واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام احمدی اعلام کرد:
تونل کبیرکوه گردنه صعب العبور را حذف می کند/ تلاش برای اجرایی شدن فرودگاه آبدانان
ایلام - خبرگزاری مهر: نماینده مردم آبدانان، دهلران، بدره و بدره شهر در مجلس گفت: تونل کبیر کوه یکی از تونلهای عظیم کشور است که دو شهرستان آبدانان و دره شهر را به هم وصل کرده و گردنه صعب العبور کبیرکوه را حذف خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان آبدانان با مشکلات بزرگی دست و پنجه نرم می کند که بیکاری و تردد دو معضل اساسی شهرستان است و هم اکنون برای تردد به مرکز استان و شهرستان دره شهر با مشکلات زیادی مواجه هستیم به طوری که باید مسیرهای پر پیچ خم کبیرکوه را تحمل کنیم. پروژه های مختلفی در سطح شهرستان در حال اجراست که با وجود گذشت 10 سال هنوز به بهره برداری نرسیده و وعده های مسئولان تحقق نیافته است. مردم آبدانان هر روز شاهد مرگ عزیزان خود در جاده های غیر استاندارد هستند و مسئولان باید هرچه زودتر برای تامین منابع مالی این طرحها اقدام کنند تا این مشکلات بر طرف شود. تلاش برای اجرایی شدن فرودگاه آبدانان علی محمد احمدی نماینده مردم آبدانان، دهلران، بدره و دره شهر در مجلس صبح چهارشنبه در بازدید از پروژه های شهرستان آبدانان اظهار داشت: هم اکنون پروژه های مختلفی در سطح شهرستان آبدانان در حال اجر است. وی از پروژه های مهم راهسازی در شهرستان آبدانان ابزار امیدواری کرد که با توجه به اختصاص بودجه های مناسب به پروژه های راه سازی در دولت تدبیر و امید در اینده نزدیک شاهد بهره برداری از این پروژه ها باشیم. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه تنها پنج درصد اعتبارات پروژه های عمرانی تخصیص یافته است، گفت: نگران هستیم بسیاری از پروژه های فعال تعطیل شود و این با روح اقتصاد مقاومتی مغایر است.
وی بیان کرد: برای فرودگاه آبدانان نیز بعد از 20 ماه دوندگی مجوز از ستاد فرماندهی نیروهای مسلح گرفته شده است و کارهای ساختاری آن نیاز به اعتبار دارد که دنبال آن هستیم.
علی محمد احمدی از اخذ مجوز رسمی راه اندازی فرودگاه خبرداد و گفت: برای راه اندازی باند این فرودگاه در شهرک هزرانی آبدانان 15 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است وی افزود: تمامی کارهای مقدماتی و اداری راه اندازی دوباره این فرودگاه شامل اخذ مجوز استفاده عمومی از ستاد کل نیروهای مسلح، وزارت دفاع و موافقت مدیریت فرودگاه های کشور و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و مراحل اجرایی و آماده سازی باند این فرودگاه در آینده نزدیک آغاز می شود. وی بیان کرد: از آنجا که شهرستانهای جنوبی این استان فاقد فرودگاه مسافربری هستند در صورت تجهیز این فرودگاه مردم شهرستانهای دهلران، آبدانان و دره شهر می توانند از امکانات پروازی آن بهره مند شوند و راه اندازی فرودگاه آبدانان امکان برخورداری جمعیت 500 هزار نفری مناطق جنوبی استان ایلام و شهرستان های اندیمشک و پلدختر در استان های خوزستان و لرستان را از پرواز هوایی فراهم می کند. پروژه های راهسازی نیازمند اعتبار هستند وی افزود: در رابطه با جاده های آبدانان در واریانتهای انجیره، میمه و گوراب، و جاده مورموری کار در حال انجام شدن است.
وی درباره وضعیت تونل کبیرکوه گفت: امسال برای تونل کبیرکوه تلاش زیادی کرده ایم و دستور 100 درصدی تخصیص را گرفته ایم که این امیدواریم روند کار شتاب داده شود و با شروع مجدد پیمانکار و قرارداد جدید شاهد پیشرفت فیزیکی خوب طرح تونل کبیرکوه بودیم. وی افزود: اگر ما بتوانیم تمام انرژیمان را بگذاریم روی اینکه این تونل را از این وضعیت خارج کنیم شاید از دهها پروژه دیگر اهمیتش بیشتر باشد چون زیرساخت ارتباطی اهمیتش بیشتر است.
وی افزود: تونل کبیر کوه یکی از تونلهای عظیم کشور به طول چهار هزار و 780 متر با 13 کیلومتر جاده دسترسی از طرفین است که دو شهرستان آبدانان و دره شهر را به هم وصل کرده و گردنه صعب العبور کبیرکوه (راه ارتباطی حال حاضر) را حذف خواهد کرد.
احمدی اظهار داشت: طرح تونل کبیرکوه در بین دو شهرستان آبدانان و دره شهر در جنوب استان ایلام قرار گرفته است و یکی از بزرگترین طرحهای تونل سازی در کشور است که ساخت آن برای استان و این دو شهرستان ضروری است.
وی همچنین با اشاره به طرح های راه سازی مسیر آبدانان به میمه و ملکشاهی و مسیر مورموری به دهلران گفت: این طرح ها از پیشرفت 60 تا 70 درصدی برخوردارند. احمدی افزود: بحث محدودیت مالی بود که امیدواریم دولت در ماه پنجم با تخصیص اعتبار بتواند منابع جدید را به این پروژه تزریق کند و پیمانکار ما با برنامه ریزی که بعمل آورده بتوانیم پیشرفت فیزیکی لازم را داشته باشیم. احمدی اضافه کرد: طرح راه مورموری به دهلران به طول 9 کیلومتر و با اعتبار 20 میلیارد ریال تا پایان شهریور ماه امسال به بهره برداری می رسد. وی با بیان اینکه استان ما صعب العبور است از این رو اجرای پروژه های راهسازی مهم است، گفت: پروژه های آبخیزداری هم منتظر تخصیص اعتبار است. این نماینده مجلس با تاکید بر ضرورت تزریق منابع به پروژه بالای 70 تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی تاکید کرد و گفت: مطالبه اصلی این است که اگر تخصیص داده نشود کارگاهها تعطیل می شود و فرصت برای احیای دوباره کارگاه ها از دست می رود. این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه با سیاستهای انقباضی نمی توان از رکود خارج شد، گفت: پروژه های حوزه انتخابیه بنده 100 پروژه است که اگر استانی ها هم اضافه شود به بیش از هزار پروژه می رسد. وی افزود: حوزه انتخابیه ما از میش خاص شروع می شود و تا 250 الی 300 کیلومتر ادامه دارد با جاده هایی صعب العبور با مسائل خاص خودش، خشکسالی و مشکلات مردم، لذا این تفاوتها باعث شده است هم نمایندگان ادوار گذشته هم الان و هم در آینده تلاش هایی که می کنند با وضعیت موجود خیلی نتوانند نمود داشته باشند.
۱۳۹۳/۵/۱۵ - ۱۵:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]