تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آدمى با نيّت خوب و خوش اخلاقى به تمام آن چه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امنيت محي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844051466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرایی مصونیت رژیم صهیونیستی و سكوت مقامات بین‌المللی در برابر جنایات این رژیم افسار گریخته!!


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نشریه استرالیایی "آنلاین آپینیون"
چرایی مصونیت رژیم صهیونیستی و سكوت مقامات بین‌المللی در برابر جنایات این رژیم افسار گریخته!!
جای تعجب دارد ، رژیمی که ادعا می‌كند بی‌گناه است و مردم آن قربانی یك هولوکاست (جعلی) است، خود وحشیانه‌ترین جنایات را در تاریخ معاصر انجام داده است و دوستان حامی حقوق بشر آن نیز سكوت كرده‌اند!


به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، نشریه استرالیایی "آنلاین آپینیون" در گزارشی نوشت: از ژوئیه 1946 تا اوت 2014 ، اسرائیل حداقل 28 مورد جرایم خشونت آمیز علیه مردم فلسطین مرتکب شده است ، از جمله قتل عام غیر نظامیان فلسطینی در دیر یاسین (1948)، منطقه جولان (1948)، کفر قاسم (1956) ، خان یونس (1956)، صبرا و شتیلا (اردوگاه های پناهندگان) (1982)، اردوگاه جنین (2002)، قانا (2006)، حمله قبلی غزه (2008)، و آخرین یورش ارتش اسرائیل علیه نوار غزه و محاصره آن (2014) ، می‌توان اشاره كرد .


در تازه‌ترین گزارش منتشر شده توسط وزارت بهداشت فلسطین در غزه ، در مجموع 1865 فلسطینی در غزه تا تاریخ 4 آگوست 2014 كشته شده‌اند ، از جمله 429 کودک ، 243 زن و 79 نفر سالمند ! .
در طول 29 روز گذشته ، در مجموع 9563 فلسطینی نیز در حملات اسرائیل ، از جمله 2877 کودک ، 1853 زن و 374 نفر از افراد سالمند زخمی شده‌اند .


بنابراین ، بسیار بی شرمانه است که در كنار نادیده گرفتن قتل عام فلسطینیان در غزه ، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای حمله اسرائیل به مدرسه سازمان ملل متحد در شهر رفح را صرفا با لفظ "شرم آور" محكوم كند ، و صرفا آن حادثه را به عنوان رویدادی وحشتناک تاسف آور بنامد ! .
در همان زمان ، سخنگوی وزارت امور خارجه ، جن ساكی ، به این گفته بسنده كرد : "ما یک بار دیگر تاکید می‌كنیم که اسرائیل تلاش زیادی می‌كند تا از تلفات غیر نظامی بكاهد . "


از سوی دیگر ، دبیر کل سازمان ملل متحد بان کی مون با صدور بیانیه‌ای جداگانه حملات مشابه توسط ارتش اسرائیل به مدارس سازمان ملل متحد را محکوم کرد ، و این اقدامات را به عنوان " عدم اخلاق مداری و یک عمل جنایی " نامید ، و خواستار بررسی سریع این حوادث برای شناسایی مجرمان آن شد (!) .


در همین حال ، "ریاض المالكی" وزیر امور خارجه فلسطین به لاهه سفر كرده است و خواستار عضویت فلسطین در دیوان کیفری بین المللی و به دنبال آن به جریان انداختن پرونده جنایات جنگی اسرائیلی ها علیه مردم فلسطین شده است .


به راستی صرف به رسمیت شناختن اقدامات جنایی ارتش اسرائیل علیه فلسطینی‌ها ، به عنوان " جنایات جنگی " ، هر گونه پیامد عملی برای محاكمه كردن مقامات اسرائیل را درپی خواهد داشت ؟
  در حوادث جنگی مربوط به این رژیم ، چه چیزی به اسرائیل این سطح از اعتماد به نفس را برای ارتكاب وحشیانه‌ترین جرائم داده است ! 


در کل، جامعه بین المللی ساز و کارهای قانونی زیر را برای جلوگیری از مصونیت(غیرقانونی) كشورهای مرتكب شونده پیش بینی كرده است : دادگاه جنایی بین المللی، دادگاه‎های خاص جنایی ، دادگاه جنایی ترکیبی ، دادگاه‌های داخلی ، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ! 


هر یک از این نهادها و مکانیزم‌ها با محدودیت‌های خاصی بهنگام تصمیم‌گیری برای اقدام و تعقیب جنایتکاران جنگی برخوردار هستند . در نتیجه ، این محدودیت‌ها نقس بسیار مهمی در جلوگیری از پیگرد مقامات اسرائیل توسط نهادهای فوق الذکر داشته است .


ابتدا ، اجازه دهید نگاهی به محدودیت‌های دیوان کیفری بین المللی (ICC) برای پیگیری اعمال جنایتکارانه اسرائیل داشته باشیم . به منظور رسیدگی به یک مورد خاص ، افراد یا دولت مدنظر باید از اعضای دیوان كیفری عالی باشد . 


در اینجا برخی ملاحظات را باید مدنظر داشت .در ابتدا اینكه ، هنوز بحث‌های بسیاری در مورد اینکه آیا نهادهای سیاسی موجود در فلسطین واقعا یک دولت است ، وجود دارد .
اینكه برخی كشورها آنرا به عنوان یك كشور رسمی می‌شناسند ، ملاك نیست ، بلكه به رسمیت شناختن جهانی این دولت و داشتن روابط بین الملی است كه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است .


دوم اینكه ، حتی اگر فلسطین را به عنوان یک عضو از دیوان کیفری بین المللی بپذیرند ، صلاحیت دادگاه تنها به پوشش آنچه که پس از عضویت رسمی فلسطین انجام می‌شود ، مربوط می‌گردد نه گذشته !! (با توجه به بند (الف) ماده 11 اساسنامه ICC). در نتیجه ، تمام جنایاتی که اسرائیل تاکنون انجام داده است حتی با عضویت فلسطین ، خارج از حوزه قضایی دادگاه جنایی بین المللی قرار می‌گیرد.


سوم اینكه ، دیوان كیفری بین المللی هیچ بازوی اجرایی - به غیر از همکاری داوطلبانه دولت‌ها - برای اتخاذ اقدامات عملی مانند دستگیری مجرمان و دادگاهی كردن آنها ، ندارد . رابطه نزدیكی كه بین کشورهای غربی قدرتمند و اسرائیل وجود دارد بر همگان مشخص است . از سوی دیگر ، شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌تواند هر گونه پرونده دیوان کیفری بین المللی و یا هر مورد از برنامه دادگاه را تحریف نماید . در حال حاضر ، تا زمانی که کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا ، فرانسه و بریتانیا خود را لجام گسیخته به پشتیبانی از اسرائیل متعهد می‌دانند ، كسی می‌تواند انتظار داشته باشد، شورای امنیت برای اتخاذ یک تصمیم علیه منافع اسرائیل وارد عمل شود ؟


اگر دادگاه جنایی بین المللی قادر به محاکمه مقامات اسرائیلی نیست ، دادگاه‌های ویژه و ترکیبی دیگر نیز چنین ساختار فرمالیته‌ای دارند . چنین دادگاه‌هایی - ( دو مورد ) دادگاه جنایی بین المللی برای یوگسلاوی سابق و دادگاه ترکیبی در سیرالئون - معمولا و عادتا سفارشات خود را از شورای امنیت سازمان ملل می‌گیرند . بر همین اساس ، و ساختار هدفمند این دادگاه(در راستای منافع قدرت های بزرگ) ، دادگاهی شدن اسرائیل هرگز اتفاق نخواهد افتاد .


دادگاه ترکیبی، از سوی دیگر ، شنیدن و رسیدگی به درخواست دولت یا كشوری را به برپایی دادگاه و حضور افراد متهم منوط می‌داند . روشن است که اسرائیل هرگز محاکمه دولتمردان خود را درخواست نخواهد کرد .


دادگا‌ه‌های داخلی نیز با محدودیت‌های خاص خود روبرو هستند . تجربه گذشته ثابت کرده است که نبود یک اراده سیاسی قدرتمند در حمایت از این دادگاه‌ها ، و یا بخاطر عدم وابستگی این دادگاه به کشورهای قدرتمند ، آنها قادر نخواهد بود كاری انجام دهند . 


به عنوان مثال ، در فوریه سال 2003 ، دادگاهی در بلژیک حکم پیگرد قضایی نخست وزیر سابق اسرائیل، آریل شارون را صادر کرد. با این حال ، قبل از خشك شدن جوهر این حکم ، دولت بلژیک به عنوان مخالف وارد ماجرا شد . در یک نمونه دیگر ، یک دادگاه انگلیسی حکم مشابهی را علیه وزیر امور خارجه سابق اسرائیل ، صادر كرد . تزیپی لیونی ، در دسامبر 2009 ، برای نقش آفرینی در قتل عام مردم فلسطین غزه در سال 2008 محكوم شد . دولت انگلیس، به مصونیت قضایی دیپلمات اسرائیلی اشاره کرده و عملا پرونده را راكد كرد . حتی وزیر امور خارجه پس از آن ماجرا درخواست تغییر در قوانین قضایی کشور برای جلوگیری از پیگرد مقامات اسرائیلی در آینده را خواستار شد .


در نهایت ، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بیشتر نقش سیاسی دارد تا یک نهاد حقوقی . بنابراین نمی‌توان انتظار داشت كه تصمیمی بگیرد كه وجهه‌ای قانونی (تعهد به اجرا شدن) داشته باشد . در پایان كار شورای حقوق بشر از شورای امنیت برای همكاری و اتخاذ تصمیم نیز كمك خواهد گرفت (كشورهای بزرگ و حامی اسرائیل) . در حال حاضر ، با توجه به این كه ایالات متحده یک کرسی دائم در شورای امنیت دارد ، در هر صورت در مقابل هر گونه رفتار ناخوشایند علیه اسرائیل - دوست صیمی واشنگتن- وارد عمل می‌شود . 


همه این حقایق نظریه "آنتونیو گرامشی" از هژمونی فرهنگی را یادآوری می‌كند . او چنین استدلال می‌کرد که : قدرت های بزرگ روابط و ساختارهای جهانی ، روابط و الزامات و قوانینی كه صرفا در مسیر منافع آنها بوده است ، ساخته‌اند !
  
در نتیجه ، تنها نتیجه دادگاهی كردن جنایات اسرائیل در سازمان‌های بین المللی ، رسوایی بیشتر برای رژیم اسرائیل و کاهش اعتبار بین المللی این رژیم خواهد بود . جدای از آن ، این نهادها قادر به ایفای نقش موثر در جلوگیری از "مصونیت از مجازات اسرائیل" ندارند .


به عبارت دیگر ، فقط به عنوان گفته پایانی باید گفت كه : "سگ سگ را نمی‌خورد،" از ساختار حقوقی و سیاسی بین المللی نمی‌توان انتظار داشت که در برابر منافع کسانی که آنها را ایجاد كرده‌اند ، بیاستد .
  




انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن