تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848253960




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امیر عبداللهیان: سفر قریب‌الوقوع یک هیئت ایرانی به عراق/ کمک تهران به اربیل در مبارزه با داعش/ نیازی به آمریکا و انگلیس نیست


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
امیر عبداللهیان: سفر قریب‌الوقوع یک هیئت ایرانی به عراق/ کمک تهران به اربیل در مبارزه با داعش/ نیازی به آمریکا و انگلیس نیست

امیر عبداللهیان: سفر قریب‌الوقوع یک هیئت ایرانی به عراق/ کمک تهران به اربیل در مبارزه با داعش/ نیازی به آمریکا و انگلیس نیست
معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه کشورمان با بیان اینکه ایران برای مبارزه با تروریسم نیازی به همکاری با آمریکا نمی‌بیند، تأکید کرد که آمریکا و انگلیس اگر انگیزه‌ جدی در این زمینه دارند، طبق توافقنامه‌های خود با عراق عمل کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، «حسین امیرعبداللهیان» در مصاحبه اختصاصی با شبکه العالم، در واکنش به اظهارات اخیر نخست وزیر انگلیس مبنی بر همکاری با ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش، گفت: ما مبارزه با تروریسم را یک وظیفه بین المللی، انسانی و اخلاقی خودمان می دانیم. لذا وقتی با وضعیت رفتارهای ضد انسانی گروههای تروریستی در سوریه و عراق مواجه شدیم، به سرعت در حمایت از مردم آن کشورها که مورد آسیب تروریست ها قرار گرفته بودند، از امکانات لازمی که می توانستیم در چارچوب حقوق بین الملل بکار بگیرم، استفاده کردیم و این کشورها را برای مبارزه با تروریسم تقویت کردیم تا بتوانند موفق باشند.

عبداللهیان گفت: آمریکایی ها، انگلیس ها و یا هر کشور دیگری – اگر انگیزه جدی برای مبارزه با تروریسم دارند- می توانند در قالب موافقت نامه‌هایی که در این چارچوب وجود دارد، و همچنین توافقات دوجانبه‌ای که با کشورها از جمله در عراق دارند- با هماهنگی دولت عراق، اقدامات لازم خودشان را انجام دهند.

وی افزود: ما از ابتدا اعلام کرده‌ایم که برای مبارزه با تروریسم در عراق نیازی به همکاری با آمریکا نمی بینیم؛ آمریکایی ها اگر جدی هستند، در عمل باید اثبات کنند که برای مبارزه با تروریسم در عراق مصمم هستند.

اقدامات آمریکا و انگلیس در عراق برای تأمین منافع خودشان بوده است

معاون وزیر خارجه در اشاره به اقدامات اخیر آمریکا و انگلیس علیه داعش در شمال عراق اظهار داشت: اقداماتی که تاکنون انجام شده است، بیشتر به هدف تامین امنیت اماکن و اتباع آمریکایی در داخل عراق بوده است، نه اقداماتی که بتواند نقش تعیین کننده داشته باشد و پیام قوی به تروریست ها بدهد؛ امیدوار هستیم که طی روزهای آینده، ما شاهد چنین اقداماتی هم باشیم اما تاکنون چنین برداشتی را بسیاری از ناظران نظامی، امنیتی و سیاسی از رفتار آمریکا در عراق ندارند.

وی افزود: ما درعین حال اطلاع داریم که آمریکا، عربستان و بسیاری از کشورهای منطقه از تحرکات داعش در منطقه نگران هستند و درصدد اتخاذ تصمیمات جدی برای مبارزه با داعش هستند.

ورود داعش به موصل ارزش نظامی نداشت

امیرعبداللهیان در خصوص اقدامات گروه تروریستی داعش در عراق و تهدید منطقه کردستان عراق گفت: ورود داعش به شهر موصل هیچ ارزش نظامی نداشت و داعش درپی خیانت و جنگ روانی وارد این شهر شد و داعش متعاقباً به اصطلاح از سقوط موصل سخن گفت ولی اتفاق نادری که در آن مقطع افتاد این بود که سرکرده داعش در موصل با یکی از شبکه های کُردی مصاحبه و اعلام کرد که مردم کردستان عراق در امن هستند.

