تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844148712




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یورش به نوار غزه با هدف کنترل منابع انرژی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پشت پرده اهداف رژیم صهیونیستی؛ یورش به نوار غزه با هدف کنترل منابع انرژی تهران-ایرنا- ˈمیشل چوسودوسکیˈ مدیر مرکز تحقیقات جهانی، معتقد است رژیم صهیونیستی با هدف کنترل میدان های گازی واقع در سواحل نوار غزه، تمام تلاش خود را برای حذف مقاومت به کار برده است.


این روزها غزه به شهر خون تبدیل شده است. دور تازه حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی از هوا، زمین و دریا به نوار باریکی که در ساحل شرقی دریای مدیترانه قرار دارد، در شرایطی رخ می دهد که منطقه خاورمیانه دورانی متشنج تر از هر زمان دیگری را تجربه می کند.
در این که اهداف رژیم صهیونیستی از موج حملات علیه نوار غزه چیست؟ همگان بر این امر تاکید دارند که هدف اصلی این رژیم حذف یا خلع سلاح جنبش مقاومت در این منطقه است.
فضای متشنج جهان عرب و چند دستگی های عمیقی که در پی خیزش های عربی در این منطقه رخ داده، فضایی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده است تا با استفاده از سردرگمی و غفلت جهان عرب سیاست های نژادپرستانه خود در قبال فلسطینیان را دنبال کند.
همانگونه که گفته شد، یکی از اهداف اصلی رژیم صهیونیستی در حملات خود به نوار غزه، تسلیم کردن جنبش مقاومت است. اما با بررسی دقیق تر جوانب ماجرا می توان به اهدافی فراتر از حذف جنبش مقاومت در پس پرده سیاست های کلان رژیم صهیونیستی پی برد.
در این ارتباط تارنمای تحلیلی «گلوبال ریسرچ» (globalresearch) در تحلیلی، هدف اصلی رژیم صهیونیستی از یورش به نوار غزه را تلاش این رژیم برای به دست گرفتن کنترل میدان های گازی واقع در سواحل این باریکه در دریای مدیترانه می داند.
**میدان های گازی ساحل نوار غزه
میشل چوسودوسکی از تحلیلگران سرشناس مخالف سیاست های غرب، در مقاله ای که با عنوان «جنگ و گاز طبیعی: تهاجم اسراییل و میدان های گازی ساحل غزه» در تارنمای گلوبال ریسرچ منتشر کرده، اشاره می کند که گاز عامل اصلی حملات مکرر رژیم صهیونیستی به نوار غزه است.
بر پایه گزارش این فعال ضد جنگ، تمام سواحل شرقی دریای مدیترانه از مصر تا سوریه در برگیرنده حوزه های بزرگی از ذخایر نفت و گاز است.
به دنبال اکتشاف این حوزه ها، در نوامبر 1999م (1378خورشیدی) حق اکتشاف منابع گازی مناطق فلسطینی توسط تشکیلات خودگردان فلسطین به مدت 25 سال به شرکت «بریتیش گاز» (با 60 درصد سهام) و «شرکت بین المللی پیمانکاران متحد» (با 30 درصد سهام) داده شد.
این قرارداد دربرگیرنده تمام ساحل غزه است که شامل برخی از حوزه های گازی سواحل رژیم صهیونیستی نیز می شود، اما 60 درصد از این منابع متعلق به دولت فلسطینی است.
در سال 2000م (1379خورشیدی) در پی اکتشاف های به عمل آمده توسط بریتیش گاز، منابع بزرگ گازی در ساحل نوار غزه کشف شد. بر پایه برآوردهای این شرکت، میدان های گازی این منطقه چیزی حدود 1.4 تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز دارد.
به دلیل وجود این حجم از ذخایر گازی، چوسودوسکی معتقد است حمله سال 1387 رژیم صهیونیستی به نوار غزه ارتباط مستقیمی با تلاش های این رژیم برای کنترل و تصاحب حوزه های انرژی ساحلی نوار غزه داشت.
**رژیم صهیونیستی و تلاش برای کنترل میدان های گازی
چوسودوسکی اشاره می کند که بحث مالکیت منابع گازی ساحل غزه با چالش های بسیاری روبروست و رژیم صهیونیستی تاکنون از راه های گوناگون مانع از اعمال حاکمیت فلسطینیان بر این میدان ها شده است، اما اگر از نظرگاه قانونی بخواهیم به این مساله بپردازیم منابع گازی به طرف فلسطینی تعلق دارد.
مرگ «یاسر عرفات» رییس پیشین تشکیلات خودگردان فلسطین، شکاف بین جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و سازمان آزادیبخش فلسطین و تضعیف تشکیلات خودگردان و کنترل نوار غزه توسط حماس در پی انتخابات سال 2006م باعث شد رژیم صهیونیستی به صورت دو فاکتو (de facto) کنترل منابع گازی سواحل غزه را در دست بگیرد.
بر همین پایه، بریتیش گاز در تلاش برای معامله با رژیم صهیونیستی و کنار گذاشتن حماس از قراردادهای اکتشاف و توسعه منابع گازی سواحل غزه بر آمده است.
انتخاب «آریل شارون» به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال 2001 (1380) نقطه عطفی در این زمینه بود.
شارون به شدت با کنترل منابع گازی ساحل غزه توسط سازمان های فلسطینی مخالف و معتقد بود این رژیم هیچ گاه نباید از فلسطینیان گاز خریداری کند، بلکه باید کنترل این منابع را خود در دست داشته باشد.
در خردادماه 1386، کابینه «ایهود اولمرت» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی، طرحی را تصویب کرد که بر پایه آن این رژیم مجاز به خرید گاز از دولت خودمختار فلسطین بود. اما به گفته چوسودوسکی، این رژیم هرگز به دنبال تقسیم حوزه های گازی با دولت فلسطینی نبود. بر همین پایه، یک گروه گفت و گو کننده صهیونیستی به دنبال معامله با شرکت بریتیش گاز و کنار گذاشتن حماس و تشکیلات خودمختار فلسطین بود.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید داشت عواید خرید گاز از تشکیلات خودمختار فلسطین به صورت کالا و خدمات پرداخت شود و باید از انتقال پول به مناطق زیر کنترل سازمان های فلسطینی جلوگیری کرد.
**رژیم صهیونیستی و حمله به غزه
بر پایه تحلیل میشل چوسودوسکی، حمله سال 1387 رژیم صهیونیستی به غزه با عنوان «عملیات سرب گداخته» با چنین انگیزه ای صورت گرفت. در همان زمان، مقام های اسراییلی با شرکت بریتیش گاز با هدف از سر گیری گفت و گوها برای خرید گاز استخراج شده از منابع گازی سواحل غزه ارتباط برقرار کردند.
بر پایه موافقت نامه ای که رژیم صهیونیستی در سال 1386 با بریتیش گاز منعقد کرد، گازهای استخراج شده از میدان های گازی فلسطینی باید از راه خط لوله دریایی به بندر اشکلون در سرزمین اشغالی فلسطین انتقال یابد و از این راه رژیم صهیونیستی بر فروش آن نظارت و کنترل داشته باشد.
هدف اصلی این اقدام صهیونیست ها بی اثر کردن قرارداد 1999 (1378) بریتیش گاز و تشکیلات خودمختار فلسطین بود.
تصمیم رژیم صهیونیستی برای تسریع روند گفت و گوها با شرکت بریتیش گاز از لحاظ زمانی همزمان بود با حمله این رژیم به نوار غزه. این مساله نشان می دهد که این رژیم به شدت در پی امضای یک توافق با این شرکت، پیش از تهاجم به نوار غزه بوده است.
افزون بر این، این گفت و گوها با شرکت بریتیش گاز به وسیله ایهود اولمرت با اقرار به این که تهاجم نظامی در برنامه های رژیم صهیونیستی وجود دارد، صورت می گرفت.
در حقیقت، گفت و گوها میان بریتیش گاز و مقام های صهیونیستی چند ماه پیش از آغاز حمله به نوار غزه صورت گرفت.
**میدان های گازی ساحل غزه و کریدور انرژی رژیم صهیونیستی
چوسودوسکی در تحلیل پایانی خود اشاره می کند که رژیم صهیونیستی به دنبال اشغال نوار غزه در پی کنترل تاسیسات و منابع گازی سواحل این باریکه است. در صورت موفقیت این رژیم در الحاق منابع گازی متعلق به فلسطینیان به تاسیسات گازی خود، کریدور تولید و انتقال انرژی این رژیم کامل می شود.
این کریدور از بندر ایلات که یک ترمینال خط لوله نفت در دریای سرخ است، به خط لوله واقع در ترمینال اشکلون می رود و از شمال به سمت حیفا می رسد و در پایان به خط لوله ترکی-اسراییلی-آذربایجانی ˈباکو -جیهانˈ وصل می شود.
**جمع بندی
با توجه به تحلیلی که چوسودوسکی در مقاله خود ارایه می دهد، هدف پایانی رژیم صهیونیستی از حمله به نوار غزه، کنترل میدان های گازی واقع در سواحل این باریکه است و از آن جا که جنبش حماس با ابزارهای گوناگون مانع از دستیابی رژیم صهیونیستی به این هدف شده است، بر همین پایه این رژیم تمام توان خود را برای حذف آن به کار برده است.
فضای متشنج جهان عرب نیز این فرصت را به خوبی در اختیار این رژیم قرار داه است.
منابع:
Chossudovsky, Michel (2014), »War and Natural Gas: The Israeli Invasion and Gaza’s Offshore Gas Fields«
برای مشاهده کامل متن به لینک زیر مراجعه نمایید:
http://www.globalresearch.ca/war-and-natural-gas-the-israeli-invasion-and-gaza-s-offshore-gas-fields/11680
از مهدی جوکار- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**م.ج**1358



14/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن