واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > زنجان رحمتی:
بنای تاریخی چلبی اوقلی استحکام بخشی و مرمت می شود
زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: با توجه به آغاز اجرای پروژه های مرمتی در بناهای تاریخی استان زنجان پروژه مرمت و استحکام بخشی در بنای تاریخی چلبی در حال انجام است. .
به گزارش خبرگزاری مهر، یحیی رحمتی افزود: با توجه به استفاده از سنگ های ازاره در این بنا، که هم جنبه ی زیبایی دارد و هم عملکرد سازه ای و به علت اهمیت این موضوع و نیز پوسیدگی آنها و لزوم تعویض شان، پیش از هر نوع عملیات مرمتی برای جلوگیری از ریزش باید بنا با چوب بست و تخته کوبی مهار شد. وی ادامه داد: در این پروژه مرمتی، در آوردن بند کهنه گچی یا گچ و خاکستر و خاک، و پاک کردن در دیوار در دستور کار قرار دارد. رحمتی اظهار داشت: به دلیل اهمیت سازه ای سنگ های ازاره و پوسیدگی برخی از سنگها بعد از مهار کردن بنا با چوب بست و با توجه موقعیت هرکدام از سنگ ازاره ها که طبق نقشه ها مشخص گردیده ترمیم یا تعویض سنگهایی که آسیب دیده اند در حال انجام است. مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان عنوان کرد: دوخت و تعویض نمای آجری شامل آماده سازی، آجر تراشی و نصب آجر تراشی و نصب آجر جدید با آجر ختایی نیز از دیگر اقدامات مرمت در این بنای تاریخی است.
آرامگاه چلبی اوغلی مجموعه تاريخي چلبي اوغلي درپانصدمتري جنوب غربي سلطانيه در ابتدای جاده سلطانيه–خدابنده اثر معروف و تاریخی چلبي اوغلي قرارگرفته است باستانشناسان و محققان اين مجموعه رابه سلطان چلپي منسوب نموده و تاريخ احداث بنا را سال 728حجري قمري بيان نموده اند. اين مجموعه ازدوبخش خانقاه ومقبره تشكيل يافته است . خانقاه شامل صحن مركزي بوده و دراضلاع غربي و شرقي آن حجرات قرار گرفته اند و پلان معماري اين مجموعه با الهام از عقايد و مراتب صوفيه طراحي و هر يك از فضاها با عملكردي خاص طراحي شده اند. اين بنا در دو طبقه احداث شده است وكتيبه اي بر جرز جنوبي ايوان جنوبي حك شده است. اين كتيبه درسه قطعه كه يكي در بالا و دو قطعه در طرفين ايوان نوشته شده و از اسناد بسيار معتبر در شناسايي شهرسلطانيه است. قسمت باز اين كتيبه از ميان رفته، ولي آثار باقيمانده و قابل بررسي نشانگر اين است كه اين بنا در حد فاصل سالهاي 657 و683 احداث گرديده و وقف خانقاه شمسيه شده است وبه استناد عين متن كتيبه،سال 733 تاريخ احداث بنا نبوده بلكه سال نوشتن كتيبه است. سبك قبرسلطان چلبي در اين آرامگاه، اهميتي بسزا دارد از اين نظركه اين قبر، حلقه ذكرصوفيه را تداعي مي كند. بدين معني كه داخل مقبره به فضاهايی تقسيم گرديده كه جسد سلطان در وسط دفن شده و اجساد مريدان با توجه به درجه و مراتب آنها، درگرداگردآن قرارداده شده اند. اعطاي يک ميليارد ريال کمک هزينه ازدواج به مددجويان زنجاني مدير کميته امداد شهرستان زنجان از اعطاي يک ميليارد ريال کمک هزينه ازدواج به مددجويان زنجاني خبر داد.
اصغر پناهي اظهار کرد: کميته امداد امام خميني به منظور حمايت از جامعه هدف اين نهاد سالانه قريب به 35 سرفصل خدماتي ارائه ميدهد.
وي با اشاره به اينکه خدمات کميته امداد بر اساس نياز مددجويان و به صورت هدفمند ارائه ميشود، تصريح کرد: اين اقدام به منظور توانمندسازي مددجويان صورت ميگيرد. مدير کميته امداد شهرستان زنجان با اشاره به اينکه يکي از مهمترين اقدامات کميته امداد در حمايت از جامعه هدف اين نهاد ارائه خدمات ازدواج است، بيان کرد: خدمات ازدواج با اهداي کمک هزينه ازدواج و برگزاري دورههاي آموزشي ارائه ميشود.
اين مسئول با اشاره به اينکه سالانه در مناسبتهاي مختلف کمک هزينه ازدواج به جامعه هدف ارائه ميشود، افزود: اين کمک هزينهها به نوعروسان، تازه دامادها، نوعروسان نيازمند به صورت موردي و زنان سرپرست خانواري که قصد ازدواج مجدد دارند، اعطا ميشود.
پناهي در ادامه با ارائه گزارشي از اقدامات انجام شده در اين زمينه طي چهار ماهه نخست امسال اضافه کرد: طي اين مدت 41 فقره کمک هزينه خريد جهيزيه به نوعروسان زنجاني اعطا شد.
وي همچنين به اعطاي 10 فقره هديه ازدواج به تازه دامادها اشاره کرد و گفت: در چهار ماهه نخست 16 فقره کمک هزينه خريد جهيزيه نيز به صورت موردي به نيازمندان پرداخت شده است.
مدير کميته امداد شهرستان زنجان با بيان اينکه مبلغ کمک هزينه اهدايي به هر نوعروس 10 ميليون ريال است، بيان کرد: همچنين به تازه دامادها نيز مبلغ 2 ميليون ريال به عنوان هديه ازدواج اعطا ميشود.
اين مسئول در ادامه به برگزاري دورههاي آموزشي ويژه زوجهاي جوان اشاره داشت و افزود: اين دورهها با هدف ارتقاي سطح مهارتهاي زندگي مددجويان برگزار ميشود.
پناهي با اشاره به اينکه دورههاي آموزشي مذکور با حضور مشاوران و متخصصين برگزار ميشود، اضافه کرد: در اين دورهها مهارتهاي مربوط به زندگي مشترک، مديريت اقتصادي زندگي و ... به مددجويان آموزش داده ميشود اجرای طرح شهاب در مدارس واجد شرایط زنجان رییس اداره استعدادهای درخشان ادارهکل آموزش و پرورش استان زنجان، گفت: طرح شهاب در مدارس واجد شرایط استان در سال تحصیلی 94 - 93 اجرا میشود. جمال رحمتی افزود: به منظور شناسایی، جذب و حمایت از نخبگان که از موارد مهم مورد تایید رهبر معظم انقلاب، سند چشمانداز، نقشه جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین و همچنین با توجه به تاکید سند راهبردی کشور است، طرح شهاب در مدارس اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اهداف طرح شهاب در مدارس، اظهار کرد: شناسایی، هدایت و حمایت آموزشی، تربیتی و معنوی صاحبان استعدادهای برتر از دوره ابتدایی تا پایان دوره متوسطه است که مهمترین اهداف این طرح را شامل میشود. رحمتی به ارکان و وظایف طرح شهاب نیز اشاره کرده و گفت: طرح شهاب زیر نظر شورای راهبری طرح شهاب در بنیاد ملی نخبگان و ستاد مرکزی اجرای طرح شهاب اجرایی خواهد شد. از دیگر ارکان مربوط به این طرح میتوان به کمیته علمی و فنی طرح شهاب، کارگروه تخصصی استانی طرح شهاب، کارگروه علمی اجرایی شهاب در مناطق استانها و کارگروه اجرایی شهاب در مدارس اشاره کرد. وی جامعه هدف این طرح را پایه چهارم ابتدایی دانست و تصریح کرد: این طرح در پایه چهارم ابتدایی همه مدارس یک منطقه از هر استان اجرا میشود و ملاکهای انتخاب مناطق آموزشی برای اجرای طرح شهاب را شامل مناطقی که در مرکز استان یا نزدیک به مرکز استان باشند، جمعیت دانشآموزی آن منطقه به میانگین دانشآموزان پایه چهارم ابتدایی استان نزدیک باشد و منطقه مورد نظر مهاجرپذیر یا مهاجرفرست نباشد، دانست.
۱۳۹۳/۵/۱۴ - ۱۶:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]