واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنب وجوش مسلمانان هند در آستانه عید فطر دهلی نو - ایرنا - روحانیون برجسته هندوستان اعلام کردند که از عصر امروز (دوشنبه) کمیته رویت هلال ماه شوال را تشکیل می دهند اما طبق تقویم روز چهارشنبه عید سعید فطر اعلام شده است.
به گزارش ایرنا، در یک اطلاعیه منتشره از سوی مسجد جامع فتحپوری که یک نسخه ازآن در اختیار ایرنا نیز قرار گرفت آمده که کمیته رویت هلال ماه شوال نشست خود را همزمان با مغرب امروز برگزار خواهد کرد.
مسوولیت این کمیته با مولانا مکرم احمد امام مسجد جامع فتحپوری دهلی است و چنانچه ماه شوال رویت شود برای مسلمانان هند فردا و پس از 29 روزه داری عید فطر اعلام خواهد شد. حلول ماه مبارک رمضان در هند یک روز عقب تر از ایران بوده است .
با این حال جنب و جوش دیدنی در مناطق مسلمان نشین هند و بین خانواده ها برای برگزاری عید سعید فطر جریان گرفته است و مسلمانان آیین های مربوط به جشن های این عید بزرگ را آغاز کرده اند.
دولت هندوستان نیز به مناسبت این عید بزرگ اسلامی سراسر این کشور را تعطیل رسمی اعلام کرده است .
همزمان شمار زیادی از مسلمانان که در شهرهای بزرگ زندگی می کنند برای دیدن خویشاوندان و بزرگان فامیل سفرهای دور و نزدیکی را آغاز کرده اند.
هندوستان با حدود 200 میلیون نفر مسلمان هر سال شاهد شور و حال خاصی در آستانه عید سعید فطر است. برگزاری نماز عید فطر در مساجد جامع این کشور به دلیل کثرت جمعیت و نظم آن یکی از صحنه های جالب است.
از چند روز مانده به این عید بزرگ اسلامی بازارهای هند با ازدحام جمعیت مسلمانانی روبرو می شود که برای خرید از جمله تهیه البسه نو با خانواده به بازار می روند.از طرفی گفته می شود با توجه به افزایش متقاضیان، برخی کالاها در آستانه عید فطر در هندوستان با افزایش قیمت مواجه شده است.
مغازه ها در این ایام حتی فروشندگان غیرمسلمان تبلیغات مختلفی را برای جذب مشتریان انجام می دهند.
با توجه به گستردگی جمعیت مسلمانان در اقصی نقاط هندوستان ، در اعیاد اسلامی بویژه عید فطر و عید قربان سراسر هند شور و حال خاصی دارد.
مسلمانان هند در عید فطر به دیدار اقوام و خویشان خود می روند و مهمانی می دهند.
برخی از مسلمانان نیز در هند در روز عید سعید فطر میان همسایگان غذای نذری توزیع می کنند.
در روز عید فطر کودکان و بزرگترها لباس های نو و تمیز می پوشند که به طور معمول به رنگ سفید و یا رنگ های شاد است و عید را به یکدیگر تبریک می گویند.
محله ها و خیابان ها و نیز مساجد نیز به مناسبت عید فطر تزیین و چراغانی می شود.
توزیع شربت و شیرینی میان مردم و رهگذران نیز از دیگر آداب عید فطر در هندوستان است.
صبح روز عید فطر خیابان های اطراف مساجد جامع شهرهای هندوستان مملو از نمازگزارانی می شود که برای اقامه نماز عید اجتماع می کنند.جمعیت میلیونی نماز گزاران در شهرهای بزرگ هندوستان از جمله دهلی به حدی است که علاوه بر مساجد جامع تا شعاع زیادی خیابان های اطراف مملو از جمعیت نمازگزاران می شود.
پس از نماز عید فطر مسلمانان عید را به یکدیگر تبریک می گویند و به دیدار خویشان و اقوام خود می روند.
در برخی شهرهای هندوستان جشن های عید فطر تا چند روز بعد نیز ادامه می یابد.
آساق ** 2167 ** 275 **
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]