تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه گرفتن در گرما، جهاد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855780100




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا در عراق چه می‌خواهد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


آمریکا در عراق چه می‌خواهد؟ وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - به دلیل بافت و ساختار نظام اداری در تمامی دنیا که ایران هم از آن مستثنی نیست این اشتباه فاحش سیاستمداران است که خود را به حلقه یاران و حتی کارکنان سازمان خود محدود نمایند. یکی از منابع تغذیه فکری آنان باید کارشناسان نوآور و مبدع، مستقل و تحلیلگر موسسات مطالعاتی تخصصی در بخش خصوصی باشد که ازاد هستند و نظرات، دانسته و اندیشه های خود را بطور شفاف و بدون ترس از دست دادن شغل ابراز میدارند. متاسفانه هنوز چنین مجموعه هائی در ایران شکل نگرفته است ولی در سایر نقاط این سازمانها نقش مهمی در فکر سازی و تصمیم گیری سیاستمداران دارند.

ترجمه متون موسسات مطالعاتی دنیا که حاصل کار کارشناسان چنین موسساتی و برای پاسخگوئی به نیازهای ارگانهای اجرائی دولتهای گوناگون است، قدمی برای آشنائی با محیط پیرامونی سیاست خارجی ایران و اهداف دست اندرکارن داخل منطقه ائی و خارجی است. از اینطریق کارشناسان، تصمیم گیران و تحلیل گران ما را با تفکرات مجموعه های مطالعاتی و انچه در سازمانهای تصمیم گیر غرب میگذرد اشنا کند تا بتوانند تحلیلهای همه جانبه ارائه و تصمیمات منسجم اتخاذ نمایند. نویسنده مقاله زیر کنث پولاک استاد انستیتو مطالعات ملی استراتژیک وابسته به دانشگاه دفاع ملی و عضو ارشد مرکز سیاستهای خاورمیانه انستیتو بروکینگز و متخصص در امور سیاسی- نظامی خاورمیانه در حوزه ایران، عراق، عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس در تاریخ 10 ژوئن 2014 در نسخه اینترنتی روزنامه وال استریت ژورنال به چاپ رسیده است. او زندگی حرفه ائی خود را در سازمان سیا آغاز کرد و در فاصله سالهای 1955- 1988 بعنوان تحلیلگر مسائل ایران وعراق در این سازمان خدمت کرده است. وی نویسنده تحلیلهای طبقه بندی شده سازمان سیا در باره استراتژی عراق و همچنین عملیاتهای نظامی جنگ 1990-1991 خلیج فارس بوده و بخاطر کارهای درخشانش در زمینه جنگ خلیج فارس دیپلم افتخار سازمان سیا را دریافت کرد و دوبار نیز مدیر دوایر شورای امنیت ملی آمریکا بوده است. چگونه باید عراق را از جهنم بیرون کشید؟
نویسنده: کنث پولاک . ترجمه: حامد ضرغامی و نصرت‌الله تاجیک
با اشغال بخش بزرگی از موصل، دومین شهر بزرگ عراق توسط معارضان تندروی سنی، زمان آن فرارسیده که بپذیریم عراق یک‌بار دیگر در وضعیت جنگ داخلی قرار گرفته ‌است. شاید در حال حاضر این یک جنگ داخلی سطح پایین باشد اما وضعیت در حال بدترشدن است، مگر اینکه اتفاق شگفت‌انگیز و غیرمنتظره‌ای، عراق را از سراشیبی سقوط بیرون بکشد. این قضیه در عین‌ حال که یک تراژدی برای عراق محسوب می‌شود تهدیدی جدی برای ایالات‌متحده نیز خواهد بود. به‌نظر می‌رسد آمریکایی‌ها بر این باورند که افزایش تولید نفت شیل، اقتصاد آمریکا را مصون از بی‌ثباتی‌های خاورمیانه کرده است، مسلما نه. هنوز راهی طولانی در پیش داریم. آژانس بین‌المللی انرژی به روشنی اعلام کرده که قیمت پایین پیش‌بینی‌شده برای نفت در آینده بیشتر به تولید نفت در عراق بستگی دارد تا به نفت شیل آمریکا. تا به‌‌حال هر رکود اقتصادی پس از جنگ در آمریکا، معمولا به‌دنبال افزایش قیمت نفت بوده، که غالبا نتیجه بی‌ثباتی خاورمیانه است. در این‌صورت، این یک هشدار اطلاعاتی محسوب می‌شود که تروریست‌ها، رهبری‌کننده جنگ داخلی سوریه- عراق از طریق پایگاه‌های خود در شمال شرقی سوریه و غرب عراق در پی ضربه‌زدن به اهداف آمریکا هستند. متاسفانه از زمان اوج‌گیری بخت و اقبال سیاسی- نظامی عراق در سال‌های 2009 و 2010، آمریکا نفوذ خود در عراق را یا از دست داده یا واگذار کرده است. اما در هر صورت باید امیدوار باشیم که بتوانیم افتضاح عراق را مدیریت کنیم؛ زیرا اوضاع فعلی در عراق یک فاجعه تقریبا قطعی است. موضوع کلیدی‌ای که باید در نظر داشت، این است که قدرت نخست‌وزیر، نوری المالکی برای دریافت کمک آمریکا و به‌دست‌گرفتن کنترل عراق، در حال کمرنگ‌شدن است. این می‌تواند اهرمی را که آمریکا به آن نیاز دارد در اختیار قرار دهد تا جا پای محکمی برای سیاست عراقی‌ها درست کند. بحران رو به رشد عراق، ناشی از جنگ داخلی سوریه یا نفوذ تروریست‌های خارجی به این کشور نیست. این بحران تا حدودی به‌دلیل نگرانی‌ای است که کردها، شیعیان و سنی‌ها از یکدیگر دارند. هر گروهی تصور می‌کند که دیگری در صورتی‌که فرصت اندکی داشته باشد، طرف مقابل را تضعیف خواهد کرد تا وقتی‌که چنین باشد عراق به‌واسطه جنگ داخلی و تروریسم ازهم‌گسسته خواهد شد. بنابراین آمریکا برای از سرگیری کمک نظامی به عراق باید بر موارد ذیل پافشاری کند:
1 - اصلاح قانون اساسی به ‌طوری ‌که دوره ریاست‌جمهوری و نخست‌وزیری محدود به دو دوره شود. انتخاب مالکی برای سومین‌بار برای نخست‌وزیری ممکن است با ریش‌سفیدی تحقق پیدا کند اما این اصلاحیه قانون اساسی این پیام را به عراقی‌ها خواهد داد که قرار نیست مالکی به شکل مادام‌العمر، در این سمت بماند.
2- تصویب قانونی که قدرت و امتیازات و حقوق وزرای دفاع و کشور را تعریف کند تا به این‌ترتیب توانایی نخست‌وزیر برای دردست‌داشتن این وزارتخانه‌ها را محدود کند.
3- تصویب قانونی که فرامین نظامی منطقه‌ای به فرماندهان ارتش را در سلسله مراتب وزارت دفاع تعریف کند و مانع از صدور فرمان مستقیم نخست‌وزیر به آنان شود.
4- تصویب قانون اختیارات استانی که اختیار انتصاب و کنترل نیروهای امنیتی محلی را به استانداران محول کند.
5- تشکیل دولت وحدت ملی که شامل یک کرد متنفذ به‌عنوان وزیر دفاع و یک سنی برجسته از احزاب اپوزیسیون برای پست وزارت‌کشور باشد. دولت وحدت ملی غیرموثر خواهد بود اما در حال حاضر لازم است که کردها و سنی‌های عرب را قانع کنیم در روند سیاسی کنونی، عراق را ترک نکنند.
6- اجازه تلاش استان‌ها برای تبدیل‌شدن به اقلیم، چنانکه در قانون اساسی مشخص شده است.
7- بالاتر از همه اینها که برای عراق بهترین چیز هم خواهد بود، اصلاح قانون اساسی برای تعریف مجدد قوه‌مجریه به شکلی که امور خارجه و امنیتی از مسوولیت‌های رییس‌جمهور و اقتصاد و سیاست داخلی در زمره وظایف نخست‌وزیر تعریف شود.
مجموعه این اقدامات می‌تواند منجر به کاهش حمایت گروه‌های سنی از تروریست‌های وابسته به القاعده موسوم به داعش شود. همزمان مهم است که سیستم امنیتی شکست‌خورده عراق را نیز احیا کنیم. واشنگتن باید مصرانه از عراق بخواهد که هزاران مشاور آمریکایی را که از مصونیت کامل برخوردار هستند و سلسله دستورات را از واشنگتن دریافت می‌کنند در خاک عراق بپذیرد. این مشاوران برنامه‌های آموزش نظامی عراق را که از هم گسیخته ‌شده، بازیابی خواهند کرد و در پیکربندی واحدهای نظامی به عراقی‌ها کمک خواهند کرد و از همه مهم‌تر این مشاوران باید قدرت برکناری پرسنل عراقی و ارتقای آنان را داشته باشند. آیا هیچ‌یک از اینها اتفاق خواهد افتاد؟ شک دارم. دولت اوباما چشمش را روی عراق بسته است و به بدشدن اوضاع اهمیت نمی‌دهد و بغداد نیز ممکن است حاضر به تسلیم پنجه آهنینن‌اش بر سیستم سیاسی عراق نباشد. با این حال، در این مقطع از تاریخ اگر قرار است که عراق نجات یابد آمریکایی‌ها و عراقی‌هایی که اینچنین قدم‌های بردارند، می‌توانند آن را نجات دهند. انتشار این متن؛ مترادف با تایید محتوای نگاهی آمریکایی به رخدادها نیست و صرفا با هدف شناساندن اهداف واشنگتن در عراق؛ انجام شده است. منبع: روزنامه شرق  



چهارشنبه 22 مرداد 1393 - 20:38:26





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن