واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
انتشار یادنامه جامع آیتالله خوشوقت با عنوان «پناهگاه طوفان» خبرگزاری رسا ـ نخستین یادنامه جامع درباره شخصیت آیتالله خوشوقت با عنوان «پناهگاه طوفان» منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «پناهگاه طوفان؛ روایتی از زندگی، خاطرات، اندیشه و خاطرات عالم ربانی آیتالله خوشوقت» از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
این یادنامه نخستین یادنامه جامع درباره شخصیت این عالم ربانی، فقیه اخلاقی، همراه و یاور امام خمینی رحمةالله علیه و رهبر معظم انقلاب است که در پنج بخش تدوین شده است. بخش اول به زندگینامه علمی و سیاسی ایشان اختصاص یافته است و در ادامه بخشی از رهنمودهای اخلاقی و سیاسی ایشان ذکر میشود. در بخش دوم آیتالله خوشوقت از نگاه آقای محمدحسین خوشوقت، یکی از فرزندان آیتالله خوشوقت به تصویر کشیده شده و در بخش سوم نظرات علما، شاگردان و صاحبنظران حوزه درباره سلوک و اندیشه و خاطرات آیتالله بیان شده است. در این بخش گفتارها و نوشتارهایی از حضرات آیات و حجج اسلام ممدوحی، کاظم صدیقی، قرهی، صفایی بوشهری، صادقی رشاد، احسان شیرخدا و دکتر رودگر میآید.
همچنین زندگی، خاطرات، سلوک و رفتار سیاسی آیتالله خوشوقت در قالب خاطرات و نظرات شخصیتهای مختلف در این باره آمده است از جمله نظرات حضرات آیات مصباح یزدی، امامی کاشانی، رضا استادی، بخشی کرمانشاهی، جاودان، فیاضی، کعبی، و اساتید و شخصیتهایی چون دکتر آقاتهرانی، دکتر خسروپناه، مرتضی جوادی آملی، محمدرضا زائری، پناهیان، یحیی عابدی، محمدرضا سرشار، رحیم مخدومی، سعید حدادیان، اکبر اجلی، سید محمود علوی، باقری لنکرانی، محمدباقر قالیباف و.... بخش پنجم هم گزیده پیامهای تسلیت شخصیت و نهادهای انقلابی و مذهبی به مناسبت ارتحال آیتالله خوشوقت است، در پایان کتاب هم عکسهایی از این استاد برجسته اخلاق نقش بسته است.
چاپ اول این یادنامه در 216 صفحه، دو رنگ، قطع پالتویی، تیراژ 2000 نسخه و قیمت 5700 تومان به جامعه فرهنگی و دینی کشور تقدیم شده است.
زندگینامه آیت الله خوشوقت رحمةالله علیه
حضرت آیت الله عزیز خوشوقت در سال 1305 هجری شمسی متولد و پس از تحصیلات روز به فراگیری علوم حوزوی پرداختند. شور و شوق آموختن معارف دینی و استفاده از عنایات خاصه کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها ایشان را پس از پنج سال تحصیل در تهران به آشیان اهل بیت عصمت و طهارت فراخواند. از برکات سفره کریمه بی بی دو عالم هفت سال تلمذ و شاگردی حضرت امام(قدس سره) در مباحث خارج فقه و اصول و استفاده از درس خارج فقه مرجع عالیقدر آیت الله العظمی بروجردی و همنشینی با شهید محراب آیت الله صدوقی بود.
ایشان حکمت و فلسفه را نیز در محضر مفسر کبیر قرآن، عالم ربانی علامه طباطبایی آموخت. انفاس ملکوتی علامه طباطبایی ایشان را با دقایق و رموز اخلاق و درجات عرفان آشنا ساخته و همین امر، ایشان را مورد توجه و محبت ویژه علامه قرار داد.
ایشان پس از فراگیری علوم معقول و منقول و آشنایی با لطایف حکمت و اخلاق و عرفان و پس از نایل شدن به مقام معنوی اجتهاد به تهران بازگشت. اقامت در تهران، برپایی نماز جماعت در مسجد امام حسن مجتبی(ع)، تربیت طلاب و فضلای حوزه حوزه علمیه، درس اخلاق و توجه به خواسته ها و حاجات مردم، انس با جوانان، بسیجیان و رزمندگان، خانواده های شهدا در طول بیش از چهل سال از ایشان چهره ای دوست داشتنی و مردمی ساخت.
اصرار فراوان شهید بزرگوار آیت الله قدوسی جهت بازگرداندن ایشان به قم و برپایی کرسی درس اخلاق و تربیت طلاب فاضل حاکی از مراتب معنوی ایشان بود.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی طی حکمی از طرف حضرت امام خمینی(قدس سره) به عنوان نماینده ویژه ایشان در ستاد انقلاب فرهنگی منصوب شدند و از آن پس نیز بیشتر در زمینه های فرهنگی و ارشاد و هدایت جوانان و تربیت فضلای حوزه علمیه و دانشجویان مستعد ایفای وظیفه نمودند و مسجد ایشان کانون آمد و شد جانهای ارادتمند و جوانان انقلابی شد.
تأکید نسبت به آراء و اندیشه های امام راحل رحمةالله علیه، حمایت و پشتیبانی از مواضع و دیدگاههای مقام معظم رهبری، از وی چهره ای محکم و انقلابی ساخته است. بصیرت ایشان نسبت به جریانات سیاسی و ترفندهای دشمنان موجب گردید تا مورد مشورت بسیاری از شخصیت های سیاسی و نخبگان حوزه و دانشگاه گردد. دوری از ظواهر مادی و دنیایی و تأکید بر ساده زیستی و مردمداری و ارتباطات بی تکلّف مردم با ایشان از جمله ویژگیهایی است که موجب توجه قلوب ارادتمندان و جوانان به این شخصیت اخلاقی است./916/د101/ق
۱۳۹۳/۵/۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]