تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827629859




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشابهت های دو مجلس؛ از افراطیون مجلس ششم تا تندروهای مجلس نهم


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مشابهت های دو مجلس؛ از افراطیون مجلس ششم تا تندروهای مجلس نهم

مشابهت های دو مجلس؛ از افراطیون مجلس ششم تا تندروهای مجلس نهم
روی صندلی قرمز رنگ مجلش حرفهایی زیادی را شنید. برای چندمین بار شیشه عینک خود را پاک کرد و به نطق مخالفانش دوباره گوش داد.حرفشان این بود که وزیر بشو نیست، آدم «غیر سیاسی» به درد دانشگاه نمی خورد . به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرآنلاین چرخ روزگار وقتی 10 سال بعد پای رضا فرجی دانا را به مجلس باز کرد، این بار به«سیاسی بودن» متهم شد و چندی بعد هم آنهایی که روزگاری در مجلس ششم به دنبال جمع کردن رای برای او بودند، او را عامل « تیره شدن روابط مجلس و وزارت علوم » خواندند.


روابط مجلس نهم با وزارتی که برای آنها بسیار مهم است، مشابه رفتاری است که روزگاری مجلس ششم با وزیر علوم دولت اصلاحات داشت.ظاهرا معین و فرجی دانا در استیضاح شبیه هم هستند.دو مجلس اصولگرا و اصلاح طلب هم که در منتهی الیه چپ و راست فضای سیاسی ایران دسته بندی می شوند،در یک امر مشترک اند؛ توانایی طیف های تندرو برای به حاشیه بردن مجلس.

مجلس نهم در میان مجالس پس از انقلاب، مجلسی میانه است که ویژگی های مشخصی دارد؛ کم شدن مصوبات خلق الساعه ، پر رنگ شدن رفتار فراکسیونی به مدد تشکیل فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت و بررسی مصوبات مهم مجلس در فضایی آرام از جمله ویژگی هایی است که بهارستان نشینان را ازمجالس قبل از خود متمایز می کند.

بحث و جدل سیاسی در فضای پارلمانی بدیهی ترین امر است، اما همین مجلس مصوبات خود برای ساماندهی قانون احزاب، انتخابات مجلس و جرم سیاسی داشته است.موضوع های ملتهبی که در مجلس نهم در سایه فعالیت کم حاشیه یا درحال جمع بندی است و یا به منتظر تصویب در صحن مجلس.

با این حال همین مجلس در فاز سیاسی از رفتار سینوسی رنج می برد. اصولگرایان مجلس نهم در درون خود اقلیتی درون اصولگرا دارند که از همان آغاز تشکیل دولت، لحن گزنده ای نسبت به کابینه یازدهم داشته است.

لحن منتقد اقلیت مجلس که از همراهی 70 الی 80 نفر از نمایندگان برخودار است،در مواقع اشتباهات دولت بالا می رود و به 100 نفر هم می رسد.نگاهی به کارت زرد های مجلس نهم به پنج وزیر دولت نشان می دهد این طیف که اکثرا از حامیان دولت سابق هستند ازمخالفان مبنایی دولت هستند.

همین طیف از نمایندگان در جریان کلید زدن استیضاح وزیر علوم بیشترین تاثیر گذاری را داشتند. طیفی که می گویند اظهارات معاون پارلمانی رئیس جمهور در خصوص« تاریخی شدن استیضاح» وزیر علوم و اینکه در صورت استیضاح فرجی دانا، «نفر بعد نیز راه وی را ادامه خواهد.» موجب شده تعداد بیشتری از نمایندگان استیضاح را امضا کنند.

پر رنگ شدن حاشیه های سیاسی در دو هفته اخیر، خدمات مجلس نهم برای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی را به بیراه برده است. اتفاقی که در مجلس ششم به نوع دیگری رخ داد و طیف تندروی اصلاح طلب به دنبال تصویب قوانینی چون پیوستن به کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان، قانون مطبوعات و انتخابات، اصلاح ساختار وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و...بود، در حالی که حتی اصولگرایان اقلیت مجلس ششم معتقدند در آن مجلس اقدام های مثبت بسیاری به لحاظ اقتصادی به تصویب رسید.

تصویب قانون سرمایه گذاری خارجی، اصلاح قانون مالیات ها، اصلاح قانون نظام صنفی، قانون تجارت الکترونیک، اصلاح قانون چک، ادغام سازمان های میراث فرهنگی و گردشگری، صنایع و معادن، تصویب قانون نوسازی و به سازی صنعت نساجی، بازنشستگی پیش از موعد، تصویب سختی کار برای مشاغل سخت و زیان آور نمونه ای از مصوبات مجلس ششم است که کاظم جلالی نماینده اقلیت آن مجلس هم از آنها به نیکی یاد می کند.

با این حال سیاست زدگی در میان نمایندگان این مجلس و حاکمیت چهره های افراطی موجب شد این طیف نامه ای به رهبر انقلاب بنویسند که بعدها به نامه جام زهر معروف شد.تحصن و استعفای دست جمعی هم از نمایندگی دیگر اقدام هایی بود که در نهایت مجلس ششم را در افکار عمومی بدنام کرد.

11 سال بعد مجلسی اصولگرا روی کار آمده است که حاشیه های سیاسی در آن ممکن است همان سرنوشت مجلس ششمی ها را برایش رقم بزند. و چه بسا به واگذاری کرسی های پارلمان به جناحی دیگر بیانجامد.


1393/5/27





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن