تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان زيرك، دوستش حق است و دشمنش باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826372707




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد ضرورت راه‌اندازی بازار بزرگ کوهبنان


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
ضرورت راه‌اندازی بازار بزرگ کوهبنان
احداث سومین بازار بزرگ کوهبنان مزین به نام امام خمینی (ره) از سال 62 آغاز شده و به مدت محدودی مورد استفاده قرار گرفته و حال پس از سال‌ها راه‌اندازی این بازار بزرگ ضروری است.

خبرگزاری فارس: ضرورت راه‌اندازی بازار بزرگ کوهبنان



به گزارش خبرگزاری فارس از کوهبنان، بازار به عنوان عملی‌ترین و عینی‌ترین مرکز کسب و کار و تجارت شناخته شده است و طی تاریخ نیز این مهم مورد توجه بوده و نبی مکرم اسلام نیز بر این مهم توجه ویژه را داشته‌اند. بازار یک سیستم اجتماعی و اقتصادی است که نگاه به آن به عنوان مکانی صرف برای خرید و فروش کالا و تجارت یک نگاه کامل و همه جانبه نیست. با نگاهی به ساختار بازارها در دوران و اعصار گذشته در تمدن‌های اسلامی در بررسی مفهوم و معنای بازار این چنین درمی‌یابیم که معنای بازار فراتر از بعد مکان و فرآیند داد و ستد است. نخستین بازار کوهبنان در قرن هفتم ساخته شده است نخستین بازار کوهبنان با توجه به شواهد تاریخی در قرن هفتم همزمان با آغاز تجارت اسلامی در این منطقه در جنب مسجد جامع شهرستان تا مدرسه عرفان اسلامی شیخ ابوسعید ابوالخیر ساخته شد و طی تاریخ سیاحان و گردشگران بزرگی همچون مارکوپولو از این بازار بزرگ به نیکی یاد کرده‌اند. به گونه‌ای که بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی از جمله مارکوپولو از سوغات این بازار به بزرگی اسم برده‌اند، نمونه بارز آن آینه‌های فولادی و توتیا است که به عنوان هدیه توسط مارکوپولو تقدیم ملکه چین شده است. آثار و بقایای این بازار تا دهه اول انقلاب همچون سرو سرافراز خودنمایی می‌کرد و سردر ورودی این بازار همچنان پابرجا و استوار ایستاده بود به دلیل گسترش مسجد جامع این اثر مهم تاریخی و با ارزش ناخواسته و به دلیل عدم آگاهی از ارزش و سابقه تاریخی تخریب شد و امروز فقط نام این بازار ورد زبان است. اما دومین بازار کوهبنان متعلق به حدود 200 سال پیش است و در محلی به نام درب اداره ایجاد شد به گونه‌ای که در جوار آن حمام چماه و مساجدی واقع شده بودند و هنوز آثاری از این بازار باقی است. نظر به اینکه بازاری در جنب همین بازار به عنوان تیمچه علی‌خان حدود 50 سال پس از آن ساخته شد، هنوز تعدادی از مغازه‌ها و محل ورود آن باقی مانده و مابقی آن به دلیل احداث خیابان و منازل مسکونی همچنین مکان‌های تجارتی به کلی تخریب شده‌اند.

نقش اجتماعی فرهنگی بازارها با پیدایش آن در کنار مساجد فرماندار کوهبنان در این زمینه گفت: پیدایش بازارها در کنار مساجد علاوه برنقش و ارزش مادی، نقش اجتماعی و فرهنگی را نیز از آن بازار کرده است و با پای گذاشتن در بازار یک شهر به راحتی می‌شود، اطلاعاتی از فرهنگ و تا حدودی آداب و رسوم آن شهر به دست آورد. سیدمجتبی هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: به واسطه معماری، نحوه ساخت و بافت بازار و همچنین اجناس داخل آن از صنایع دستی تا محصولات کشاورزی می‌توان شناخت تقریبا کاملی از موقعیت جغرافیایی و فرهنگ مردم یک شهر به راحتی کسب کرد. وی گفت: در گذشته بر اساس معماری اسلامی ایرانی هر جا مسجدی ساخته می‌شد در کنار آن بازار و حمام نیز ایجاد می‌شد و بازاریان باید کتاب مکاسب را به خوبی مطالعه و آزمون دهند. همچنین بازاریان در وقت گلبانگ اذان ضمن رها کردن کسب و تجارت با شتاب خود را برای اقامه نماز جماعت به مساجد می‌رساندند و در آنجا نیز از درس اخلاق و احکام  امام جماعت بهره می‌بردند تا با اطلاعات حاصل شده لقمه نانی حلال را بر سر سفره خود قرار دهند.

بازار یک گنجینه فرهنگی برای شهر محسوب می‌شود فرماندار کوهبنان تاکید کرد: سومین بازار بزرگ کوهبنان پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی ساخته شده و مزین به نام معمار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) که عملیات اجرایی و احداث آن از سال 62 آغاز و در سال 67 این مکان با حدود 50 مغازه احداث شد و در پاره‌ای از تاریخ گذشته این بازار به مدت محدودی مورد استفاده قرار گرفته است. وی اضافه کرد: حال سال‌های متمادی است، این بازار بلااستفاده واقع شده و ضرورت دارد برای راه‌اندازی این بازار بزرگ اقدام شود و با توجه به اینکه این بازار به مسجد بزرگ حضرت امام متصل می‌شود، می‌تواند زمینه را برای اقتصاد اسلامی رقم بزند. هاشمی ادامه داد: امروزه شهر عرصه تلاش و حیات انسان‌ها است که تار و پودش با اقتصاد و تجارت محکم‌تر و پایدارتر می‌شود و هر شهر نیازمند این تاروپود است تا بافتش تخریب‌پذیر نشود و البته این امر حوزه‌های خاصی را می‌طلبد تا بقای شهر و انسان‌هایش تضمین شود. وی گفت: بازار جزو لاینفک حیات شهری است و به عنوان شناسنامه هویت‌بخشی یک شهر است، پیشرفت تجاری و اقتصادی یک شهر با نام بازارهایش جلوه‌گر می‌شود. هاشمی افزود: بازار علاوه بر تاثیر اقتصادی و تجاری به تمام معنا یک گنجینه فرهنگی است و در یک بازار با تعامل و گفت‌وگو بین خریدار و فروشنده یک فضای فرهنگی ایجاد می‌شود که متعاقبا ذهن جستجوگر را به سوی مطالعات مردم‌شناسی و شناخت از فرهنگ شهر سوق می‌دهد و این از ویژگی‌های منحصر به‌فرد بازار است.

راه‌اندازی بازار بزرگ گامی برای اشتغالزایی جوانان کوهبنان هاشمی اظهار داشت: شهرستان کوهبنان در شمالی‌ترین نقطه استان کرمان قرار دارد که آثار و بناهای تاریخی بکر و عظیمی برای جذب گردشگران و سیاحان را دارا است. وی گفت: کوهبنان علاوه بر موقعیت‌های گردشگری و آب و هوای مطلوب در چهار فصل، محصولات کشاورزی مرغوبی چون زعفران، پسته، زیره، بادام و...و همچنین صنایع دستی بسیار زیبایی نظیر گلیم، قالی، پته که گلدوزی به دستان بانوان خلق می‌شود را دارد که گسترش و توسعه آن نیازمند یک تدبیر و مکان متمرکزی چون بازار برای دیده شدن و فروش است. فرماندار کوهبنان تاکید کرد: وجود مغازه‌های پراکنده در سطح شهر خستگی و نارضایتی شهروندان در خرید سبد کالای مورد نیاز خود را به دنبال دارد، وقتی یک شهروند بتواند تمام کالاهای نیازی خود را در یک محل متمرکز خریداری کند، خشنودتر است از اینکه تمام مغازه‌های شهر را زیر پای بگذارد. وی تصریح کرد: ایجاد بازار و گنجاندن تمام کالاهای زندگی بشری در آن از خوراک و پوشاک تا وسایل منزل و... با قیمت مناسب بازار تاثیر چشمگیری بر مخارج و هزینه‌های خانوار می‌گذارد چه بسا گاهی دغدغه خانواده‌های کوهبنانی برای رفتن به مرکز استان و طی مسافت طولانی برای تهیه کالای مورد نظر و خرید کالاهای مورد نیاز عید و مراسم عروسی بسیار هزینه‌بر است. هاشمی بیان داشت: با ایجاد بازار می‌توان گامی برای اشتغالزایی نیز برداشت، محافظت و نگهبانی از مکان بازار و پر کردن دکان‌ها و غرفه‌ها نیازمند نیروی انسانی است که جوانان می‌توانند اشتغال خود را از بازار آغاز کنند.

نقش بازار بزرگ کوهبنان در جذب گردشگران فرماندار کوهبنان گفت :با توجه به اینکه بازار بزرگ امام خمینی (ره)  در مرکز شهر کوهبنان قرار دارد و متصل به مسجد بزرگ حضرت امام (ره)  است، لذا بازاریان می‌توانند در کنار کسب و کار در وقت شرعی در مراسم نماز جماعت مسجد شرکت و احکام مربوط به تجارت را به خوبی فراگرفته و بتوانند در کسب روزی حلال گام بردارند. وی عنوان داشت: همچنین وجود این بازار می‌تواند نقش مهمی در فروش و عرضه مستقیم تولیدات دامی و محصولات کشاورزی، دارویی، صنایع دستی و... شهروندان کوهبنانی و روستائیان داشته باشد و زمینه را برای جذب و بازدید بیشتر گردشگران داخلی و خارجی رقم بزند. به گزارش فارس، برای فعالیت مجدد بازار مرکزی کوهبنان ضمن هماهنگی با هیئت امنای مسجد حضرت امام خمینی (ره) مقرر شد به منظور فراهم کردن بستر مناسب بسته‌های تشویقی در نظر گرفته شود که از آن جمله صاحبان واحدهای تجاری از سه تا شش ماه از پرداخت اجاره‌بها و پول پیش معاف شوند. همچنین با رایزنی و هماهنگی صاحبان این واحدها به مدت یک سال از بخشودگی مالیات و عوارض بهره‌مند شوند، مبنی بر اینکه متعهد شوند، پس از شش ماه اولیه به مدت دو سال در این بازار فعالیت داشته باشند. ضمنا بسته‌های تشویقی دیگری نیز در نظر گرفته شده که از آن جمله در زمینه رایگان شدن هزینه‌های مربوط به  پروانه کسب بعد از اقدامات قانونی برای اخذ آن مساعدت می‌شود. ............................................ گزارش از: علی‌اصغر نامجوکوهبنانی ............................................ انتهای پیام/80012/غ40

93/05/13 - 00:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن