واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
در پاسخ به شبهات درباره مجلس خبرگان؛
کتاب مجلس خبرگان رهبری منتشر شد خبرگزاری رسا ـ کتاب «مجلس خبرگان رهبری» نوشته حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباس نیکزاد، استاد حوزه و دانشگاه از سوی دفتر نشر معارف برای نخستین بار منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، این کتاب به جایگاه مجلس خبرگان رهبری در قانون اساسی، مبنای فقهی کار خبرگان رهبری و مهمترین سئوالات، شبهات و اشکالاتی که در زمینه مجلس خبرگان رهبری مطرح است، به صورت مستدل و مختصر پاسخ داده می شود. در این کتاب به 30 سئوال، اشکال و شبهه پاسخ داده می شود که برخی از آنها عبارتند از: آیا بهتر نبود که انتخاب مقام رهبری همانند انتخاب رئیسجمهور و نمایندگان مجلس با رأی مستقیم مردم صورت میگرفت؟، شیوه کار خبرگان رهبری در انتخاب مقام رهبری چیست؟، آیا انتخاب رهبری و یا عزل او در صورت لزوم به وسیله خبرگان و نه مردم، با جمهوریت نظام که باید بر رأی و نظر مردم متّکی باشد ناسازگاری ندارد؟، در قانون چه شرایط و اوصافی برای کاندیداهای خبرگان منظور شده است؟، بر اساس قانون، مرجع تشخیص دارا بودن صلاحیت کاندیداها بر عهده کیست؟، مجلس خبرگان رهبری با چه توجیهی بررسی احراز صلاحیت نامزدهای مجلس خبرگان را به عهده فقهای شورای نگهبان گذاشته است؟ رویه پیشین که تأییدیه سه نفر از اساتید درس خارجگو برای تأیید صلاحیت کافی بود، چه عیب و اشکالاتی داشت؟، شرط فقاهت برای نامزدهای مجلس خبرگان چه ضرورتی دارد؟ آیا این شرط باعث محروم شدن غیرفقها از حضور در عرصه نامزدی انتخابات مجلس خبرگان نیست؟، آیا زنان و یا افراد غیرروحانی میتوانند نامزد انتخابات خبرگان رهبری گردند؟، جایزالخطا بودن خبرگان و ضرورت ولایت شرعی رهبری، آیا خبرگان رهبری میتوانند با وضع قوانین و مقرّراتی، اختیارات رهبری را محدود نمایند و یا گسترش دهند؟، آیا تأیید صلاحیت نامزدهای مجلس خبرگان توسط فقهای شورای نگهبان باعث سلب انتخاب آزاد مردمی نمیگردد؟، چگونگی انتخاب رهبر توسط خبرگان، چگونگی نظارت مجلس خبرگان بر عملکردهای رهبری، بر اساس قانون اساسی، وظیفه خبرگان، نصب رهبری است یا کشف؟، آیا خبرگان میتواند دوره رهبری را محدود به زمان و مدت خاصی نماید؟، با توجه به نظریه مشروعیت الهی و نصب از بالا برای مقام رهبری، انتخابات مردمی از جهت شرعی در این رابطه، چه جایگاهی دارد؟
نویسنده در مقدمه این کتاب می نویسد: «با عنایت به جایگاه رفیع و بیبدیل مقام رهبری در نظام اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میتوان به اهمیت و حساسیت موقعیت مجلس خبرگان رهبری پی برد. در حقیقت تحکیم و تثبیت موقعیت این مجلس، تحکیم و تثبیت موقعیت و اقتدار رهبری است به همین خاطر جا دارد صاحبنظران به تبیین کارشناسانه این موضوع و پاسخگویی به پرسشها و شبهات وارده بپردازند. در این نوشتار سعی ما بر این است که مهمترین سئوالات و یا اشکالاتی که در زمینه مجلس خبرگان مطرح است، پاسخ دهیم.»
چاپ اول کتاب «مجلس خبرگان رهبری» در 75 صفحه رقعی، تیراژ 2000 نسخه و قیمت 2200 تومان از سوی دفتر نشر معارف به جامعه علمی و فرهنگی کشور عرضه شده است. پیش از این، دفتر نشر معارف، حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباس نیکزاد، استاد حوزه علمیه بابل و عضو هیأت علمی و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی بابل است که از چهره های شاخص در فضای علمی و حوزوی استان مازندران است و چند سالی است که با تأسیس بنیاد علمی و فرهنگی حیات، به تقویت مبانی دانشجویان و طلاب در سطح استان می پردازد. دفتر نشر معارف پیش از این، از این استاد حوزه و دانشگاه «کتاب مقدس زیر ذره بین» را منتشر کرده است و در آینده نزدیک چهار کتاب «دفاع از حریم امامت و تشیع»، «پنجاه پرسش و پاسخ درباره مهدویت»، «نظارت استصوابی» و «تقابل عقل و عشق در مثنوی مولوی» را منتشر می کند. /916/د102/ق
۱۳۹۳/۶/۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]