را در سلول درماني بررسي کرديم و در اين خصوص مرکز سلول درماني رويان تأسيس شد که در آن 1200 بيمار ويتيليگو، بيش از 100 بيمار مبتلا به زخم آکنه و چين وچروک با سلول هاي اپي درمي و فيبروبلاست درمان شدند. وي تأکيد کرد که موفقيت اين طرح در درمانِ بيش از 100 بيمار مبتلا به کندگي غضروف و آرتروز مفاصل با سلول هاي غضروف و سلول هاي بنيادي مزانشيمي مؤثر بوده است.
رئيس پژوهشکده سلول هاي بنيادي پژوهشگاه رويان يادآور شد که پزشکي امروز براساس دارو درماني، و آينده پزشکي همراه با سلول درماني است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]