واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موج سوار ایرلندی بدنبال تأسیس نخستین باشگاه موج سواری در ایران تهران - ایرنا - ایسکی بریتون موج سوار زن ایرلندی که چندی پیش برای موج سواری به سواحل چابهار آمده بود، قصد دارد نخستین باشگاه موج سواری را در ایران دایر کند.
به گزارش آیریش اکزماینر، وی یکی از نخستین زنان موج سوار ایرلند است که عشق به این ورزش را از والدینش به ارث برده است.
او ازچهارسالگی تحت تعلیم پدر و مادرش قرار گرفته است و اکنون یکی از موفق ترین موج سواران حرفه ای ایرلند به شمار می رود.
وی نخستین زنی است که هنگام اتمام دوره دکتری خود در رشته محیط زیست و جامعه، در ایران به موج سواری پرداخت.
ایسکی همزمان پروژه ˈامواج آزادیˈ را هم بنیان نهاد؛ پروژه ای که به زنان ایران موج سواری را آموزش می دهد.
این ورزشکار28ساله ایرلندی قراراست ماه جاری میلادی برای تأسیس نخستین باشگاه موج سواری برای دختران و پسران به ایران بازگردد.
وی دراین باره گفت: موج سواری در ایران ناشی از یک حس ماجراجویی بود. می خواستیم به جایی برویم که هیچ شناختی از آن نداشتیم. در ابتدا یک گروه بودیم اما سختی این سفربه قدری بودکه فقط من وماریون پویزو فیلمساز فرانسوی توانستیم وارد ایران شویم. ما اولین بار در فرودگاه همدیگر را ملاقات کردیم چون دوستان مشترکمان از پرواز جا مانده بودند.
بریتون افزود: انتظار داشتیم مردم در برابر دو زنی که یکی تخته موج سواری و دیگری یک دوربین در دست داشتند، مقاومت کنند اما آنها بیشتر کنجکاو بودند. مقصد ما بلوچستان ایران در نزدیکی مرز پاکستان بود. منطقه ای بسیار سنتی باتفکیک جنسیتی کاملا مشخص درسطح اجتماع. اما به محض اینکه از مرزهای اولیه عبورکنیدمی توانیدباآنهاارتباط برقرارکنید.ایرانی ها واقعا مهمان نواز هستند و می خواهند تجربه خوبی از سفر به کشورشان داشته باشید. ما هم تصمیم گرفتیم این بینش را در معرض دید دنیا قرار بدهیم. اطلاعاتی که در غرب از ایران به گوش ما می رسد کاملا یک طرفه است.
بنابراین گزارش، پویزو در این سفر فیلمی از تجارب خود ساخت و آن را در فضای اینترنت منتشر کرد که مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفت و علاوه بر این توجه دختران ایران را هم به خود جلب کرد به طوریکه برخی از زنان ورزشکار ایران تمایل خود را برای موج سواری در کشور اعلام کردند. همین امر به بریتون و پویزو برای بازگشت مجدد به ایران انگیزه داد تا پروژه ای را راه اندازی کنند که نه تنها علاقه آنها به موج سواری را به اشتراک می گذاشت بلکه این رشته را برای همه به خصوص زنان و دختران قابل دسترس می کرد.
بریتون اظهارداشت: مونا سراجی اسنوبورد سوار و شهلا یاسینی شناگر ایرانی هستندکه درسفر دوم به ما پیوستند.آنها از پیشروان ورزش زنان درایران هستند که باورما به قدرت موج سواری به عنوان ابزاری برای ایجاد ارتباط وهمچنین توانمندسازی را بیشتر کردند. فیلم مستند ماریون با نام ˈبه سوی دریاˈ که در چندین جشنواره بین المللی فیلم نیز شرکت کرده است، روایت ما در مورد معرفی ورزش موج سواری به ایران و تجربه خودمان از موج سواری در این کشور با وجود چالش هایی نظیر پوشاندن بدن خود در دمای 40 درجه دریایی در همسایگی کویر است. چالشی که از نظر بصری بسیار تأثیر گذار است اما می توان بر آن غلبه کرد و نباید از آن به عنوان بهانه ای برای جلوگیری از ورزش زنان استفاده کرد. چگونگی کنارآمدن با قوانین و احترام به آداب و رسومی که شاید با آنها موافق نیستید، جالب بود.
وی ادامه داد: زنان ایران نقش به سزایی در این پروژه داشتند. استفاده از زنان محلی برای ما اهمیت زیادی داشت. در آنجا فرهنگ موج سواری وجود نداشت بنابراین زنان اولین افرادی بودند که آن را تجربه کردند و همین موضوع به پسران و مردان هم انگیزه داد به طوریکه همه شروع به موج سواری کردند. هدف ما از یک سفر تحقیقاتی به یک چیزبسیار بزرگتر وازیک فیلم کوتاه به یک فیلم سینمایی تبدیل شد. ما فقط به دنبال فرصت ها رفتیم. نتیجه ای که گرفتیم دور از انتظار ولی مثبت بود. این تجربه نظر من نسبت به موج سواری را هم تغییر داد و موجب شد برای آن ارزش قائل شوم و بفهمم چطور چیزی مثل آن می تواند موجب ارتباط شود.
بریتون که آخرین سفر خود به ایران و برنامه فیلمبرداری را در اواسط دوره پسا دکتری خود انجام داده بود، تأکید کرد: اکنون تحصیلات خود را به پایان رسانده ام و قصد دارم از این تجربه برای از بین بردن فاصله هایی که بین موج سواران زن و مرد وجود دارد، استفاده کنم.
او که طی چند روزآینده دوباره به ایران خواهد آمدتانخستین باشگاه موج سواری را برای دختران و پسران تأسیس کند و هم اکنون مشغول جمع کردن پول برای چنین تصمیمی است، خاطر نشان کرد: همه چیز در ایران چالش برانگیز است. بایدهمه تجهیزات را با خودببریم، پول جمع کنیم وبه دنبال حمایت از پروژه ˈامواج آزادیˈ باشیم که از طریق وب سایت wavesoffreedom.org به سرعت در حال گسترش است؛پروژه ای که هدف آن توانمندسازی زنان ایران است امامی خواهیم از این طریق یک سکوی جهانی به وجود بیاوریم.
بریتون که تمامی این فعالیت ها را با برنامه های تمرینی خود هماهنگ کرده است، اضافه کرد: سعی می کنم هر روز به آب بزنم. هیچ چیز مانع این کار نمی شود مگر اینکه موجی در کار نباشد.
ورزشی**9126
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]