محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844777212
انتشار جشننامه آیت الله استادی
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
انتشار جشننامه آیت الله استادی خبرگزاری رسا ـ جشننامه آیت الله استادی، در پاسداشت عالمی که زی طلبگی را رها نکرد منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، جشننامه آیت الله رضا استادی، در پاسداشت عالمی که زی طلبگی را رها نکرد منتشر شد.
فهرست مقالات این جشننامه به این قرار است: «مصاحبه با آیت الله رضا استادی»؛ « تفسیری بدیع»؛ «دیده ارجاع به کتابهای خیالی و ساختگی»؛ «مجادلاتی درباره ی نماز جمعه در روزگار طهماسب»؛ «مشرق السعدین و شرح حدیث «من عرف نفسه»»؛ «نگاه سنایی غزنوی و خواجه رشیدالدین فضل الله به امویان»؛ « قلمرو وحی در قرآن کریم »؛ «محمد بن حُمَید و تصویری متفاوت از دعوت وهابی»؛ «مستجیزین و مجازین از شیخ احمد احسائی»؛ «چند سند درباره وقف در دوره ی کریم خان زند»؛ «چند سند درباره وقف در دوره ی کریم خان زند»؛ «چند سند درباره وقف در دوره ی کریم خان زند»؛ «بررسی سیر تحول قضاوت زنان در فقه»؛ « نگاهی دیگر به سکههای ولایتعهدی امام رضا علیه السلام»؛ «دوازده قصیده منقبتی چاپ نشده از دوازده شاعر »؛ « مسألهی مرز مریوان و هورامان در دورهی قاجار »؛ «مختصر التواریخ الإسلامیه»؛ «سفرنامهی اصفهان»؛ «پیش فرض های موردِ نیاز در بررسی موضوعِ عدمِ تحریفِ قرآن»؛ «ساکب العبرات »؛ «مهدویت و گنجینه های طالقان»؛ ««پایگاه «تسلیم» در نماز از نگاه مذاهب خمسه فقهی»؛ «تاریخچه دبستان دولتی ایرانیان کربلا»؛ «احمد مشکوة کرمان »؛ «مشق نسخه شناسی»؛ «نسخههای مختلف و تصحیح های تفسیر وزیر مغربی»؛ «شمع المجالس (شمع و دمع)» و«دستنویسی از صحیفه سجادیه به خط یاقوت مستعصمی».
مقدمه کتاب که به قلم رسول جعفریان نگاشته شده است به این قرار است: زیّ طلبگی تعبیری است که بیش از هر مفهوم دیگری میتواند چارچوب زندگی سالم طلبگی، آخوندی و علمایی را تعریف کند. اساس این مفهوم در این است که وقتی کسی در لباس عالم روحانی دین قرار گرفت، عمیقا بداند و باور کند که رفتن در این راه، الزاماتی دارد که تنها رعایت آنهاست که میتواند از او یک شخصیت معتدل، موقّر و همزمان مقیّد را بسازد. برای او دانستن این نکته هم بس مهم است که میبایست یک عمر در این چارچوب بماند و به رغم سنگینی بار مسؤولیت داشتن این لباس، با طیب خاطر به آن وفادار باشد.
ساده باید گفت: «زی طلبگی» تنها جنبه مالی ندارد، بلکه چارچوبی تمام عیار برای داشتن تقیّد نسبت به تمامی لوازم بودن در این لباس اعم از علمی، اخلاقی و تبلیغی است.
در درجهی اوّل، علاقه داشتن به دانش اندوزی مداوم و فراگرفتن آنچه برای یک طلبه به عنوان هادی مردم و در مسیر اجتهاد دینی اهمیت دارد، مطرح است.
در کنار آن تقیّد به اخلاق طلبگی و رعایت آداب عرفی آن است که داشتن وزانت و آرامش و متانت و سربزیری و پرهیز از جار و جنجال و داشتن تحمل بالاست. حتی همین که در رفت و آمد در کوچه و بازار رعایت ادب را بکند، با مردمان، معاشرت سالم داشته باشد، به کوچک و بزرگ سلام کند، و کاری نکند که معنایش دور شدن یا حتی فاصله گرفتن از عالم آخوندی باشد... و اموری از این قبیل که در اصطلاح علما آن را مروَت میگویند.