وی افزود: ما در تماس‌های خود با مسؤولان کردستان عراق اعلام کردیم که داعش یک گروه تروریستی و تکفیری است و برای پیشروی خود در خاک عراق حد و مرزی قائل نیست و کردستان عراق هم می تواند یکی از اهداف این گروه تروریستی و تکفیری باشد.

امیرعبداللهیان تأکید کرد: شاید برخی از مسؤولان کردستان عراق نصیحت ایران را قبول داشتند ولی برخی دیگر تردید داشتند.

وی ادامه داد: مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق و دیگر مسئولان این منطقه به این نتیجه رسیدند که داعش می تواند امنیت این منطقه را به خطر بیندازد . ما همانگونه که به حمایت سیاسی و مشورتی از دولت عراق پرداختیم ، در مورد منطقه کردستان نیز همینگونه رفتار کردیم . ما در سامراء ، بغداد و منطقه کردستان عراق نَه نیروی جنگی مستقر کردیم و نَه سلاح ارسال کردیم، ولی هم به دولت بغداد و هم به منطقه کردستان عراق تجارب و مشورت های خود را ارائه کرده ایم .

برای حفظ امنیت ملی ایران با هیچ کسی شوخی نداریم

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که ایران چه تدابیری را برای جلوگیری از رسیدن داعش به مرزهای خود اتخاذ کرده اظهار داشت: امنیت ملی ایران خط قرمز ما است و ما برای تأمین حداکثری امنیت ملی با هیچ طرفی شوخی نداریم و کوتاه نخواهیم آمد . از زمان شروع بحران عراق ، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از مرزهای این کشور مراقبت کرده اند. ما به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی به گروه‌های تروریستی و تکفیری اجازه نخواهیم داد که به مرزهای ایران نزدیک بشوند و نیروهای مسلح ایران برای حفظ تمامیت ارضی کشور ، در هر نقطه ای که لازم بدانند ، وارد خواهند شد .

وی افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در چارچوب دفاع مشروع برای تأمین امنیت کشور، تعدی‌کنندگان را در هر نقطه ای تحت تعقیب قرار خواهند داد. اما گروه های تروریستی و تکفیری به خوبی می دانند که نیروهای مسلح ایران به خوبی از مرزهای کشور حفاظت می کنند و این گروه ها توان نزدیک شدن به مرزهای ایران را نخوهند داشت .

اتخاذ تدابیر لازم در همه مرزها

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که آیا جمهوری اسلامی ایران حد فاصلی را برای هدف قرار دادن گروه‌های تروریستی و تکفیری با هدف جلوگیری از نزدیک شدن این گروه‌ها به مرزهایش تعیین کرده است، تأکید کرد: نیروهای مسلح ایران در مرزهای کشور همه تدابیر لازم را اتخاذ کرده اند و ضرورتی نمی بینیم که در داخل خاک عراق حریمی امنیتی را مشخص کنیم اما هر تحرکی از داخل خاک عراق علیه ایران آغاز شود، نیروهای مسلح ایران آن نقطه تحرک گروه‌های تکفیری و تروریستی را مورد هدف قرار خواهند داد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا ایران از هواپیماهای بدون سرنشین در مرزهای مشترک خود با عراق یا در حریم هوایی عراق برای رصد کردن تحرکات داعش استفاده می کند، اظهار داشت: نیروهای مسلح در چارچوب دفاع مشروع برای تأمین امنیت داخلی، هر اقدامی را که لازم باشد، انجام خواهند داد.

هیچ کس گردش بین المللی پول داعش را متوقف نمی‌کند

امیرعبداللهیان در خصوص قطعنامه شورای امنیت ضد داعش، گفت: هر چند این قطعنامه دیر صادرو دارای اجماع بین المللی است؛ داعش و دیگر گروه های تفکیری در عراق و سوریه هم به خرید و فروش سلاح می پردازند و هم با همدستی برخی کشورهای خارجی اقدام به استخراج و فروش نفت می کنند . در حالی که آمریکایی ها حتی گردش یک دلارِ حاصل از درآمدهای نفتی ایران در سیستم خزانه داری کل و نظام بانکی بین المللی رصد می کند و متوقف می کند ولی طبق برخی گزارش ها داعش در عراق و سوریه روزانه 3 میلیون دلار تا 7 میلیون دلار درآمد نفتی نامشروع دارد و این پول در سیستم خزانه داری کل آمریکا و نظام مالی بین المللی گردش می کند وکسی آن را متوقف نمی کند .

معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سؤال که آیا ایران اسامی کشورهای حامی داعش را فاش خواهد کرد، اظهار داشت: ایران در تماس خود با کشورهای مختلف مساله خطرات داعش و دیگر گروه‌های تروریستی و تکفیری و همچنین خطرات اعضای خارجی این گروه‌ها در صورت بازگشت به کشورشان را گوشزد خواهد کرد، و قطعنامه جدید شورای امنیت را فرصت خوبی برای رفع خطرات داعش و کاستن نگرانی کشورها از داعش می دانیم .

برخی کشورهای منطقه و جهان در تقویت داعش نقش داشته‌اند

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که آیا قطعنامه جدید شورای امنیت می تواند مانع رسیدن برخی اموال به دست داعش از محل کمک‌های داوطلبانه در کشورهایی مانند عربستان شود، اظهار داشت: اگر اراده جهانی وجود داشته باشد و کشورها جدیت واقعی از خود نشان بدهند ، تجربه نشان داده است که چنین قطعنامه‌هایی قابل اجرائی شدن است .

وی افزود: برخی کشورهای منطقه و جهان در تقویت داعش نقش داشته اند و هم اکنون شدیداً نگران تحرکات آتی داعش هستند خصوصاً زمانی که داعش از خلافت اسلامی صحبت کرد .

دیدگاه ایران درباره داعش

امیرعبداللهیان در خصوص دیدگاه ایران درباره داعش گفت: داعش یک جریان افراطی ایدئولوژیک است ولی نمی توان همه سطوح داعش را ایدئولوژیک دانست . بعثی ها با داعش همکاری می‌کنند و بعثی‌ها هر چند لباس خاص داعشی‌ها را می‌پوشند ، ولی هر کدام افکار خاص خود را دنبال می‌کند . داعش یک جریان انحرافی در جهان اسلام است . داعش خود را انقلابی و مدافع اهل سنت جلوه می دهد و ما از ابتدای تجاوز رژیم صهیونیستی به باریکه غزه اعلام کردیم که اگر داعش واقعاً خود را مدافع اهل سنت می داند ، با بخشی از سلاح هایی که از موصل و از خارج به دست آورده است، به جنگ رژیم صهیونیستی برود؛ رژیمی که از سلاح های غیرمتعارف برای کشتن هزاران نوزاد، کودک، نوجوان، جوان و پیر استفاده کرده است ولی همه جهانیان شاهد بودند که یکی از سرکردگان داعش اعلام کرد که هدف قرار دادن اسرائیل جزء اولویت های این گروه تروریستی نیست به عبارت دیگر، داعش به دنبال هدف قرار دادن مسلمانان ، ایجاد تفرقه بین مسلمانان و درگیر کردن شیعه و سنی با همدیگر است.

دستورالعمل مؤسسان داعش درباره رژیم صهیونیستی

امیرعبداللهیان گفت: سرویس امنیتی هر طرف خارجی که داعش را تشکیل داده، به این گروهِ ضد اسلام و ارزش های اسلامی دستور داده که نباید منافع رژیم صهیونیستی را به هیچ وجه به خطر بیندازد، برای ایجاد فتنه ، آشوب و اسلام هراسی در جهان تلاش کند. داعش بازیچه دست سرویس های امنیتی برخی طرف های خارجی خصوصاً رژیم صهیونیستی است ولی رگه هایی ایدئولوژیک در درون داعش وجود دارد که سرکردگان داعش فکر می کنند با این رگه ها در آینده می توانند اهدافی را دنبال کنند ولی رفتارهای این گروه تنفر از اسلام را در جهان ایجاد می کند .

امیرعبداللهیان در خصوص کمکهای ایران برای کاهش فشارهای ناشی از آوارگی مردم عراق اظهار داشت: ایران از ابتدای بحران عراق کمک های غذایی و دارویی را به این کشور از جمله منطقه کردستان و مناطق سنی نشین ارسال کرد و برخی کشورهای منطقه نیز کمک هایی را فرستاده اند و اقدام خوبی که دولت مرکزی عراق انجام می دهد این است که آوارگان را اسکان داده است تا زمینه بازگشت آنها به مناطق سکونت خود را فراهم کند .

