واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
آیت الله احمدی فقیه یزدی:
عید فطر روز نزول رحمت های خاص الهی است خبرگزاری رسا ـ استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که در روز عید فطر برکات خاص خداوند بر بندگانش نازل می شود، گفت: مؤمنان به دلیل موفقیت خود در انجام تکلیف الهی در این روز مسرور هستند.
آیت الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به این که عید سعید فطر موجب خوشحالی مؤمنان می شود، اظهار داشت: خداوند در این روز رحمت های خاصی برای بندگانش قرار داده است.
وی عید فطر را در میان اعیاد الهی بسیار مهم دانست و افزود: فطر یعنی افطار کردن؛ وقتی انسان زکات فطره می دهد در اصل به هم نوع خودش که احتیاج دارد، کمک می کند؛ خداوند برنامه های خاصی را در این روز قرار داده است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با بیان این که روز عید فطر رحمت خداوند بر بندگان به صورت ویژه نازل می شود، گفت: بندگانی که تابع دستورات الهی هستند و توانسته اند به خوبی از عهده تکلیفی که خداوند در ماه مبارک رمضان بر آنان واجب کرده است، برآیند این روز برایشان عید است؛ خداوند پاداش هایی در روز رستاخیز برای مؤمنان روزه دار در نظر گرفته است که آنها منتظرش هستند.
آیت الله احمدی فقیه یزدی ادامه داد: در راویات آمده است که برای روزه دار دو خوشحالی وجود دارد، یکی هنگام افطار است که می بیند توانسته همه تکالیف خود را به خوبی عمل کند و یکی هم روز قیامت است که به جزای عمل خود می رسد.
وی با بیان این که مؤمنان در روز عید بخشی از آثار تکلیف خود را مشاهده می کنند و مسرور می شوند، گفت: آن زمانی برای انسان عید است که گناه نکند و به تکلیفش عمل کند؛ عید فطر نیز جشن عمل به تکلیف است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به این که در پایان ماه مبارک رمضان بسیاری خود را جزو آزاد شدگان از آتش جهنم می بینند، بیان داشت: روزه آثاری دارد که در وجود فرد روزه دار ظاهر شده است.
آیت الله احمدی فقیه یزدی گفت: خداوند خواسته در روز عید نسبت به بندگانش یک لطف و عنایت ویژه ای داشته باشد به همین دلیل همه مردم خوشحال اند از این که به وظایف خود و برنامه های الهی عمل کرده اند.
وی با اشاره به بخشی از دعای قنوت نماز عید فطر، اظهار داشت: از خدا می خواهیم در این عید ما را این گونه قرار دهد«أنْ تُدْخِلنی فی کُلِّ خَیْرٍ أدْخَلْتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّد وَ أنْ تُخْرِجَنی مِنْ کُلِّ سُوءٍ أخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَ آل مُحَمَّدٍ، صَلَوٰاتُکَ عَلَیُهِ وَ عَلَیْهِمْ» هرچه متناسب با انسانیت نیست و موجب سقوط ما می شود شر است بنابراین از خدا می خواهیم از آنها خارج شویم.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: هر چه موجب رشد و تکامل انسان می شود خیر است و باید از خدا بخواهیم ما را در این امور داخل کند همانند ائمه معصومین(ع) زیرا که آنها معصوم هستند و زندگی شان سراسر خیر است و از چیزهایی که برای انسان مضر است دور هستند.
آیت الله احمدی فقیه یزدی با اشاره به این که اعمال فردی انسان آثار و برکات بسیاری دارد که در ارتباط با خدا بروز پیدا می کند، گفت: گاهی همین اعمال فردی جنبه اجتماعی پیدا می کند که مهم تر از جنبه فردی است؛ در برخی مواقع دعا به صورت فردی مستجاب نمی شود و باید در جمع دعا کنیم زیرا که اثر دیگری دارد و موجب استجابت دعا می شود.
وی با بیان این که تکالیف فردی زمانی که جنبه اجتماعی پیدا می کند آثار و برکات بسیار وسیع تری دارد، ابراز داشت: در نماز جماعت وقتی یک نفر اضافه می شود هم ثواب خود و هم مجموعه نمازگزاران را بالاتر می برد؛ او تکلیف شخصی خودش را انجام می دهد اما در عرصه اجتماعی چنین ارزشی پیدا می کند که اگر تعداد این نفرات به 10 نفر برسد حتی همه ملائکه بخواهند ثواب آن را بنویسند، از عهده اش بر نمی آیند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم افزود: اعمال اجتماعی یک اثر عمومی و یک اثر فردی دارد که به صورت متعاکس است؛ یعنی کار فرد بر اجتماع منعکس می شود و بر ارزش آن می افزاید و از سوی دیگر کار جمعی بر عمل فرد منعکس می شود و ارزش آن را مضاعف می کند.
آیت الله احمدی فقیه یزدی ادامه داد: خداوند اراده فرموده که اعمال ما به جامعه وابسته و مرتبط باشد و همان گونه که به اعمال فردی اهمیت می دهیم برای اعمال اجتماعی نیز ارزش قائل باشیم؛ تکالیف اجتماعی هم برای فرد و هم برای جامعه مفید است./928/ت302/ج
۱۳۹۳/۵/۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]