واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قزوین روزبه:
بی توجهی به مشکلات بانوان هزینه های زیادی به جامعه تحمیل می کند
قزوین- خبرگزاری مهر: استاندار قزوین گفت: بی توجهی مسئولان به حل مشکلات خانواده ها و بانوان هزینه های زیادی به جامعه تحمیلی می کند و آسیب رسان است.
به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی روزبه ظهر پنجشنبه در جلسه کارگروه بانوان و خانواده که با حضور جمعی از مسئولان در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد اظهارداشت: باید برای رفع مسایل و مشکلات فراروی بخشی از جامعه زنان و آسیب هایی که خانواده ها را تهدید می کند به دور از کارهای شعاری و تشریفاتی برنامه ریزی منطقی کنیم.
وی افزود: بخش قابل توجهی از مشکلات بانوان ناشی از بی توجهی مسئولان است و به این موضوع نباید حاشیه ای و در حد رفع تکلیف دیده شود.
روزبه یادآورشد: آمارهای طلاق در استان زنگ خطری خطرناک برای مسئولان فرهنگی و اجتماعی استان است که اگر مورد غفلت قرار گیرد آسیب های زیادی به جامعه وارد می کند.
وی اضافه کرد: اگر نسبت به مسایل و مشکلات بانوان و خانواده مسوولیت پذیر باشیم و برای رفع آنها از ظرفیت های دینی، اخلاقی، معنوی و فرهنگی موجود در استان استفاده کنیم، شاهد کاهش آمارهای طلاق و کم شدن دغدغه های زنان بی سرپرست در استان و کشور خواهیم بود.
استاندار قزوین تصریح کرد: افزایش آمار نازایی در استان قزوین نسبت به سایر نقاط کشور باید نگران کننده و هشداری باشد برای پیگیری و رفع این مشکل که امیدواریم این مسائل در جلسات کارگروههای بانوان و خانواده مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
روزبه گفت: باید خود را مخاطب مشکلات قرار دهیم و با تعریف مسئولیت و وظیفه ای برای تک تک افراد مسئول فقط به بیان مشکلات بسنده نکنیم بلکه به فکر راهکار و چاره باشیم.
وی در پایان بر ارایه راه حل و رفع مشکلات اجتماعی و فرهنگی بانوان آسیب دیده و سرپرست خانوار تاکید کرد.
در ادامه ابوالفضل طارمی مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات استانداری قزوین یکی از چالش های اساسی نیروی انسانی در کشور را کاهش رشد جمعیت دانست و گفت: همه ساله نرخ رشد جمعیت در کشور کاهش یافته و این وضعیت در قزوین نیز جدی است.
ثبت 2573 فقره طلاق در قزوین
طارمی افزود: طبق سرشماری های صورت گرفته 351 هزار و 991 خانوار در استان قزوین وجود دارد که هفت درصد یک نفره، 19 درصد دو نفره، 29 درصد سه نفره و 27 درصد چهار نفره و شش درصد شش نفره به بالا هستند.
وی بیان کرد: در استان قزوین 130هزار دانشجو وجود دارد که از این میزان 47 درصد را دختران و بانوان تشکیل می دهند که در67 آموزشگاه عالی مشغول به تحصیل هستند و تعداد دانش آموزان دختر نیز 101هزار و شش نفر است.
طارمی به وضعیت زناشویی زنان 20 ساله و بالاتر در استان قزوین اشاره و بیان کرد: در استان قزوین از 408 هزار و 835 زن، 75 درصد دارای همسر، 6.8 درصد بدون همسر به دلیل فوت، 3.1 درصد بدون همسر به دلیل طلاق و 15 درصد زنانی هستند که هرگز ازدواج نکرده اند.
وی با اشاره به وضعیت طلاق در استان قزوین گفت: در سال گذشته 13هزار و 188 مورد ازدواج و دو هزار و 573 مورد طلاق ثبت شده که نسبت طلاق به ازدواج معادل 5.19 درصد است.
این مسئول تعداد زنان شاغل در استان قزوین را 58 هزار نفر عنوان کرد و افزود: نرخ بیکاری زنان در استان 27 درصد و سهم اشتغال زنان استان در بخش خدمات 51 درصد، صنعت 18 درصد، کشاورزی 31 درصد و سهم اشتغال در بخش های خصوصی 47 درصد و عمومی 26 درصد است.
وی بیان کرد: تعداد زنان سرپرست خانوار استان قزوین در حال حاضر 35 هزار و 732 خانوار است که این میزان نسبت به کل کشور در حال افزایش است.
طارمی یادآورشد: تعداد خانوارهای زن سرپرست در استان در گروه سنی بالای 45 سال تعداد 14 هزار و 637 خانوار و در گروه زیر 45 سال تعداد یک هزار و 774 خانوار است که 18 درصد این زنان شاغل، 35 درصد دارای درآمد و بدون کار و 33 درصد خانه دار هستند.
در کارگروه بانوان و خانواده استانداری قزوین همچنین اعضاء دیدگاهها و دغدغه های خود را مطرح کردند.
۱۳۹۳/۵/۲۳ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]