واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان اسماعیلی در گفتگو با مهر:
90 درصد کارگاه های میناسازی اصفهان، کار بی کیفیت عرضه می کنند
اصفهان - خبرگزاری مهر رئیس کمیسیون فنی میناکاری اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: 90 درصد کارگاه های میناسازی در اصفهان، کار بی کیفیت عرضه می کنند چراکه برخی افرادی که به درستی آموزش ندیده اند درصدد راه اندازی کارگاه های هنری هستند.
مرتضی اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وجود کارگاه هایی که در زمینه میناکاری در اصفهان فعال هستند، اظهار داشت: 90 درصد این کارگاه ها، کار بی کیفیت عرضه می کنند و معمولا شاگردان بعد از 3 یا 4 ماه کار در حوزه هنر میناکاری، باتصور اینکه استاد شده اند، کارگاه راه اندازی می کنند. وی افزود: در این رابطه جلسه ای با معاونت صنایع دستی استان داشته ایم و قرار شد این کارگاه ها مورد بازدید قرار گیرد و از فعالیت کارگاه های بدون مجوز که به تولید محصولات بی کیفیت می پردازند، ممانعت به عمل آید و از سوی دیگر قرار شد معاونت صنایع دستی تا اطلاع ثانوی کارت جدید برای افرادی که در حوزه صنایع دستی فعالیت دارند، صادر نکند و افرادی که باید کارت آنها تمدید شود به طور عملی مورد آزمون قرار گیرند. رئیس کمیسیون فنی میناکاری با ابراز نگرانی نسبت به فعالیت چنین کارگاه هایی که هنوز پابرجا است،گفت: در حال حاضر نیروی بازدارنده ای وجود ندارد که این کارگاه ها را پلمپ کند و از طرف دیگر از ورود کالاهای بی کیفیتی که از چین، هند و پاکستان به کشور وارد می شود، ممانعت کرده تا نیروهای داخل کشور بیکار نمانند و سلیقه مردم تنزل پیدا نکند. وی یکی دیگر از مشکلات این حوزه را آموزش دانست و اظهار داشت: اکنون آموزشگاه هایی بدون مجوز و بدون مشورت با معاونت و اتحادیه صنایع دستی به آموزش در خصوص میناکاری می پردازند و افرادی آموزش می دهند که نمی دانند هنر مینا چیست و یا حتی رنگ ها را نیز تشخیص نمی دهند ولی به امر آموزش مشغول هستند. اسماعیلی از دیگر مشکلات این حوزه را تهیه مواد اولیه، بازاریابی و بسته بندی دانست و افزود: یک تولیدکننده وظیفه اش تولید آثار اصیل و با کیفیت است و مابقی مسائل از جمله بازاریابی و بسته بندی مربوط به متولیان امر است که باید وظایف خود را به نحو احسن انجام دهند و در راستای رفع مشکلات اقدام کنند. وی با اشاره به تورم و گرانی مواد اولیه و تولید آثاری با قیمت و کیفیت پایین تر در اصفهان، گفت: صنایع دستی جزء هویت ماست و نباید اصل، ریشه و حفظ و نگهداری آن به فراموشی سپرده شود.
رئیس کمیسیون فنی میناکاری اتحادیه صنایع دستی اصفهان در ادامه به موضوع صادرات اشاره کرد و گفت: اگر صادرات در مسیر درست هدایت شود، در این زمینه مشکل خاصی نداریم. وی گفت: با توجه به وجود آثار هنری درجه دو یا سه، آنچه در بحث صادرات مهم است حضور یک کارشناس متخصص این حوزه در گمرک است تا به خوبی آثار بی کیفیت را شناسایی کند. اسماعیلی در رابطه با بسته بندی و ارائه جذاب آثار هنری گفت: بسته بندی مقوله بسیار مهمی است و لازم است وقتی یک اثر با ارزش مالی بسیار فروخته می شود در یک بسته بندی شکیل ارائه شود ولی در این زمینه ما 5 درصد هم پیشرفت نکرده ایم. وی در مورد علت این موضوع گفت: در حوزه تولید بیش از صد نوع جنس تولید می شود که بسته بندی برای هر کدام، قالب های خاص خود را می خواهد و هزینه چنین کاری بالا است، بنابراین تخصص، نیرو، مکان و بودجه خاص خود را می طلبد. رئیس کمیسیون فنی میناکاری اتحادیه صنایع دستی اصفهان اظهار داشت: باید در شهر هنرپرور اصفهان در مورد این هنرها تبلیغات خوبی صورت بگیرد تا همه مردم با هنرهای اصیل آشنا بشوند و این کار نیازمند فرهنگ سازی و عزم ملی است.
۱۳۹۳/۶/۳ - ۱۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]