واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۳ (۱۰:۱۸ق.ظ)
کوثري در گفتگو با موج؛ عامل ظهور گروه هاي تروريستي منطقه، فقر و نابساماني اقتصادي نيست گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، پديده نامطلوب فقر و توسعه نيافتگي از آن جهت اهميت مي يابد که برخي تحليلگران معتقدند از مهمترين دلايل ظهور گروههاي تروريستي در منطقه بحث فقر و توسعه نيافتگي اقتصادي است.
آنها در توضيح ظهور گروههايي همچون طالبان، القاعده ، داعش و... به عدم پيشرفت اقتصادي دولتهايشان اشاره کرده و معتقدند فقر، عقبماندگي و محروميت آثار عدم پيشرفت اقتصادي و اجتماعي است که يکي از تاسف بارترين خروجي آن ظهور تروريسم است. اسماعيل کوثري عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، توطئه و دخالت قدرتهاي خارجي را اصلي ترين عامل ظهور اين پديده در منطقه ميداند.
طرح دعوا در منطقه از سوي آمريکا، انگليس و اسرائيل
اسماعيل کوثري در مورد سياست قدرتهاي خارجي نسبت به تحولات منطقه گفت: کشورهايي همچون انگليس و آمريکا بر اساس سياست دراز مدت خود "تفرقه بينداز و حکومت کن" بين مسلمانان تنش و اختلاف را ايجاد مي کنند.
وي افزود: گروههاي افراطي چون وهابيت، بهائيت ، طالبان و داعش و... از طرف آنها بوده است و در اين ميان برخي کشورها همچون عربستان متاسفانه از اين سياست قدرتها حمايت مي کنند.
وي گفت: دو علت در ايجاد گروههاي افراطي منطقه دخيل است: نخست بحث در آمدهاي نفتي کشورهاي منطقه و فروش سلاح به اين کشورها است و دوم حفظ رژيم اشغالگر قدس. به واقع درگيريها موجب امنيت براي اسرائيل مي شود که با اين اختلافات مسلمانان دشمن اصلي را فراموش کنند. بنابراين گروههاي تروريستي را در اصل کشورهايي چون آمريکا، انگليس و اسرائيل درست مي کنند.
اقتصاد بي تاثير نيست؛ اما "توطئه" عامل اصلي ظهور گروه هاي تروريستي است
وي در پاسخ به اين سوال موج که به چه ميزان مباحثي همچون فقر و توسعه نيافتگي اقتصادي و اجتماعي را در رشد اين گروهها دخيل مي دانيد گفت: اقصاد بي تاثير نيست؛ اگر مسوولين کشورهاي نفتي همچون عربستان، کويت، قطر و امارات درآمدهاي نفتي خود را صرف مردم کشورهايشان کنند و فريب آمريکا را نخورند اين مسائل حل مي شود. به عبارتي اگر برخي از اين کشورها طرح مسائلي از سوي بيگانگان همچون ايران هراسي، شيعه هراسي را آگاهانه نپذيرند مي توانند بودجه چشم گيري براي حل موضوعات اقتصادي شان در راستاي رفاه اقتصادي مردم کنار بگذارند.
عضو کميسيون امنيت ملي مجلس در ادامه گفت: عامل فقر نمي تواند مطرح باشد . کشورهاي منطقه پول زيادي دارند و ظهور اين گروهها عمدتا به دخالت و توطئه آمريکا و انگليس و برخي کشورهاي وابسته برمي گردد.
داعش، ابزاري بيش نيست
کوثري در مورد فعاليت هاي اخير گروه تکفيري داعش نيز گفت: داعش، ابزاري براي اعمال طرح ونقشه هاي سياست هاي آمريکا بيش نيست. اين گروه به ظاهر براي ايجاد دولت اسلامي در عراق و سوريه فعاليت مي کند اما در واقع کاره اي نيست.
داعش در عراق آمده است تا بتواند اين کشور را تجزيه کند و همچنين با نا امني هايي که در اين کشور بوجود آورده نشان دهد دولت عراق از حل معضلات امنيتي ناتوان است تا بتواند از قدرت گرفتن دولت شيعي جلوگيري کنند و همه اينها درراستاي خواست هدايتگرانشان است.
اسماعيل کوثري در پايان گفت: جمهوري اسلامي ايران بايد از دولت وملت عراق حمايت کند و دست بيگانگان را که از آن سوي دنيا به منطقه مي آيند تا سياست فتنه گري را دنبال کنند براي ملت هاي آزاد رو کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]