واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: باشگاه خبرنگاران گزارش میدهد؛
تلاش برای انتقال پایتخت پس از ۲۲۸ سال/ شورای ساماندهی پایتخت تشکیل میشود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی بار دیگر موضوع انتقال پایتخت را بررسی کردند.
به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ نمایندگان در جلسه علنی امروز بار دیگر موضوع انتقال پایتخت ایران را بررسی کردند.
براساس این گزارش؛ طرح امکان سنجی انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران اولین دستور جلسه علنی امروز نمایندگان بود که با مخالفت و موافقتهایی همراه بود.
علیرضا خسروی نماینده سمنان که پیشتر شهردار این شهرستان نیز بوده است، گفت: ۲۲۸ سال از پایخت شدن تهران توسط آقامحمدخان میگذرد.
وی افزود: بارها موضوع انتقال پایتخت مطرح شده به طوری که سال ۶۸ مطرح اما با جنگ درگیر بودیم.
عضو کیمسیون عمران تصریح کرد: بعد از جنگ نیز در دولت سازندگی مجددا مطرح شد و در سال ۸۶ در دولت این موضوع تائید شد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و مجمع نیز در جلسه ۹ آبان ۸۸ با انتقال مرکز سیاسی موافقت کرد.
وی افزود: بنابراین انتقال پایتخت مغایرتی با اصل ۷۵ قانون اساسی که مربوط به بار مالی است ندارد.
خسروی ادامه داد: براساس این طرح قرار است مطالعهای برای انتقال پایتخت صورت بگیرد.
نماینده سمنان و مهدیشهر خاطرنشان کرد: اصل بر این است که پایتخت سیاسی ایران منتقل شود، اما تهران به عنوان مراکز اقتصادی همچنان به کار خود ادامه دهد.
همچنین، سیدمهدی موسوینژاد نماینده مردم دشتستان تصریح کرد: متاسفانه ساختار کشور را به صورت هرمی تشکیل دادهاند به صورتی که پایتخت در راس این هرم قرار دارد و در تقسیم بندیها گفته میشود روستا، شهر، شهرستان، استان و پایتخت که این رویه غلط است.
عضو کمیسیون اقتصادی تصریح کرد: متاسفانه هر مباحث اقتصادی که اتفاق میافتد برای پایتخت است یعنی گفته میشود اول پایتخت بعد مناطق محروم.
در ادامه این نشست محمدجواد کولیوند به عنوان نماینده کمیسیون شوراها در دفاع از این طرح گفت: تاکنون بحث انتقال پایتخت توسط وزارت راه، وزارت کشور، شهرداری و مرکز پژوهشها مطالعه شده و باید این مطالعات جمع بندی و بررسی شود.
نایب رئیس کمیسیون شوراها تصریح کرد: ساماندهی تهران یک امر ضروری بوده و تمرکز زدایی نیز باید انجام شود.
در ادامه، نادر قاضیپور نماینده ارویمه در مخالفت با انتقال پایتخت گفت: در حال حاضر کشور با مشکلات مههی همچون بیکاری، تورم، گرانی، رکود و... دست و پنجه نرم میکند بنابراین انتقال پایتخت جایگاهی ندارد.
وی افزود: ما مخالف انتقال پایتخت هستیم و باید تهران به عنوان پایتخت ایران باقی بماند
نایب رئیس فراکسیون کارگری تصریح کرد: آقای محجوب به عنوان نماینده تهران نیز مخالف انتقال پایتخت هستند.
اما مهرداد بذرپاش نماینده تهران در واکنش به سخنان قاضیپور گفت: این روش درست نیست که هر وقت حرفی از ساماندهی تهران میشود، بگوییم بحثهای مهمتر از این وجود دارد.
وی تصریح کرد: تهران به عنوان یک کلانشهر نیازمند توجه و ساماندهی است.
عضو کیسیون صنایع تصریح کرد: آلودگی یکی از معضلات این استان است، البته گفتند بنزین وارد کردهایم ولی بنزین خاصی وارد کشور نشده و همان بنیزین تولیدی شازند مصرف میشود.
وی همچنین گفت: یکی از مشکلات استان تهران نبود وحدت فرماندهی است به طوری که شهردار، استاندار و... حرف همدیگر را قبول ندارند.
در ادامه محمدجواد کولیوند مجدد در دفاع از این طرح گفت: این طرح به منزله انتقال پایتخت نبوده و صرفا مطالعات این موضوع را بررسی میکند.
سرانجام نمایندگان با ۱۵۵ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و ۸ رای ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر در صحن با ماده ۱ طرح امکان سنجی انتقال پایتخت سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران موافقت کردند.
این ماده تصریح میکند؛ شورای ساماندهی پایتخت با استفاده از ظرفیتها و امکانات موجود در قوه مجریه و نیز استفاده از اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی وزارت راه و شهرسازی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و عندالزوم کمکهای شهرداری تهران به منظور انجام اقدامات زیر تشکیل میشود:
الف) بررسی و جمع بندی مطالعات انجام شده در خصوص تمرکز زدایی و ساماندهی شهر تهران
ب) انجام پژوهشهای ضروری با هدف امکان سنجی و ارائه راهکارهای برون رفت از وضع موجود
پ) تبیین و ارزیابی، پیش بینی و تعیین پیش نیازها، الزامات و تمهیدات اجرایی و راههای پیشنهادی برای ساماندهی تهران بزرگ
ت) امکان سنجی، انتقال مرکز سیاسی و اداری و جانمایی مکان مناسب برای آن در افقهای زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]