واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: واکنش جهانیان به بمباران مدارس غزه از سوی رژیم صهیونیستی/ غرب تحت فشار افکار عمومی و لابی صهیونیسم تهران- ایرنا- واکنش ها به حمله رژیم صهیونیستی به مدرسه سازمان ملل در شهر رفح در نوار غزه همچنان از سوی مردم دنیا و مقامات و مسوولان کشورهای مختلف ادامه دارد و عمق این حمله وحشیانه به حدی است که اغلب مقامات مسوول کشورها، از این حمله به عنوان یک تراژدی یاد می کنند.
به گزارش ایرنا،در تهاجم ارتش این رژیم به مدارس آنروا که پناهندگان فلسطینی در آن اسکان داده شده بودند و مختصات جغرافیایی آن نیز به آگاهی ارتش رژیم صهیونیستی رسانده شده بود، دستکم 10 غیرنظامی فلسطینی شهید و ده ها تن دیگر زخمی و مصدوم شدند.
در حمله هوایی روز یکشنبه رژیم صهیونیستی به مدرسه سازمان ملل در شهر رفح در نوار غزه حدود 30 نفر دیگر زخمی شدند. این سومین حمله این رژیم به مدرسه سازمان ملل در غزه است.
در اغلب پیام های مقامات غربی یا اظهار نظرها، حمله به مدرسه سازمان ملل در شهر رفح در نوار غزه غیر قابل قبول، تراژدی و هولناک توصیف شده اما به مسبب اصلی این جنایت اشاره صریحی نشده است.
رهبران غرب از جمله امریکا ، انگلیس و فرانسه تحت فشار لابی صهیونیسم حاضر نشدند که شجاعانه واقعیت روشن حمله رژیم تل ایو به مدرسه بیان کنند و لذا تنها برای پاسخ به افکار عمومی این عمل شنیع را با جملات مجهول محکوم کردند که برای نمونه واکنش مقامات این سه کشور ذکر می شود:
*امریکا
آمریکا روز یکشنبه حمله رژیم صهیونیستی به یک مدرسه دیگر سازمان ملل در غزه را وحشت انگیز خواند و خواستار انجام تحقیقات کامل و بی درنگ در مورد این حمله شد.
این در حالی است که روزنامه الحیات چاپ لندن چند روز پیش در گزارشی اعلام کرد که واشنگتن انبار سلاح خود را در اسراییل، به روی اسراییل باز و ارتش را به بمب ها و خمپاره های صد و بیست میلی متری مجهز کرد.
خبرگزاری فرانسه از واشنگتن در این باره گزارش داد: جن ساکی سخنگوی وزارت خارجه امریکا به طور صریح نگفت که چه کسی مسوول این حمله بوده ولی اشاره کرد که آمریکا سخت گمان می کند که اسرائیل مسوول گلوله بارانی بوده که دست کم 10 کشته برجای گذاشته و از اسرائیل خواست تلاش بیشتری برای اجابت استانداردهایش و جلوگیری از تلفات غیر نظامیان انجام دهد.
ارتش اسرائیل بعدا تایید کرد که به سمت هدفی در حوالی مدرسه سازمان ملل در رفح که در آن هزاران فلسطینی پناه گرفته اند آتش گشوده است .
این سومین بار است که یک مدرسه سازمان ملل ظرف ده روز هدف قرار می گیرد و این اقدام در بحبوحه خشم فزاینده بین المللی از تلفات فزاینده غیر نظامیان در جریان جنگ 27 روزه بین اسرائیل و مبارزان فلسطینی در غزه انجام شده است.
ساکی گفت: آمریکا از گلوله باران شرم اور امروز در خارج مدرسه آنروا در رفح که حدود سه هزار آواره را در خود جای داده و در آن ده فلسطینی غیر نظامی دیگر نیز به طور دردناک کشته شده اند، به وحشت افتاده است .
وی افزود: این سوء ظن که مبارزان در مجاورت منطقه در حال فعالیت بودند به هیچ وجه توجیه کننده حملاتی نیست که جان بسیاری از غیر نظامیان بی گناه را به خطر بیاندازد.
**اولاند
فرانسوآ اولاند رئیس جمهوری فرانسه بمباران روز یکشنبه یک مدرسه سازمان ملل در غزه را غیر قابل قبول خواند و خواستار پاسخگویی مسببان آن در قبال اقداماتشان شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس در این باره یادآور شد: اولاند در بیانیه ای که در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت، بمباران غیر قابل قبول یک مدرسه تحت اداره سازمان ملل در رفح را که موجب مرگ 10 نفر از کسانی شد که در این مدرسه پناه گرفته بودند ، تقبیح کرد.
رییس جمهوری فرانسه بی آنکه مسبب این حمله را مشخص سازد از درخواست های بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در مورد پاسخگویی این مسببان نقض قوانین بین المللی در قبال اقداماتشان حمایت کرد.
**انگلیس
فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس حمله به مدرسه سازمان ملل در رفح را یک تراژدی خواند.
وی گفت: من از گزارش های منتشر شده درباره تلفات غیرنظامیان در مدرسه سازمان ملل بدنبال حمله صبح یکشنبه به این مدرسه، وحشت زده شدم.
وی افزود: حقایق کاملا دراین خصوص هنوز روشن نشده اما کشته شدن افرادی در محلی که از آن به عنوان پناهگاه استفاده می شده است، یک تراژدی بشمار می آید.
براساس گزارش منتشر شده از سوی دولت انگلیس، رژیم صهیونیستی از زمان حمله اش به غزه در هشتم جولای تاکنون، 136 مدرسه ، 24 بیمارستان و درمانگاه و 25 آمبولانس را مورد حمله قرار داده است.
وزیر خارجه انگلیس همچنین گفت که روز یکشنبه با اویگدور لیبرمن همتای اسراییلی اش و نیز تزیپی لیونی وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی به صورت تلفنی گفت وگو کرده است.
وی افزود: دراین تماس های تلفنی درباره چگونگی حل بحران در غزه صحبت شد و من تاکید کردم که موضع انگلیس آتش بس فوری و بدون پیش شرط بشردوستانه و نیز تلاش برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به افراد غیر نظامی است .
فیلیپ هاموند وزیر امورخارجه انگلیس در اظهار نظری غیرمنتظره که روز یکشنبه منتشر شد، با بیان این که درد و رنج مردم فلسطین غیر قابل تحمل است، اعتراف کرده بود که افکار عمومی این کشور عمیقا از آنچه در غزه می گذرد، ناراحت است.
*اعتراف هاموند به خشم و وحشت مردم
هاموند در مصاحبه با ساندی تلگراف گفت: هزاران ایمیل از تمامی اقشار مردم دریافت کرده ام که در آنها از تاثیر بمباران های اسراییل بر مردم غیرنظامی غزه ابراز وحشت شده است.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس هم روز چهارشنبه گذشته ضمن فجیع و هولناک توصیف کردن شرایط کنونی در غزه، خواستار برقراری آتش بس فوری و بدون قید و شرط در این منطقه شده بود.
این در حالی است که اد میلیبند رهبر حزب مخالف کارگر، دیوید کامرون را به سکوت توجیه ناپذیر در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در منطقه نوار غزه متهم کرده است .
میلیبند با صدور بیانیه ای که روز یکشنبه در ایندیپندنت منتشر شد، اعلام کرد: سیاست کامرون در مخالفت نکردن با بمباران نوار غزه توسط اسرائیل نادرست بوده و همچنین سکوت وی در برابر کشتار صدها فلسطینی بی گناه به دلیل بمباران اسرائیل برای همه مردم انگلیس و جامعه جهانی توجیه ناپذیر است.
وی اضافه کرد: چشم انداز صلح بسیار تاریک به نظر می رسد، و جامعه بین المللی بایستی برای متقاعد کردن طرفین به منظور پایان خشونت ها و آغاز مجدد مذاکرات معنی دار تلاش کند.
*بان کی مون
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه پس از حمله ارتش رژیم صهیونیستی به مدرسه آنروا در غزه، این اقدام را رسوایی اخلاقی دانست.
وی همچنین خواستار پاسخگویی مسئولان تهاجم به مدارس تحت مدیریت آژانس امداد و کار پناهندگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل متحد شد.
بان این سخنان را پس از آن بیان کرد که ارتش رژیم صهیونیستی روز یکشنبه برای سومین بار از هنگام آغاز تهاجم نظامی به مناطق مسکونی نوار غزه، به مدارس تحت مدیریت این نهاد در این سرزمین فلسطینی حمله کرد.
پیشتر ، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل این حمله تازه را به شدت محکوم کرده و خواستار پایان فوری درگیری ها شده و گفته بود این دیوانگی باید متوقف شود.
شبک**1983** 1917
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]