واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آیا بازگشت منزلت و احترام به دانشگاه، جرم است؟
دکتر محسن رهامی گفت: اقدام نمایندگان مجلس در حال حاضر یک اقدام شتابزده است و دیدگاه سیاسی نمایندگان بر کار قانونی آنها غلبه دارد.
آفتاب- سرویس سیاسی: دکتر محسن رهامی، نماینده مجلس اول و دوم شورای اسلامی، درباره استیضاح وزیر علوم به «آفتاب» گفت: استیضاح، نظارت و سوال حق قانونی نمایندگان مجلس است. من هم زمانی که در مجلس اول و دوم بودم به مدت هشت سال از این حق بارها به نفع ملت و منافع ملی استفاده کردم. اما الان به عنوان یک ناظر بی طرف صحبت می کنم و ارزیابی خود را از این استیضاح می گویم. اقدام نمایندگان در حال حاضر در یک ساله عمر دولت و در 10 ماهه عمر وزارت علوم یک اقدامی شتابزده است. مدت 10 ماه مدت زمان بسیار کوتاهی است که بتوان در آن ارزیابی دقیقی از عملکرد و کارنامه دولت ارائه داد و گستره بزرگی از مشکلات و مسائل را حل کرد.
به گزارش آفتاب، این استاد دانشگاه افزود: مواردی که از طرف نمایندگان مجلس برای برخورد با وزیر علوم ارائه شده مسائلی هستند که توجیه قانونی ندارند. مثلا گفته شده که در این دولت استادانی که محروم از تدریس شده بودند و یا اینکه از دانشگاه بیرون رفته بودند به سرکار برگشتهاند. این واقعا صحت ندارد. اما این وظیفه وزیر علوم است که به قانونی بودن و یا غیر قانونی بودن این اخراج ها و یا ممنوع از تدریس بودن ها رسیدگی کند. رسیدگی به مطالبات استادان در اختیار مراجع ذی صلاح و مراجع قانونی و هیات دولت است. مگر خلاف قانونی در وزارت علوم انجام شده که باید پاسخگو باشند؟
وی افزود: یکی از سوالات نمایندگان از وزیر علوم در باره انتصاب معاونین ایشان هست. باید به این نکته توجه داشت که کدام مرجع قانونی به دکتر توفیقی منع قانونی داده که ایشان نباید در این دولت کار کنند؟ مگر ایشان وزیر سابق علوم، معاون وزیر و سرپرست وزارت علوم نبودند؟ آیا 100 نفر از این نمایندگان به دکتر میلی منفرد رای اعتماد ندادند؟ پس چرا حالا عده ای از نمایندگان با کار ایشان مشکل دارند؟
یکی دیگر از دلایل مطرح شده برای استیضاح، تحصیل دانشجویان ستاره دار هست. آیا این در حیطه اختیار وزیر علوم نیست که به درخواست دانشجویان رسیدگی کند و موارد حق و ناحق را طبق قانون و مقررات بررسی کند؟ آیا وزیر علوم نباید به درخواست استادان و دانشجویان رسیدگی کند؟ من واقعا تعجب می کنم.
رهامی در مورد انتخاب روسای دانشگاها افزود: اگر نمایندگان مجلس یک مقایسه دقیقی میان روسای سابق و فعلی دانشگاه انجام می دادند، قطعا این جبهه گیری را نداشتند. آیا نمایندگان استیضاح کننده نظر استادان، دانشجویان و کارمندان را درباره روسای فعلی و سابق دانشگاه ها از این افراد پرسیده اند؟ در 8 سال گذشته خیلی از دانشگاه ها به مراکز امنیتی تبدیل شده بود. 8 سال در مهمترین دانشگاه ایران فضا امنیتی و پادگانی بود. الان دکتر فرجی دانا با نظر استادان رسمی، آزمایشی و پیمانی فردی را برای ریاست انتخاب کرده اند. کجای این روش بد بود؟ آیا احترام گذاشتن به رای و نظر استادان دانشگاه بد است یا این به معنای برگرداندن منزلت و احترام به دانشگاه است؟دکتر فرجی دانا به این شیوه به دانشگاه احترام گذاشتند و هیچ مورد تخلف و نقض قانون انجام نشده است.
او درباره رفتار نمایندگان تصریح کرد: من فکر می کنم که نمایندگان مجلس شتاب زده رفتار کرده اند. دیدگاه سیاسی نمایندگان بر زمینه قانونی غلبه دارد. البته با توجه به موقعیت کشور و دولت بعضی از تحلیلگران و دوستداران نظام نگران هستند که فضای کشور از مسیر اعتدال و میانه روی به سمت افراط و انزوا پیش برود. در افکار عمومی تغییر در دانشگاهها و وزارت خانه جز سرخوردگی برای دانشگاه چیز دیگری نخواهد بود. وی در پایان گفت: این مسئله باعث بدبینی و لج بازی در میان مردم و دانشگاهیان با مجلس می شود. نتیجه نهایی این بدبینی نه به نفع مردم و نظام است و نه به نفع قوه مجریه و مققننه. باید با همفکری بیشتری برای مسائل دانشگاه و کشور چاره جویی کرد نه اینکه با رفتار سیاسی و شتابزده.
مطالب مرتبط
سبحانیفر: امکان استیضاح وزیر علوم بسیار پایین است
موافقان و مخالفان استیضاح وزیر علوم چه گفتند
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]