تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844817453




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی یورش داعش به عرسال در گفت و گو با سفیر پیشین ایران در لبنان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی یورش داعش به عرسال در گفت و گو با سفیر پیشین ایران در لبنان تهران-ایرنا- یورش داعش به شهر عرسال یک نکته مثبت دارد و آن این که تمام گروه های لبنانی به اهمیت خطر گروه های تروریستی پی برده اند و در حقیقت به یک نقطه مشترک رسیده اند که لبنان باید دور از این مسائل باشد.


گسترش دامنه فعالیت گروه بعثی - تروریستی داعش در عراق و سوریه ثبات را در کل منطقه با خطرهای جدی روبرو کرده است. تشکیل خلافت اسلامی در بخش هایی از عراق و سوریه همراه با پشتیبانی های مالی و نظامی برخی کشورهای منطقه، فضای مناسبی در اختیار این گروه تروریستی در جهت پیشبرد اهداف خود قرار داده است.
اختلاف های سیاسی که در لبنان بین گروه های سیاسی وجود دارد و ناکامی این گروه ها در انتخاب رییس جمهور مورد توافق همه باعث شده پیشبرد امور داخلی و تامین امینت با چالش های زیادی روبرو شود. در چنین شرایطی گروه تروریستی داعش فرصت را مناسب شمرده و با یورش به شهر مرزی عرسال، این شهر را به اشغال خود درآورده است.
برای بررسی بیشتر این موضوع با «مسعود ادریسی» سفیر پیشین ایران در لبنان، به گفت و گو نشسته ایم.
ادریسی معتقد است ناکامی در انتخاب رییس جمهور وضعیت بدی را برای لبنان ایجاد کرده است. به گفته وی، انتخاب رییس جمهوری هم نیاز به توافق گروه های داخلی و هم نیاز به توافق بازیگران منطقه ای و بین المللی دارد.
به گفته سفیر پیشین ایران در لبنان، یورش داعش به عرسال باعث شده گروه های سیاسی داخلی لبنان حول محور حفظ ثبات در این کشور با یکدیگر متحد شوند و این حمله می تواند پیامدهای مثبتی برای اتحاد گروه های سیاسی لبنانی نیز به همراه داشته باشد.
نقش حزب الله در حفظ ثبات سیاسی در لبنان و پذیرش این نقش از سوی گروه های داخلی و کشورهای منطقه ای و بین المللی نیز از جمله موضوعاتی است که ادریسی بر آن تاکید دارد.
در ادامه، مشروح گفت و گوی ایرنا با مسعود ادریسی آمده است.
***ایرنا: تحلیل شما از وضعیت داخلی لبنان چیست و چرا شهر عرسال به اشغال تروریست ها در آمد؟
**ادریسی: وضعیت لبنان از لحاظ سیاسی وضعیت با ثباتی نیست. متاسفانه مدتی از موعد انتخاب رییس جمهور گذشته اما گروه های سیاسی هنوز موفق به انتخاب شخص مورد اتفاق همه گروه ها نشده اند.
چون در لبنان یک مردم سالاری توافقی وجود دارد و به خصوص درباره انتخاب نخست وزیر و رییس جمهوری حتما باید بین همه طوایف، احزاب و گروه ها اتفاق نظر وجود داشته باشد.
متاسفانه هنوز این اتفاق نظر ایجاد نشده است و این می تواند به ثبات لبنان ضربه بزند.
از سوی دیگر با توجه به وضعیتی که در منطقه و به ویژه در سوریه وجود دارد لبنان از این تحولات تاثیر می پذیرد. اگر در سوریه مشکلی ایجاد شود به طور حتمی بر لبنان تاثیر می گذارد. طبیعی است که وقتی سوریه دچار این درگیری هاست در لبنان اثر می گذارد.
در منطقه نیز وضعیت نامساعد است. در عراق وضعیت تا اندازه ای شبیه سوریه شده است و گروهی مانند داعش هم در سوریه هم در عراق و هم در لبنان دست به تحرکاتی زده که منطقه را ناامن کرده است.
این گروه یک گروه تروریستی است و همه دنیا الان متوجه شده اند که کمک به این گروه به ضرر همه کشورهای منطقه است و من فکر می کنم مقداری وضعیت مشخص شده و تقریبا همه کشورها به تروریست بودن این گروه واقف شده اند.
***ایرنا: با این حساب می توان گفت که تحولات داخلی لبنان هم ناشی از رقابت منطقه ای بین کشورهاست و هم ساختار داخلی لبنان این وضعیت را ایجاد کرده است.
**ادریسی: بله همینطور است.
***ایرنا: موضع گیری گروه های داخلی لبنان در تحولات داخلی روزهای گذشته این کشور چگونه است؟
**ادریسی: من فکر می کنم تا پیش از این حرکت نظامی که داعش در شهرک عرسال در لبنان داشت، همه جریان ها و گروه های لبنانی به خطرناک بودن داعش خیلی معتقد نبودند و حتی برخی گروه ها و به طور عمده گروه های 14 مارسی از تحرکات داعش و سایر گروه های تندرو در لبنان پشتیبانی هم می کردند.
ولی حرکت تازه داعش به نظر من باعث شده است همه گروه های لبنانی احساس خطر کنند. یعنی دیگر فقط این حزب الله یا گروه های 8 مارس نیستند که خطر گروه های تروریستی را گوشزد می کنند، الان به نظر من گروه هایی مثل 14 مارس هم از این حرکت داعش نگرانند. این حمله داعش به عرسال یک نکته مثبت دارد و آن این که تمام گروه ها به اهمیت خطر گروه های تروریستی پی برده اند و در حقیقت به یک نقطه مشترک رسیده اند که لبنان باید دور از این مسائل باشد.
