واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
دویچه وله: «چراغ سبز» ظریف و لاریجانی به پروتکل الحاقی
وزیر امور خارجه و رئیس مجلس ایران همزمان در دو مصاحبه جداگانه با دو شبکه خبری غیرایرانی تصریح کردند که در صورت حصول توافق با جامعه جهانی بر سر برنامه اتمی، مجلس ایران پروتکل الحاقی آژانس انرژی اتمی را تصویب خواهد کرد.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، وب سایت رسانه برون مرزی آلمان دویچه وله (DW) در گزارشی نوشت: «وزیر امور خارجه و رئیس مجلس ایران همزمان در دو مصاحبه جداگانه با دو شبکه خبری غیرایرانی تصریح کردند که در صورت حصول توافق با جامعه جهانی بر سر برنامه اتمی، مجلس ایران پروتکل الحاقی آژانس انرژی اتمی را تصویب خواهد کرد.» بر اساس این گزارش محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در مصاحبه با شبکه خبری سیانان (CNN) امریکا تصریح کرده است که «ایران در صورت رسیدن به یک توافق "خوب" پروتکل الحاقی آژانس بینالمللی انرژی اتمی را در مجلس تصویب خواهد کرد.» وی گفت: «اگر به یک توافق خوب برسیم ما تمام تلاش خود را بهکار میگیریم تا پارلمان، پروتکل الحاقی را امضا کند تا جامعه بینالملل اطمینان حاصل کند که برنامه هستهای ایران صلحآمیز باقی خواهد ماند.» ظریف در توضیح "توافق خوب" اظهار داشت: «ما در مورد یک توافق خوب یا یک توافق بد صحبت نمیکنیم، بلکه در مورد یک توافق شدنی و نهایی صحبت میکنیم. چیزی که ما به آن نیاز داریم دستیابی به توافق در مورد عناصر مهم این پازل بزرگ است، بنابراین چنین چیزی به یک توافق منجر خواهد شد که تمام اهداف ما را تضمین خواهد کرد.» وی حصول اطمینان جامعه جهانی از صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران را هدفی دانست که ایران آن را روی میز مذاکره قرار داده است. او تصریح کرد که رسیدن به چنین اطمینانی با ابزارهای علمی کاملا شدنی است و "نیازی به خطوط قرمز مستبدانه و اعداد و ارقام دلخواه ندارد". در صورت تصویب پروتکل الحاقی، آژانس این اجازه را دارد که از تمامی مراکز اتمی ایران به صورت سرزده بازدید کند. محمد جواد ظریف در پاسخ به این سوال که آیا ایران با بازرسیهای سر زده برای مدت زمان طولانی موافقت خواهد کرد یا نه، گفت: «ایران آمادگیاش را برای پذیرش پروتکل الحاقی، در صورت تصویب پارلمان، اعلام کرده و ما در صورت داشتن توافقی خوب، تمامی اقداماتی که اختیار آن را داریم برای متقاعد کردن پارلمان برای تصویب این پروتکل انجام خواهیم داد تا مهمترین نظام نظارتی بینالمللی در دسترس را برای اطمینان از ماهیت صلحآمیز برنامه هستهایمان برقرار کنیم.»
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در گفت و گو با شبکه تلویزیونی العالم (Alalam) گفته است: «اگر تفاهم کلی در زمینه هستهای انجام شود و تمامی مسائل را حل کند، موضوع پروتکل الحاقی قابل طرح در مجلس است.» وب سایت دویچه وله نوشت: «روزنامههای ایران، ارگان رسمی دولت ایران، این دو اظهار نظر را "چراغ سبز" ایران به غرب ارزیابی کرده است. طرح این پروتکل در مذاکرات اتمی ایران با غرب جزو مسائل اصلی نبوده اما همواره از سوی غرب بر آن تاکید شده است.»
شایان ذکر است که پروتکل الحاقی موافقتنامهای است که کشورهای عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتوانند به طور داوطلبانه آن را امضا کنند. این پروتکل امکان بازرسیهای وسیع و سرزده از تمامی مناطق مورد نظر اعم از تاسیسات اعلام شده و نشده را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی فراهم میکند. وب سایت دویچه وله در پایان گزارش خود یادآور شد که لازمالاجرا شدن پروتکل برای کشوری که آن را امضا کرده در گرو تصویب آن در پارلمان کشور است. ایران در جریان توافق موسوم به سعدآباد که در پاییز سال ۱۳۸۲ در تهران بین وزرای امور خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان با حسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی و مذاکره کننده ارشد اتمی، به دست آمد، با پذیرش این پروتکل موافقت کرد و پیش از تصویب در مجلس، آن را به اجرا گذاشت.
104
۰۶/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۹:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]