واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل شرکت صنایع هوایی ایران : نمونه اولیه ساخت بالگردهای 12نفره تا پایان امسال آزمایش می شود تهران - ایرنا- دبیرستاد توسعه فناوری وصنایع دانش بنیان هوایی وهوانوردی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری ومدیرعامل شرکت صنایع هوایی ایران گفت: ساخت نمونه اولیه بالگردهای 12نفره که یکی از پروژه های سند جامع توسعه هوا و فضای کشور است در اواخر سال جاری مورد آزمایش قرار می گیرد.
به گزارش ایرنا ˈ منوچهر منطقی ˈ افزود: پیشرفت های به دست آمده درحوزه هوایی مرهون اجرایی شدن سند جامع توسعه هوا و فضای کشور و تمرکز بر روی پروژه های تعریف شده است.
وی بیان کرد: طراحی و ساخت بالگردهای هشت و 12 نفره یکی از پروژه های سند جامع هوا و فضای کشور است ،این دو پروژه از سوی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری حمایت می شود.
منطقی اظهارکرد:اکنون کارتعریف شده و پیش بینی ما این است که در اواخر سال جاری نمونه اولیه بالگردهای 12نفره و اواخر سال آینده نمونه اولیه بالگردها ی هشت نفره مورد آزمایش قرار گیرد تا مجوز تولید انبوه و ورود به بازار از سوی سازمان هواپیمایی کشور دریافت کند.
وی ادامه داد: کامل ترین بخش سند جامع توسعه هوا و فضای کشور بخش هوایی و هوانوردی است چرا که اهداف تعریف شده در این بخش ملموس تر از دیگر بخش ها است، ستاد هوایی و هوانوردی برای تعیین نقشه راه تشکیل و پس از شکل گیری این ستاد پروژه های مورد نیاز برای دستیابی به فناوری هوایی و هوانوردی تعریف شده اند.
منطقی اظهارکرد: نخستین مبحث مطرح و تعریف شده در پروژه اجرایی این سند دستیابی به طراحی و ساخت فناوری هواپیمای 100 تا 150 نفری است. مراحل تحقیقاتی و اجرایی این پروژه ملی با عنوان طراحی مفهومی پس از تصویب و حمایت مالی شورای عتف از تیرماه 92 در پنج دانشگاه صنعتی کشور از جمله امیرکبیر، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف و پارک علم و فناوری فارس در شیراز آغاز شد و با تامین بودجه از سوی شورای عتف هم اکنون مرحله طراحی مفهومی آن به پایان رسیده است.
وی گفت: برای دستیابی به موفقیت بیشتر، این پروژه ملی به دوبخش طراحی مفهومی (طراحی کلی، طراحی با جزئیات) و تبدیل طراحی به قطعات وزیرمجموعه و ساخت محصول تقسیم شد و در همین راستا بخش طراحی آن به حوزه دانشگاه و بخش نهایی که در برگیرنده قطعات زیرمجموعه و محصول است که به حوزه صنعت واگذار شد.
منطقی افزود: هم اکنون در بخش دانشگاهی به پیشرفت 25 درصدی دست یافته ایم و تا پایان شهریورسال جاری مرحله طراحی کلی آغازمی شود.
وی با اشاره به اینکه بخش هوایی متشکل از سه زیربخش هواپیمای تجاری، هواپیمای نظامی و هواپیمای هوانوردی عمومی است گفت: بخش هوانوردی عمومی یکی از پروژه های سند جامع توسعه هوا و فضا است، بخش توسعه هوانوردی عمومی امکان آموزش خلبانی وطراحی و ساخت هواپیما را به افراد مختلف می دهد و جذابیت های خاص خود را دارد.
منطقی یادآورشد : جذابیت این بخش از دو منظر نهادینه کردن فرهنگ هوایی و اشتغال زایی در حد وسیع قابل بررسی است. با تدابیر اندیشیده شده در ستاد توسعه کلی این پروژه در آینده نزدیک به بخش خصوصی واگذار می شود.
وی بیان کرد: اکنون با حمایت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری مراکز آموزش هوایی در 15 مرکز از جمله آبیک قزوین، گلبهار مشهد، گرگان، رشت، ارومیه، شیراز، کرمان، بجنورد و همدان راه اندازی شده است، همچنین مراکز آموزش هوایی در اهواز، کیش و شاهرود نیز در دست افتتاح است ودر آینده نزدیک تعداد این مراکز آموزشی به 30 عدد می رسد.
وی پشتیبانی و تعمیرهواپیماهای پهن پیکر و نیز ارتقاء هواپیما های موجود را از دیگر کارهای انجام شده در این بخش برشمرد.
منطقی افزود: درصنایع هوایی از نظر قابلیت های علمی و زیرساختی دربرخی حوزه ها چون ساخت قطعات هوایی به موفقیت های کم نظیر دست یافته ایم. همچنین در ساخت محصول نیز به قابلیت های علمی فناوری و طراحی نسبی دست یافته ایم که با توسعه آنها می توانیم جزء 15 مرکز مطرح در دنیا باشیم.
وی یادآورد: با اجرای سند جامع هوافضا درجمع بازیگران هوایی جهان قرارمی گیریم واین منوط به اجرا و پیاده سازی صحیح سند جامع توسعه هوا و فضای کشور است. همچنین برای ورود به عرصه بین المللی می بایست شرکت های دانش بنیان ابزار کار را فراهم کنند تا محصول تولید شده پس از بازاریابی مناسب عرضه شود. همچنین مراکز تحقیقاتی دانشگاه ها نیزبایدبه عنوان بازوی توانمند علمی و فناوری به کمک ما بیایند و با به روز رسانی فناوریهای محصول حرفی برای گفتن دربازارهای منطقه و بین المللی داشته باشیم.
منطقی بیان کرد: با برنامه ریزی انجام شده در بخش صنعت و پشتیبانی در بخش سیاست گذاری و حمایت از شرکت های دانش بنیان امید آن می رود که تا 96 نقش چشمگیر در منطقه و جهان ایفا کنیم.
علمی ** 9340**1599
05/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]