محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844347159
قانون درباره سن، شرایط و اقسام نکاح چه میگوید؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت حقوقی/
قانون درباره سن، شرایط و اقسام نکاح چه میگوید؟
طبق قانون، سن ازدواج قبل از اصلاحیه اخیر 9 سال بوده، زیرا سن بلوغ، سن ازدواج تلقی شده است اما این اصلاحیه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سن ازدواج به سیزده سالگی ارتقاء یافت و اگر دختری که به سیزده سالگی نرسیده است قصد ازدواج داشته باشد، حتماً باید از دادگاه اجازه بگیرد.
به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، سن ازدواج اولین مسألهای است که در ازدواج مطرح میشود و میتوان گفت که بهترین شرط ازدواج نیز محسوب میشود.
در همین زمینه "قاسم اربابی" کارشناس مسایل حقوقی طی یادداشتی فرازهای سن، شرایط و اقسام نکاح را بررسی کرده که در ادامه میخوانید.
طبق قانون، سن ازدواج قبل از اصلاحیه اخیر 9 سال بوده، زیرا سن بلوغ، سن ازدواج تلقی شده است. اما به دلایلی که پیش از این ذکر شد، قانونگذار، سن ازدواج را اصلاح کرده است.
این اصلاحیه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سن ازدواج به سیزده سالگی ارتقا یافت و اگر دختری که به سیزده سالگی نرسیده است قصد ازدواج داشته باشد، حتماً باید از دادگاه اجازه بگیرد . البته شورای نگهبان این امر را غیر شرعی می دانست و به همین دلیل این اصلاحیه به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده شد.
لذا مجمع، سن ازدواج را 13 سالگی تعیین کرد، ازدواج در سنین پایین عواقب خاصی دارد. ضرب المثلی است که میگوید بسیاری از افراد برای به دست آوردن یک زندگی آسوده ازدواج میکنند و بسیاری به همین دلیل از همدیگر جدا میشوند بنابراین برای اینکه قسمت دوم ضرب المثل پدید نیاید، سن ازدواج بالا رفته است.
طبق قانون، سن ازدواج قبل از اصلاحیه اخیر 9 سال بوده، زیرا سن بلوغ، سن ازدواج تلقی شده است. اما به دلایلی که پیش از این ذکر شد، قانونگذار، سن ازدواج را اصلاح کرده است. این اصلاحیه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و سن ازدواج به سیزده سالگی ارتقا یافت و اگر دختری که به سیزده سالگی نرسیده است قصد ازدواج داشته باشد، حتماً باید از دادگاه اجازه بگیرد.
البته شورای نگهبان این امر را غیر شرعی میدانست و به همین دلیل این اصلاحیه به مجمع تشخیص مصلحت فرستاده شد. لذا مجمع، سن ازدواج را 13 سالگی تعیین کرد. ازدواج در سنین پایین عواقب خاصی دارد. ضرب المثلی است که میگوید بسیاری از افراد برای به دست آوردن یک زندگی آسوده ازدواج میکنند و بسیاری به همین دلیل از همدیگر جدا میشوند بنابراین برای اینکه قسمت دوم ضرب المثل پدید نیاید، سن ازدواج بالا رفته است.
ش کفائت در استحکام زندگی
زندگی مشترک پیش از آن که به مسائل مادی متکی باشد ،به مسائل احساسی و عاطفی وابسته است. امنیت عاطفی در زندگی باید از سوی زن و شوهر نسبت به یکدیگر تأمین بشود. قرآن کریم میفرماید: "با اکفاء خودتان ازدواج کنید." کفائت میتواند از نظر سنی، شغلی، اقتصادی، فرهنگی، دینی و مذهبی باشد.
اصول حاکم بر عقد نکاح
هر کاری نیازمند اصولی است، هنگامی که یک اصل پذیرفته شد، حالت بنیادی پیدا میکند. اصول پذیرفته شده حالت عامه دارند و نمی توان آنها را نادیده گرفت؛ این امر حتی در مباحث اجتماعی و سیاسی نیز صدق میکند، یکی از اصول حاکم بر ازدواج، مسأله قصد و رضای طرفین است.
