واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
منظور روحانی از نقطه مقابل « شیردل» چه کسانی بود؟ /خط فاصله پررنگ روحانی بین دلواپسان و منتقدانش
رئیس جمهور در اولین واکنش خود به منتقدان سخنان اخیرش گفت: مخاطب من در جمله و کلمهای که در وزارت امور خارجه بیان کردم و نقطه مقابل «شیردل» بود، نه منتقدین و مخالفین، بلکه کسانی بودند که صرفاً به دنبال تخریب و کارشکنی هستند
مصطفی داننده: « به جهنم» چند روزی است وارد فضای سیاسی کشور شده است و زمینه را برای یک جنگ تمام عیار میان دولت و مخالفان فراهم کرده است. رئیس جمهور در همایش رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با اعتراض به رفتار منتقدان مذاکرات هستهای ایران و 1+5 گفت:« یک عده به ظاهر شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش میآید میگویند ما میلرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.»
بیان همین سخنان کافی بود تا سیل انتقادها به سمت رئیس جمهور حواله شود و حتی حسینیان از لیدرهای جبهه پایداری در مجلس این ادبیات روحانی را با ادبیات شاه مقایسه کرد. این نماینده مردم تهران در مجلس گفت:« سخنان رئیس جمهور بدعتی را ایجاد میکند، حتی شاه وقتی با مخالفان خود صحبت میکرد به آنها نگفت به جهنم بروند بلکه گفت: پاسپورت بگیرند و به خارج از کشور بروند. در واقع این نوع ادبیات رئیس جمهور دیکتاتور مآبانه است که رئیس جمهور باید پرهیز کند.»
سخنان روحانی برای بسیاری از نمایندگان گران تمام شد و آنها که حاضر نبودند بسیاری از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، طومار جمع کنند تا رئیس جمهور را به مجلس دعوت کنند برای این سخنان، طومار جمع کردند و جلسه غیرعلنی برگزار کردند. این کش و قوس سیاسی، روزنامهها و حتی اخبار 20:30 صداوسیما را نیز تحت تاثیر خود قرار داد و آنها را به بررسی این جنگ لفظی مجبور کرد.
بعد از این بکش، بکش سیاسی میان دولت و منتقدان، رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت به تشریح سخنان خود پرداخت و گفت:« مخاطب من در جمله و کلمهای که در وزارت امور خارجه بیان کردم و نقطه مقابل «شیردل» بود، نه منتقدین و مخالفین، بلکه کسانی بودند که صرفاً به دنبال تخریب و کارشکنی هستند و مدتی است که از اتاق فکر به اتاق عملیاتی وارد شدهاند و بدانند که در برابر تخریب گران سکوت نمی کنیم»
این شفاف سازی روحانی نیز با گرههای زیادی روبرو شد و این سوال برای مردم ایجاد شد که منظور رئیس جمهور چه کسانی هستند؟ برای رمز گشایی از سخنان روحانی باید به سراغ کلمه« شیردل» رفت. در اینجا« دل» واژه پراهمیتی است چرا که طی یک ساله اخیر بارها با پس وند و پیش وندهای بسیاری مورد استفاده قرار گرفته است از دلواپس تا دلآرام. حالا امروز روحانی با بکار بردن واژه « شیر دل» مسیر مشخصی را برای حرف خود مشخص کرده است. قاعدتا در مقابل شیردل و دل آرامی، دلواپسی و نگرانی قرار میگیرد. دلواپسانی که از زمان شروع مذاکرات هستهای میان ایران و کشورهای 1+5 نگرانی خود را اعلام کرده بودند و حتی دولت را متهم به سازشکاری کردند. اتهامی که با مخالفت صریح مقام معظم رهبری روبرو شد و ایشان فرموند مذاکره کنندگان فرزندان کشور و مورد اعتماد نظام هستند.
برگزاری همایش، بیان نقدهای غیرمنصفانه، متهم کردن دولت یه کوتاه آمدن در برابر غرب ، کشاندن پی در پی وزیر امور خارجه به مجلس و... همه و همه برنامههای دلواپسان برای تخریب دولت روحانی بود. همانطور که روحانی گفت آنها از اتاق فکر، که عمدتا از قم و یک موسسه علمی هدایت میشود وارد اتاق عملیاتی شدهاند و استراتژیهای آن در تهران و به ویژه در پارلمان اجرایی میکنند.
سخنان روحانی نشان داد او بین دلواپسان و منتقدان منصف دولت تفاوت قائل است و به خوبی میداند که نقد منصفانه راه گشای دولت او و نقد تخریب گرا آفت دولت اوست. یا به زبان ساده تر میشود اینگونه بیان کرد که روحانی بین احمد توکلی و الیاس نادران با حمید رسایی و کوچک زاده تفاوت قائل است.
دلواپسان دولت روحانی که چندی پیش نیز خطوط قرمز خود را در مذاکره مشخص کردند برای زدن دولت تدبیر و امید، گامهای بسیاری را طی کردهاند. جدیدترین استراتژی آنان نیز استیضاح وزیر علوم است. استیضاحی که بسیاری آنان را سیاسی میدانند.
به نظر میرسد با توجه به پیچیدگی رفتاری این مخالفان زین پس بهتر است، روحانی برای مخطاب قرار دادن این افراد از در لفافه سخن گفتن بپرهیزد و با مردم صریح سخن بگوید. صریح سخن گفتن تنها راه روحانی برا مقابله با دسیسههای مخالفان دولت تدبیر و امید است.
در پایان مرور شعری از سعدی که در صفحه اینستاگرام منتسب به روحانی، در جواب منتقدان بیان شده است. خالی از لطف نباشد.
درشتی و نرمی به هم در به است
چو فاصد که جراح و مرهم نه است
درشتی نگیرد خردمند پیش
نه سستی که ناقص کند قدر خویش
نه مر خویشتن را فزونی نهد
نه یکباره تن در مذلّت دهد
شبانی با پدر گفت ای خردمند
مرا تعلیم ده پیرانه یک پند
بگفتا نیک مردی کن نه چندان
که گردد چیره گرگ تیز دندان
1393/5/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]