واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ساخت بزرگترین آزمایشگاه برق آبی کشور به پایان رسید تهران - ایرنا - مدیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از پایان ساخت بزرگترین آزمایشگاه برق آبی کشور با حمایت 500 میلیون تومانی با حمایت این ستاد خبر داد.
به گزارش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رییس کارگروه انرژی آب ستاد توسعه فناوری انرژی های نو درباره فعالیت های این کارگروه گفت: با توجه به برخورداری از پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی های تجدیدپذیر در کشور، توسعه منطقی این منابع ارزشمند و خدادادی کاملا ضروری به نظر می رسد چراکه از این طریق می توان در جهت اهداف توسعه پایدار نیز گام برداشت.
دکتر سید مسعود تقوایی افزود : صنعت آب یکی از صنایع مهم و محوری در کشور است و تولید انرژی از آب به عنوان منبعی تجدید پذیر و پاک دارای مزایای بسیاری است.
وی خاطرنشان کرد : علاوه بر احداث سد به منظور استفاده از انرژی آب های روان، از انرژی موجود در امواج و دریاها نیز می توان در تولید انرژی بهره گرفت.
**انجام مطالعات در زمینه استفاده از انرژی جزر و مد
تقوایی با بیان اینکه استفاده از انرژی جزر و مد نیازمند استفاده تکنولوژی در سطحی بالا است، گفت: هنوز در ایران در تکنولوژی و فناوری استفاده از انرژی امواج به سطحی نرسیده ایم که نیروگاه های فسیلی و آبی را کنار بگذاریم و به سمت استفاده از انرژی جزر و مد و امواج برویم اما مطالعات در این زمینه به سرعت در حال پیشرفت است.
وی ادامه داد : اگر تولید انرژی در نیروگاه های خورشیدی و بادی را با نیروگاه های آبی و فسیلی مقایسه کنیم، متوجه می شویم که تولید انرژی در نیروگاه های با منبع تجدیدپذیر یک دهم است بنابراین باید به سطحی از تکنولوژی دست پیدا کنیم که تولید انرژی از امواج آب به سرعت افزایش یابد.
رییس کارگروه آب ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در این زمینه برنامه ریزی های مناسبی در ستاد انجام شده و نخست بحث پتانسیل یابی و بعد تولید دانش فنی این عرصه را داریم.
تقوایی عنوان کرد: پروژه تعیین پتانسیل انرژی جزر و مد با ایجاد نقشه GIS کشور در ماه گذشته به پایان رسید با این نقشه میزان تولید انرژی در دریاهای خزر، عمان و خلیج فارس مشخص شده تا در مرحله بعد با استفاده از این نقشه سرمایه گذاری برای تولید انرژی از این منابع گام برداریم.
وی یکی از مباحث مورد پیگیری در این ستاد را بحث آب شیرین کن ها دانست و اظهار کرد: با توجه به منابع آبی که در شمال و جنوب کشور وجود دارد بحث استفاده از آب شیرین کن ها دارای اهمیت زیادی است و در نظر داریم با دستیابی به تکنولوژی های جدید در این زمینه این منابع آبی را در دسترس مصرف کنندگان صنعتی، خانگی و کشاورزی قرار دهیم.
**ساخت میکرونیروگاه های آبی کمتر از 100 کیلو وات
مشاور مدیرعامل توانیر همچنین بیان کرد: ساخت میکرو نیروگاه های آبی کمتر از 100 کیلو وات از اقدامات دیگری است که با حمایت ستاد به اتمام رسیده است و با اینکه این فناوری در گذشته از خارج وارد کشور می شد اما اکنون با حمایت ستاد، این فناوری بومی شد.
تقوایی ادامه داد : ساخت و خودکفایی در زمینه سیستم های تحریک ژنراتور، کنترل و اتوماسیون نیروگاه های برق آبی نیز از دیگر اقداماتی است که با حمایت ستاد انجام شده و اخیرا فعالیت ها در این زمینه به پایان رسیده و در مرحله نصب پایلوت در نیروگاه مغان هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با حمایت ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر، پروژه های مختلفی در کارگروه انرژی آب اجرا شده و در حال انجام است که از جمله آنها می توان به ساخت یکی از بزرگترین آزمایشگاه های برق آبی کشور با حمایت ستاد اشاره کرد.
**آزمایش توربین نیروگاه های کوچک
مدیر کارگروه آب ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: با توجه به وجود پتانسیل های آبی کوچک در کشور و این مساله که پتانسیل های آبی بزرگ ما در حال اتمام هستند باید از انرژی های آبی کوچک مثل نهرهای روان نیز با نصب نیروگاه هایی در حد پمپ برای تامین برق بهره برد.
رییس پیشین موسسه تحقیقات آب گفت: زمانی که کار طراحی این نیروگاه های کوچک تمام شد نیاز است در آزمایشگاه های مجهز، تست توربین ها برای تولید میزان برق انجام شود که این یکی از کاربردهای آزمایشگاه مرجعی است که با حمایت 500 میلیون تومانی ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری تکمیل شد و ظرف یک ماه آینده تست توربین ها در آن انجام می شود و می توان از آن به عنوان بزرگترین آزمایشگاه برق آبی با وجود زیرساخت های اساسی و مورد نیاز یاد کنیم.
تقوایی با بیان اینکه نیروگاه های برق آبی در افزایش ظرفیت تولید برق در کشور نقش قابل توجهی را بر عهده دارند، گفت: نیروگاه های برق آبی حدود 12 تا 14 درصد از برق کشور را تولید می کنند و نیروگاه های برق آبی بزرگ تا حدود 25 هزار مگاوات و نیروگاه های کوچک تا حدود 4 هزار مگاوات تولید برق دارند.
علمی (1)**1055**1440
14/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]