واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
مسجد طاق میاندوآب محل حضور عاشقان از دوره قاجار تا به امروز
مسجد طاق میاندوآب مسجدی به یادگار مانده از دوران قاجاریه همچنان محل حضور عاشقانی است که برای خلوت با معبود خود رهسپار این مسجد میشوند.
به گزارش خبرگزاری فارس از میاندوآب، مسجد طاق میاندوآب مسجدی به یادگار مانده از دوران قاجاریه همچنان محل حضور عاشقانی است که برای خلوت با معبود خود رهسپار این مسجد میشوند. این مسجد که بنا شده در دوره قاجاریه و به سال 1202 ه.ق است به دستور احمد خان بیگلر بیگی، داماد فتحعلی شاه قاجار احداث شده است. بنای این مسجد به صورت شبستانی و ستوندار با پوشش طاقهای ضربی و گنبد آجری است. بنا ، پلانی مربع شکل و با ابعاد 17*17 متر و با مصالحی همچون سنگ در قسمت پی و پس از آن با آجرهای چهار گوش چهل در چهل سانتیمتر استوار شده است. طاقها از آجر با ملات، گچ و شالودهای از سنگ هستند.
این مسجد دارای 9 شبستان و چهار ستون میانی مکعب شکل با ابعاد یک متر در یک متر ساخته شده است. در دورههای بعد، کتابخانه و سرویسهای بهداشتی به آن الحاق شده است؛ این مسجد که جزء مساجد شبستانی به حساب میآید فاقد مناره یا ایوان رفیع است. نداشتن مناره، معبر و کوچه باز، پایین بودن مسجد، احداث ساختمانهای بلند در اطراف و... بنای مسجد را از دید پنهان میکند به طوری که هر بینندهای فقط تا چند قدمی آن متوجه بنای مسجد میشود. یکی از دلایل پایین بودن ارتفاع مسجد استفاده از قوسها و گنبدهای با خیز کم و همچنین استفاده از ستونهای قطور است. با توجه به تحلیل سازه آن پی میبریم که هر چه خیز طاقها کمتر باشد نیروی وارده به ستونهای قطورتر کمتر است به طوریکه نیرو از آن خارج نشود و از حالت تعادل خارج نگردد.
مرمت مسجد طاق میاندوآب با مصالح ناهمسان رضا علیزاده سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری میاندوآب در این رابطه به خبرنگار فارس در میاندوآب گفت: با توجه به تخریبهای صورت گرفته از ناحیه دیوارهای بیرونی و بعضی از قسمتهای داخلی که در گذر زمان اتفاق افتاده بوده هیئت امنای مسجد با همکاری بعضی از اهالی تصمیم به مرمت بعضی از قسمتها کرده بودند که این مرمت با مصالح ناهمسان انجام گرفته بود. وی تصریح کرد: به همت اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، در سال 1388 مسجد مورد مرمت و بازسازی رسمی قرار گرفت و در حال حاضر مورد استفاده علاقهمندان به آثار و ابنیه تاریخی و عموم مردم برای برگزاری مراسمهای دینی و مذهبی قرار میگیرد و هم اکنون از محوطه حیاط مسجد مکان اختصاصی بانوان در حال احداث است.
وی افزود: علاوه بر این مسجد چند اثر تاریخی مهم از جمله پل تاریخی میرزا رسول، حمام باروق،کوه جان آغا، غار جبکلو و .... وجود دارد که هر کدام از این آثار نیازمند توجه ویژه در جهت نگهداری، شناساندن به مردم و جذب گردشگر هستند. این مسجد به شماره 1946 و در سال 1376 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. موقعیت این اثر تاریخی در کوچه شهید عبدالله برجاسی منشعب از خیابان 17 شهریور شهرستان میاندوآب قرار دارد. انتهای پیام/61008/ت40
93/05/31 - 09:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]