واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مراسم های عزاداری بهترین راه آشنایی با گفتار و کردار اهل بیت است خبرگزاری رسا ـ استاد معارف و علوم دینی دانشگاه در واکنش به اظهارات موهن نجفقلی حبیبی، عضو حزب منحله مشارکت در مورد مجالس عزاداری امام حسین(ع)، گفت: مراسم های عزادارى امام حسین(ع) به دلیل قالب و محتوا، بهترین راه براى تعلیم و تربیت نسل جدید و آشنایى آنان با گفتار و کردار اهلبیت(ع) است.
عباس کیفی بجستانی، استاد معارف و علوم دینی دانشگاه های استان خراسان شمالی و عضو جامعه قاریان قرآن کریم کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به اظهارات نجفقلی حبیبی، رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و عضو حزب منحله مشارکت که در برنامه زنده تلویزیونی به عزداری امام حسین(ع) اهانت کرده بود، اظهار داشت: افرادی که عزاداری برای سرور و سالار شهیدان عالم حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را کاری بیهوده تلقی می کنند هیچ بازدهی فرهنگی ندارند؛ در واقع روح عزاداری امام سوم شیعیان را درک نکرده اند.
وی در ادامه به فضیلت برگزاری مراسم عزاداری حضرت امام حسین(ع) پرداخت و گفت: گریستن در سوگ شهدای کربلا؛ تجدید بیعت با عاشورا و فرهنگ شهادت و تغذیه فکری و روحی با این مکتب است، اشک ریختن نوعی بیعت و امضا کردن پیمان و قرارداد دوستی با سیدالشّهدا و ابراز انزجار و تنفر از قاتلان حضرت است؛ از این رو ائمه(ع) به گریستن بر مظلومیت شهدای کربلا تأکید کرده اند.
کیفی بجستانی افزود: برای گریه بر مصیبتهای امام حسین(ع) ثوابها و فضیلتهای فراوان ذکر شده و در روایات ائمه آمده است که چشم گریان بر کربلاییان، چشمه فیض خدا است، زیرا اشک ریختن در عزای حسین(ع) نشانه پیوند قلبی با اهل بیت و سیدالشّهدا(ع) است.
این پژوهشگر دینی اظهارداشت: گریه در فرهنگ عاشوراییان سلاح همیشه برّانی است که فریاد اعتراض به ستمگران را دارد، اشک زبان دل است و گریه فریاد عصر مظلومیت، رسالت اشک نیز پاسداری از خون شهید است همان گونه که به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) «گریه کردن در عزای امام حسین، زنده نگه داشتن نهضت است، گریه بر مظلوم، فریاد مقابل ظالم است». نسل های جدید در مجالس عزای امام حسین با فرهنگ اهل بیت آشنا می شوند
وی اضافه کرد: کسى نمىتواند منکر این حقیقت شود که نسل جدید در سنین کودکى، در مجالس عزادارى با فرهنگ اهلبیت(ع) آشنا مىشوند و عزادارى و مجالس تعزیه، یکى از عناصر و عوامل برجستهاى است تا آموزههاى نظرى و عملى امامان راستین، به نسلهاى آینده منتقل شود.
به گفته کیفی بجستانی مراسم های عزادارى امام حسین(ع) به دلیل قالب و محتوا، بهترین راه براى تعلیم و تربیت نسل جدید و آشنایى آنان با گفتار و کردار اهلبیت(ع) است.
وی افزود: قرآن و روایات، دوستى خاندان رسول اکرم(ص) و اهلبیت(ع) را بر مسلمانان واجب کرده و روشن است که دوستى لوازمى دارد و محبّ صادق، کسى است که شرط دوستى را چنان که باید و شاید به جا آورد.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: یکى از مهمترین لوازم دوستى، هم دردى و هم دلى با دوستان در مواقع سوگ و اظهار سرور و شادی در شادى آنان است، از این رو در احادیث، بر برپایى جشن و سرور در ایام شادى اهلبیت(ع) و ابراز حزن و اندوه در مواقع سوگ آنان، تأکید فراوان شده است.
کیفی بجستانی گفت: امروز وظیفه اصلی همه ما احیای نهضت حسینی است و اگر نهضت امام حسین(ع) را زنده نگه داریم نظام اسلامی نیز حفظ خواهد شد، چرا که انقلاب اسلامی ریشه در نهضت حسینی دارد و دین مبین اسلام مرهون قیام امام حسین(ع) است، اقتدار جمهوری اسلامی در عرصه بین الملل متأثر از قیام عاشورا است.
وی افزود: اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در مجامع بینالمللی ناشی از تأثیرپذیری قیام عاشورا است، امام حسین(ع) با این عمل خود به همه ملتها یاد داد که در زندگی آزادگی داشته و در برابر ظلم و ستم سر تسلیم فرود نیاورند و در همه حال احکام و دستورات الهی را اجرا کنند.
عضو جامعه قاریان قرآن کریم کشور تصریح کرد: بیان توطئههای دشمن و وظایفی که مردم و جوانان در قبال حفظ و حراست از انقلاب اسلامی دارند؛ باید در مراسم عزاداری حسینی تبیین شود.
وی با بیان این که محرم، ماه بیان حقایق دین اسلام بوده و عزاداری امام حسین(ع) جزئی از فرهنگ و اعتقادات ملل اسلامی است، اضافه کرد: بیداریهای اسلامی اخیر در جهان حاصل تأثیرپذیری از قیام امام حسین(ع) است.
کیفی بجستانی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما هم وصل به عاشورای امام حسین(ع) بوده و به برکت عاشورا به پیروزی رسیده است و اکنون نیز باید روحیه عاشورایی داشته باشیم تا در برابر دشمنانی که بیجهت با انقلاب اسلامی ما مخالفت میکنند؛ بایستیم.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق اسلامی تصریح کرد: احیا و زنده داشتن نهضت عاشورا موجب زنده نگه داشتن و ترویج دائمی مکتب قیام و انقلاب در برابر طاغوتها شده و تربیت کننده و پرورش دهنده روح حماسه و ایثار است. به گفته وی گریه بر مصائب سالار شهیدان باعث زنده نگه داشتن نهضت حسینی است، چنان که به اسارت رفتن خاندان امام باعث پایمال نشدن خون شهیدان کربلا شد و در اثر رساندن پیام امام به مردم کوفه و شام توسط امام سجاد(ع) و حضرت زینب(س) نهضت عاشورا به ثمر نشست.
کیفی بجستانی افزود: محرم فرهنگ مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و ستم است، لذا اصلاح امور جامعه اسلامی، موحدکردن آن و نابودن کردن ظالم همه از فرهنگ حسینی و محرم نشأت می گیرد.
وی اضافه کرد: امام حسین (ع) با قیام جاودانه خویش توانست ارزش های دینی را در جامعه برپا کرده و مسیر حق و حقانیت را به مردم نشان دهد.
کیفی بجستانی گفت: حماسه عاشورا شورانگیزترین حماسه بشری و تنها نهضتی است که قداست خویش را در میان ادیان دیگر حفظ کرده است، نهضت عاشورا نهضت حماسه و حضور و پیروزی خون بر شمشیر است به گونه ای که ارزش و شخصیت حضرت امام حسین(ع) و نهضت وی همه جهان را تحت تأثیر خود قرار داده و در دنیا از قیام کربلا با احترام و تکریم یاد می کنند.
وی تأکید کرد: بر پایی مراسم های پرشور عزای امام حسین (ع)، نمایش آزادگی و عزت شیعیان و نشان دهنده پویایی و جاودانگی نهضت خونین عاشورا است و امروز نیز باید با درس گرفتن از عاشورا در مسائل اجتماعی سیاسی و عرصه های دیگر در برابر دشمنان مـقاومت کنیم و عزت مندی و ذلت گریزی را تابلوی راه خود قرار دهیم.
گفتنی است، پنج شنبه گذشته، نجفقلی حبیبی، رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی و عضو حزب منحله مشارکت، که در برنامه «دیروز، امروز، فردا» حضور داشت، گفت: «شما سالانه برای بعضی چیزها چقدر خرج میکنید؟ در همین ایام عاشورا چقدر پول خرج میشود؟ بازده فرهنگیاش چقدر است؟ دو شب گریه میکنند و بعد میروند»!/9314/ت302/ب
۱۳۹۳/۶/۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]