واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جناب وزیر متخلفان را به قوه فضاییه معرفی کنید تهران - ایرنا - درچند سال اخیر سلامت جانی مردم از آلودگی های محیطی گرفته تا تغذیه به جهات گوناگون مورد بی توجهی و بی مسولیتی واقع شده و هرگاه هم که رسانه ها درمورد این مسائل خبررسانی و انتقاد می کنند، ازسوی یکی از دستگاه های مربوط به سیاه نمایی و شایعه پراکنی متهم می شوند.
پرونده های آلودگی های محیطی از واردات بنزین های آلوده گرفته تا پارازیت ها و توزیع برنج های آلوده دربازار و استفاده مردم از گوشت های یخی و ناسالم و... ˈمثنوی هزارمنˈ است که از بازگو کردن و پرداختن به آن ناامید شده ایم. چون هرآنچه اتفاق می افتد و برآن تاکید می شود، بدون رسیدگی به ورطه فراموشی سپرده می شود و صرفاً مردم جامعه باید هزینه بی توجهی به آن را بدهند تا مسببان اصلی این تخلفات درامان بمانند!.
درماجرای بنزین های آلوده درطی چند سال گذشته بسیاری از مردم بی سروصدا دچار انواع بیماری های تنفسی وسرطان شدند و تعداد بسیاری جان خود را از دست دادند، اما کدام مرجع عالی به آن رسیدگی کرد تا مسولان این قضیه بدون مراتب دادرسی محاکمه شوند؟!
پس از آنکه موضوع افزودن وایتکس به شیرها در رسانه مطرح شد و کسی به آن توجهی نکرد، درنمونه ای جدید، چند وقتی است که در رسانه ها صحبت از استفاده از روغن ˈپالمˈ در محصولات لبنی بود تا این که خبر توسط وزیر بهداشت تائید شد.
اگر چه بسیاری از مسولان در چرخه تولید شیر و لبنیات این اظهارات وزیر و رسانه ها را تشویش اذهان عمومی بیان کردند. روغن پالم، روغنی است که بیشترین مصرف آن در صنعت صابون سازی بوده و بعضاً درمواد خوراکی شناسنامه دار نیز استفاده می شود، یعنی میزان و غلظت آن برای مصرف کننده مشخص است. این روغن دارای اسید چرب اشباع و سنگین است و به ویژه برای افراد دارای کلسترول و سنین بالا مناسب نیست و خطر وقوع سکته قلبی را به شدت افزایش می دهد. ضمن اینکه کیفیت این روغن به گونه ای است که مصرف آن در سنین پایین باعث اختلال در دستگاه گوارش و نارسایی های خونی می گردد.
اگر جدیدا از خامه، ماست و یا شیر های پرچرب استفاده کرده باشید متوجه می شوید پس از گذشت یک روز از مصرف آن یک چربی زرد رنگ بر روی آن بسته می شود و طعم آن تغییر می کند. این بی توجهی به کیفیت محصولات لبنی درحالیست که شیر یک مواد غذایی استراتژیک در سلامت جامعه می باشد.
آن وقت ما کاملا بی توجه به این مسئله به دنبال مقصر می گردیم و بعد چند وقت این موضوع به دست فراموشی سپرده می شود، همانطور که بحث برنج ها و گوشت های آلوده مطرح شد و اکنون مردم درحال مصرف آن برنج ها هستند!
وزارت بهداشت استفاده از این روغن را تایید می کند پس ازآن...، انجمن صنایع لبنی وزارت بهداشت را مسئول نظارت می داند و اعلام این خبر را تشویش افکارعمومی تلقی می کند. از سوی دیگر تقصیرها ازبابت کم کاری سازمان استاندارد مطرح می شود، درادامه این تخلف به گردن برخی دامداران انداخته می شود آنها نیز با رد این ادعا کارخانجات لبنی را عامل این تخلف معرفی می کنند، کارخانجات نیز افزایش هزینه های تولید و فشارناشی از جانب دولت بر پایین ماندن قیمت مواد لبنی را علت تخلف برخی از تولید کنندگان می دانند و...! بازار بی مسولیتی دراین حیطه داغ است، اما واقعا جای نظارت در این چرخه باطل کجاست؟
آیا وزارت صنعت و تجارت نظارتی بر امر واردات روغن پالم ندارد؟ آیا وزارت بهداشت ناظر کیفی در کارخانجات برای تایید صحت وسلامت محصولات لبنی ندارد؟ آیا سازمان تعزیرات با دیدن این تخلفات قصد برخورد با تولیدکنندگان و فروشندگان ندارد؟ آیا دادستانی برای پیگیری این موضوع قصد ورود و برخورد با سودجویانی که با جان مردم بازی می کنند را ندارد؟ اصلا آیا جان مردم ارزش دارد یا ندارد؟!
دربسیاری از مسائل سیاسی که برسرمنافع فردی و حزبی صورت می گیرد، صف کشی ها و دلواپسی ها شکل می گیرد، اما برسر جان مردم که درمعرض سونامی سرطان قرارگرفته اند کسی خود را مسئول نمی داند. خط قرمز های کلام بیش ازاین اجازه بازگو کردن سومدیریت ها و منفعت محوری های پشت پرده این مسائل را نمی دهد، اما در آخر از وزیر محترم بهداشت و درمان به عنوان کسی که سوگندنامه پزشکی را به جاآورده است و با شجاعت در رفتار و صداقت در گفتار واقعیات را به مردم گفته اند تشکر می کنیم، و تقاضا داریم با پیگیری این مسئله و افشای نام متخلفان و بانیان آن، درجهت صیانت از سلامت جان مردم کوتاهی نکنند و خاطیان این پرونده را از متخلفان در وزارت تحت امر خود گرفته تا کارخانجات لبنی را بازخواست و به مراجع قضایی معرفی کنند. تا لااقل جان مردم مورد طمع ورزی و سودجویی کلان برخی افراد خاص نگردد و جامعه بیش از این تاوان زیاده خواهی ها و بی مسولیتی ها را با جان خود پرداخت نکنند.
*حمیدرضا عسگری
*الف
اول**
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]