روابط ایران و عراق و انتخاب حیدر العبادی

امیرعبداللهیان در پاسخ به سؤالی درباره نخست وزیر جدید عراق و خبرهای مطرح شده در رسانه‌ها در خصوص نقش ایران در تعیین حیدر العبادی گفت: روابط تهران - بغداد راهبردی است؛ در چارچوب این روابط طبیعی است که نگاه ما به عراق در مجموعه کشورهای منطقه همراه با تعامل سازنده باشد.

وی افزود: ما با عراق بیش از 1200 کیلومتر مرز مشترک داریم و طی بیش از یک دهه گذشته تلاش کردیم روابط را در سطوح مختلف ارتقا بدهیم و امروز با اطمینان می‌توانیم از روابط دو کشور روابط استراتژیک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق یاد کنیم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: در این چارچوب هرگونه کمک به عراق در حوزه های مختلف همکاری‌های دوجانبه مورد توجه عراق و بغداد است.

دو اقدام مؤثر ایران در جریان تحولات اخیر عراق

وی ادامه داد: در تحولات اخیر عراق، جمهوری اسلامی ایران به طور همزمان دو اقدام مؤثر انجام داد؛ اولا پس از سقوط موصل و تحرکی که نیروهای تروریستی و تکفیری به نام داعش در عراق شروع کردند، جمهوری اسلامی ایران به سرعت برای مشورت به دوستان عراقی وارد شد، و ما تلاش کردیم که مشورتهای لازم را در مبارزه با تروریسم به حکومت عراق و نیروهای مسلح و مردمی این کشور که در پی فتوای جهاد مرجعیت دینی حضرت آیت الله سیستانی در داخل عراق بسیج شده بودند؛ بدهیم. جمهوری اسلامی ایران برای کمک مبارزه با تروریسم که یک وظیفه بین المللی است؛ همه کشورها باید کمک کنند که متأسفانه بسیاری از کشورها کمک نکردند.

امیرعبداللهیان افزود: در حوزه سیاسی برای تکمیل روند سیاسی در عراق، از همه ظرفیت‌ها و نفوذ و ارتباطات با احزاب شخصیتها، مرجعیت و گروه های مختلف اعم از سنی، کرد و شیعه در عراق بهره گرفته‌ایم و به صراحت می‌توانم بگویم جمهوری اسلامی ایران نقش فعال و سازنده‌ای را در تکمیل روند سیاسی و تعیین نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس عراق ایفا کرد. نقشی که در شأن رابطه راهبردی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق باشد. نقشی که متناسب با نگاه راهبردی جمهوری اسلامی ایران به عراق متحد، یکپارچه، امن، آباد و آزاد معطوف باشد.

مشورت‌های سفارت ایران در بغداد با طرف‌های عراقی

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد فعالانه برای مشورت دادن به طرفهای مختلف عراقی در مبارزه با تروریسم و در تکمیل فرایند سیاسی ایفای نقش نمود؛ در مقطعی از این تحولات هیأتی به ریاست دبیرشورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران آقای شمخانی عازم عراق شد، و در سفر سه روزه آقای شمخانی به عراق که بنده هم ایشان را با سایر همکارانم همراهی می‌کردیم، با طرفهای مختلف شیعی، کرد، اهل سنت، و تمامی مراجع دینی و شخصیتهای مؤثر در عراق گفتگوهای فشرده ای را داشتیم.

معاون وزیر خارجه گفت: هدف ما از این گفتگوها دریافت اطلاعاتی واقع بینانه و کمک به دوستان عراقی در قالب مشورتهای فیمابین برای بهترین انتخابها بود.

عراق امروز نمونه بارز دموکراسی در حوزه غرب آسیا و شمال آفریقا است

امیرعبداللهیان تأکید کرد: مایلم در اینجا به صراحت عرض کنم که امروز عراق نمونه بارز دموکراسی در حوزه غرب آسیا و شمال آفریقای ما به شمار می آید؛ و رهبران سیاسی عراق با درایت و روشن بینی و بصیرت نسبت به توطئه هایی که علیه عراق از طرف برخی نیروهای خارجی و با بازیگری برخی گروه های تکفیری – بعثی در این کشور شکل گرفت برخورد کردند، و نقش اصلی را در اتخاذ تصمیمات برای انتخاب رؤسای سه گانه عراق در چارچوب مشورتهایی که در داخل جلسات عراقی ها برگزار شد، اتخاذ شد و رهبران سیاسی، دینی و ملی عراق محوری ترین نقش را در تکمیل روند سیاسی برعهده گرفتند.

