واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانواده و مدرسه دو گروه هدف برای ترویج کتابخوانی در شهر اصفهان است اصفهان- ایرنا- مدیر امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان گفت: خانواده و مدرسه دو گروه هدف برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در شهر اصفهان به شمار می آید.
امیر حسین ماه آور پور روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خانواده به عنوان اولین نهاد تربیتی و مدرسه به عنوان دومین نهاد تربیتی در ترویج فرهنگ کتابخوانی بسیار تاثیر گذار خواهند بود.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ مطالعه باید از سنین کودکی ترویج شود، گفت: برای موفقیت در این حوزه باید از خلاقیت در برنامه ریزی کمک گرفت.
وی از جمله برنامه های انجام شده در این حوزه را مسابقات بلند خوانی کتاب، لیگ کتابخوانی، پارک دانایی و طرح شب نشینی با کتاب عنوان کرد.
مدیر امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان همچنین از اجرای طرح کالسکه دانایی در مهر سالجاری در مدارس شهر اصفهان خبر داد.
**چرا مردم مطالعه نمی کنند؟
ماه آور پور گفت: برنامه ریزی در امور کتابخانه های شهرداری اصفهان بر پایه پاسخ به سووال چرا مردم مطالعه نمی کنند انجام گرفته است.
وی با اشاره به تحقیقات انجام شده این طیف را به دو دسته تقسیم کرد، افرادی که احساس بی نیازی می کنند اما با مانع روبرو هستند و افرادی که احساس بی نیازی می کنند.
وی افزود: افرادی که خود را بی نیاز از کتابخوانی می دانند در واقع یا دچار عدم آگاهی در باره مطالعه هستند یا برای گذران اوقات فراغت خود سایر برنامه ها را به کتاب خواندن ترجیح می دهند.
ماه آور پور شناسایی نقطه عطف زندگی انسان ها مانند ازدواج و بچه دار شدن و اجرای طرح هایی برای خانواده ها مانند طرح مادر، کودک را راهبردی برای ترغیب به کتابخوانی افرادی که خود را بی نیاز از کتاب خواندن می دانند، دانست.
وی موانع مطالعه برای گروهی که به مطالعه احساس نیاز می کنند را نیز به شش دسته شامل نبود وقت، نبود آشنایی با اصول کتاب خواندن، نبود منبع مناسب، نبود دسترسی آسان، نبود انتخاب صحیح و نبود پول نامیده می شود، تقسیم می کند.
مدیر امور کتابخانه ها و سالن های مطالعه شهرداری اصفهان تصریح کرد: برای هر مانع برنامه ریزی و طرحی در دست اجراست که از این میان به باشگاه مبادله کتاب، طرح یک قاچ کتاب و طرح کتاب و گرافی اشاره کرد.
ماه آور یکی از معضلات ترویج کتابخوانی را وجود رقبای سرسخت در پر کردن اوقات فراغت عنوان کرد و افزود: در این راستا استفاده از فضای تبلیغاتی سطح شهر برای تبلیغ فرهنگ مطالعه یکی از راهبردهای ما در این مجموعه است.
به گزارش ایرنا،بر اساس لیست اعلام شده در پایگاه اطلاع رسانی سازمان فرهنگی، تفریحی شهرداری اصفهان 39 سالن مطالعه و 14 کتابخانه تحت پوشش این مدیریت فعالیت می کنند.
ت/7135/ 607
22/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]