واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ مرداد ۱۳۹۳ (۱:۴۱ق.ظ)
نمايندگان خانه ملت در انتظار لايحه حمايت از توليد؛ بسته هاي سياست اقتصادي بايد جامع عمل بپوشد مهمترين نکته و اولويت بسته هاي سياست اقتصادي مطرح شده که از سوي دولت، تضمين براي اجرايي شدن آن بسته پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دولت يازدهم در وضعيت "رکود تورمي" اقتصاد ايران، اولويت اول را به کنترل تورم فزاينده داد تا از اين طريق با ايجادثبات بيشتر در فضاي اقتصادي کشور شرايط مساعدتري براي پيگيري سياست هاي خرو از رکود فراهم نمايد ؛ از اين روي"انضباط پولي" و "کنترل رشد پايه پولي" در دستور بانک مرکزي قرار گرفت.
دستاورد مهم اين اقدام گويا کاهش تورم 12ماهه و تورم نقطه به نقطه بود که به ظن دولت چنين کاهش تورم نقطه به نقطه در تاريح کشور بي نظير است.
ادامه روند کاهشي نرخ تورم در سال هاي 93 و 94 يکي از اهداف کليدي برنامه هاي دولت است و براي دستيابي به اين هدف چگونگي تنظيم و اجراي سياست هاي پولي از اهميت زيادي برخوردا است.
يکي از مهمترين سياست هاي اعلام شده در اين خصوص، افزايش ضريب فزاينده نقدينگي در کشور ؛ يکسان سازي و کاهش تدريجي نسبت سپرده قانوني بانک ها متناسب با تحولات نرخ تورم است.
اما بايد به اين نکته نيز متذکر شويم که درد اقتصاد نسخهپيچي و ارايه بسته نيست ؛ رانت، فساد و زد و بند و انحصار در عرصه اقتصاد از كليديترين و اساسيترين مشكلات است، اگر اين مسائل رفع شود اعتماد به بازار باز خواهد گشت، در غير اين صورت سرمايهگذار و بخشخصوصي با مشاهده چنين وضعيت آشفتهيي جرات سرمايهگذاري در ايران را نخواهد داشت و هيچ زمان براي سرمايهگذاري به ايران نخواهد آمد.
از سوي ديگر بايد نگاهي نيز به نظاميها پشت پرده ايران داشت، در پشت پرده اقتصاد ايران افراد نظامي و انتظامي حضور دارند كه در حال بلعيدن و انعقاد قراردادهاي بدون قاعده هستند، بنابراين با چنين وضعيتي مشخص است، بخش خصوصي و سرمايهگذاران به ايران ورود نميكنند.
بايد 4 بازار توليد، پول، سرمايه و کار را هماهنگ کنيم
حميدرضا فولادگر رئيس کميسيون حمايت از توليد ملي و نظارت بر اجراي سياستهاي اصل 44 در اينباره اظهارکرد: مهمترين نکته و اولويت بسته هاي سياست اقتصادي مطرح شده که از سوي دولت، تضمين براي اجرايي شدن آن بسته پس از تصويب مجلس شوراي اسلامي است ؛ اگر فرض بر اينکه بسته هاي اينچنيني رنگ و رخ اجرايي شدن را به خود نگيرد که اصلا فايده اي ندارد.
وي ادامه داد: در بررسي اجمالي که از اين بسته شده، به نظر مي رسد که در کليت اين سياست اقتصادي، موضوع هاي مناسب و موارد به نفع حمايت از توليد بيان شد است ؛ بايد اين سياست را پس از آگاهي بيشتر درخصوص جزييات آن بحث و بررسي کنيم.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي به رفع مشکل تامين مالي بخش توليد اشاره و تصريح کرد: يکي از بزرگترين مشکل و چالش توليدکننده دريافت تسهيلات از بانکها و مشکل بازار سرمايه در تامين مالي است ؛ نرخ بالاي تامين سرمايه از بازارهاي غيررسمي ضمن آنکه سيستم بانکي براي تامين سرمايه روان نيست از ديگر مشکلات توليدکنندگان در بخش تامين مالي است اما از سوي ديگر توليدکننده براي تامين سرمايه مجبور به مراجعه بازار غيررسمي است.
نماينده مردم اصفهان در خانه ملت به نقدينگي موجود در کشور اشاره داشت و گفت: امروز کشور نيازمند تدوين بستههاي حمايت از توليد و خروج از رکود در دولت است ؛ بايد 4 بازار توليد، پول، سرمايه و کار را هماهنگ کنيم و با قوانين موجود فضا را براي محيط کسب و کار فراهم کنيم.
فولادگر در پايان گفت: به کار بردن روشهاي مختلف تامين مالي، بهبود فضاي کسب و کار از سوي مسئولان و افزايش بهرهوري و کيفيت و رقابتپذير شدن محصولات توليدي در بازار جهاني ميتواند راهگشاي بخش توليد باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]