وی ادامه داد: مردم عراق هم در کنار دولت و مقامات این کشور، نقش مهمی را در مبارزه با تروریسم عهده دار شدند.

قدردانی از تلاشهای نوری مالکی

امیرعبداللهیان گفت: مایلم در همین جا به نام جمهوری اسلامی ایران از تلاشهای ارزنده آقای نوری مالکی نخست وزیر عراق که روزهای پایانی دوره نخست وزیر خود را پس از هشت سال سپری می‌کند داشته باشم.

نقش محوری ایران در تقریب دیدگاه‌ها برای انتخاب نخست وزیر عراق

معاون وزیر خارجه در پاسخ به سؤالی درباره نقش محوری ایران در تقریب دیدگاه‌ها در ائتلاف ملی عراق برای انتخاب نخست وزیر، اظهار داشت: در واقع ما در این مسأله نقشی محوری در چند سطح ایفا کردیم؛ در سطح داخلی مشورت و رایزنی‌های مستمر با همه طرفهای مؤثر در داخل عراق؛ در سطح منطقه‌ای گفتگوهای مستقیم و یا تلفنی در سطح وزیر خارجه یا در سطوح مختلف دیپلماتیک و انجام سفر به کشورهای مهم و مؤثر منطقه خلیج فارس و حوزه عربی، و در سطح خارج از منطقه نیز گفتگوهای مستمری را سعی کردیم که داشته باشیم؛ با نگاه بر ضرورت وحدت، تمامیت ارضی و ثبات سیاسی و امنیتی در عراق و با نگاه به اینکه هرگونه ناامنی در عراق بر کل کشورهای منطقه تأثیر سلبی و منفی خواهد گذاشت.

گفتگو با عربستان، امارات، کویت و عمان درباره روند سیاسی عراق

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: علاوه بر رهبران عراقی با رهبران منطقه نیز گفتگو داشتیم؛ به طور مشخص وزیر خارجه آقای دکتر ظریف با وزرای خارجه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس گفتگود داشتند و بنده سفری را به امارات، کویت و عمان داشتم و از طریق برخی دوستانمان در حوزه خلیج فارس تلاش کردیم دیدگاه‌های مقامات عربستان سعودی را دریافت کنیم، و حتی نوعی مشورت با عربستان سعودی در ارتباط با وضعیت منطقه و خطر تروریسم و داعش داشته باشیم؛ و در عین حال با توجه به شرایطی که در روابط ما با ترکیه، قطر، و برخی کشورهای دیگر منطقه حاکم است، تلاش کردیم از این ظرفیتها استفاده کنیم و مشورت منطقه ای نسبتا جامعی را نسبت به اوضاع و احوال جاری در منطقه با نگاه به حل سیاسی در عراق داشته باشیم.

ماجرای سفر شمخانی به عراق

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که آیا در هنگام سفر شمخانی به عراق نام حیدرالعبادی به عنوان نامزد نخست وزیری مطرح بود؛ تأکید کرد: در آن زمان، در سفری که به عراق داشتیم، ضرورتی نبود که وارد جزئیات و اسامی بشویم؛ اولا جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با عراق بیش از اینکه تمرکز بر افراد داشته باشد؛ تمرکز بر روند سیاسی دارد.

وی افزود: در عراق اصولی برای ما حائز اهمیت است؛ حفظ تمامیت ارضی، وحدت، مبارزه با تروریسم، و تکمیل روند سیاسی به گونه ای که وفاق بین شیعه و سنی و کرد در اعلا ترین شکل آن در عراق برای ما اهمیت دارد.

در عراق به هیچ وجه وارد مصادیق نشدیم

امیرعبداللهیان گفت: ما به هیچ وجه وارد مصادیق نشدیم. چراکه رهبران عراقی با درایت و روشن بینی، خودشان واقف هستند که چه فردی را انتخاب کنند؛ طبیعی است که انتخاب فرد از سوی ائتلاف و فراکسیون اکثریت در مجلس عراق و رأیی که در نهایت آنها خواهند داد مورد احترام خواهد بود؛ بر همین اساس انتخاب آقای حیدرالعبادی به عنوان یک تصمیم درونی در عراق اتخاذ شد.

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که آیا ایران از انتخاب حیدر العبادی به عنوان نخست وزیر اطلاع داشت، گفت: ما در جریان مشورت‌ها به طور مستمر قرار داشتیم، اما طبیعی است که تصمیم در درون بیت عراقی اتخاذ شد، و ما از تصمیم اکثریت در عراق همواره حمایت می کنیم.

آمریکا در انتخاب حیدر العبادی هیچ نقشی نداشت

امیرعبداللهیان درباره ادعای هماهنگی ایران و آمریکا در زمینه انتخاب العبادی با توجه به استقبال دو کشور از معرفی وی برای تشکیل کابینه، اظهار داشت: در انتخاب نخست وزیر عراق آمریکا هیچ نقشی را ایفا نکرد؛ آمریکایی‌ها سیاست خاص خودشان را در عراق دنبال می کردند؛ توقع و انتظار دولت عراق و نیروهای مسلح این کشور از آمریکا این بود که در قالب توافقنامه استراتژیکی که بین دو کشور امضا شده سلاح‌هایی که عراق از آمریکا خریداری کرده برای مبارزه با تروریسم در اختیار دولت قرار بگیرد؛ آمریکایی ها تعلل و کوتاهی کردند و اولویتی برای مبارزه با تروریسم حداقل در این مقطع نشان دادند که در عراق قائل نیستند.

در انتخاب العبادی هیچگونه هماهنگی بین ایران و آمریکا صورت نگرفت

وی افزود: در موضوع روند سیاسی هم نوعی اصرار از برخی جناح ها در آمریکا برای تغییر در داخل عراق بود، اما هیچگونه هماهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در خصوص روند سیاسی در عراق صورت نگرفت و ما هیچ گفتگویی که موضوع آن عراق باشد و بخواهیم در داخل عراق مداخله کنیم و توافقی با آمریکا انجام دهیم، جریان نداشت.

موضع ایران درباره حیدر العبادی

امیرعبداللهیان در خصوص نظر جمهوری اسلامی ایران درباره انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر گفت: ما از اینکه آقای العبادی بر اساس قواعد درست دموکراتیک و انتخاباتی در داخل عراق انتخاب شده خرسند هستیم؛ به این معنا که آقای حیدرالعبادی از فراکسیون دولت قانون انتخاب شد؛ فراکسیونی که بر مبنای رأی مردم عراق اکثریت را به دست آورد.

امیرعبداللهیان ادامه داد: آقای نوری مالکی با بصیرت و درایت نقش کلیدی و مهمی را در واگذاری قدرت به آقای حیدر العبادی ایفا کرد؛ در عین حال اکثریت شیعه در داخل عراق و ائتلاف شیعه در این کشور در رأی گیری دموکراتیکی که به عمل آوردند در نهایت از بین گزینه های مختلف آقای حیدرالعبادی را انتخاب کردند، به همین دلیل ما به آقای حیدر العبادی تبریک گفتیم و به صراحت اعلام کردیم که جمهوری اسلامی ایران با قدرت در کنار عراق خواهد ماند و از آقای حیدر العبادی برای تشکیل یک کابینه توانمند و موفق در عراق حمایت خواهیم کرد.

* حمایت ایران از دولت منتخب عراق

امیرعبداللهیان درباره ادامه مشورت ایران با آقای حیدرالعبادی برای تشکیل دولت گفت: طبیعی است که آقای حیدر العبادی برای تعیین کابینه باید با طرفهای مختلف عراقی مشورت کند؛ هرآنچه را که آقای العبادی تعیین کند و هرآنچه را که مجلس ملی عراق به آن رأی دهد مورد تأیید ما خواهد بود؛ اما حتما ما با نگاه به امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه و آرامش همه کشورها، ایران، سوریه، عربستان، کویت و تک تک کشورهایی که در منطقه هستند، و تأثیری که تحولات عراق می تواند بر آن بگذارد حتما در گفتگوهایی که سفیر ما در بغداد اخیرا با اقای حیدر العبادی در ملاقات رسمی داشتند؛ و در سفری که یک هیأت عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران به زودی به عراق خواهد داشت نسبت به تشکیل یک دولت کارآمد و قوی و مؤثر که بتواند نگرانی های مردم عراق اعم از کرد و شیعه و سنی، و نگرانی‌های منطقه را در مبارزه با تروریسم پوشش دهد مورد توجه قرار دهد، و ما از آن حمایت خواهیم کرد.

سفر قریب الوقوع هیأت عالیرتبه از ایران جهت تبریک به العبادی

امیرعبداللهیان درباره زمان سفر هیئت اعزامی به عراق و سطح آن گفت: این سفر به زودی انجام خواهد شد و فعلا می توانم بگویم که یک مقام عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران در راس هیئتی برای تبریک به آقای حیدر العبادی و رئیس جمهور و رئیس مجلس عراق و در عین حال گفت وگو و رایزنی با مقامات عراقی وارد این کشور خواهد شد.

وی درباره تفسیر ایران از موضع دیرهنگام غرب و آمریکا در قبال عراق و این گفته که آیا آمریکا امروز از داعش احساس خطر می کند، تصریح کرد: اولا مایل هستم که بگویم جمهوری اسلامی ایران به محض تحرک گسترده داعش و جریان های تکفیری و بعثی در عراق - به درخواست عراق- مشورت های لازم را به دولت عراق داد.

عبداللهیان افزود: ما کمک های مشورتی لازم در این رابطه را به عراق ارایه کردیم.

ادعای اعزام نیرو از ایران به عراق

وی درخصوص برخی ادعاهای مطرح شده درخصوص اعزام نیرو از ایران به عراق در همین ارتباط گفت: حقیقت این است که ما هم اخبار غیردقیق و نادرستی را می شنویم و برخی ادعا می کنند که خلبانان ایرانی در عراق حضور دارند و حتی تعدادی از خلبانان ایرانی شهید شده‌اند.

در صورت درخواست عراق، به این کشور سلاح می‌دهیم

عبداللهیان افزود: برخی هم مدعی هستند که نیروهای جنگجوی ایرانی در عراق حضور دارند و برخی مدعی هستند که ایران سلاح به عراق ارسال می کند. ما از ابتدای بحران اعلام کرده ایم که اگر دولت عراق از ما درخواست سلاح بکند، در چارچوب حقوق بین الملل به عراق سلاح خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: اما حقیقت این است که عراق چند برابر تعداد هواپیماهای جنگنده‌ای که در اختیار دارد، دارای خلبانان ورزیده و زبده عراقی است. عراق از نظر تسلیحات علی رغم اینکه در موصل داعش، تکفیری‌ها و بعثی‌ها یکی از مهمترین انبارهای تسلیحاتی عراق را غارت کردند اما این کشور دارای توانایی بالای تسلیحاتی است.

معاون وزیر خارجه گفت: روسیه تعدادی هواپیماهای سوخو به عراق برای مبارزه با تروریسم ارسال کرد و تصمیم درستی آقای پوتین و مقامات عالی رتبه روسیه در این مورد گرفتند. کمک ما به عراق، حمایت سیاسی و مشورت های نظامی و امنیتی برای مقابله با تروریسم بود اما در مرحله اجرا این نیروهای عراقی بودند که وارد کارزار شدند و به خوبی توانستند در گام اول داعش را متوقف کنند و در گام بعدی حملاتی جدی را متوجه داعش بکنند.



آمریکایی‌ها در عراق به طور گزینشی وارد عملیات شدند

وی افزود: آمریکایی‌ها متاسفانه صرفا در آن مقطع صرفا نظاره گر بودند. آمریکایی ها براساس اطلاعاتی که ما داریم، در حوزه هایی حاضر به ورود شدند که امنیت اتباع آمریکایی ممکن بود به خطر بیفتند و حتی در یک سخنرانی آقای اوباما به صراحت این را اعلام کرد.

عبداللهیان تصریح کرد: از چند روز پیش که حملات داعش به مناطقی در شمال عراق نزدیک شد، نیروهای آمریکایی تصمیم گرفتند که نقش فعال تری ایفا کنند و از طریق هوایی هرگونه عملیات علیه داعش را پوشش دهند، عملیاتی که تاکنون انجام شده است، عملیاتی محدود است و نشان می دهد که آمریکایی ها به طور گزینشی مناطقی را انتخاب کرده و عمل می کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما فکر می کنیم که اگر آمریکایی ها قرارداد تسلیحاتی 41 میلیارد دلاری عراق را اجرایی کنند و امکانات لازم را به عراق بدهند، با فتوای مرجعیت شیعه و با فتوای آیت الله سیستانی و با فتوای برخی از مفتی های اهل سنت در داخل عراق، این استعداد بزرگ مردمی در داخل این کشور وجود دارد که بتوانند با اتکای بر نیروهای داخلی عراق، تروریسم را از پای در بیاورند و حتی نیازمند این نباشند که آمریکایی ها به طور گزینشی در نقطه ای وارد بشوند یا وارد نشوند.

امیر عبداللهیان گفت: امروز براساس اخباری که وجود دارد، بیش از دو میلیون نفر در عراق به فتوای آیت الله سیستانی مرجعیت دینی لبیک گفتند و این نیروها در حال سازماندهی در چارچوب نیروهای مسلح هستند، و درحال نقش آفرینی به موقع مرجعیت و دولت عراق

وی افزود: اگر این نقش آفرینی به موقع مرجعیت و نقش آفرینی دولت عراق نبود، امروز شاید بغداد نیز وضعیتی مشابه موصل پیدا می کرد. مایلم که تصریح کنم نقش مرجعیت در کنار تلاش هایی که آقای نوری مالکی در هفته های اخیر در مبارزه با تروریسم دنبال کردند و ورود تمامی گروهها و جریانات به این مسیر قابل تقدیر است.

موضع ایران درباره حملات آمریکا به داعش

امیر عبداللهیان در پاسخ به این سوال که آیا ایران از حملات هوایی آمریکا به داعش استقبال می کند، گفت: ما هرگونه مداخله نظامی آمریکا در عراق را دارای آثار و پیامدهای نامناسب می بینیم. آمریکا می توانست در سوریه علیه داعش وارد عملیات شود. آمریکا می توانست در سوریه به جای اینکه فرصتی را فراهم کند که با ارسال سلاح و گروههای تروریستی با هدف تغییر نظام سیاسی سوریه و تغییر آقای بشار اسد، می توانست اقداماتی را در آنجا انجام ندهد که امروز سوریه مرکز صدور تروریسم جدید در منطقه ما شود.

آمریکا تروریسم را به خوب و بد تقسیم کرده است

وی افزود: لذا اینکه آمریکایی ها دارای نیات خیرخواهانه برای مبارزه با داعش و تروریسم در عراق و سوریه و در منطقه باشند، محل تردید جدی است. آمریکایی ها نشان داده اند که تروریسم را به دو بخش تروریسم خوب و تروریسم بد تقسیم کرده اند.

معاون وزیر خارجه گفت: هرجا در راستای منافع آمریکا باشد، تروریسم خوب است و هرجا در تعارض با منافع آمریکا باشد، ترویسم بد است. البته واقعا اگر آمریکایی ها، بدون نگاه گزینشی در راستای مسئولیت بین المللی که همه کشورها دارند، برای مبارزه با تروریسم گام های عملی و گام های دقیق بردارد، حتما همه از آن استقبال می کنند.

سیاستهای دولت درباره برنامه هسته ای

امیرعبداللهیان در پاسخ به این سؤال که برخی معتقدند که جناب دکتر حسن روحانی از زمان تصدی سمت ریاست جمهوری بیشترین تلاش خود را معطوف برنامه هسته ای کرده است، اظهار داشت: سیاستی که جناب آقای روحانی درپیش گرفته است ، پرداختن به همه مسائل خارجی و تعامل با کشورهای مختلف است؛ شاید مساله هسته ای بیشتر پررنگ شده باشد ولی نباید چنین تصور کرد که نگاه ایران به مسائل مربوط به کشورهای عربی ، آفریقایی و آمریکای لاتین نگاه درجه دو است .

وی افزود: آقای روحانی از ابتدای تصدی ریاست جمهوری تعامل با کشورهای حاشیه خلیج فارس براساس حسن نیت را در دستورکار خود گنجاندند و در عمل هم این برنامه را اجراء کردند.
- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930529000643#sthash.X3BBVAga.dpuf



1393/5/29





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن