واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
زیباکلام: خاتمی، هاشمی و سیدحسن خمینی رهبران معنوی اصلاحات هستند، عارف ژنرال و نخ تسبیح این جریان /ناطقنوری مجاب نشود، عارف میتواند سرلیست باشد
عارف رهبری جریانی را که ما ذیل اصلاحطلبی و دموکراسیخواهی تعریف میکنیم؛ در دست ندارد. به گزارش نامه نیوز، روزنامه اعتماد در گفتگو با صادق زیباکلام نوشت:
جایگاه امروز آقای عارف را در جریان اصلاحات چگونه ارزیابی میکنید؟
دکتر عارف از نظر سمبلیک مرکز ثقل اصلاحطلبان و تابلوی آنهاست. من تعمد دارم از لغت مرکز ثقل و تابلو استفاده کنم اما به همان میزان هم تعمد دارم که از واژه رهبری برای ایشان استفاده نکنم. معتقدم آقای عارف رهبری جریانی را که ما ذیل اصلاحطلبی و دموکراسیخواهی تعریف میکنیم؛ در دست ندارد. رهبری این جریان از نظر فردی قطعا با آقای خاتمی و هاشمیرفسنجانی است اما از آنجا که این دو نفر به نوعی پدران معنوی جریان اصلاحطلبی هستند از نظر عملی و اجرایی میتوانیم آقای عارف را انتخاب کنیم.
آیا ایشان پایگاه اجتماعی متناسب با این جایگاه را در اختیار دارد؟
پایگاه اجتماعی هم قطعا وجود دارد و به خصوص وقتی رهبری معنوی اصلاحات از مردم بخواهند که مثلا در جریان انتخابات مجلس به آقای عارف رای بدهند یا مواردی دیگری که آنها رهبری عارف را تایید و تصدیق کنند این پایگاه اجتماعی نیز به حرکت در میآید.
در میان طیفهای مختلف اصلاحطلبان ایشان کجاست؟
به اعتقاد من باید نوعی تقسیم کار سیاسی وجود داشته باشد. من آقایان هاشمی، خاتمی و تاحدودی سید حسن خمینی را رهبر معنوی میبینم و آقای عارف را به عنوان کسی که در عمل ژنرال و نخ تسبیح اصلاحطلبان است و میتواند آنها را به یکدیگر متصل کند.
گمانهزنیهای امروز از اطراف آقای عارف این است که ایشان خواستار سرلیستی اصلاحطلبان در تهران است. آیا این نقش برای ایشان مناسب است؟
به اعتقاد من به یک شرط آقای عارف باید سرلیست انتخابات مجلس دهم در تهران باشد. آن شرط هم این است که ما اصلاحطلبان نتوانیم آقای ناطق نوری را مجاب کنیم که در انتخابات مجلس کاندیدا شود. اگر موفق نشویم ناطق نوری را تشویق و ترغیب کنیم و ایشان وادار به احساس تکلیف نشود در آن صورت سرلیست اصلاحطلبان باید آقای عارف باشد.
برخی تریبونها که البته عموما متعلق به جریان محافظهکار است اینگونه القا میکنند که آقای عارف هنوز از آنچه در جریان ائتلاف ریاستجمهوری رخ داد دلخور است. با این دلخوری چگونه باید مواجه شد؟
به اعتقاد من آقای عارف باید مصالح و منافع فردی را قربانی مصالح بلندمدت جریان اصلاحطلبی و دموکراسیخواهی کند. اگر آقای عارف از انتخابات سال گذشته کنار نکشیده بود رای اصلاحطلبان بهطرز هولناکی شکسته میشد و در نتیجه از میان ایشان و آقای روحانی یک نفر به دور دوم میرفت و با قالیباف رقابت میکرد وچه بسا اصولگرایان مانند داستان سال 84 را رقم میزدند و با حمایت همهجانبه از قالیباف ما نمیتوانستیم حتی در حد حسن روحانی در قوه مجریه حضور پیدا بکنیم.
به نظر شما اگر عارف بخواهد مستقل از رهبری اصلاحات عمل کند و لیست جداگانه برای مجلس ارائه کند چه سرنوشتی پیدا میکند؟
آقای عارف و دوستانشان باید توجه کنند خیلی جاها مجبوریم مصالح فردی را فدای مصالح بلندمدت جریان دموکراسیخواهی کنیم. چه عارف و چه روحانی و هر شخصیت دیگری نظیر ناطق اگر بسیج بدنه اجتماعی اصلاحطلبان را در اختیار نداشته باشند امکان موفقیت نخواهند داشت. بدنه اجتماعی اصلاحطلبان حرکت میکند و برای نامزدهایی که رهبری اصلاحطلبان تایید میکنند وارد عمل میشود.
فکر میکنید آقای عارف در نهایت به گزینه اجماعی اصلاحطلبان بدل یا مستقل وارد انتخابات شود؟
من معتقدم عارف هوشیارتر از این است که خطایی کند و از رهبری اصلاحطلبان جدا شود. بعید است او بگوید من مستقل هستم. این تصمیم یک هزینهیی را بر اصلاحطلبان وارد میکند اما ضربه سنگینتر به عارف وارد میشود چون ممکن است او حتی رای مورد نیاز برای ورود به مجلس را هم نیاورد. بنابراین حرکت بسیار نسنجیده و مغرورانهیی است که خیلی بعید است آقای عارف آن را مرتکب شود. مطمئن باشید بدنه اجتماعی بدون حمایت رهبران معنوی رای خود را به نام کسی به صندوق نمیریزد. عارف نباید به توصیههای سیاسی برخی افراد توجه کند چون یقینا بازنده او خواهد بود.
1393/5/19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]