واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیرسابق آمریکا:تمدیدمذاکرات هسته ای نشانه جدیت طرفین برای رسیدن به یک توافق جامع است نیویورک – ایرنا-ˈتوماس پیکرینگˈدیپلمات باسابقه آمریکایی تمدید یک دوره 4 ماهه برای گفتگو های هسته ای را نشانه جدیت طرفین برای رسیدن به یک توافق نهایی دانست و گفت:طرفین نباید بگذارند فشار جناح های مخالف داخلی آن ها را از مسیر دست یافتنی به این توفق نهایی باز دارد.
وی در گفتگو با ایرنا گفت اگر طرفین این گفتگو ها و بویژه آمریکا و ایران جدی باشند تمدید این چهارماه به نظر من دلیل جدی بودن آنهاست.باید ازاین فرصت به نحو احسن استفاده کنند و بکوشند تا اختلافات خود را به حداقل رسانده و یا از میان ببرند.
وی افزود: به نظر می رسد درحال حاضر نکات مورد اختلاف طرفین بیشتر به حجم و درجه غنی سازی ارتباط پیدا می کند که اگر در این دیدار ها بتوانند اختلافات خود را به حداقل برسانند راه برای یک توافق نهایی و همه جانبه هموار خواهد شد.
سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل افزود همزمان با حل اختلافات مربوط به تاسیسات فردو و اراک و مسئله نظارت براین تاسیسات ،ایران باید تلاش کند در تماس با آژانس بین المللی انرژی هسته ای سوظن های مربوط به اهداف نظامی این غنی سازی را نیز از میان بردارد.
این دیپلمات با سابقه آمریکایی گفتˈاگر قرار بود من در این مذاکرات شرکت داشته باشم تیم هایی از کارشناسان حوزه های مورد اختلاف را مسئول تحقیق و بررسی و فراهم کردن اسناد و مدارک لازم برای ارائه در جریان گفتگوها می کردم.
پیکرینگ که در طول 50 سال فعالیت های دیپلماتیک خود مقام سفارت آمریکا در کشورهایی چون روسیه، هند، السالوادور، اسرائیل ، نیجریه و اردن را به عهده داشته اظهار کرد:ˈ ایران باید به موازات این گفتگو ها در مورد خرید سوخت مورد نیاز تاسیسات بوشهر با روس ها و ابعاد و حجم این معامله به یک نتیجه قطعی برسد.ˈ
سفیر سابق آمریکا درخصوص تلاش جمهوریخواهان و بویژه نو محافظه کاران آمریکایی برای مختل کردن این گفتگو ها گفت: تردیدی نداشته باشید که مخالفان در هردو کشور به اقدامات خود برای به خطر انداختن این تلاش ها ادامه خواهند داد و هرچه این گفتگو ها به آینده ای نوید بخش تر نزدیک شود آن ها هم بر تلاش های خود خواهند افزود.
پیکرینگ افزود: چنین اختلاف نظرهایی در عرصه سیاست یک امر طبیعی است و در هر مقطعی باید انتظار مقاوت و کارشکنی مخالفان یک خط مشی سیاسی و کوشش آن ها در جهت نا کام ساختن تلاش های طرف مقابل را داشت.
وی افزود از طرفی آمریکایی های مخالف این گفتگو ها مدعی هستند که ایرانی ها بار ها قول هایی داده اند و به آن ها عمل نکرده اند و لذا نمی توان به آن ها اعتماد کرد، ومعتقدند برای وادار ساختن ایران به قبول شرایط این این توافق باید به زور و فشار متوسل شد.0
ازطرف دیگر در ایران هم گروهی هستند که با استدلال هایی از قبیل این که این گونه برخوردها سر فرود آوردن مقابل آمریکاست و یا این که سیاست های دولت جدید پایه های نظام جمهوری اسلامی را به خطر می اندازد ، سعی می کنند همه تلاش های تیم مذاکره کننده را بی ارزش و نادرست جلوه بدهند.
پیکرینگ با تاکید دوباره بر این که اختلاف نظر میان گروه های سیاسی در همه کشور ها یک امر طبیعی است ،به بی اعتمادی جاری در ایران نسبت به رهبران آمریکایی اشاره کرد و گفت که بی اعتمادی میان ایران و آمریکا یک موضوع ریشه دار تاریخی است اما اگر قرار باشد هر کدام از طرفین این دعوای تاریخی تا ابد بر بی اعتمادی به طرف مقابل خود اصرار ورزند این دور و تسلسل همچنان ادامه پیدا خواهد کرد و عامل اصلی اختلاف میان دو کشور هرگز از میان نخواهد رفت.
وی درباره نقش رژیم صهیونیستی و تلاش های این رژیم برای جلوگیری از هر گونه توافقی در این مذاکرات گفت: اسرائیل برای کارشکنی وجلوگیری از پیشرفت این گفتگو ها در گذشته تلاش های زیادی کرده امابه نتیجه ای نرسیده است .
این دیپلمات آمریکایی افزود رهبران اسرائیلی در نوامبر سال گذشته هرچه در توان داشتند برای جلوگیری از امضای این توافقنامه موقت بکار بردند اما دیدیم که علی رغم این تلاش ها موافقت نامه به امضا رسید .
پیکرینگ به این نکته نیز اشاره کرد که در این مقطع همه تلاش اسرائیل بر تضعیف و یا از میان بردن نیروهای حماس متمرکز است و لذا فرصتی برای دخالت در این مسئله ندارد.
اروپام-3-541/1547
23/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]