صد البته در زمینه مالی، مسؤولیت سنگین است. اقتضای زی طلبگی آن است که همه گونه اعتدالی را رعایت کند. فقر نه در اینجا و نه جای دیگر افتخار نیست، به عکس، تلاش کردن برای خانواده، در هر شغل و مرامی که باشی، امری مقبول و پسندیده است، اما ورود در اشرافیت، چه از طرف خود روحانی چه خانواده او امری است که با زیّ طلبگی میانهای ندارد. داشتن یک زندگی سالم مالی، آنچنان که روحانی از دسترنج طلبگی خود بهره برد و از اموال بیت المال که در اختیار اوست سوء استفاده نکند، و خانه و کاشانهی آن چنانی برای خود و اهل بیت خویش فراهم نیاورد، مصداق واضح زیّ طلبگی است.
زیّ طلبگی، به جز تحصیل، اقتضاءات دیگر علمی و ترویجی هم دارد. تقیّد یک روحانی به مسجد و منبر، حفظ ادبیات زبانی برای برقراری تفاهم با عامه، و حتی به رغم انجام کارهای علمی سنگین و متفاوت، از اموری است که میتواند مصداق زی طلبگی باشد. در این باره زیاد میتوان نوشت، اما نباید آن را سخت کرد. چون بخشی از این امور به تواناییهای خود فرد باز می گردد.
بسیاری از علما و فضلا، از جهاتی زیّ طلبگی را رعایت می کنند، اما اندکند آنان که وقتی براندازشان می کنیم، غالب جهات زیّ طلبگی را همزمان در آنان مشاهده کنیم. این که درس طلبگی را خوب خوانده باشد، ادب مردمی آن را فرا گرفته باشد و رعایت کند، تدریس را در طول عمر علمی خود رها نکند، همزمان دارای جنبه های علمی و تبلیغات دینی میان مردم باشد، حرص در مال اندوزی و اشرافیت نداشته باشد، سراسر زندگی اش را وقف تلاش آخوندی و تربیتی کرده و از هر ابزار و وسیله ای، از کتاب نویسی و مقاله نویسی گرفته تا تدریس و منبر، در ترویج باورهایش استفاده کرده باشد، و مهمتر از همه، فردی معتدل باشد، این ها اموری است که تقریبا به صورت جامع در حضرت آقای استادی می توان ملاحظه کرد.
بنده ایشان را مصداق تمام و کمال زی طلبگی می دانم و طی بیش از سی و پنج سال، از اولین روزهایی که در سال 1359 در موسسه در راه حق رفتم (و همیشه ایشان را در کنار آیت الله خرازی، آن مرد متواضع و عالم فرهیخته هم، برانداز می کردم) و بعدها که به هر مناسبت با ایشان معاشرت و برخورد داشتم، گواهی می دهم که حضرتشان از معدود شخصیتهایی است که همه خوبیهای طلبگی و آخوندی را یکجا در خود دارد. برخی از این جنبه ها که مطمئن هستم بسیاری از دوستان ما در مورد آقای استادی در این که متخلّق به آن امور است، با بنده همداستانند، داشتن احتیاط در زندگی، رعایت مسائل مالی و اخلاقی، احترام به علم و عالم، قناعت پیشگی، سخت کوشی در علم، داشتن تواضع، و روحیه انعطاف در مسائل علمی است. فعالیت ایشان در عرصه های مختلف، آنچه ما همواره شاهد آن بودیم، با توجه به روحیه تعهد و سخت کوشی ایشان، از امتیازات جدیشان است.
خاطرات چاپ شده ایشان، نمونهای آشکار از شخصیت منعطف و روشن و صریح ایشان، و در عین حال فعال در عرصه طلبگی است که بر هر طلبه ای لازم است یک بار آن را مرور کند. خوشبختانه در سالهای اخیر نیز، جناب آقای استادی، همواره اعتدال را حفظ کرده و هیچ گاه این مشی را حتی در اوج فشارها رها نکردند.
بنده بر خود فرض دانستم به پاس احترام به این شخصیت اخلاقی و علمی که وجودشان بسیار ذیجود و از جهاتی بسان کبریت احمر است، بویژه در جنبه های علمی که عمری رنج برده و آثاری با ارزش پدید آورده اند، با استمداد از دوستان، این مجموعه مقاله را فراهم کرده و علی الرسم به عنوان جشن نامه به ایشان تقدیم کنم.
مطمئن هستم در اصل، تنها خداوند متعال است که میتواند به طور شایسته پاداش بزرگواری این قبیل عالمان قبیله و قبله دین و همه پاکان را بدهد، اما ما بندگان ناچیز هم می بایست سپاسگزار باشیم و این کمترین کاری بود که از عهده بنده خدا ساخته بود.
حمایتهای بیدریغ دوستان و در رأس آنها، سرور ارجمند جناب حجت الاسلام و المسلمین شهرستانی ـ زیده عزه و زاد شرفه ـ مشوّق جدی برای انجام این کار بود. اگر خبط و خطایی در این مجموعه هست، ناشی از بی دقتی این بنده خداست که امیدوارم به نظر بخشایش و دوستانه به آن نگریسته و به اینجانب یاد شود.
این کتاب در 1080 صفحه به کوشش رسول جعفریان از سوی کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران در سال 93 منتشر شده است./998/د102/ق
۱۳۹۳/۵/۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
با انتشار یک بیانیه صورت گرفت تقدیر آیتالله خسروشاهی از طرح تکریم بانوان کارمند شهرداری
با انتشار یک بیانیه صورت گرفتتقدیر آیتالله خسروشاهی از طرح تکریم بانوان کارمند شهرداریمدیریت حوزه علمیه استان تهران از اقدام شهردار تهران در راستای حفظ کرامت حرمت و ارتقاء جایگاه بانوان کارمند خود بر مبنای جداسازی و عدم اختلاط فضاهای کاری زنان و مردان تشکر و قدردانی کرد به گآیتالله استادی: سختگیری بر اجرای حدود در سبک زندگی اسلامی جایگاهی ندارد/افراط و تفریط در هر امری فساد انگیز
آیتالله استادی سختگیری بر اجرای حدود در سبک زندگی اسلامی جایگاهی ندارد افراط و تفریط در هر امری فساد انگیز است یک عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه در پذیرش اسلام و عمل به دستورات آن تدریج ترتیب و مراحلی وجود دارد گفت ائمه معصومین در برخورد با افراد مختلف بر اساس رفق و مراودآیتالله استادی: منش و سیره ائمه معصومین(ع) بهترین الگوی زندگی اسلامی است
آیتالله استادی منش و سیره ائمه معصومین ع بهترین الگوی زندگی اسلامی استعضو مجلس خبرگان رهبری سیره ائمه معصومین ع را از مأخذ اصلی در شناخت الگوی زندگی اسلامی بیان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد آیتالله رضا استادی صبح امروز در نهمین نشست تخصصی طرح تقویت مبانی اعتقادی و ششناخت مرحوم آیتالله عطاردی در جشننامه «عطارد دانش»
شناخت مرحوم آیتالله عطاردی در جشننامه عطارد دانشکتاب عطارد دانش جشننامهای است که در سال 90 برای استاد مرحوم آیتالله عزیزالله عطاردی از سوی کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشر شده است به گزارش خبرگزاری فارس کتاب عطارد دانش جشننامهای است که در سال 90 برایآیت الله هاشمی رفسنجانی: از نوشتن نامه به رهبری در سال ۸۸ پشیمان نیستم/ به رهبری گفتم خواست خدا بود شما تا قبل
آیت الله هاشمی رفسنجانی از نوشتن نامه به رهبری در سال ۸۸ پشیمان نیستم به رهبری گفتم خواست خدا بود شما تا قبل از انتشار نامه را نبینید رهبری گفتند به آقای احمدینژاد هم گفتم که حرفهای ناحقی زدید و جواب شما را میدهم آیت الله هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با ماهنامه مدیریت ارتباطاتمراسم تشييع آيت الله شب زنده دار در قم برگزار ميشود
۵ مرداد ۱۳۹۳ ۱۴ ۹ب ظ مراسم تشييع آيت الله شب زنده دار در قم برگزار ميشود پيکر مرحوم آيت الله شب زنده دار عصر امروز با حضور علما فضلا اساتيد طلاب شخصيتهاي کشوري و استاني و عموم ارادتمندان فقه و فقاهت در شهر مقدس قم تشييع و به خاک سپرده مي شود به گزارش خبرگزاري موج مراسمستاد نماز جمعه مرکز مازندران اعلام کرد برگزاری نماز عیدفطر ساری به امامت آیتالله طبرسی
ستاد نماز جمعه مرکز مازندران اعلام کردبرگزاری نماز عیدفطر ساری به امامت آیتالله طبرسینماز عید فطر مرکز استان مازندران به امامت آیتالله نورالله طبرسی نماینده ولی فقیه در مازندران برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از ستاد برگزاری نماز جمعه شهرستان سارینمازعید فطر در تبریز به امامت آیت الله مجتهد شبستری اقامه می شود
نمازعید فطر در تبریز به امامت آیت الله مجتهد شبستری اقامه می شود تبریز - ایرنا- ستاد برگزاری مراسم نماز جمعه تبریز اعلام کرد نماز عید فطر در این شهر فردا سه شنبه به امامت آیت الله محسن مجتهدشبستری در مصلای اعظم امام خمینی ره و خیابان های اطراف اقامه می شود به گزارش روز دوشنگزیدهای از فتاوای آیتالله العظمی خامنهای درباره فطریه
گزیدهای از فتاوای آیتالله العظمی خامنهای درباره فطریه در آستانهی عید سعید فطر پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI IR گزیدهای از فتاوای آیتاللهالعظمی خامنهای دربارهی احکام فطریه و مبالغ مربوط به سال ۱۳۹۳ را منتشر کرد به گزارش نامه نیوز در آستانهی عید سعید فطر پایگاه اطلاعرساهمزمان با عید سعید فطر نماز عید فطر به امامت آیتالله عاملی در اردبیل برگزار میشود
همزمان با عید سعید فطرنماز عید فطر به امامت آیتالله عاملی در اردبیل برگزار میشودنماز عید سعید فطر در مرکز استان اردبیل به امامت آیتالله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل اقامه میشود مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل در گفتو گو با خبرنگار فارس در ارتشییع پیکر آیت الله شب زندهدار در قم
۲۱۴۷۲۸ ۱۳۹۳ ۵ ۶ - ۱۰ ۱۶گزارش تصویری تشییع پیکر آیت الله شب زندهدار در قم عکاس محمد کوهپایی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۵ ۶ - ۱۰ ۱۶فتوای آیتالله وحید درباره ریش پروفسوری
فتوای آیتالله وحید درباره ریش پروفسوری سوال آیا گرفتن اجرت در قبال تراشیدن ریش تمام صورت جایز است تراشیدن ریش چانه یا قسمتی از آن بنا بر احتیاط واجب جایز نیست و اخذ اجرت بر آن بنا بر احتیاط واجب حرام است آیتالله العظمی وحید خراسانی در پاسخ به استفتایی نظر خود در خصوص تراشیدن رآیت الله به چه درد مردم می خورد؟
آیت الله به چه درد مردم می خورد بخش تعاملی الف - محمد مهدی خسرویاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشار دوشنبهآخرین خبرها از آتشسوزی زندان شهرکرد/ دستور آیتالله لاریجانی
آخرین خبرها از آتشسوزی زندان شهرکرد دستور آیتالله لاریجانی زندان شهركرد روز دوشنبه شانزدهم مردادماه دچار آتشسوزي شد در اين آتشسوزي تعدادي از زندانيان فوت و برخي نيز مجروح شدهاند به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس گیشه جام نیوز روابط عمومي سازمان بازرسي كل كشورگفت و گوی تلفنی آیت الله صافیگلپایگانی و آیت الله سیستانی
گفت و گوی تلفنی آیت الله صافیگلپایگانی و آیت الله سیستانیتاریخ انتشار دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۲۵ آیت الله لطفالله صافیگلپایگانی و آیت الله سیدعلی سیستانی پیرامون مسائل عراق گفت و گو کردند آیت الله صافی در گفت و گوی تلفنی با آیت الله سیستانی بآیت الله هاشمی رفسنجانی: دامن زدن به اختلافات مذهبی، جهالت سیاسی است
در دیدار با شخصیت ها و علمای اهل سنت آیت الله هاشمی رفسنجانی دامن زدن به اختلافات مذهبی جهالت سیاسی است تهران- ایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام وحدت را در برهه کنونی ضروری ترین اصل برای مسلمانان خواند و تأکید کرد هرکس با هر هدفی باعث تفرقه مسلمانان شود مرتکب گناه بزرگی شدهمراسم بزرگداشت آیت الله شب زندهدار در مسجد اعظم قم
۲۱۴۷۲۹ ۱۳۹۳ ۵ ۶ - ۱۰ ۲۲گزارش تصویری مراسم بزرگداشت آیت الله شب زندهدار در مسجد اعظم قم عکاس محمد کوهپایی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۵ ۶ - ۱۰ ۲۲-
گوناگون
پربازدیدترینها