تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844505862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مازندران قطب طبیعت گردی خاورمیانه/ از نسخه های کدبانوگرانه تا دهکده های سلامت


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران مهر بررسی می کند؛
مازندران قطب طبیعت گردی خاورمیانه/ از نسخه های کدبانوگرانه تا دهکده های سلامت
ساری - خبرگزاری مهر: مازندران به عنوان قطب طبیعت گردی کشور و خاورمیانه ظرفیتهای فراوانی برای توسعه گردشگری سلامت دارد که نسخه های کدبانوگرانه، دهکده های سلامت، درمانهای طبیعی با آبهای معدنی، طب سنتی و گیاهان دارویی و مراکز درمانی از جمله این قابلیتهاست.



به گزارش خبرنگار مهر، گردشگری سلامت، گردشگری درمانی یا گردشگری پزشکی از هدف‌های جدید صنعت توریسم است که مشتریان خاص خودش را دارد. به گفته کارشناسان در این نوع از گردشگری برخی از کشورها به دلیل دارا بودن آب و هوای ویژه و منابع طبیعی خاص برای درمان یا گذران دوران نقاهت انتخاب می‌شوند و گاهی نیز فن‌آوری‌‌‌های برتر، وجود پزشكان زبده يا هزينه‌های درمان پایين پزشكی عامل مهمی در جذب گردشگران درماني محسوب می‌شوند.
 
اگرچه همه این فرصت‌ها در ایران و به ویژه مازندران فراهم است، اما تجربه کشورهای موفق در این زمینه نشان می‌دهد که اطلاع‌رساني و تبليغات مناسب، ايجاد خدمات لازم براي سهولت در اخذ ويزا، فرهنگ‌سازی براي پذيرش توريست سلامت از مهم‌ترين پيش‌شرط های لازم براي جذب توريست محسوب مي‌شود. علاوه بر آن ايجاد هتل‌ها، آسايشگاه‌ها و بيمارستان‌هاي خاص براي جذب بيماران خارجي از مهم‌ترين عوامل موفقيت در گردشگری سلامت به شمار می‌آید. استان مازندران با توجه به موقعيت خاص اقليمي و جغرافيايي خود و با شاخصه‌هاي طبيعي متمايز در ميان استان‌هاي كشور از جمله آب و هواي بسيار مطبوع در فصل بهار و تابستان و داشتن آب‌هاي معدني گرم و سرد در دامنه‌هاي البرز به‌ويژه اطراف قله دماوند و طبيعت بكر و جذاب می‌تواند به‌عنوان يكي از استان‌هاي ويژه در گردشگري سلامت مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در این زمینه می گوید: آب‌هاي معدني استان مازندران كه در حال حاضر مورد استفاده گردشگران داخلي و بوميان قرار دارد به دو بخش فصلي و غير فصلي تقسيم مي‌شوند. آب‌هاي گرم معدني غير فصلي حدوداً 84 درصد از كل یعنی 60 مورد را شامل می‌شود كه فقط در فصل تابستان و روزهاي تعطيل سال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دلاور بزرگ نیا افزود: 84درصد آب‌هاي معدني در بخش لاريجان شهرستان آمل، 12درصد در شهرستان رامسر و 4درصد در منطقه ييلاقي لاويج شهرستان نور قرار دارد، البته در شهرستان‌هاي تنكابن، بابل، سوادكوه، نكا و ساري نيز چشمه‌هاي آب معدني فراواني وجود دارد، كه طرفداران بیشماری دارند. تا آنجاکه با بررسي‌هاي به‌عمل آمده، امكانات اقامتي تنها پاسخ گوي 4درصد از نياز گردشگران در این شهرها است. وی بیان داشت: در حمام‌هاي موجود این مراکز آب درمانی، 77درصد به‌صورت استفاده از سرچشمه، 12درصد با ايجاد مخزن بر روي چشمه و انتقال آب به حمام‌ها و 11درصد با ايجاد حمام و حوضچه در محل جوشش آب به مشتریانشان خدمات می‌دهند. نگاه صرفا درمانی به حوزه سلامت عوض شود

قاسم جان بابایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با بیان اینکه در برخی کشورهای پیشرفته صنعت گردشگری در کنار سلامت رونق یافته است، افزود: در حوزه سلامت از نظر رشته های پزشکی و تجهیزات پزشکی پیشرفت های قابل توجه ای داشته ایم ولی نتوانسته ایم از آن در راستای جذب گردشگر استفاده کنیم. وی، ادامه داد: نگاه صرفا درمانی مدیران حوزه سلامت باید به سمت نگاه اقتصادی به معنای رضایت مشتری و دادن خدمات مطلوب تغییر یابد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه در این کنگره با تعامل و همفکری می توان  پتانسیلهای گردشگری مازندران در بخش سلامت را به کشورهای همسایه شناساند، اظهارداشت: وجود آبهای معدنی، چشمه ها، لجن درمانی و آب و هوای مساعد تنها بخش کوچکی از این ظرفیتها محسوب می شوند.

دکتر جان بابایی، با اشاره به وجود 3هزار تخت بیمارستانی و 6 بیمارستان دولتی و 5 بیمارستان خصوصی در حال احداث در مازندران، گفت: انجام یکهزار پیوند کلیه در مازندران، اقدامات درمانی در حوزه قلب  وعروق، درمان بیماران سرطانی  و رادیوتراپی به میزان قابل قبولی دراین استان در حال انجام است. وی، با بیان اینکه 74 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد، اظهارداشت:  درحاشیه این کنگره 70 غرفه نمایشگاهی با موضوعات تجهیزات پزشکی، توانمندیهای بیمارستانی، گیاهان دارویی، تورسیم سلامت، مواد غذایی ، استقرار دو اتاق سلامت با حضور کارشناسان مسلط به زبان انگلیسی وفارسی دایر می شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، بر نهادینه شدن فرهنگ گردشگری در جامعه تاکید و تصریح کرد: باید نگاه ها دراین حوزه اصلاح  شود

به گفته جان بابایی، طب سنتی ایرانی نیز از دیگرجاذبه‌های منحصر به‌فرد ایرانی است که اگرچه کمی کم‌رنگ شده، اما هنوز مریدان بیشماری دارد، نسخه‌های کدبانوگری از درمان‌های خانگی در بین خانواده‌های مازندرانی از چای گل‌گاوزبان و سنبل‌الطیب برای آرامش اعصاب گرفته تا معجون زردجوبه و زرده تخم‌مرغ برای درمان ضرب‌دیدگی‌ها و درد مفاصل آنقدر در این استان رایج است که گاه به عنوان دانش یا تجربه شخصی قلمداد می‌شود.

وی بیان داشت: گونه‌های مختلف از گياهان دارويي در مازندران شناسايي شده و نسخه‌های متعددی از طب سنتی مازنی متناسب با شرایط آب و هوای استان به ثبت رسيده است. به گفته وی، خوشبختانه تهيه داروها به شكل سنتي و مدرن و صنعتي هنوز در مازندران رونق دارد و عرصه‌هاي بسيار زيادي برای پرورش اين نوع گياهان در مناطق مختلف استان از جمله كوهپايه‌هاي البرز به اين امر اختصاص يافته است که مصداق بارز آن کشت گیاهان دارویی در مزارع کندلوس است که یکی از جاذبه‌های گردشگری منطقه به شمار می‌آید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: استان مازندران با هزار و 234 هكتار سطح زير كشت،2 هزار 444 تن گياه دارويي در سال تولید می‌کند و محل رویش انواع گياهان دارويي مانند «بابونه آلمانيم»، «گل گاوگاوزبان»، «سنبل‌الطيب»، «رزماري»، «شبت»، «ريحان»، «سرخارگل»، «آويشن» و «بادرنجبوي» به شمار می‌آید. گیاهانی که خواص آن‌ها به‌طور طبیعی در طعم‌های عسل راهی بازار مصرف می‌شود. به طوری که عسل آويشن مازندران شهرت جهاني دارد.

وی اظهار داشت: خوشبختانه مراکز تشخیصی و درمانی مازندران دارای مزیت‌های قابل قبولی در زمینه ارائه کیفی و کمی خدمات تشخیصی و درمانی تخصصی و استفاده از پزشکان و جراحان مجرب و تجهیزات پزشکی پیشرفته هستند. از طرفی هزینه خدمات آن‌ها نیز ارزان‌تر و قابل رقابت با بیشتر کشورهاست. بنابراین می‌تواند حضوری فعال در عرصه رقابت‌های جهانی گردشگری سلامت داشته باشد.

این مراکز تنها بخشی از معروف‌ترین ظرفیت‌های درمانی گردشگری سلامت در مازندران هستند. ظرفیت‌هایی که عاملی اقتصادی در کشورهای نه چندان توسعه قلمداد می‌شوند. شاخه‌ای از پدیده گردشگری که 27 مرداد ماه به مدت سه روز در قالب کنفرانسی با عنوان گردشگری سلامت با حضور 10 کشور عضو اکو در رامسر، یکی از گردشگرپذیرترین شهرستان‌های استان و عروس شهرهای ایران با حضور کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه گردشگری و سلامت کشورهای شرکت کننده بررسی می‌شود. دهکده هابی که سلامتی به ارمغان می آورند مسافرت به دهکده های سلامت و مناطق دارای چشمه های آب معدنی و آب گرم برای رهايی از تنش های زندگی روزمره و تجديد قوا بدون مداخله و نظارت پزشکی و در مواردی که گردشگر بيماری جسمی مشخصی نداشته باشد را گردشگری تندرستی می گويند.

مسئول کمیته طبیعت گردی استان مازندران در خصوص ظرفیتهای انواع گردشگری سلامت گفت: این بخش از گردشگری مراکز تشخیصی و درمانی و بیمارستانهای مجهز به تجهیزات و امکانات پیشرفته، پزشکان زبده و متخصص، جراحان و تیمهای درمانی ورزیده، انجام ‌انواع اعمال جراحی فوق تخصصی از قبیل جراحی های قلب و عروق، مغز و اعصاب، پیوندهای قلب، کلیه، مغز استخوان، جراحیهای ترمیمی پوست و زیبایی، انواع خدمات دندانپزشکی و خدمات پیشرفته تشخیصی و پاراکلینیکی را شامل می شود.همچنین موفقیت چشمگیر متخصصین علوم پزشکی کشور در برخی رشته‌ها نظیر کشت سلولهای بنیادی، تولید واکسن، درمانهای ناباروری با کیفیتی برابر استانداردهای جهانی و هزینه‌ای به مراتب کمتر از سایر کشورهای توسعه یافته را می توان در بخش گردشگری سلامت استفاده کرد.

تهمینه اسدی می گوید: طب سنتی ایرانی،روش های پیشگیری و درمان آن را از دیگر ظرفیتهای ویژه کشور در گردشگری سلامت برشمرد و ابراز داشت:آبهای گرم معدنی با خواص درمانی متنوع در نقاط مختلف کشور،سواحل حاوی لجنهای درمانی، مناطق کوهستانی با هوای پاک، طبیعت بکر با چشم اندازهای زیبا ونیز اماکن فرهنگی و تاریخی وتنوع آب وهوایی در نقاط مختلف ایران باعث شده تا این کشور به مقصدی مناسب جهت گردشگری با اهداف درمانی تبدیل شود. حوزه سلامت و مراقبت‌های بهداشتی سومين عرصه سرمايه گذاري در جهان است.به طوريكه برخي از كشورها از اين محل براي خود منبع درآمد ثابت كسب كرده اند و توانسته اند در مسير توسعه سلامت گامهاي بلندي بردارند. در آمارهای ارائه شده توسط سازمان جهانی گردشگری در آمد حاصله از گردشگری سلامت را در سال 2012 به 100 ميليارد دلار تخمین زده اند.

در ایران نیز از سال 1383 کمیسیون گردشگری سلامت شکل گرفت و حدود 70 بیمارستان در سراسر کشور برای جذب بیماران خارجی اعلام آمادگی کردند اجلاس و همایش و کنفرانس های زیادی نیز در این خصوص برگزار شد. 50 طرح ايجاد شهرك سلامت در نقاط مختلف كشور در حال مطالعه و 17 طرح در حال اجرا ( قانون برنامه پنجم توسعه به توسعه شهركهاي سلامت و دانش بنيان توجه ويژه اي داشته است)، وجود 50 دانشگاه پزشکی و تربیت 3000  پزشک در سال، از جمله قابلیتهایی که در ایران وجود دارد و می تواند در گردشگری سلامت مورد استفاده قرار گیرد. استان مازندران در زمینه گردشگری سلامت پتانسیل بسیار بالایی از لحاظ خدمات پزشکی و درمانی، طب سنتی و گیاهان دارویی، آب درمانی دارد. طبیعت ساحلی ، جنگلی و کوهستانی و اقلیم معتدل و کوهستانی همه از ظرفیتهای منحصر به فرد گردشگری سلامت هستند.طی مطالعه تطبیقی که بر روی 122 منطقه نمونه گردشگری استان مازندران بر اساس معیار مکان یابی و وزن دهی انجام  داده ام، دو شهر آمل و رامسر به ترتیب مناسب ترين مکان براي ایجاد شهرگردشگري سلامت به شمار می آیند. جمعیت 455 میلیونی کشورهای عضو اکو و بازار بالقوه گردشگری سلامت در این کشورها، نقش گسترده و فراگیری که صنعت گردشگری در اقتصاد امروز جهان ایفا می نماید و نظر به پتانسیل های گسترده کشورهای عضو اکو به لحاظ طبیعت زیبا و نیروهای انسانی علاقمند به فعالیت در این بخش موجب شد شعب «انجمن گردشگری سلامت کشورهای اسلامی (ICHTA) » برای توسعه گردشگری سلامت به عنوان صنعتی رو به توسعه در این کشورها ایجاد شود که این مهم در دست پیگیری است.

به همین منظور هم اولین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در مازندران در تاریخ 27 مرداد ماه در شهرهای رامسر و آمل برگزار می شود که هدف از برگزاری کنفرانس گردشگری سلامت در مازندران، معرفی پتانسیل کشور از لحاظ گردشگری پزشکی و دستاوردهای نوین در عرصه بهداشت و درمان کشور و معرفی مازندران به عنوان قطب طبیعت گردی کشور و خاورمیانه است که امیدواریم  برگزاری این کنفرانس دستاوردهای خوبی را برای این استان به همراه داشته باشد.














۱۳۹۳/۵/۲۷ - ۱۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن