واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین محمدی:
مجوز احداث پایانه های صادراتی به بخش خصوصی داده می شود
قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در صورت ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث پایانه های صادراتی مجوز ساخت بدون هیچ محدودیتی صادر می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، حسین محمدی در کارگروه کشمش استان قزوین که روز یکشنبه در اتاق بازرگانی قزوین تشکیل شد، اظهارداشت: امروز صحنه جهانی بسیار مهم است و صادرکنندگان باید به سلیقه مشتری توجه جدی کنند و اگر برنامه ریزی و کیفیت کالا و بسته بندی مورد غفلت قرار گیرد آسیب می بینیم.
وی افزود: از آنجا که بخش عمده کشاورزی ما خرد و کوچک و سنتی است قیمت تمام شده بالا می رود و نمی توان برنامه ریزی مناسبی کرد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران بیان کرد: در شورای عالی صادرات مصوب شد تا 100 میلیارد تومان برای جوایز صادراتی در سال 92 پیش بینی شود که امیدواریم این امر محقق شود و در خصوص یارانه ها نیز در صددیم این اعتبارات در زیر ساختها هزینه شود تا انگیزه صادرکننده و تولیدکننده را تقویت کنیم.
این مسئول تصریح کرد: برای ایجاد پایانه های صادراتی هیچ مشکلی نداریم و اگر متقاضی بخش خصوصی اعلام آمادگی کند مجوز لازم صادر می شود و در خصوص پرداخت یارانه های حمل و نقل در بخش هوایی، دریایی و ریلی موضوع در شورای عالی صادرات مطرح شده و قرار است در بودجه سال آینده دیده شود.
محمدی یادآورشد: تسهیل در تجارت، بهبود فضای کسب و کار از رویکردهای دولت است و با کاهش بوروکراسی اداری باید به رقابت پذیری تجارت کمک کنیم. وی افزود: در شرایط کنونی فرآیند صادرات 37 روز طول می کشد در حالی که در کشورهای همسایه حدود 10 روز این کار انجام می شود لذا ما هم باید هزینه های تجارت را کم کنیم تا رقابت پذیری تولیدکنندهگان افزایش یابد.
بخشنده: ضعف صنعت حمل و نقل برطرف شود
در ادامه بخشنیده از صادرکنندگان خشکبار استان با برشمردن بخشی از مشکلات این حوزه گفت: در حالیکه مصرف چیپس و پفک با تبیلغات تلویزیونی در کشور بالا رفته شاهد کاهش مصرف سرانه کشمش با فواید فراوان آن هستیم که این موضوع نیازمند یک کار تبلیغی و فرهنگ سازی مناسب است.
وی تصریح کرد: با افزایش 86 درصدی سطح کشت انگور در کشوهای هند و چین رقیبی جدی برای محصول ایران با حجم بالا ایجاد شده که اگر حمایت لازم صورت نگیرد بازارهای جهانی را از دست خواهیم داد.
این فعال اقتصادی یادآورشد: کرایه حمل محصول گاهی از 12 میلیون تا 18 میلیون افزایش می یابد و کار ما برای حفظ این کالا در بازار بین المللی بسیار دشوار می شود.
بخشنیده تصریح کرد: مالیات بر ارزش افزوده نیز از دیگر مسائلی است که صادرکنندگان را با چالش جدی روبرو کرده است. مجید رحمانی از دیگر صادرکنندگان کشمش استان هم گفت: ایجاد پایانه صادراتی در تاکستان به عنوان قطب تولید انگور و کشمش کشور بسیار ضروری است که امیدواریم مسئولان برای تحقق آن اقدام کنند.
وی گفت: برای گرفتن تسهیلات باید هر بار استعلام مالیاتی دریافت شود که منطقی نیست و حتی کارت بازرگانی ما را نیز تمدید نمی کنند که این وضعیت باید مرتفع شود و دستگاههای دولتی حمایت بیشتری از تولید داشته باشند.
عظیمی دیگر صادرکننده کشمش نیز اظهارداشت: صنعت کشمش با اشتغال 100 هزار نفر بیشتری سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده اما حمایت لازم از تولیدکننده صورت نمی گیرد.
وی بیان کرد: نگهداری کشمش در انبارهای غیر اصولی هم کیفیت را کاهش می دهد و هم موجب از دست رفتن بازارهای هدف می شود لذا باید با تامین کانتینرهای یخچالی مناسب بتوان قابلیت نگهداری محصول به صورت بهداشتی را افزایش داد.
عظیمی یادآورشد: اعزام هیئت های تجاری تخصصی و دعوت از افراد متخصص کشورهای هدف، ایجاد دبیرخانه کشمش در تاکستان، حذف مالیات بر ارزش افزوده، افزایش یارانه حمل و نقل برای حمایت از صادرکننده و ارائه تسهیلات بیشتر در چند نوبت از صندوق توسعه ملی و ایجاد برند کشمش تاکستان از راهکارهایی است که می تواند موجب تشویق صادرکنندگان و تقویت انگیزه آنها برای تداوم کار شود.
۱۳۹۳/۵/۲۷ - ۲۱:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]