تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831110486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جهاد دانشگاهیِ؛ تبلور فرهنگ و معنویت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جهاد دانشگاهیِ؛ تبلور فرهنگ و معنویت تهران- ایرنا- «...کارنامه ی درخشان جهاد دانشگاهی بیانگر آن است که این نهاد، تجلی گاه تعهد و فرهنگ ناب در محیط های علمی بوده و نام جهاد، همواره با تبلور فرهنگ، معنویت و حفظ اصول و ارزش های متعالی، عجین بوده است...»(بیانات آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری)


34 سال پیش در چنین روزی ستاد انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی را به فرمان امام خمینی به منظور تحقق بخشیدن به هدف های انقلاب فرهنگی بنیان نهاد.
اساسنامه ی این نهاد فرهنگی در 11 آذر 1365 هجری خورشیدی با تبدیل ستاد عالی انقلاب فرهنگی به شورا، مورد بازنگری قرار گرفت. بر این اساس مشارکت در مدیریت اداره ی دانشگاه ها از وظیفه های این نهاد حذف و بر انجام فعالیت های فرهنگی و تحقیقاتی تاکید شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در 22 آبان 1369 هجری خورشیدی برپایه ی مصوبه ی تازه ای از جهاد دانشگاهی به عنوان پل میان دانشگاه و بخش صنعتی- خدماتی کشور نام برد، اما با توجه به این موضوع انجام فعالیت های فرهنگی و تحقیقاتی را از برنامه های این نهاد حذف نکرد.
جهاد دانشگاهی، نهادی عمومی و غیردولتی است که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می کند. این سازمان دارای شخصیتی مستقل است و از لحاظ اداری، استخدامی و مالی پیرو مقرراتی محسوب می شود که در چارچوب اختیارهای قانونی به تصویب هیات امنای جهاد دانشگاهی رسیده باشد.
رییس جهاد دانشگاهی بالاترین مقام اجرایی به شمار می رود. سیاست گذاری این نهاد را هیات امنا مشخص می کند و شورای علمی تعیین کننده ی خط مشی و ناظر بر فعالیت های این سازمان است. در حال حاضر 43 واحد جهاد دانشگاهی در تهران و مرکز استان ها فعالیت می کند.
هدف های جهاد دانشگاهی گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه ی پژوهش و استعدادها در سطح جامعه برای دستیابی به خوداتکایی را شامل می شود.
گسترش طرح های کاربردی و نیمه صنعتی از راه پیوند با مرکزهای علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتیجه های پژوهش و توسعه ی امور فرهنگی در سطح جامعه با همکاری حوزه، دانشگاه و دیگر مراجع و نهادهای فرهنگی به ویژه برای نسل جوان و ... از دیگر هدف های آن است.
این نهاد اهدافی همچون تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی، برنامه ریزی فرهنگی و تربیتی، ایجاد آمادگی فکری و مکتبی در قشر جوان به ویژه دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان به منظور رویارویی با غرب زدگی و انحراف در چارچوب سیاست های فرهنگی کشور و ... را نیز دنبال می کند.
سند جایگاه جهاد دانشگاهی در چشم انداز 20 ساله ی جمهوری اسلامی ایران در چهارم تیر 1386 هجری خورشیدی به تصویب هیات امنا رسید که در آن آمده است: «جهاد دانشگاهی نهادی است انقلابی با هویت اسلامی، برخوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد، الهام بخش و موثر در کشور، پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ با تعامل سازنده در عرصه ملی و بین المللی.»
بر اساس این سند، جهاد دانشگاهی نهادی است که در راه دستیابی به آرمان ها و هدف های والای انقلاب اسلامی، قانون اساسی و انقلاب فرهنگی، گام برخواهد داشت.
به بهانه ی سالروز تشکیل جهاد دانشگاهی، پژوهشگر گروه اطلاع رسانی با حجت الاسلام سید محمدباقر عبادی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به گفت و گو پرداخته است.
حجت الاسلام عبادی با بیان اینکه این سازمان به عنوان بازوی اجرایی ستاد انقلاب فرهنگی به فرمان حضرت امام خمینی تشکیل شد، خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی در دوره ی نخستین انقلاب اسلامی با اقدام های راهبردی همچون اسلامی کردن دانشگاه ها، فعالیت خویش را آغاز کرد و در هشت سال دفاع مقدس، مسوولیت بزرگی را در راستای پشتیبانی از جبهه های جنگ بر عهده گرفت و شهیدان بسیاری را به این مرزو بوم تقدیم کرد.
وی رسالت کنونی جهاد دانشگاهی را حرکت در راه جهاد علمی، خودکفایی و خوداتکایی دانست و گفت: جهاد دانشگاهی از مرکزهای پژوهشی کشور است که همواره مورد لطف و توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و با بهره مندی از منویات و رهنمودهای آن بزرگوار خدمت های ارزنده ای به انقلاب اسلامی انجام داده است.
نماینده ی مردم بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: این مرکز علمی از نهادهای مقدس برخاسته از انقلاب اسلامی محسوب می شود و با توجه به فعالیت های متنوع و خدمت های نابی که به جامعه اسلامی ارایه کرده، از نمونه های بارز آیه های جهاد است.
وی افزود: از جمله فعالیت های سازنده ی جهاد دانشگاهی می توان به خدمت های جهادگران این نهاد در راستای محرومیت زدایی، کمک به پیشرفت دانش علمی و پژوهشی و در نتیجه خودکفایی و خوداتکایی کشور در برابر کشورهای بیگانه و جامعه های غربی اشاره کرد.
حجت الاسلام عبادی در ادامه اظهار داشت: با توجه به رسالت انقلابی این نهاد، ضرورت دستیابی به هدف های متعالی آن و فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه:...حفظ و تقویت جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی ضروری است...؛ حضور فعال و پویای این نهاد در جامعه و همچنین حمایت و پشتیبانی دیگر ارگان ها از جهاد دانشگاهی برای رسیدن به هدف هایش از اهمیت بالایی برخوردار است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه جهاد دانشگاهی پل ارتباطی میان دانشگاه و فرهنگ است، گفت: لازم است تا جهادگران این نهاد اقدام های لازم را در زمینه های پژوهشی و ورود جدی به حوزه ی مشکلات فرهنگی انجام دهند و با تهاجم فرهنگی موجود در فضای مجازی مبارزه و برای تولید محصول های فرهنگی با معیار اسلامی و انسانی مورد تایید دین مبین اسلام تلاش کنند.

گزارش از: مرضیه دهقانی
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**2002**9131



16/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن