تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830441536




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معیشت و استقلال خبرنگاران دو مساله غامض در حوزه خبر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معیشت و استقلال خبرنگاران دو مساله غامض در حوزه خبر ساری-ایرنا- معیشت خبرنگاران و نداشتن درامد یا دریافت نکردن حقوق کافی باعث شده تا استقلال انها با محدودیت روبرو و عملا مانع از ایفای نقش حرفه ای در عرصه خبر شده و این موضوع همچنان به عنوان مساله غامض در این بخش حل نشده باقی مانده است


در امد عمده خبرنگاران رسمی در روزنامه ها , هفته نامه ها یا سایت ها در استانهای کشور از جمله استان مازندران به طور متوسط کمتر از یک میلیون تومان و برای خبرنگاران روزنامه های محلی و نیز خبرنگاران ازاد حتی به کمتر از 500هزار تومان در ماه نیز می رسد.
افزایش بی اندازه روزنامه ها و هفته نامه های محلی , درامدزا نبودن روزنامه های سراسری و بویژه محلی از سوی دیگر باعث شده تا دست رسانه های خبری در دادن حقوق بیشتر بسته و عملا مساله معیشت و استقلال خبرنگاران وبنگاههای خبری مورد خدشه واقع شود.
تعداد بسیار بالای خبرنگاران که گفته می شود در جامعه سه میلیون نفری استان مازندران دارای 800خبرنگار و به مفهومی دیگر برای هر حدود 3هزار و 800نفر جمعیت یک خبرنگار نشاندهنده ان است ورود به این جامعه چه اسان است .
بر اساس آمار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ، 115نشریه مکتوب اهم از روزنامه ، هفته نامه ، دو هفته نامه ، ماهنامه، فصل نامه و سالنامه ، 70 پایگاه خبری دارای پرونده ، 16 نمایندگی خبرگزاری ها و 61 سرپرستی روزنامه های کثیر الانتشار در استان وجود دارد.
ˈصادقعلی رنجبر ˈ عضو هیات علمی دانشگاه و مدرس علوم ارتباطات در گفت وگو با ایرنا گفت: صدور مجوز های غیر کارشناسی و رابطه ای نشریات ، فعالیت های غیراصولی و غیر قانونی پایگاه های اطلاعی رسانی و به تبع آن ورود بی حساب و کتاب خبرنگاران ، مقوله مطالبات صنفی خبرنگاران را تا حدی رسانده است که وابستگی اصحاب رسانه به ویژه خبرنگاران به منابع دولتی دو چندان شود.
وی با بیان اینکه مشکلات معیشتی خبرنگاران مختص مازندران نیست بلکه در کل کشور این موضوع به دغدغه جدی تبدیل شده است، ادامه داد: ورود افراد حرفه ای به عرصه اطلاع رسانی و داشتن یک نظام صنفی مشخص , نظام مند شدن حرفه خبرنگاری و جلوگیری از ورود افراد بدون تخصص در این حوزه , سازماندهی روزنامه های محلی و دادن امتیاز برای اساس معیارهای حرفه ای , از جمله شرایط برای بهبود وضعیت حوزه خبر است.
وی با اشاره به اینکه تعداد نشریات محلی باید بر اساس ظرفیت های رسانه ای استان باشد ، به طور یقین سازماندهی و پی گیری مطالبات اصحاب رسانه و خبرنگاران محقق می شودگفت : مازندران با 80 خبرنگار نیز توان اداره رسانه ای دارد و اینکه 800خبرنگار در استان ابراز وجود کنند، جای تعجب است.
وی با بیان وجود 150 پایگاه مجازی اطلاع رسانی در استان مازندران که هر کدام با یک نفر و یا حتی چند سایت مجازی توسط یک نفر اداره می شود، ادامه داد:در حال حاضر تعدد این رسانه ها سبب شده است تا وابستگی به منابع مالی دستگاه های دولتی چندین برابر شود، و عملا در این رقابت ناصحیح ، رسالت و ماموریت رسانه زیر سوال رود.
در فعالیت رسانه ای ،مساله بازرگانی و خبرنگاری دو مقوله جدا از هم است ،اما دریک دهه اخیر روزنامه نگاری در برخی استانها چنان وابسته به منابع مالی دستگاه های دولتی شد که علاوه بر خدشه دار شدن به رسالت رسانه ،جایگاه و شان خبرنگاران نیز به شدت پایین آمد.
از آنجاییکه استان مازندران از صنایع و شرکت های بزرگ به عنوان مراکز تبلیغاتی برای رسانه های عمومی محروم است ،تنها ممر درآمد رسانه ها از محل آگهی های مناقصه , مزایده و ثبتی ادارات است و به همین دلیل وابستگی های خبرنگاران را به مدیران دولتی و حتی مسوولان روابط عمومی ها دو چندان کرد.
دریافت هدیه و کمک های هر چند بسیار اندک از نهادها و ارگانها باعث شده تا خبرنگاران در رسانه های استانی بیش از اندازه محافظه کار شده و سعی می کنند در بررسی مسایل جامعه به صورت چالشی برخورد نکنند ودر برخی مواردفعالیت خبرنگاران منوط به چگونگی ارتباط رسانه و خبرنگار با دستگاه اجرایی شود و در واقع اخبار و گزارشات نسبتا کانالیزه شده و در جهت غلو و بزرگ نمایی منافع سازمان ها یا مدیران است .
ˈ سید رمضان شجاعی ˈ نماینده مردم ساری درمجلس شورای اسلامی نیز مشکلات مادی و معیشتی رسانه های گروهی را عامل لغزش شدید قلم و رسالت آنان در مازندران عنوان کرد و بیان داشت: وابستگی اصحاب رسانه به دوایر دولتی منجر شد تا ماموریت ها به درستی منعکس نشود و دربیشتر مواقع غلو و بزرگ نمایی نیز شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه قانون جامع حمایت از رسانه های کشور نیاز جدی است، گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این راستا این آمادگی را دارد، تا با دریافت لایحه حمایت جامع از رسانه های کشور در کمیسیون فرهنگی آن را رسیدگی کند.
وی افزود: در سالهای اخیر فقط تبصره یا ماده به طرح قانون شدن حمایت از مطبوعات اضافه شده در صورتی که صدور مجوز ویا بررسی تخلفات دراین بخش از مسیرهای دیگر درحال انجام است و قانونی جامع ومدون در این بخش برای حمایت از خبرنگاران را ضروری تر می کند.
وی با بیان اینکه وجود یک قانون جامع و مدون برای رسانه ای مطالبه گر و پویا و صیانت وپاسداری از خبرنگار و رسانه های کشور است، ادامه داد: متاسفانه دولتها از گذشته تاکنون از این قانون حمایت نکردند ودر واقع دولت ها بیشتر می خواهند وضعیت رسانه های کشور به همین شکل باشد چرا که دولتی ها خوششان نمی آید.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر قانون جامع برای دفاع از رسانه ها داشته باشیم، به طور قطع به نفع دولت ها نیز خواهد بود چراکه رسانه ها براساس اصول و ضوابط تعیین شده فعالیت خواهند کرد.
شجاعی گفت: رسانه ها برای جذب مخاطب، باید افکارعمومی را نمایندگی کند و با درک درست و عالمانه از مطالبات واقعی وپیگیری شدن برای مردم از مسئولان ، جایگاه خود را درفضای رقابتی به دست خواهند آورد.
وی بابیان اینکه امروزه از حرفه خبرنگاری به عنوان یکی از سخت ترین مشاغل دنیا و کم ارزش ترین از بابت دریافت حقوق و حمایت های مادی ومعنوی محسوب می شود، تصریح کرد: متاسفانه مشکل عمده خبرنگاران رسانه های کشور ، بی قانونی، کم قانونی ویا خلاء قانونی مربوط به جایگاه خبرنگاران است.
عضوکمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به اینکه باید زمینه برای کار خبرنگار فراهم و توجه به افراط و تفریط در اطلاع رسانی نیزداشت، اضافه کرد: نمایندگی کردن نیازمخاطبان و شناخت زمان ومکان اطلاع رسانی نباید به گونه باشد که احساس خسارت در این بخش متوجه رسانه ها شود واین موارد نیازمند حضور خبرنگاران با دانش واهل فن است.
ˈعبدالوحید فیاضی ˈ نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس بر مسوولیت پذیری صاحبان امیتاز نشریات ، خبرگزاری ها و رسانه های مجازی تاکید و گفت : به نظر می رسد در یک دهه اخیر افراد زیادی بدون داشتن صلاحیت و توانمندی علمی صاحب امتیاز نشریات و پایگاه های اطلاع رسانی شدند.
وی با بیان اینکه این افراد فقط در جهت منافع سیاسی و اقتصادی خود به عرصه مطبوعات روی آوردند، اظهار داشت: به همین دلیل افرادی که در زیر مجموعه این رسانه ها فعالیت می کنند نگاه و هدفشان فقط کاسبکاری است ،درحالی که به ارزش معنوی و جایگاه اجتماعی این حرفه ضربه زیادی وارد می شود و شده است.
ˈ نعلبندانی ˈ از خبرنگاران فعال در رسانه مجازی استان مازندران ورود افراد در عرصه رسانه در استان را بی حساب و کتاب و غیر اصولی خواند و گفت: مدیران مسوول نشریات و سپرستی های روزنامه های کثرالانتشار و نمایندگی های خبرگزاری ها باید افراد را بر اساس ضوابط و حرفه خبرنگاری انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه 95 درصد فعالیت خبرنگاری در مازندران فقط با هدف بازرگانی انجام می شود، گفت: تمامی رسانه ها فقط با هدف ایجاد درآمد از محل منابع دستگاه های دولتی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به اینکه خبر و تهیه گزارش فقط در جهت بزرگ نمایی ماموریت های دستگاه های اجرایی است، ادامه داد: رقابت بازرگانی بین رسانه های گروهی به حدی رسیده است، که تناقض گویی از یک ماموریت دستگاه دولتی در رسانه ها مشهود است بطوریکه یک رسانه تعریف و تمجید و رسانه دیگر که به دلایلی به آن در دادن آگهی مناقصه ومزایده و یا رپرتاژآگهی مشکل دارد ، برعکس عمل می کند.
ˈ حسین قربانی ˈ خبرنگار خبرگزاری تسنیم , نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر ورود خبرنگاران در عرصه اطلاع رسانی ضعیف خواند و گفت: خانه مطبوعات نیز نتوانسته در این بخش خوب عمل کند.
وی با بیان اینکه جایگاه خبرنگاران مازندران به دلیل وابستگی مالی به دستگاه های دولتی تنزل و به رسالت و قلم آنان به شدت دچار لغزش شده است، ادامه داد: رسانه ها تمامی مسایل استان را در قالب بازی های سیاست مطرح و به موضوعات دامن می زنند.
قربانی با بیان اینکه خبرنگاران و مدیران مسوول نشریات کارشناسان خبره در حوزه های مختلف محسوب می شوند، اظهار داشت: توجه به توسعه استان در بین رسانه ها فقط در حد شعار شده و این موضوع به روزمره گی کشیده شده است.
نداشتن انگیزه کافی مالی حتی برای خبرنگاران رسانه های دولتی که تا حدودی از نظر شغلی امنیت داشته وجود دارد وانها را در نوشتن گزارشهای انتقادی و یا سر شاخ شدن با دستگاههای اجرایی مانع می شود, برغم اینکه برخی مدیران از انتقاد حداقل در حرف استقبال می کنند.
ربیع فلاح استاندار مازندران با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت های رسانه ها برای توسعه استان می گوید : در این مدت از هیچ نقدی ناراحت نشدم و سعی کردم نقدها را مورد بررسی و نسبت به رفع آن اقدام کنم.
وی بر لزوم کیفیت بخشی به فعالیت رسانه های مکتوب و الکترونیکی استان تاکید و اظهار داشت: تعامل مناسبی بین رسانه ها و مسوولان استان وجود دارد و رسانه ها باید مدیران را به چالش بکشند .
کارشناسان مطبوعات در سطح استان معتقدند معیشیت و استقلال خبرنگاران دو اصل لازم وملزوم برای بهبود کار در این حوزه بوده و داشتن درامد کافی و بدون داشتن استقلال در حوزه خبر نوشتن مطالب نقد و چالشی در حوزه قدرت را با مانع روبرو کرده و مطالب بسیار سطحی شده و از سوی دیگر داشتن صرف استقلال وبدون معیشت نیز در مدت نه چندان زیاد انگیزه ها را کاهش و یا تسلیم نهادهای قدرت می سازد .
/506/2585
سید رضا هاشمی



20/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن