تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833029986
گامهای حزبی دولت روحانی در یک سال گذشته/اصولگرایان و اصلاحطلبان زیر یک سقف میروند؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
گامهای حزبی دولت روحانی در یک سال گذشته/اصولگرایان و اصلاحطلبان زیر یک سقف میروند؟ سیاست > احزاب و شخصیتها - برخلاف رییس جمهور سابق که اعتقادی به تحرکات حزبی و تشکیلاتی نداشت و صراحتا عنوان کرد نظام جمهوری اسلامی تنها یک حزب دارد، رییس دولت یازدهم کرکره فعالیت احزاب را پیش از انتخابات و در راستای سروسامان دادن به آنها بالا برده است.
فاطمه استیری: نزدیک به یک سال از پایان دولت دهم و گشوده شدن فصل جدیدی از دولت داری در کشور گذشت، یک سالی که رییس دولتش بارها و بارها از فراموش کردن کینهها و ضرورت دوستیها و رفاقتها سخن گفت، از تعامل دولتش با مجلسی که روزی خود فرزند آن بود، از احترام به حقوق شهروندی، از چرخیدن چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها با هم، از پایین آوردن نرخ تورم و حل مشکلات معیشتی، از بها دادن به سخنان مراجع و دراز کردن دست دوستی به سوی سپاه و ارتش، از باز شدن فضای سیاسی کشور، از فراجناحی بودن کابینهاش و ... «احزاب» اما چه در ایام تبلیغات انتخاباتی چه بعد از ورود شیخ حسن روحانی به پاستور بارها و بارها مرجع سخنان او قرار گرفتند تا اگر همه روزهای 8 سال گذشته در سایه نقدهای تند و تیز رییس دولت سابق و بی علاقگیاش به تحزب و کار تشکیلاتی روزهای خوشی برای احزاب و جریانات سیاسی نبود، رییس جمهور جدید نشان دهد عینک بدبینی به احزاب را بر چشم ندارد و روزهای سرخوردگی و انزوای احزاب سیاسی از چپ و راست تا میانه رو به پایان رسیده است. از همین رو بود که کرکره فعالیت احزاب که بنا به گفته روحانی تنها در «شب انتخابات» بالا می رفتند اینبار نه در آستانه انتخابات که در راستای پروبال دادن به احزاب و سروسامان دادن به قانون و نهادهای مرتبط با احزاب بالا رفت تا مُهر مختومه بر تحرکات حزبی موسمی و فصلی زده شود. هر چند که این امید خیلی دوام نیاورد. ماموریت ویژه و حزبی وزیر کشور اصولگرا !
رحمانی فضلی که با برچسب اصولگرایی پا به دولت اعتدال گرای روحانی گذاشته بود از همان نخستین روزهای حضورش در ساختمان سیاسی فاطمی تحرکات حزبی خود را آغاز کرد. او در اولین گام نمایندگان 62 حزب و تشکل سیاسی را گرد خود جمع کرد تا شنونده درخواست فعالین سیاسی باشد که 8 سال گذشته پایشان جز در ایام انتخابات به وزارت کشور باز نشده بود. جلسه ای که در آن چپ و راست سیاسی دور از تنش ها و درگیری های سیاسی زیر یک سقف نشستند، خوش و بش کردند و خواسته ها خود از وزیر کشور دولت تدبیر درباره احزاب چون توجه به یارانه احزاب، تعیین تکلیف وضعیت خانه احزاب، راه اندازی شبکه تلویزیونی احزاب، بازگرداندن احزاب منحل شده و ... را بدور از گرایشات سیاسی و تنها در جهت تقویت ساختار حزب گرایی در کشور مطرح کردند. دومین گام آنجا برداشته شد که روحانی با حضور در جمع استانداران بار دیگر وعده خود درباره تقویت احزاب را مطرح ساخت و گفت«این دولت در پی تقویت احزاب قانونی است و همه باید از این موضوع حمایت کنند، بدون آنکه بخواهند بین آنها تفاوت قائل شوند.» وزیر کشور دولت روحانی از فرصت افطاریهای ماه رمضان هم در راستای ماموریت ویژه خود بهره گرفت و افطار سیاسی خود را هم با حضور احزاب و تشکلهای سیاسی برگزار کرد. در نشست دبیران احزاب و تشکلهای سیاسی با وزیر کشور که با رویکرد اصلی «نشاط سیاسی در کشور» برگزار شد، پیشنهاد تشکیل کارگروه سهجانبه دولت، مجلس و احزاب به منظور تدوین قانون انتخابات و لایحه احزاب مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت. امیری سخنگوی وزارت کشور نیز در حاشیه نشست وزیر کشور با دبیران احزاب و تشکلهای سیاسی در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه لایحه فعالیت احزاب در دولت نهایی شده و اوایل شهریور تقدیم مجلس می شود. وزارت کشور پیش از آنکه اقدام به نهایی کردن لایحه قانون احزاب کند، پیش نویس آن را با یک ضرب العجل یک ماهه انتشار عمومی کرد و از احزاب خواسته بود نظرات و پیشنهاداتشان را به وزارت کشور ارائه دهند. پیشنویس لایحه قانون احزاب دولت یازدهم چه میگوید؟
براساس این پیش نویس، «قانون فعالیت احزاب، جمعیت ها و انجمن های سیاسی و صنفی و انجمن های اسلامی یا اقلیت های دینی شناخته شده» به پیش نویس لایحه «تاسیس و فعالیت احزاب در جمهوری اسلامی ایران» تغییر نام یافته بود. در این لایحه کاستی های موجود در قانون فعالیت احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی، صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده از جمله نحوه صدور مجوزها و نظارت بر احزاب مورد توجه قرار گرفته و مشوقهایی نیز برای احزاب پیشبینی شده بود. در این پیش نویس 22 مادهای همچنین به مباحثی چون مجوز احزاب، تبیین دقیق حقوق و مسوولیت های احزاب دارای پروانه فعالیت،ائتلاف با دیگر احزاب، دایر نمودن دفاتر فرعی در استان ها و شهرستان ها اشاره گردیده بود. انتشار روزنامه، نشریه و تاسیس پایگاه اطلاع رسانی در فضای مجازی، استفاده متناسب و بدون تبعیض از شبکه های صدا و سیما حسب مورد جهت اعلام مواضع و برنامه های و پخش اخبار احزاب، برخورداری از کمک ها و یارانه های موضوع این قانون و برگزاری راهپیمایی با اطلاع وزارت کشور از دیگر امتیازات احزاب در پیش نویس تهیه شده در دولت یازدهم بود.
مجلس هم وارد گود اصلاح قانون احزاب شد!
اما طی یک سال گذشته فقط دولت درگیر سروسامان دادن به قانون احزاب نبوده است، چه آنکه چندی پیش نیز موضوع تغییر قانون احزاب مصوب سال 1360 در مجلس مطرح بود و کمیسیون شوراها طرحی را به صحن ارایه داد که 12 ماده از آن هم به تصویب رسید. اما از آنجا که ایرادها به طرح مزبور و به گفته نمایندگان پیشنهادهای اصلاحی و حذفی برای آن زیاد بود، تصمیم گرفته شد تا طرح برای مدت سهماه مسکوت بماند تا دولت هم در این زمینه لایحه پیشنهادی خود را تقدیم کند و نظرات تجمیع شود. به عقیده برخی حقوقدانان و فعالان سیاسی مواردی از این طرح در تناقض با قانون اساسی است، خصوصا آنکه برخی بندهای آن متاثر از حوادث سال 88 است و باعث نارضایتی اصلاح طلبان از این طرح شده است. تا آنجا که شورای هماهنگی اصلاح طلبان با ارسال نامه به رییس مجلس از مسکوت گذاشتن این طرح تشکر کرد. قائم مقام وزیر کشور نیز در سخنانش در حاشیه افطار وزارت کشور با تشکل های سیاسی گریزی هم به طرح احزاب که در مجلس در جریان است زد و گفت:« این طرح نیازمند کار کارشناسی بیشتری است و نمایندگان مجلس پیشنهاد زیادی داشتند که باعث شد این طرح سه ماه مسکوت بماند و بابت تصویب مسکوت شدن طرح از نمایندگان تشکر میکنم.» مستاجران خانه احزاب به آن باز می گردند؟
بازگشایی خانه احزاب اما از دیگر چالش های پیش روی وزارت کشور رحمانی فضلی در یک سال گذشته بوده است. خانه احزاب در دولت اصلاحات سر برآورد تا سقف مشترکی برای احزاب اصولگرایان و اصلاح طلبان باشد. در دوره اول اصلاحطلبان و در دوره دوم اصولگرایان کرسی ریاست را از آن خود کردند اما از دوره سوم به بعد کلید اختلافات زده شد و ادعای تقلب وارد انتخابات شورای مرکزی این خانه شد. اختلافات بین اصولگرایان و اصلاح طلبان با موضع گیری های منفی دولت دهم که خانه احزاب را «خانه ای خالی و بدون مستاجر» تعبیر می کردند در نهایت کار را به بستن شدن در خانه احزاب کشاند. تا حرف احمدی نژاد در این حوزه هم به کرسی نشانده شود. رییس جمهوری که معتقد بود «نظام ما تنها یک حزب دارد و آن ولایت است» و با همین جمله، آب پاکی را بر سر «احزاب» ریخت. با روی کار آمدن دولت روحانی که پرچم توجه به احزاب را بالا برده است؛ زمزمه های بازگشایی خانه احزاب بلند شد. دیماه سال پیش، بعد از چند نشست مشترکِ احزاب و گروههای سیاسی با وزیر کشور در نهایت کمیته اجرایی هشت نفره احیای خانه احزاب زیر نظر وزارت کشور تشکیل شد اما اعلام ترکیب اعضای این کمیته نقطه آغازی بر برای احیای اختلافات گذشته شد. چه آنکه صولگرایان میگویند، «خانه احزاب» منحل شده و در انتخابات دوره قبل (دور پنجم) هم تقلب شده است. دلیل آنها برای انحلال خانه احزاب هم «تمدید نکردن مجوز خانه احزاب» است. پیشنهاد اصولگرایان آن است که به جای خانه احزاب، محفلی دیگر چون باشگاه احزاب راه اندازی شود. در طرف مقابل اما اصلاحطلبان معتقدند خانه احزاب منحل نشده است و این اصولگرایان هستند که نتایج انتخابات را برنمیتابند.
در میانه این اختلاف نظرها اعضای کمیته احیای خانه احزاب به دنبال برگزاری مجمع عمومی خانه احزاب تا اواخر تابستان هستند. دوقلوهای مشارکت-مجاهدین منحل شدن یا نشدن؟
روی کار آمدن دولت روحانی به انزوای 8 ساله اصلاح گرایان پایان داد و نفسی تازه در آنها دمید. حمایت رهبر چپ گرایان از کاندیداتوری حسن روحانی و روانه شدن سبد رای آنها به سوی شیخ باعث شده است که حال آنها خود را پیروز انتخابات ببینند و انتظارات و خواسته هایشان از دولت را یکی بعد از دیگری مطرح سازند. در این میان اما بازگشت احزاب منحل شده مشارکت و مجاهدین به عنوان دو وزنه اصلی تحرکات حزبی این اردودگاه به صحنه فعالیت از جمله خواستههای آنان از دولت است. دو حزب یادشده بعد از وقایع سال 88 از فعالیت حزبی منع شدهاند و وزارت کشور کشور توپ آن را به زمین قوه قضاییه انداخته است و مسئولیت اصلی را متوجه نهادهای قضایی کرده است نه دولت. وزارت کشور حتی در در چند جلسه هم اندیشی با احزاب از اعضای این دو حزب کسی را دعوت نکرده است. این درحالیست که محمدرضا خاتمی دبیرکل حزب مشارکت چندین بار از منحل نشدن حزب متبوعش سخن گفته و خواستار تعیین تکلیف آن از سوی مراجع ذی ربط شده است. دام دولتی شدن پیش پای احزاب
اقدامات دولت در حوزه احزاب اما با واکنشهای متفاوتی از سوی فعالان سیاسی روبرو شد، برخی ضمن استقبال از اقدام زودهنگام دولت در ورود به بحث احزاب و تلاش برای تغییر ساختار قانونی احزاب کشور تاکید دارند که دولت نباید با دخالت در حوزه اختیارات و عملکرد احزاب آنها را به سمت دولتی شدن سوق دهد. توجه به یارانه احزاب و بازگشایی خانه احزاب از دیگر مواردی است که از سوی بسیاری از چهرههای سیاسی مورد اشاره قرار گرفته است. در این میان برخی نیز ورود دولت به اصلاح قانون احزاب را نپذیرفته و معتقدند که دولت باید قانون فعلی را که در دولت سابق مورد بی توجهی قرار گرفته است عملیاتی کند. /27220
دوشنبه 13 مرداد 1393 - 09:49:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
وزیر خاتمی در یکسالگی دولت: اصلاحطلبان به دولتمردان انتقاد دارند/ برخوردهای سال گذشته آنها را راضی نکرده/ ر
وزیر خاتمی در یکسالگی دولت اصلاحطلبان به دولتمردان انتقاد دارند برخوردهای سال گذشته آنها را راضی نکرده رهبر اصلاحات خاتمی استاحمد خرم تصریح کرد برخوردهای یکسال گذشته برخوردهایی نیست که اصلاح طلبهای استانها را راضی کرده باشد احمد خرم وزیر راه و ترابری در دولت دوم محمد خمناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود/۲ رزاقی: دولت در ۲۵ سال گذشته از خودش مسئولیت زدایی کرده است
مناظره بسته خروج غیرتورمی از رکود ۲رزاقی دولت در ۲۵ سال گذشته از خودش مسئولیت زدایی کرده استیک استاد اقتصاد گفت در 25 سال گذشته سیاستهای آمریکایی تعدیل اقتصادی صندوق بینالمللی پول اجرا شده و در عین حال دولت در این میان از خودش مسئولیتزدایی کرده و میگوید بازار باید حاکم باشداخبار ویژه روزنامه کیهان امکان ندارد روحانی اصلاحطلبان را زیر چتر خود بگیرد
اخبار ویژه روزنامه کیهانامکان ندارد روحانی اصلاحطلبان را زیر چتر خود بگیرداحمد نقیبزاده استاد دانشگاه تهران گفت اصلاحطلبان جریان جدا از جریان روحانی و اهل همه نوع تنش و درگیری هستند روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود آورده است امکان ندارد روحانی اصلاحطلبان را زیر چترفومنی در گفتوگو با فارس عنوان کرد درگیری لفظی اصولگرایان و اصلاحطلبان در مورد شعار «نه غزه، نه لبنان» در ضی
فومنی در گفتوگو با فارس عنوان کرددرگیری لفظی اصولگرایان و اصلاحطلبان در مورد شعار نه غزه نه لبنان در ضیافت افطاری با وزیر کشوردبیرکل جبهه مردمی اصلاحات گفت در ضیافت افطاری دبیران کل احزاب با وزیر کشور درگیری لفظی کوچکی بین اصولگرایان و اصلاحطلبان در خصوص شعار نه غزه و نهپاسخ تند مطهری به پاسخ تند حمید روحانی / هشت سال گذشته کجا بودید؟
پاسخ تند مطهری به پاسخ تند حمید روحانی هشت سال گذشته کجا بودید داستان جدال مطهری و روحانی از جلسه چند هفته پیش مقام معظم رهبری با خانواده برخی از شهدا شروع شد جایی که علی مطهری با طرح مساله حصر و همین طور نوع برخورد با موتورسواران از رهبری برای حل این موضوعات درخواست هایی را انایب رییس جبهه پیروان: روحانی اصولگراست اما فضا را برای مدیریت اصلاحطلبان فراهم کرده است/ با همه اصولگرایان ب
نایب رییس جبهه پیروان روحانی اصولگراست اما فضا را برای مدیریت اصلاحطلبان فراهم کرده است با همه اصولگرایان برای همگرایی رایزنی شده حتی پایداریها نایب رییس جبهه پیروان می گوید جلسان هم اندیشی اصولگرایان تشکلی جدید و هم عرض با دیگر تشکل ها نیست و تنها هدف وحدت و همگرایی بین تشکلاکرمی:اعتدال روش است نه ایدئولوژی/اصولگرایان و اصلاحطلبان با یکدیگر بنشینند/دولت در زمینه اقتصادی موفق بوده ا
اکرمی اعتدال روش است نه ایدئولوژی اصولگرایان و اصلاحطلبان با یکدیگر بنشینند دولت در زمینه اقتصادی موفق بوده است رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری ضمن مثبت ارزیابیکردن جلسات اصولگرایان و اصلاحطلبان با رئیسجمهور گفت وحدت گروهها و جناحهای مختلف موجب حل مشکلات کشور خواهد شدشبیه سازی روزهای آرام دولت روحانی با سونامی هشت ساله
سناریو برخی منتقدان دولت شبیه سازی روزهای آرام دولت روحانی با سونامی هشت ساله تهران - ایرنا - مثل برخی منتقدان مثل کسانی است که تا چشم باز می کنند در دایره دید خود تنها به دنبال دلیلی برای ایراد گرفتن و سر دادن وامصیبتا می گردند استدلال و منطق برایشان به مثابه تلاش برای بیداربا تصمیم هیئت وزیران صورت گرفت کمک مالی دولت به خسارت ناشی از خشکسالی اصفهان
با تصمیم هیئت وزیران صورت گرفتکمک مالی دولت به خسارت ناشی از خشکسالی اصفهانبا تصمیم هیئت وزیران سیصد و پنجاه و هشت میلیارد ریال برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی در استان اصفهان اختصاص مییابد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت با تصمیم هیئت وزیراز 20 سال مصباحیزدی تا سالهای انتظار صفارهرندی /الهام بخش احمدی نژاد، منتقد دولت روحانی شده است
از 20 سال مصباحیزدی تا سالهای انتظار صفارهرندی الهام بخش احمدی نژاد منتقد دولت روحانی شده است آیتا مصباحیزدی روحانی شناخته شده و کسی که گفته میشد اندیشههای احمدینژاد برگرفته از اندیشه و گفتار اوست این روزها در مقام منتقد دولت یازدهم ظاهر شده است به گزارش نامه نیوز روزیر: دولت گذشته آمار دروغ اشتغال ارائه کرد
وزیر دولت گذشته آمار دروغ اشتغال ارائه کرد محمدرضا نعمت زاده چهارشنبه شب در نشست با اعضای تشکلهای صنعتی معدنی و تجاری خراسان رضوی در مشهد افزود در سال 91 حدود 36 درصد رشد منفی اشتغال در کشور وجود داشت در حالی که دولت وقت مدعی شد در همان سال برای 2 5 میلیون نفر ایجاد اشتغال کرروحانی:روز قدس به روز خشم و تنفر عمومی نسبت به جنایات صهیونیستها تبدیل شود/«خروج از رکود»؛ مهمترین
روحانی روز قدس به روز خشم و تنفر عمومی نسبت به جنایات صهیونیستها تبدیل شود خروج از رکود مهمترین مساله دولت در سال ۹۳ رییسجمهوری با فراخوان کشورهای اسلامی به وحدت و هماهنگی در برابر جنایتهای صهیونیستها تداوم این جنایات را ناشی از ضعف وحدت در دنیای اسلام خواند و از مردم بویژهفرمانداردشتی: دستاوردهای دولت تدبیر وامید دریکسال گذشته مطلوب است
فیسبوک تویتر Google Cloob فرمانداردشتی دستاوردهای دولت تدبیر وامید دریکسال گذشته مطلوب است بوشهر- ایرنا - فرمانداردشتی گفت دولت دریک سال گذشته دستاوردهای خوبی درعرصه های داخل وخارجی داشته که رشد اقتصادی و کاهش تورم و آرامش وامید در جامعه از جمله مهمترین این دستاوردهاست به گزاحقشناس:دولت قبل زمین سوخته تحویل داد / کشور در هشت سال گذشته به سمت فساد سیستماتیک رفت
حقشناس دولت قبل زمین سوخته تحویل داد کشور در هشت سال گذشته به سمت فساد سیستماتیک رفت سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با اشاره به اینکه دولت قبل هیچ مسئولیتی در قبال قانون برنامههای توسعه و سند چشمانداز ندآشنا: دولت روحانی، بهار در پس زمستان 20 ساله بود
آشنا دولت روحانی بهار در پس زمستان 20 ساله بود مشاور فرهنگی رییس جمهور تاکید دارد در دولت یازدهم هیچ کس اجازه نزدیکی زیاد به روحانی را ندارد آفتاب نامه نیوز - سخت پاسخ سوالات را میدهد با طمانینه و کوتاه این خصلت شاید بیش از آنکه حاصل سالها نشست و برخاست او با سیاسیونکریمی اصفهانی: مقایسه دولت فعلی با گذشته کار نادرستی است/ دولت روحانی ازاصولگرایی و اصلاح طلبی صرف به دور است
کریمی اصفهانی مقایسه دولت فعلی با گذشته کار نادرستی است دولت روحانی ازاصولگرایی و اصلاح طلبی صرف به دور است کریمی اصفهانی مقایسه دولت تدبیر وامید را با دولت گذشته امری نادرست خواند و گفت نباید اقدامات دولت فعلی با دولت گذشته مشابه سازی شود هرچند که دولت گذشته تلاش می کند با ایتوسعه سلامت و کنترل تورم مهم ترین اقدامات دولت در یک سال گذشته/انتظارات از دولت بالاست
عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با ایرنا توسعه سلامت و کنترل تورم مهم ترین اقدامات دولت در یک سال گذشته انتظارات از دولت بالاست تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی عملکرد دولت در کنترل تورم و توسعه بیمه های درمانی را در یک سال گذشته بسیار ارزشمند ذکر کرد علیرضا خسروی در گفت و-
سیاسی
پربازدیدترینها