تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس سنت نيكويى را بنا نهد، اجرى برابر اجر همه عمل‏كنندگان به آن عمل تا روز قي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843799300




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه متفاوت آمریکا و اتحادیه اروپا درباره کمک نظامی به کردها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاه متفاوت آمریکا و اتحادیه اروپا درباره کمک نظامی به کردها تهران- ایرنا- کمک های تسلیحاتی مستقیم آمریکا به اقلیم خودمختار کردستان و برنامه اتحادیه اروپا برای هماهنگی با دولت مرکزی عراق در این زمینه، از مواضع متفاوت واشنگتن و کشورهای قاره سبز در برخورد با تروریسم در عراق حکایت دارد.


روزنامه بریتانیایی «تایمز» بیست و پنجم مرداد نوشت: ایالات متحده آمریکا خود را برای بمباران هوایی مواضع گروه «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) در اطراف «بغداد» پایتخت عراق، آماده می کند.
به نوشته این روزنامه، دریادار «جان کربی» سخنگوی پنتاگون، اعلام کرد نیروی هوایی و دریایی آمریکا مجوز حمله برای از میان بردن تهدیدها علیه غیر نظامیان و نظامیان آمریکایی را دریافت کرده اند.
این در حالی است که تارنمای شبکه «الجزیره» قطر، بیست و دوم مردادماه گزارش کرد «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا، گفت 130 نظامی دیگر را به منطقه «اربیل» در اقلیم خودمختار کردستان فرستاده است.
وی تاکید کرد هدف از فرستادن این نیروها نه آغاز نبرد زمینی با گروه داعش، بلکه کمک رسانی به مردمی است که در معرض خطر حملات داعش قرار دارند.
همچنین به گزارش بیست و دوم مردادماه خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، آمریکا در حال فرستادن مستقیم سلاح به دولت اقلیم خودمختار بوده و انگلیس نیز اعلام کرده است به کردها کمک های تسلیحاتی ارایه می کند و از بالگردهای «شینوک» برای پرتاب کمک های انسانی برای آوارگان در کوه های «سنجار» استفاده خواهد کرد.
کمک های تسلیحاتی واشنگتن به اقلیم کردستان در حالی صورت می گیرد که پیش از این «باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا، اعلام کرده بود «فقط» به دولت مرکزی عراق سلاح می فروشد و تاکنون در برابر فشارهای این اقلیم برای خرید سلاح از آمریکا مقاومت کرده بود.
از سوی دیگر به گزارش بیست و چهارم مرداد خبرگزاری فرانسه، وزیران امورخارجه اتحادیه اروپا در نشست اضطراری بروکسل، از فرستادن سلاح برای کردهای عراق حمایت کردند.
پیش از این در بیست و یکم مردادماه تارنمای آلمانی «دویچه وله» نوشته بود اتحادیه اروپا قصد دارد با هماهنگی بغداد به کردها کمک های تسلیحاتی ارایه کند.
پرسشی که در این میان به ذهن متبادر می شود این است که چرا در حالی که اتحادیه اروپا اعلام کرده است کمک های خود را با هماهنگی با دولت مرکزی عراق به دست کردها می رساند ولی آمریکا به طور مستقیم به دولت اقلیم سلاح می دهد؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت که به نظر می رسد آمریکا تلاش دارد از راه حفظ نفوذ خود در دولت مرکزی عراق و اقلیم خودمختار کردستان، حضور غیرمستقیم خود در عراق را تقویت کند ولی هدف بنیادین اتحادیه اروپا تامین امنیت خود و مبارزه با تندروهایی است که از کشورهای گوناگون این قاره برای پیوستن به داعش به خاورمیانه رفته اند و پس از بازگشت به اروپا، تهدیدی جدی برای آنها خواهند بود.
در این پیوند، بیست و سوم مردادماه خبرگزاری اسپانیایی «افه» اعلام کرد دفتر مرکزی پلیس اروپا به نیروهای امنیتی و ارتش کشورهای اروپایی و آمریکا نسبت به احتمال رخداد یک حمله تروریستی در خاک اروپا یا آمریکا در آینده ای نزدیک هشدار داد.
در تایید این نظر، از یک سو «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا، به روشنی با خواسته «مسعود بارزانی» رییس منطقه اقلیم خودمختار، مبنی بر برگزاری همه پرسی استقلال منطقه کردستان مخالفت و تاکید می کند دولت اقلیم باید در چارچوب سیاست عراق واحد حرکت کند.
از سوی دیگر، می بینیم دولت اوباما تا پیش از این در برابر پیشروی های گروه داعش واکنش چندانی از خود نشان نداده و فقط نظاره گر ماجرا بود ولی به محض حمله داعش به مواضع کردها در اقلیم خودمختار، بی درنگ دستور حملات هوایی به مواضع این گروه را صادر کرد.
آنچه از این موضع گیری ها و اقدام های آمریکا می توان نتیجه گرفت این مساله است که این کشور تلاش دارد شرایط گروه های گوناگون عراقی را به گونه ای نگه دارد که قدرت همدیگر را خنثی کنند و هیچ یک بر دیگری برتری نداشته باشند.
از سوی دیگر، عراق این روزها از یک تنش سیاسی مهم بیرون رفته و منتظر روی کار آمدن دولتی تازه است. این شرایط، نوعی خلاء قدرت موقت را پدید آورده است که آمریکا می کوشد از آن به سود خود بهره برداری کند.
یک عراق قدرتمند با حضور قوی دولتی شیعی در صدر آن، با منافع آمریکا و هم پیمانان منطقه ای آن سازگار نیست. آمریکا از این ترس دارد که با تقویت قدرت عراق، این کشور بار دیگر عرصه را بر کشورهایی از جمله عربستان سعودی تنگ کند؛ به ویژه که واشنگتن و ریاض همواره درباره میزان نفوذ ایران در عراق نگران بوده اند.
تجزیه عراق نیز در شرایط کنونی از اهداف آمریکا نیست. هر گونه تجزیه طلبی در خاورمیانه در شرایط کنونی می تواند اوضاع امنیتی منطقه را بیش از پیش متشنج کند و بحران به صورتی افزایشی به دیگر کشورها سرایت کند.
بنابراین می توان سیاست آمریکا در قبال عراق را اینگونه توصیف کرد: کناره گیری سیاسی در مواقع لزوم و دخالت نظامی در زمانی که لازم باشد؛ در عین مخالفت با فروپاشی سرزمینی این کشور با هدف تقویت نفوذ خود در عراق.
برخلاف آمریکا، اتحادیه اروپا بیشتر می خواهد در هماهنگی با دولت مرکزی عراق حرکت کند. بر همین پایه این اتحادیه اعلام کرده است کمک های نظامی خود به اقلیم خودمختار را با هماهنگی دولت مرکزی عراق به پیش می برد.
هزاران اروپایی در میان اعضای داعش در عراق و منطقه هستند. همچنین جغرافیای به هم پیوسته خاورمیانه و اروپا این نگرانی را برای مقام های اتحادیه اروپا به همراه دارد که این قاره به راحتی در دسترس نیروهای داعش است؛ در حالی که آمریکا به دلیل فاصله جغرافیایی بیشتر، در معرض خطرهای کمتری قرار دارد.
بنابراین، اتحادیه اروپا می خواهد بر تقویت هر چه بیشتر روابط با دولت مرکزی عراق تمرکز داشته باشد و همکاری های خود را با آن افزایش دهد تا این کشور بتواند افزون بر مبارزه داخلی با تروریسم، امنیت اروپا را نیز تامین کند.
می توان گفت هم آمریکا و هم اتحادیه اروپا از حفظ یکپارچگی عراق در وضعیت کنونی پشتیبانی می کنند اما ترس اتحادیه اروپا از خطر نفوذ داعش به این قاره باعث شده است در برخورد با دولت اقلیم محتاطانه تر عمل کند و ملاحظات دولت مرکزی عراق را نیز در مناسبات خود با کردها در نظر بگیرد.
اما آمریکا چنین نگاهی به قدرت گیری داعش ندارد (یا دستکم نگرانی کمتری دارد) و بیشتر تلاش دارد نفوذ خود در عراق را حفظ کند. بر همین پایه نگاه کنونی واشنگتن، بهره گیری هر چه بیشتر از شرایط کنونی برای تقویت نفوذ خود در منطقه است.
از مهدی جوکار- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1961**1358



25/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن