واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
استفاده خانوادگی احمدی نژاد و وزرا از بورسیههای غیرقانونی /نام پسر و داماد وزیر ارتباطات احمدی نژاد در بین بورسیه شدهها
افشای خبر اعطای ۳ هزار بورسیه غیرقانونی توسط وزارت علوم دولت احمدینژاد از سوی مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، کافی بود تا نمایندگان مجلس در پی استیضاح رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت حسن روحانی برآیند.
به گزارش نامه نیوز، وزیر ارتباطات دولت گذشته از طراحان اصلی استیضاح بهشمار میرود. او از جمله کسانی بوده که از این بورسیههای غیرقانونی استفاده کرده است.
پس از اعلام وصول طرح استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی، فهرستی از اسامی دانشجویانی که بهطور غیر قانونی از بورسیهها استفاده کردهاند منتشر شد. خبرگزاری کار ایران قصد دارد در روزهای آینده اسامی افراد بیشتری را که بهطور غیرقانونی از بورسیه تحصیلی استفاده کردهاند منتشر کند.
بورس نخبگان برای معدل ۱۳
در فهرست منتشر شده، نام پسر و داماد وزیر ارتباطات دولت گذشته به چشم میخورد. داماد این نماینده فعلی مجلس بورس ادامه تحصیل در آمریکا و پسر وی بورس ادامه تحصیل در کانادا گرفته است. همچنین فرزند وزیر علوم دولت سابق، با معدل ۱۳ از بورس نخبگان استفاده کرده و اکنون مشغول تحصیل در مقطع دکتراست.
خواهرزاده و داماد خواهر وزیرعلوم دولت احمدینژاد نیز موفق به دریافت بورسیه شدهاند. مطابق اسناد موجود، به همسر وی نیز مجوز فعالیت در یک مرکز آموزش عالی ویژه زنان در تهران داده شده است که مطابق قوانین موجود این امر یک تخلف قانونی به شمار میآید. نام یکی از مدیران رسانه منتسب به جریان اصولگرا هم، که این روزها با تمام توان پیگیر استیضاح وزیر علوم است، در این فهرست وجود دارد.
این مدیر رسانهای هماکنون در حال تحصیل در مقطع دکترا در رشته مطالعات منطقهای دانشگاه تهران است که به دلیل سن بالا طبق قانون شرایط استفاده از بورس را ندارد.
این بورسیهها در دوران وزارت کامران دانشجو اعطا شده است. محمد زاهدی وزیر علوم دولت نهم در حال حاضر رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و از طراحان استیضاح وزیر علوم بهشمار میرود.
محمدرضا رضوانطلب رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی وزارت علوم آمار بورسیههای غیرقانونی دولت گذشته را ۳ هزار و ۷۰۲ نفر بیان کرده که پرونده هزار و ۸۰ نفرشان همچنان در ابهام است.
رضوان طلب به ایسنا گفته است: « طبق مقررات قبل از جایابی و شروع تحصیل دریافتکنندگان بورسیه دولتی، باید از مرکز جذب اعضای هیئت علمی هم درخواست تایید صلاحیت عمومی شود. اما این قانون در بسیاری از موارد رعایت نشده است.»
وی افزوده است: «در حال حاضر یک آمار ۳ هزار و ۲ نفر و یک آمار ۷۰۰ نفر وجود دارد که مشکل حدود هزار نفر آنها تا کنون برطرف نشده و درمسیر برطرف شدن هم قرار نگرفته است. مشکل ۷۰ الی ۸۰ نفر غیر قابل حل است زیرا اظهاراتی کردند که با مدارک آنها مطابقت ندارد، اما آن زمان بنا بر این شده بود که این افراد به سرعت بورسیهای شوند و در بعضی موارد به محض بورسیه شدن فرد، هزینه بورسیه که ۳۰ الی ۴۰ میلیون تومان بوده به حساب دانشگاه مربوط واریز شده است.»
تهدیدهای متقابل فرجیدانا و نمایندگان
پیش از این نمایندگان مجلس برای رهایی انصراف از استیضاح کردن فرجیدانا وزیر علوم دولت روحانی از وی خواسته بودند که دانشجویان ستارهدار و مدیرانی که در حوادث سال ۸۸ حضور داشتهاند را اخراج کند. اما فرجیدانا حاضر به تمکین به این خواست نشد.
بهگزارش منابع داخلی وزیر علوم قصد دارد در جلسه استیضاح خود، جزئیات پشت پرده مسائلی را که به این استیضاح منتهی شده است، اعلام کند.علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس وعضو کمیسیون فرهنگی نیز گفته است که وزیر علوم باید از این استیضاح استقبال کند زیرا حضور او در مجلس "باعث برملا شدن حقایق و خلافهای دولت گذشته خواهد شد".
به گفته حجتالله درویشپور، عضو کمیسیون آموزش مجلس، دستکم ده نفر از نمایندگان کنونی مجلس از دریافتکنندگان بورسیههای غیرقانونی هستند. او میگوید افشای این بورسیهها یکی از دلایل فشار بر وزیر علوم است.
جواد هروی رئیس کمیته آموزشعالی مجلس٬ از اتمام بررسی پرونده بورسیهها در تمامی دولتهای پیشین خبر داد و به خانه ملت، گفت: از سال ۷۵که بورسیهها انجام شده، مواردی از تخلف دیده میشود. طبق بررسیها بیشترین تخلف در زمینه بورسیهها مربوط به دولت دهم است .
به گزارش تیک، وی تاکید کرد: بررسی پرونده بورسیهها تا حصول نتیجه ادامه خواهد داشت و هیچ موضوعی نمی تواند خللی در آن ایجاد کند. به ثمر نشستن استیضاح وزیر علوم و روی کار آمدن وزیری دیگر تاثیری در پیگیری تخلف دانشجویان بورسیه نخواهد داشت.
1393/5/23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]