محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855605528
۲ خانواده، ۷ معلول؛ پزشک گفت: کارت تمام است!+عکس
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
گزارشی از وضعیت زندگی دو خانواده روستایی ۲ خانواده، ۷ معلول؛ پزشک گفت: کارت تمام است!+عکس
زیبا، زیور، نرگس، لهراسب، سمنبر، معصومه و حکیمه، اینها نام هفت فرزند معلول دو خانوادهای است ساکن روستای بیمنجگان در استان کهگیلویهوبویراحمد. یک خانواده چهار، و خانواده دیگر سه فرزند معلول دارد که استخوانهایشان آرام آرام تحلیل رفت و زمینگیر شدند.
جام جم سرا: روستای کوچک محل سکونت آنها در فاصله 20کیلومتری شهر دهدشت در شهرستان کهگیلویه، 200کیلومتری یاسوج، مرکز استان کهکیلویهوبویراحمد و هزارو11کیلومتری تهران واقع است.
ورودی تا میدان مرکزی روستا آسفالت است و کوچهها هم جدولکشی شدهاند، اما درست از آنجا که راننده فرمان خودرو را میچرخاند به کوچهای در سمت چپ روستا، وارد کوچهای خاکی و سنگلاخ میشود. چندمتر جلوتر در جایی که پستیوبلندیهای کوچه از همهجا بیشتر است ترمز میگیرد. اینجا درست روبهروی در خانه آقای سرتیپ مارژ است؛ مردی که دوسال پیش همسرش را از دست داده و هماکنون با شش فرزند و عروسش که چهارنفر از آنان معلولند، در این خانه زندگی میکند.
حدود صدمتر آنسوتر هم از جایی که وضع به همین منوال است باید گذشت تا به خانه آقای معززیانیخواه رسید؛ خانوادهای با سه دختر که هم از معلولیت رنج میبرند و هم دچار عقبماندگی ذهنی هستند.
دیوارهای خانه مارژ از جنس بلوکهای بدون ملاط است و حیاط هم خاکی است، تنها در قسمتهایی از آن شن درشت ریخته شده، در انتهای سمت راست حیاط ورودی قسمت مسکونی با دری فلزی بالای دو پله سیمانی قرار گرفته؛ خانهای که دو اتاق و یک آشپزخانه دارد. اتاق بزرگ در اختیار پسر بزرگ خانواده که تازه داماد شده است قرار دارد و در اتاق کوچکتر چهار خواهر و برادر معلول در دو سوی پدر پیرشان به ردیف نشستهاند.
زیبا، زیور، نرگس و لهراسب که در خانه سردار صدایش میکنند-کوچکترینشان لهراسب 23ساله و بزرگترین زیبا 28ساله - چهار فرزند معلول این خانواده هستند. هر چهارنفر در بدو تولد سالم به دنیا آمدند اما هرکدام در یک دوره سنی، بین هشت تا 12سالگی اولین علایم معلولیت سراغشان آمده. خودشان میگویند ابتدا پاشنه پاهایشان از زمین فاصله گرفت و بعد رفتهرفته زمینگیر شدند، پیش از آن همه سالم بودند و مثل همه بچههای روستا با پای خودشان مدرسه میرفتند و درس و مشق خوبی داشتند. اما معلولیت که آمد همه خانهنشین شدند و ناتوان از ادامه درس و مدرسه.
سرتیپ مارژ پدر خانواده که کشاورز است و خود هم اخیرا به دلیل عارضه ساییدگی زانو خانهنشین شده میگوید: «یکی از دخترها را که زودتر از بقیه دچار مشکل شد به شیراز و نزد یک پزشک متخصص بردم، اولین چیزی که از من پرسید درباره نسبت خانوادگی خودم و همسرم بود. وقتی برایش توضیح دادم هم دخترخاله پسرخاله هستیم و هم عموزاده، فقط گفت کارت تمام است! گفت هیچ راهی ندارد.»
همانطور شد که دکتر متخصص گفت، هرچهار فرزند سرتیپ، آرامآرام استخوانهایشان تحلیل رفت و زمینگیر شدند، مادر خانواده تا دوسال قبل زنده بود و به قول خودشان مثل پروانهای گرد شمع بچهها میچرخید، اما یکروز صبح که مادر شب قبلش مثل همیشه کنار بچهها خوابیده بود از خواب بیدار نشد و برای همیشه شوهر و فرزندانش را ترک کرد.
نرگس میگوید: مادر که رفت اندک شوق و ذوقی که برای زندگی داشتیم هم با او رفت، تا بود به اصرار و تشویق او ما دخترها فعال بودیم، نقاشی و گلدوزی میکردیم، نهفقط برای خودمان بلکه برای اهالی روستا هم. اما بعد از مادر میلمان به این کار از بین رفت.
نرگس ادامه میدهد، مراسم تشییع جنازه مادر آخرینباری بود که ما از این خانه بیرون رفتیم، نه قبل از آن و نه بعد از آن هیچوقت فرصت نشد و نتوانستیم و نخواستیم که بیرون را ببینیم، البته این منهای وضعیت برادرمان لهراسب است که دوستانش او را با ویلچر برای چرخاندن بیرون میبرند. بعد از فوت مادر خانواده مارژ، زن جوانی در همسایگی آنها با هدف کار خیر مسوولیت وکالت و پیگیری کارهایشان را برعهده گرفته و کارهای بهزیستی و دارو و درمانشان را انجام میدهد.
تا قبل از اینکه هفته قبل خبرنگار ایرنا از وضعیت این خانوادهها گزارشی بنویسد آنها فقط یک ویلچر ساده داشتند، اما دوروز پس از انتشار گزارش مسوولان بهزیستی به این خانواده سر زدند و دو ویلچر دیگر برای آنها بردند. فرد خیری هم از شهر همسایه با خواندن آن گزارش، دو ویلچر دیگر به آنها اهدا کرد، اما حسین خدمتی، خبرنگار ایرنا میگوید برای همین گزارش با عتاب و تندی مسوولان بهزیستی شهرستان مواجه شده است.
سال 84 اداره بهزیستی استان کهگیلویهوبویراحمد برای این خانواده در همین محل زندگیشان خانهای ساخت با دو اتاق. سرویس بهداشتی هم در آنسوی حیاط بود، بچهها برای رسیدن به سرویس باید روی دستهایشان در سرما و گرما خودشان را روی زمین میکشیدند تا به آن برسند. سال گذشته با بودجهای جدید قسمت جدیدی برای خانه ساخته شد شامل یک سرویس بهداشتی نزدیک اتاقها و آشپزخانه. اما عیبوایرادهای ساختمان خانه که کار رفتوآمد را برای این چهارنفر سخت میکند همچنان به قوت خود باقی است؛ حیاط خاکی و شنی، پلههای ورودی، سرویس بهداشتی غیراستاندارد و کمبود اتاق. در یکی از اتاقهای خانه که عروس و داماد خانواده ساکن هستند، اتاق کوچک دیگر سهم زیبا، زیور، نرگس و لهراسب است و شبانهروزشان را آنجا میگذرانند، پدر هم شبها در راهرو کنار آشپزخانه میخوابد؛ آشپزخانهای که با راهرویی بدون در به فضای باز حیاط ختم میشود.
با اینهمه، زیبا و نرگس و زیور میگویند از مسوولان جدید اداره بهزیستی شهرستان راضی هستند، چون برخلاف مسوولان قبلی به آنها سر میزنند. اما خودشان این را هم میگویند که در همه این سالها که در بهزیستی پرونده دارند هیچگاه مددکاری برای رسیدگی به وضعیتشان یا دادن مشورت به سراغشان نیامده.
مقرری ماهانه آنها از بهزیستی بهصورت ماهانه به ازای هرنفر 53هزارتومان است. اما میگویند از بقیه خدمات و کمکهای دیگر خبری نیست. حتی به گفته آنها گاهی هزینه دارو و درمانشان با عناوینی دیگر- مثلا کمکهزینه بهسازی منزل- به آنها بازگردانده میشود.
در خانواده معززیانیخواه وضعیت کمی متفاوت است، سهدختر خانواده سمنبر، معصومه و حکیمه که بین 20 تا 30 سال سن دارند، هم معلول هستند و هم از عقبماندگی ذهنی رنج میبرند. مادرشان فعال است و دایم حواسش به دخترهاست. یکی از دخترها میتواند راه برود اما دونفر دیگر با حالت چهاردستوپا راه میروند.
بهزیستی برای آنها هم خانهای ساخته است، با دو اتاق و یک آشپزخانه، اما اینجا هم مشکل حیاط شنی و خاکی، سرویس بهداشتی، حمام غیراستاندارد و دور از اتاقها به قوت خود باقی است. زمین جلو خانه این خانواده هم سنگلاخ است و پر از پستیوبلندی. آنها در مجموع ماهانه از بهزیستی 159هزارتومان مقرری دریافت میکنند؛ مبلغی که مادرشان میگوید به هیچکجای مشکلات فرزندانش نمیرسد. مهمتر از ویلچر، بهسازی منازل است.
یک فیزیوتراپ و عضو تشکل مردمنهاد خیریه فعال برای کمک به معلولان در رابطه با نیازهای اولویتدار معلولان این خانوادهها میگوید: «تجویز نوع ویلچر بسته به نوع بیماری فرد معلول انجام میشود، اگر دستهای این افراد هنوز قدرت «عملکردی» داشته باشند، یعنی اینکه هنوز میتوانند از ویلچر عادی استفاده کنند، همین قضیه یکی از موارد تجویز ویلچر عادی و نه برقی است. همچنین گفتنی اینکه در خیلی از موارد، برای افراد معلول به عمد ویلچر عادی تجویز میشود، تا قدرت دستهای فرد حفظ شده یا بهبود پیدا کند. برای حل یا کمکردن مشکلات اینگونه افراد بهزیستی قطعا میتواند کمکهای بسیاری انجام دهد، خصوصا در مرحله بازدید از منزل و «مناسبسازی» آن. در موارد اینچنینی استاندارد جهانی بر این روال است که یک «تیم توانبخشی» از منزل بازدید کرده و با اولویتبندی اعلام میکند که چه تغییراتی ولو جزیی در محیط خانه نیاز است تا معلولان بتوانند حداکثر استقلال را در حدی که از پس نیازهای اولیه خود، مثل استحمام و تغذیه، بدون کمترین کمک دیگران بربیایند داشته باشند. بعد از آن برای اجرای این طرحها از مهندسان مرتبط با بهزیستی کمک گرفته میشود. باتوجه به اینکه به نظر میرسد افراد مبتلا به بیماری ژنتیکی نورولوژیکال با سیر پیشرونده هستند. در این شرایط، مهمتر از ویلچر این است که با توجه به نوع بیماری، مهمترین اقدام، تشخیص اولویتها برای حفظ و بهبود کیفیت زندگی این افراد است.»
قول میدهم مشکلات بهسازی منزل معلولان حل شود
فضلالله اتابک، مدیرکل بهزیستی استان کهگیلویهوبویراحمد توضیح میدهد: «بهزیستی پیش از این برای یکی از این خانوادهها خانهای ساخته بود، اما کامل نبود که سال گذشته کامل شد و سرویس بهداشتی و قسمتی دیگر به آن اضافه شد که در هفته بهزیستی توسط فرماندار و برخی دیگر از مسوولان شهرستان افتتاح شد. من در جریان مشکلات این معلولان هستم، آنها از ما توقع تامین ویلچر برقی دارند، در حالی که ما برای تهیه ویلچر برقی حتی برای معلولان مرکز استان هم مشکل داریم، در همین روزهای اخیر طرحی از سوی سازمان بهزیستی کشور تصویب شده و نامهاش به دست ما رسیده است که بر اساس آن میتوانیم بخش زیادی از مشکلات این خانوادهها را حل کنیم، این طرح با عنوان طرح مراقبتی برای خانوادههایی است که دو، سه یا چهار معلول دارند و بر اساس آن برای رسیدگی در خانه به افراد معلول اقداماتی انجام میشود، پیش از این مقرری ماهانه هر معلول طبق مصوبه مجلس 53هزارتومان به ازای هر معلول بود اما بر اساس طرح جدید این مبلغ به بیشتر از 150هزارتومان افزایش پیدا میکند».
او اضافه میکند: «ما قبول داریم که مبلغ 53هزارتومان برای مراقبت از افراد معلول واقعا ناچیز است اما مصوب مجلس است و تغییر آن در حوزه اختیارات ما نیست. درباره عدم پرداخت هزینههای درمانی نیز باید بگویم طبق قانون هر مقدار هزینهای که آنها بپردازند تا سقف چهارمیلیونتومان به صورت کامل به آنها برگردانده میشود، بیشتر از این هم به سازمان بهزیستی کشور ارسال میشود و مراحل اداری خاص خود را دارد. ما قصور و کمکاریهای قبلی درباره این خانوادهها را کتمان نمیکنیم اما در دولت جدید مسوولان بهزیستی مرتبط به این خانوادهها سرکشی میکنند، درباره بهسازی منزل مسکونی این خانوادهها من شخصا قول میدهم موضوع را پیگیری کنم و برای ساخت رمپ و حل مشکلات و نیازهای جزیی که در خانه و حیاط این افراد لازم است اقدام لازم از طرف بهزیستی صورت گیرد.»
6 ماه است روستا بلاتکلیف است
اسماعیل فخرایی، دهیار روستای بیمنجگان نیز در این رابطه می گوید: «زمانی که طرح هادی روستا اجرا میشد قرار شد فقط خیابان اصلی آسفالت شود و کوچهها آسفالت نشود، بودجه روستا هم کم است البته، بر اساس اطلاعی که من دارم بودجه ماهانه دهیاری روستای ما بهصورت ماهانه دومیلیونتومان است، البته طبق شنیدههای من اعتبار جدید برای بهسازی کوچههای روستا رسیده است، در برخی روستاهای اطراف هم این کار انجام شده فقط در روستای ما انجام نشده است که به دلیل تغییر و تحول بلاتکلیف مانده است. حدود ششماه است که اعضای شورا من را بهعنوان دهیار جدید انتخاب کردهاند اما دهیار قدیم روستا هنوز کنار نرفته و حسابهای مالی، مهر و دیگر متعلقات دهیاری را تحویل نداده است. در این شرایط نه من بهعنوان دهیار جدید امکان خرج بودجه برای روستا را دارم و نه دهیار قبلی، به همین دلیل در این مدت روستا بلاتکلیف مانده است. چندروز پیش با بخشدار کهگیلویه دیدار کردم و قول پیگیری داده است، اعضای شورا هم پیگیر موضوع شدهاند اما هنوز کاری نشده. خانواده معلولان ساکن روستا را میشناسم و از مشکلاتشان خبر دارم، مردم روستا و بهزیستی در مواردی به آنها کمک میکنند. اما به دلیل ناهمواری جاده و جلو خانههایشان مشکل اصلیشان تردد در روستاست که به نظر من اگر مسوولان اعتبار لازم را بپردازند این مشکل بهراحتی قابل حل است. مردم روستا هم همکاری میکنند، اگر اعتبار باشد.»(شرق)
یکشنبه 12 مرداد 1393 13:14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
مدافع تیم شگفتی ساز جام جهانی در راه تبریز/ صعود کاستاریکا برای تراکتورسازی گران تمام شد
استانها شمال آذربایجان شرقی مدافع تیم شگفتی ساز جام جهانی در راه تبریز صعود کاستاریکا برای تراکتورسازی گران تمام شد تبریز – خبرگزاری مهر کادر فنی تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز برای استحکام بخشیدن به خط دفاعی تیمشان به دنبال جذب مدافع تیم ملی فوتبال کاستاریکا هستند به گزارشمدافع تیم شگفتی ساز جام جهانی در راه تبریز/ صعود کاستاریکا برای تراکتورسازی گران تمام شد
استانها شمال آذربایجان شرقی مدافع تیم شگفتی ساز جام جهانی در راه تبریز صعود کاستاریکا برای تراکتورسازی گران تمام شد تبریز – خبرگزاری مهر کادر فنی تیم فوتبال تراکتورسازی تبریز برای استحکام بخشیدن به خط دفاعی تیمشان به دنبال جذب مدافع تیم ملی فوتبال کاستاریکا هستند به گزارشمعاون آموزشی وزیر بهداشت در گفتوگو با فارس: شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد
معاون آموزشی وزیر بهداشت در گفتوگو با فارس شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شدمعاون آموزشی وزیر بهداشت نحوه و شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان را اعلام کرد و گفت پذیرش دانشجو در پردیسهای خودگردان از طریق کنکور سراسری و بدون انجام مصاحبه خواهد بودمعاون آموزشی وزیر بهداشت در گفتوگو با فارس: شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شد
معاون آموزشی وزیر بهداشت در گفتوگو با فارس شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شدمعاون آموزشی وزیر بهداشت نحوه و شرایط پذیرش در پردیسهای خودگردان را اعلام کرد و گفت پذیرش دانشجو در پردیسهای خودگردان از طریق کنکور سراسری و بدون انجام مصاحبه خواهد بودصدور كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سنی
مدیر كل ثبت احوال فارس خبر داد صدور كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سنی خبرگزاری پانا نعمتی از نیمه دوم سال جاری كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سِنی صادر خواهد شد ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۹ تير ساعت 09 04 به گزارش خبرگزاری پانا محسن نعمتی در جمع نمازگزاران مسجد شهید دستغیب شیراز اصدور كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سنی
مدیر كل ثبت احوال فارس خبر داد صدور كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سنی خبرگزاری پانا نعمتی از نیمه دوم سال جاری كارت هوشمند ملی برای تمام گروه های سِنی صادر خواهد شد ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۹ تير ساعت 09 04 به گزارش خبرگزاری پانا محسن نعمتی در جمع نمازگزاران مسجد شهید دستغیب شیراز امدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با فارس خبرداد حل کمبود پزشک عمومی با اجرای نظام ارجاع/ برگزاری آزمون
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با فارس خبردادحل کمبود پزشک عمومی با اجرای نظام ارجاع برگزاری آزمون استخدام 3 هزار نفر در تأمین اجتماعیمدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت تا 31 مرداد آزمون استخدام 3 هزار نفر در تأمین اجتماعی برگزار میشود سیدتقی نوربخش در گفتوگو با خبردر گفتوگو با فارس پورکاظمی: با نظر خادم پزشک تیمهای ملی کشتی را مشخص کردیم
در گفتوگو با فارسپورکاظمی با نظر خادم پزشک تیمهای ملی کشتی را مشخص کردیمرئیس فدراسیون پزشکی ورزشی گفت با درخواست و نامهنگاری رسول خادم یک سهمیه مجزا برای تیمهای ملی کشتی در نظر گرفتیم و با نظر او نام پزشک کشتی را اعلام کردیم لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرمدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با فارس خبرداد حل کمبود پزشک عمومی با اجرای نظام ارجاع/ برگزاری آزمون
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتوگو با فارس خبردادحل کمبود پزشک عمومی با اجرای نظام ارجاع برگزاری آزمون استخدام 3 هزار نفر در تأمین اجتماعیمدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت تا 31 مرداد آزمون استخدام 3 هزار نفر در تأمین اجتماعی برگزار میشود سیدتقی نوربخش در گفتوگو با خبردانشگاه علوم پزشکی اراک بدهکارترین دانشگاه کشور است
فیسبوک تویتر Google Cloob سرپرست دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک بدهکارترین دانشگاه کشور است اراک - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت این دانشگاه بدهکارترین مجموعه دانشگاهی علوم پزشکی در سطح کشور است دکتر حسن طاهراحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود دانشگمعاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کرد تعلیق تمامی جراحیهای چشم در بیمارستان نیمهشعبان ساری
معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کردتعلیق تمامی جراحیهای چشم در بیمارستان نیمهشعبان ساریمعاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت در حال حاضر به منظور حصول اطمینان از ایمنی بیماران تمامی اعمال جراحی بخش چشم بیمارستان نیمهشعبان ساری به حالت تعلیق درآمده است به گزارشتأکید پزشکیان بر پوششدهی خدمات بیمه همگانی در تمام کشور
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۰ یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه سیستمهای اولیه و خدمات همگانی قبل از هر چیزی باید پوشش داده شود گفت هزینهها باید به گونهای کنترل شود که قدرت پرداخت برای مردم دولت و جامعه امکانپذیر باشد مسعود پزشکیان در گفتوگو با خبرنگار پارلدر گفتوگو با فارس پورکاظمی: با نظر خادم پزشک تیمهای ملی کشتی را مشخص کردیم
در گفتوگو با فارسپورکاظمی با نظر خادم پزشک تیمهای ملی کشتی را مشخص کردیمرئیس فدراسیون پزشکی ورزشی گفت با درخواست و نامهنگاری رسول خادم یک سهمیه مجزا برای تیمهای ملی کشتی در نظر گرفتیم و با نظر او نام پزشک کشتی را اعلام کردیم لطفعلی پورکاظمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرکارتون روز: سرعت مجاز در تمام اتوبان های تهران 80 کیلومتر شد!!
کارتون روز سرعت مجاز در تمام اتوبان های تهران 80 کیلومتر شد کارتون روز سرعت مجاز در تمام اتوبان های تهران 80 کیلومتر شد 1393 04 29رحمانی: تاج گفت جعلیبودن کارت من سوءتفاهم است!/ به تراکتورسازی گل میزنم و خوشحالی میکنم
شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۰ کاپیتان تیم فوتبال فولاد خوزستان درباره اعلام جعلی بودن کارت پایان خدمتش گفت کارت معافی من مشکلی ندارد و شش سالی است که با این کارت بازی میکنم بختیار رحمانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا -منطقه خوزستان- اظهارکرد شب گذشغرضی در گفتوگو با فارس: احزاب نمیتوانند تمامی جامعه را نمایندگی کنند/ باید به جای تشکیل حزب استعدادها را ب
غرضی در گفتوگو با فارس احزاب نمیتوانند تمامی جامعه را نمایندگی کنند باید به جای تشکیل حزب استعدادها را بکار گرفتنامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه احزاب در کشورها فقط بخشی از جامعه هستند گفت باید به جای تشکیل حزب تمامی استعدادهای موجود در جامعه را بکادانشگاه علوم پزشکی اراک بدهکارترین دانشگاه کشور است
فیسبوک تویتر Google Cloob سرپرست دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی اراک بدهکارترین دانشگاه کشور است اراک - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت این دانشگاه بدهکارترین مجموعه دانشگاهی علوم پزشکی در سطح کشور است دکتر حسن طاهراحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود دانشگ-
گوناگون
پربازدیدترینها