واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ شهريور ۱۳۹۳ (۹:۲ق.ظ)
سياست روز: موضع قابل تقدير رئيس جمهور و چند نکته
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه سياست روز چنين نوشت:
با برکناري فرجي دانا از وزارت علوم دولت يازدهم، بايد شاهد آغاز روابط و تعامل بيشتر و بهتر مجلس شوراي اسلامي و دولت باشيم.
استيضاح وزير علوم عليرغم همه تلاش هايي که براي برهم زدن روابط مجلس از سوي برخي رسانه هاي اصلاح طلب و شخصيت هاي سياسي اين طيف انجام شد، در شرايطي برگزار شد که بدون هيچ تنش و رفتار چالش برانگيز همراه بود و دست همه فتنه گران را براي فتنه انگيزي خالي گذاشت.
مهمترين نکته استيضاح وزير علوم، سخنان و مواضعي بود که آقاي روحاني هنگام سفر به استان اردبيل درباره اقدام مجلس بيان کرد.
او در سخنان خود که در جمع ايثارگران، نخبگان و برگزيدگان استان اردبيل حضور يافته بود، با تاکيد بر احترام به قانون اساسي و نظر مجلس شوراي اسلامي گفت؛ «يک وزير رأي مي گيرد، وزير ديگري استيضاح مي شود، کسي نبايد عصباني شود، ما در چارچوب قانون به رأيي که مجلس مي دهد، احترام مي گذاريم.»
شايد برخي انتظار داشتند که رئيس جمهور نسبت به اقدام مجلس در برکناري وزير علوم واکنش تندي نشان دهد و از اين اقدام نمايندگان گلايه کند تا باب اختلافات بازتر هم شود.
اما موضع رئيس جمهور باعث شد تا بهانه هاي بهانه جويان، خنثي شود و آنها نتوانند ماجراي استيضاح قانوني وزير علوم را که چند ماه بود، به طور سريالي پيگيري مي کردند، ادامه دهند. اين موضع رئيس جمهور قابل توجه و تقدير است.
اما نکته اي که در ادامه آن بايد مورد توجه قرار گيرد، فردي است که قرار است به جاي فرجي دانا معرفي شود. حال که او از وزارت علوم رفته است وزير پيشنهادي جديد آيا رويکرد خود را در اين وزارتخانه تغيير خواهد داد؟ يا همان رفتار و سياست هايي که در دوران فرجي دانا در وزارت علوم پياده مي شد، پيگيري خواهد شد؟
آقاي فرجي دانا در دفاعيات خود، نخواست يا نتواست از برخي مسائل که در وزارت خانه اش مي گذشت، سخني به ميان بياورد. مثلاً اين که دليل اصرار بر ماندن برخي از معاونين اش، که از موارد و مطالبات نمايندگان براي برکناري آنها بود، در دفاعيات اش مطرح نشد. شايد او در اين زمينه معذوريت داشت و نمي توانست از پشت پرده آن سخن بگويد و نام ببرد که چه اشخاصي اصرار داشتند که آن معاونين بر مسند کار بمانند و يا حتي نمي توانست بر زبان بياورد که آن دو با توصيه چه فردي براي آن پست معرفي شده اند.
موضوع ديگر، بحث بورسيه ها بود که در چند روز پيش از برگزاري جلسه استيضاح جنجال هايي بر سر آن به پا شد، که در آخر هر آنچه که به عنوان ۳ هزار بورسيه مطرح بود، به چند صد بورسيه تقليل يافت. اين موضوع بايد مورد رسيدگي دقيق تر از سوي دستگاه هاي ذيربط قرار گيرد تا در اين زمينه حقي ناحق نشود.
در ماجراي بورسيه ها نام افرادي از سوي وزارت علوم برده شد که بايد پيگيري شود و نسبت به برداشتن اتهامات و افتراهايي که به آنها وارد شده است رسيدگي شود و البته آنهايي هم که به طور غيرقانوني از بورسيه استفاده کرده اند بايد پاسخ دهند.اما نکته ديگر بر سر معرفي آقاي نجفي به عنوان سرپرست وزارتخانه است.
هر چند او در طول انقلاب و در دولت هاي گوناگون در پست هاي مختلف مسئوليت داشته است، آيا در شرايط کنوني مي تواند، حتي برخي از دغدغه ها و مطالبات مجلس شوراي اسلامي را برآورده سازد؟
آقاي نجفي، سابقه حضور در وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش، سازمان مديريت، شوراي شهر و ... را دارد و در زمان آغاز به کار دولت يازدهم به عنوان وزير آموزش و پرورش به مجلس معرفي شد که نتوانست رأي اعتماد نمايندگان را به دست بياورد، اما پس از آن به عنوان رئيس سازمان ايرانگردي و صنايع دستي معرفي شد اما پس از چندي به خاطر بيماري قلبي از اين مقام استعفا کرد و از سوي روحاني به عنوان مشاور رئيس جمهور و دبير ستاد هماهنگي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران منصوب شد.
اين که او اکنون به سرپرستي وزارت علوم منصوب شده آيا در آينده هم به عنوان وزير علوم به مجلس پيشنهاد خواهد شد يا نه و يا اين که فرد ديگري براي اين وزارتخانه معرفي مي شود، اکنون موضوعي است که اهميت دارد.
اهميت آن هم به اين خاطر است که، نمايندگان مجلس وزيري را استيضاح و برکنار کردند که در چند ماه گذشته عليرغم نشست هاي او با نمايندگان استيضاح کننده و حتي رئيس مجلس و نايب رئيس، هيچ کدام از خواسته هاي آنها را که وعده داده بود، عملي نکرد و اکنون که برکنار شده است، آيا وزيري که معرفي مي شود، مطالبات بر زمين مانده مجلس را برآورده خواهد کرد يا نه؟
تغيير وزير بايد همراه با تغيير سياست هاي مديريتي هم باشد. هر چند دولت حق دارد تا وزير را براساس ديدگاه هاي خود به مجلس معرفي کند، اما در کنار آن بايد به خواسته هاي مجلس شوراي اسلامي هم توجه داشته باشد.
دولت در اين زمينه مي تواند با بررسي و مطالعه، مواردي که مجلس شوراي اسلامي در نظر دارد، آنها را مورد توجه قرار داده و ببيند که اين مطالبات و دغدغه ها به حق است يا ناحق.
از سوي ديگر، سخنان رهبر معظم انقلاب هم که در روزهاي ماه مبارک رمضان که زمان زيادي هم از آن نمي گذرد، در دو ديداري که دانشگاهيان با ايشان داشتند، مي تواند و بايد به عنوان ملاک انتخاب و معرفي وزير براي دولت و براي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مورد توجه جدي قرار بگيرد. شاخص هايي که حضرت آيت الله خامنه اي درباره دانشگاه و دانشجو و مديريت آن مطرح کرده اند بهترين ملاکي است که مي تواند براي وزارتخانه حساس علوم راهگشا باشد.
نويسنده: محمد صفري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]