تروریست ها به ارتش حمله کرده اند و ارتش یک نهاد ملی است و وابسته به یک گروه یا جناح خاص نیست. این کار می تواند به همبستگی، توافق و اتحاد گروه های سیاسی لبنانی کمک کند.
***ایرنا: به نظر می رسد مواضع برخی از گروه های وابسته به 14مارس بر خلاف گفته های شماست. افرادی مانند محمد کباره، خالد الظاهر و معین المرعبی در مخالفت با حضور حزب الله در سوریه خواستار گفت و گو با نیروهای داعش در شهر عرسال شده اند. این مساله چگونه قابل تحلیل است؟
**ادریسی: این افراد از تندروهای گروه 14 مارس هستند و خیلی پایگاه مردمی ندارند.
اگر کلی تر مسائل را ببینیم الان یک توافق نظر بین همه گروه های سیاسی وجود دارد. گروه 14 مارس هم خطر را احساس کرده است و وجود برخی افراد تندرو بین این گروه نیز یک امر طبیعی است.
این افراد تندرو هنوز به درستی متوجه خطر داعش برای لبنان نشده اند ولی من فکر می کنم این افراد نیز ظرف چند روز آینده به این خطر پی خواهند برد.
***ایرنا: با توجه به این وحدت نظر ایجاد شده بین گروه های لبنانی، به نظر شما اوضاع سیاسی لبنان و وضعیت انتخاب رییس جمهوری به چه سمتی پیش خواهد رفت؟
**ادریسی: انتخاب رییس جمهور در لبنان یک عامل داخلی دارد و یک عامل منطقه ای و بین المللی. تا این 2 عامل تصمیم واحدی نگیرند انتخاب رییس جمهوری به نتیجه نمی رسد. این امر در گذشته نیز رخ داده است.
الان به نظر من توافق منطقه ای هنوز وجود ندارد. عربستان از یک طرف یک کشور تاثیر گذار در منطقه است که در لبنان نفوذ زیادی دارد، ایران هم نفوذ زیادی در لبنان دارد، سوریه، فرانسه و آمریکا هم از کشورهای تاثیر گذار منطقه ای و جهانی در اوضاع داخلی لبنان هستند. نیاز است یک توافق جمعی بین این کشورها گرد یک فرد ایجاد شود ولی هنوز این توافق حاصل نشده است.
***ایرنا: پس با توجه به گفته های شما می توان گفت که تاثیر توافق کشورهای منطقه ای و بین المللی مهم تر از توافق گروه های سیاسی است.
**ادریسی: بله. به نظر توافق منطقه ای الان مهم تر از توافق داخلی است.
***ایرنا: نقش حزب الله در تحولات داخلی لبنان در روزهای گذشته به چه شکل است؟
**ادریسی: حزب الله به نظر من از چند سال پیش نقش پذیرفته شده ای در لبنان دارد. این نقش توسط قدرت های خارجی نیز برای حزب الله پذیرفته شده است. شاید برخی کمتر این نقش را پذیرفته باشند و برخی بیشتر، ولی اصل بر پذیرش نقش و تاثیر حضور حزب الله در مسائل داخلی لبنان است.
این نکته در سال های گذشته نیز در رایزنی هایی که کشورهای گوناگون با حزب الله داشتند کاملا مشخص بود.
الان هم نقش حزب الله نقش بسیار پررنگی در مسائل لبنان است. حزب الله به عنوان رهبر جریان 8 مارس نقش بسیار مهمی در مسائل داخلی لبنان دارد و هیچ کس نمی تواند این نقش را نادیده بگیرد.
***ایرنا: به نظر می رسد ایالات متحده آمریکا هم بدش نمی آید حزب الله نقش پررنگی در تامین امنیت لبنان داشته باشد، این تحلیل تا چه حد با واقعیات همخوانی دارد و چرا؟
**ادریسی: آمریکایی ها نیز نقش حزب الله را پذیرفته اند. این امر نیز به خاطر واقعیت های موجود لبنان است. آمریکایی ها در صحنه لبنان مجبورند به یکسری از واقعیت ها تن دهند. آن ها می دانند که لبنان بدون حزب الله ثبات نخواهد داشت و در حقیقت برخوردی واقعی نگر با حزب الله به عنوان یک نیروی بنیادین در لبنان دارند.
***ایرنا: یعنی می توان گفت که پذیرش نقش حزب الله در لبنان به سود آمریکا هم هست.
**ادریسی: بله. آمریکا به دنبال ثبات و آرامش در لبنان است و می داند حضور و نفوذ حزب الله در این کشور می تواند هم برای لبنان و هم برای کشورهای منطقه آرامش و ثبات به همراه داشته باشد. به همین دلیل است که نقش حزب الله را پذیرفته است و حتی در ارتباط با نامزد ریاست جمهوری نظر حزب الله را قبول دارد.
***ایرنا: با توجه به بحران های منطقه، شما اوضاع سیاسی لبنان را در کوتاه مدت چگونه ارزیابی می کنید؟
**ادریسی: لبنان وضعیت سیاسی ناآرام در گذشته هم داشته است و این وضعیت خیلی وضعیت خاصی در این کشور نیست. ولی شرایط کنونی منطقه به گونه ای است که شرایط را برای لبنان سخت تر کرده است.
به نظر من الان حتی کشورهایی که پشتیبان داعش بوده اند نیز متوجه خطر این گروه شده اند و این نقطه مثبتی است که می تواند باعث همکاری کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای عربستان و ایران برای حفظ امنیت منطقه شود.
از مهدی جوکار- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1358



18/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن