واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > خوزستان حجت الاسلام طباطبايي:
بازسازي بقعه علي ابن مهزيار اهوازی نيازمند حضور خيرين/ اوقاف مجاز به تصاحب اراضي مردم نيست
اهواز ـ خبرگزاري مهر: مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان گفت: بازسازي بقعه علي ابن مهزيار نيازمند حضور خيرين است.
حجت الاسلام طباطبايي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهاركرد: براي بازسازي بقعه علي ابن مهزيار اهوازي از اعتبارات استاني به ويژه استانداري و اداره كل اوقاف و مردم خيرانديش استفاده كرديم. مردم اهواز از گذشته هاي دور از خيرات و بركات اين امامزاده بهره مند شده و به آن ارادت داشتند و دارند. همچنان نيازمند كمك و مساعدت هاي مختلف هستيم و از تمامي خيرين و افرادي كه به اين امامزاده و اهل بيت ارادت دارند مي خواهيم ما را در اين زمينه ياري كنند.
وي افزود: اوقاف به عنوان يك دستگاه اجرايي هيچگاه مجاز به تصاحب اراضي مردم نيست بلكه به عنوان نماينده موقوفه كه داراي شخصيت حقوقي مستقلي است وظيفه دفع معارض از اراضي موقوفه را داشته و در اين راستا انجام وظيفه مي كند.
مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان تصريح كرد: وظيفه شرعي و قانوني ادارات اوقاف و امور خيريه حفظ و احياء اراضي موقوفه، تثبيت مالكيت و بهره وري از آنها در راستاي نيات واقفين خير انديش است. پس در اجراي اين وظيفه شرعي و قانوني بايد اراضي وقفي كه خواسته و يا ناخواسته و از روي عدم آگاهي بدون جواز شرعي به تملك و تصرف غير درآمده است وقفيت آنها را تثبيت و در مالكيت موقوفه نگه داشته و احياء مالكيت كنيم.
حل مشكل متصرفين در چارچوب شرع و قانون
طباطبايي بیان كرد: نحوه تعامل با متصرفين موقوفات از طريق قانون مصوب مجلس از جمله ماده يك لايحه قانوني تجديد قرارداد و اجاره املاك و اموال موقوفه مصوب سال 85 و ماده واحده قانون ابطال اسناد فروش رقبات، آب و اراضي موقوفه مصوب سال 71 مشخص شده است.
وي عنوان كرد: ادارات اوقاف در چارچوب شرع و قانون هميشه برای حل مشكل متصرفين اراضي موقوفه پيش قدم بوده و در اين راستا در دستورالعمل هاي صادره از سازمان مركزي اوقاف تحقيقاتي به منظور رعايت حال متصرفين پيش بيني و به ادارات اجرايي ابلاغ شده است.
تبديل ملكيت موقوفه فقط در موارد نادر
مديركل اوقاف و امور خيريه خوزستان بيان كرد: اگر متصرفين از تمكين به وقفيت زمين موقوفه استنكاف كنند و يا تقاضاي تبديل ملكيت آن را داشته باشند كاري از دست اوقاف به جز احقاق حق موقوفه برنمي آيد. در حقيقت شرع مقدس اسلام اجازه تبديل ملكيت موقوفه را جز در موارد نادر تحت عنوان تبديل به احسن كه در اين صورت پس از اخذ جواز شرعي، تحقيق عيني وصف احسن در معوض واجب و ضروري است را نمي دهد.
طباطبايي اذعان كرد: انتظار ما از نمايندگان و مسئولان اين است كه به موقوفات به عنوان يك معضل اجتماعي كه مانع توسعه است نگاه نكنند بلكه با توجه به شرعي بودن مسئله وقف و اينكه وقف در جهت رشد جامعه و شكوفايي هرچه بيشتر آن است مردم را به تمكين به اداء حق موقوفه ترغيب و از اثرات وضعي موقوفه خواري كه در زندگي فردي و اجتماعي بروز و ظهور سویي دارد بر حذر بدارند. در صورت عمل به اين وظيفه و احياء موقوفات به طور حتم آثار و بركات موقوفات را در زندگي فردي و توسعه اجتماعي در جامعه مشاهده مي كنيم.
۱۳۹۳/۵/۶ - ۱۳:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]