کلیه قراردادهای حقوق خصوصی دارای اصولی است. مهم ترین اصل حاکم بر قراردادهای خصوصی اصل آزادی اراده است. ازدواج هم یک قرارداد خصوصی است که از قصد و رضای طرفین تبعیت می کند. در ازدواج، فرد نه تنها باید قاصد باشد بلکه باید راضی هم باشد. نه تنها قصد ظاهری که قصد باطنی نیز لازم است ، اگر دختری در باطن راضی نباشد، یعنی قصد باطنی نداشته باشد ،این ازدواج درست نیست. نه تنها اراده باید باشد، بلکه باید اعلام هم شود. اعلام اراده با الفاظ مخصوصی که به آنها صیغه های ایجاب و قبول گفته می شود، صورت می گیرد. اصولاً ایجاب از طرف زن و قبول از طرف مرد است. زن و مرد می توانند به یک شخص ثالث وکالت بدهند که صیغه ایجاب و قبول را برای آنها جاری کند. دومین اصل، اهلیت طرفین است. در صورت عدم اهلیت هر یک از دو طرف امر ازدواج صحیح نیست. در اهلیت طرفین سن بلوغ مطرح است. در ازدواج دختر باکره اذن پدر شرط است در غیر این صورت این ازدواج مشکل ساز است و باید به دادگاه مراجعه کنند.
در یک صورت اگر دختری به درجهای از رشد رسیده باشد و مرد هم کفو خودش را پیدا کرده باشد اگر پدر مخالفت بکند دختر میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده تقاضای ثبت ازدواج از دادگاه کند، دادگاه ظرف 15 روز پدر و ولی دختر را دعوت می کند و با جستجوی دلیل مخالفت ،چنانچه دلایل پدر بیهوده باشد و یا در صورت عدم مراجعه پدر، دادگاه اجازه ازدواج را به دختر میدهد و دفاتر ازدواج نیز موظفند که ازدواج را طبق دستور دادگاه به ثبت برسانند. اما اگر دلایل پدر از دید دادگاه درست و منطقی باشد، اجازه ازدواج به دفتر خانه داده نخواهد شد. نکته دیگر در امر ازدواج مشروع بودن جهت نکاح است. اگر مردی با زنی ازدواج کرده و قصد سوء استفاده از او را داشته باشد جهت نکاح، مشروع نیست و ازدواج باطل است.
کسب اجازه ولی در زمان ازدواج
در این زمینه مطلبی با عنوان "ولایت پدر" مطرح است که ازدواج دختر باکره باید با اجازه ولی او باشد (پدر یا پدر بزرگش که ولی قهری نام دارند). پدر و پدر بزرگ هر دو در عرض هم هستند، اگر پدر اجازه نداد و پدر بزرگ اجازه داد، اجازه ازدواج حاصل میشود حتی اگر دختر به سن رشد که 13 سال است هم برسد ،باز اجازه پدر لازم است.
شرایط نکاح
مسأله دیگری که در نکاح مطرح است، ثبت نکاح میباشد. ثبت نکاح، شرط صحت نکاح است. قرارداد نکاح یک قرارداد رضایی است. لذا تنظیم سند رسمی جزو تشریفات است تا چنانچه در آینده در مورد حضانت، نفقه و امور دیگر مسأله ای پیش آید، قانون بتواند به طور مستند پاسخگوی آن باشد.
علت الزامی بودن ثبت نکاح
ماده یک قانون ازدواج میگوید:
در جایی که دفاتر اسناد ازدواج وجود دارد، ازدواج باید ثبت شود و در جایی که این دفاتر وجود ندارند باید ظرف مدت بیست روز این کار انجام پذیرد. ماده 645 میگوید: کسی که واقعه ازدواج و رجوع و طلاق را ثبت نکند به مجازات تا یک سال حبس محکوم میشود.
ثبت واقعه رجوع
ماهیت طلاق رجعی با سایر طلاقها فرق دارد. در طلاق رجعی زن میتواند خود را بر مرد عرضه کند، آرایش بکند و کلیه وظایف مربوط به زندگی زناشویی را که با ماهیت طلاق منافات نداشته باشد، انجام دهد.
اما اگر مردی به زن رجوع کرد باید بلافاصله به دفتر خانه مراجعه و واقعه رجوع را ثبت کند و گرنه برابر ماده 645 قانون مجازات اسلامی متحمل یک سال حبس تعزیری خواهد شد.
طلاق بائن چگونه تبدیل به طلاق رجعی میشود ؟
طلاق بائن رجوع ندارد و رابطه زوجین در طلاق بائن قطع میشود (برخلاف طلاق رجعی که این رابطه وجود دارد).
در طلاق بائن زن مهریهاش را به مرد میبخشد و در عوض طلاق میگیرد. اما اگر در ایام عده به مهریهاش رجوع کند طلاق بائن تبدیل به طلاق رجعی میشود و برای مرد هم حق رجوع حاصل میشود.
اقسام نکاح
نکاح دو قسم است: دائم و منقطع. در انجام وظایف زناشویی بین این دو گونه نکاح هیچ تفاوتی وجود ندارد، اما هر یک از آنها آثاری دارند. نکاح دایم اصلاً قید زمانی ندارد و تا آخر عمر است اما در نکاح منقطع حتماً باید قید زمان را مطرح کنند.
نکاح موقت دو رکن دارد:
1) زمان معین
2) اجرت معین. عدم وجود این دو رکن نکاح را باطل میکند.
اگر در نکاح دایم مهریه تعیین نشود بعدها میتوانند به صورت مهر المثل، مهریه را تعیین بکنند.( مهریهای که در زمان عقد تعیین میشود به مهر المسمی معروف است).
آثار نکاح موقت
نکاح موقت دارای مهریه است اما در نکاح موقت زن مستحق نفقه نمیباشد مگر اینکه در حین عقد شرط کرده باشد. نکته دیگر ارث است. اگر زوج بمیرد، زوجه از او ارث نمیبرد اما فرزندان به دنیا آمده از ازدواج موقت، ارث میبرند. در ازدواج دایم مرد میتواند زن خود را از اشتغال محروم کند و تعیین محل سکونت از حقوق مرد است که این دو مورد در ازدواج موقت صادق نیست.
آثار نکاح دایم
اگر در نکاح دایم مهریه تعیین نشود بعداً می توانند با توافق یکدیگر یا با نظر دادگاه، مهریه را تعیین کنند که به آن مهر المثل یا مهر المتعه میگویند اما در ازدواج موقت بدون تعیین مهریه عقد باطل است.
زن در نکاح دایم بر خلاف نکاح موقت، به محض وقوع عقد مستحق نفقه است.
از نظر ارث، در نکاح دایم زوجین در صورت مرگ از همدیگر ارث میبرند. در نکاح دایم، حق مسکن با مرد است، زیرا مسائل اقتصادی را مرد تأمین می کند مگر اینکه در زمان عقد، زن شرط کند که حق مسکن با او باشد.
در نکاح دایم مرد میتواند زن را از اشتغال منع کند. در این مسأله هم زن میتواند با شرط ضمن عقد، این حق را از همسرش بگیرد.
نفقه
مسأله نفقه از مسائل بنیادی خانواده است. منظور از نفقه تأمین مایحتاج زندگی یک زن بر اساس عرف جامعه، شئون یک زن و استطاعت مالی مرد میباشد .نفقه شامل: خوراک، پوشاک، دارو، درمان، مسکن و سایر موارد میشود.
در پرداخت نفقه به افراد واجب النفقه اولویت وجود دارد .مثلاً نفقه همسر بر نفقه سایر اقربای واجب النفقه، مقدم است.
زن زمانی می تواند در منزل انتخاب شده توسط مرد سکونت ننماید که :
1 ) در حین عقد از شرط استفاده کرده باشد.
2) زن بیم آن را داشته باشد که از لحاظ جسمی و روحی، حیثیتی و یا مالی به او آسیبی وارد آید.
زن باید این مسائل را برای دادگاه بیان کند و دادگاه پس از بررسی مرد را مکلف میکند تا تعیین تکلیف نهایی، مسکن مستقلی را برای او انتخاب کند.
تعیین تکلیف مسکن فرزندان بعد از طلاق:
مسکن جزئی از نفقه محسوب میشود و از آن جایی که نفقه فرزندان پس از طلاق به عهده پدر است، به طریق اولی تعیین مسکن نیز با پدر میباشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]
صفحات پیشنهادی
کواکبیان به فارس خبر داد برگزاری نشست فوقالعاده درباره قانون و خانه احزاب
کواکبیان به فارس خبر دادبرگزاری نشست فوقالعاده درباره قانون و خانه احزابدبیرکل حزب مردمسالاری گفت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هفته آینده جلسهای فوقالعاده درباره قانون و خانه احزاب تشکیل میدهد مصطفی کواکبیان رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتوگو با خبرنگار حوزهتوضیح معاونت مطبوعاتی درباره قانون جامع رسانهها
توضیح معاونت مطبوعاتی درباره قانون جامع رسانهها معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درباره اشتباه در تبیین سه موضوع قانون جامع رسانههای همگانی نظام صنفی رسانهای و اصلاح قانون مطبوعات توضیحاتی ارائه کرد کد خبر ۴۱۶۶۰۷ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۳ - 15 July 2014 معاون مطبوعاتی وزاصل 64 قانون اساسی درباره افزایش تعداد نمایندگان مورد غفلت قرار گرفته است
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۴۹ سرپرست دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان خراسان شمالی از احتمال افزایش تعداد نمایندگان استان در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه خراسان شمالی وحیدی در نشست خبری به مناسبت سالروز تشکیل شوردرخواست ائتلاف دولت قانون از رئیسجمهور عراق درباره مناطق مورد منازعه
درخواست ائتلاف دولت قانون از رئیسجمهور عراق درباره مناطق مورد منازعه کد خبر ۴۱۹۸۵۹ تاریخ انتشار ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۶ - 26 July 2014 ائتلاف دولت قانون در عراق روز جمعه از رئیسجمهور این کشور درخواست کرد اقلیم کردستان عراق را نسبت به خارج کردن نیروهای پیشمرگه از برخی مناطق موبرگزاری نشست فوقالعاده شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره خانه احزاب و اصلاح قانون احزاب
برگزاری نشست فوقالعاده شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره خانه احزاب و اصلاح قانون احزاب رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از برگزاری نشست فوقالعاده شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در خصوص بررسی خانه احزاب و ابعاد شکلی و ماهوی قانون احزاب خبر داد به گزارش نامه نیوز مصطفی کواککتاب خاطراتی که دربارهام منتشر شده غیر قانونی است
هارپرلی کتاب خاطراتی که دربارهام منتشر شده غیر قانونی است هارپرلی نویسندهی کشتن مرغ مینا کتاب خاطرات مارجا میلز را محکوم کرده است به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از پیپل نویسندهی مشهور کشتن مرغ مینا خانم هارپرلی دوباره درباره غیر مجاز بودن کتاب خاتوضیحات معاون مطبوعاتی ارشاد درباره قانون جامع رسانهها، نظام صنفی و اصلاح قانون مطبوعات
توضیحات معاون مطبوعاتی ارشاد درباره قانون جامع رسانهها نظام صنفی و اصلاح قانون مطبوعات فرهنگ > کتاب - معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درباره خلط مبحث سه موضوع قانون جامع رسانههای همگانی نظام صنفی رسانهای و اصلاح قانون مطبوعات توضیحاتی ارائه کرد حسین انتظامی معاونمذاکره کننده ارشد چین:امروز احتمالا درباره شرایط تمدید مذاکرات هستهای توافق میشود
مذاکره کننده ارشد چین امروز احتمالا درباره شرایط تمدید مذاکرات هستهای توافق میشود مذاکره کننده ارشد چین در مذاکرات هسته ای گفته است که امروز احتمالا درباره شرایط تمدید مذاکرات هستهای توافق میشود به گزارش نامه نیوز وانگ چون مذاکره کننده ارشد چین در مذاکرات هسته ای گفته اسمبنای دولت و مجلس درباره قانون مدیریت خدمات کشوری، اصلاح آن است
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ رئیس مرکز پژوهش های مجلس با مهم ارزیابی کردن قانون مدیریت خدمات کشوری گفت مبنای کار در مجلس و دولت درخصوص این قانون باید به اینگونه باشد که در این قانون تجدیدنظر شود و اصلاحاتی صورت بگیرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا جلسه بررسی قانون مدیریت خدماتابلاغ تکالیف شبکه بانکی درباره قانون بودجه۹۳
ابلاغ تکالیف شبکه بانکی درباره قانون بودجه۹۳تاریخ انتشار سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ ۳۶ بانک مرکزی درباره قانون بودجه سال ۹۳ کل کشور اقدامات مرتبط با وظایف شبکه بانکی را جهت اطلاع مدیران عامل بانکهای دولتی شرکت دولتی پست بانک بانکهای غیردولتی و مؤسسات اعتبانظر شورای نگهبان درباره طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران
نظر شورای نگهبان درباره طرح الحاق یک تبصره به ماده 190 قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران شورای نگهبان نظر خود را در مورد طرح الحاق یک تبصره به ماده ۱۹۰ قانون مقررات استخدامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعلام کرد به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابطبا تصویب قانون بازنشستگی پیش از موعد روستاییان و عشایر 8 هزار زنجانی واجد شرایط بازنشستگی هستند
با تصویب قانون بازنشستگی پیش از موعد روستاییان و عشایر8 هزار زنجانی واجد شرایط بازنشستگی هستندمدیرکل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان زنجان گفت با تصویب قانون بازنشستگی پیش از موعد روستاییان و عشایر 8 هزار زنجانی واجد شرایط بازنشستگی هستند علی عباسی امروز دمرکز پژوهشهای مجلس منتشر کرد هفت داستان درباره حقوق مالکیت و حاکمیت قانون
مرکز پژوهشهای مجلس منتشر کردهفت داستان درباره حقوق مالکیت و حاکمیت قانونمرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی معایب نظام اداری را که بر سر راه کارآفرینان وجود دارد را بررسی کرد به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس در قالب هفت داستان مستندحدادعادل ۱۱ سال پیش درباره فرجیدانا چه می گفت، حالا چه میگوید؟
حدادعادل ۱۱ سال پیش درباره فرجیدانا چه می گفت حالا چه میگوید جامعه > آموزش - غلامعلی حدادعادل یکی از چهرههای موثر مجلس در استیضاح رضا فرجیدانا وزیر علوم است او البته در مجلس ششم از مدافعان فرجیدانا بود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در اواخر مجلس ششم و پس ازهمراه با وین 6 پایان نشست معاونان ظریف و کری درباره تمدید مذاکرات و شرایط آن/ادامه مذاکرات پیش از ظهر امروز
همراه با وین 6پایان نشست معاونان ظریف و کری درباره تمدید مذاکرات و شرایط آن ادامه مذاکرات پیش از ظهر امروزنشست معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا برای گفتوگو در مورد تمدید مهلت مذاکرات لحظاتی پیش پایان یافت و قرار است پیش از ظهر ادامه یابد به گزارش خبرنگار فارس از وین نشست سافاضلی: وینگادا در شرایط مسابقه بازیکنان را تست میکند/ قانون حق را به سپاهان میداد اما!
جمعه ۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۴ مدیرفنی تیم ملی فوتبال امید با ابراز رضایت از اولین مسابقه خارجی این تیم مقابل اردن گفت در بازی دوم با سیستم متفاوت بازی میکنیم و وینگادا میخواهد در شرایط مسابقه هم به شناخت خوبی از بازیکنان برسد هومن افاضلی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشپایان نشست معاونان ظریف و کری درباره تمدید مذاکرات و شرایط آن/ادامه مذاکرات پیش از ظهر/هنوز توافقی حاصل نشده
پایان نشست معاونان ظریف و کری درباره تمدید مذاکرات و شرایط آن ادامه مذاکرات پیش از ظهر هنوز توافقی حاصل نشده نشست معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا برای گفتوگو در مورد تمدید مذاکرات و شرایط و زمان آن لحظاتی پیش پایان یافت و قرار است پیش از ظهر ادامه یابد و تا این لحظه توافقی د-
سیاسی
پربازدیدترینها