تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836130060
سرنگونی هواپیمای مالزی و شکنندگی دیپلماسی روسی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرنگونی هواپیمای مالزی و شکنندگی دیپلماسی روسی مسکو - ایرنا- تحلیلگران مسایل سیاسی با اشاره به نشانه های آمادگی مسکو برای عقب نشینی از مواضع خود در قبال ناآرامی های شرق اوکراین در هفته های اخیر می گویند که سرنگونی هواپیمای مسافری مالزی و انگشت اتهام غرب به سوی شبه نظامیان طرفدار روسیه، معادله بحران اوکراین را پیچیده تر کرد.
به گزارش ایرنا، در شرایطی که مقام های روس در هفته های اخیر و به دنبال اعمال بسته های تحریمی یکجانبه غرب متشکل از آمریکا و اتحادیه اروپا علیه مسکو برای اجتناب از تعمیق شکاف در مناسبات با غربی ها از طریق دعوت طرف های مناقشه در اوکراین به پای میز مذاکره می کوشیدند، سرنگونی پرواز ام اچ 17 با 298 نفر تلفات جانی ساختار بر لبه تیغ روابط مسکو با پایتخت های غربی را بغرنج تر کرد.
کارشناسان مسایل سیاسی معتقدند که فشار روزافزون غرب بر روسیه به شکل تحریم های ضدروسی، رهبران کرملین را برای هرگونه سازش احتمالی درباره ناآرامی های شرق اوکراین در وضعیت دشواری قرار داده است.
روزنامه روسی نزاویسمایا گازتا در مقاله ای در این باره نوشت: مقام های روس سعی می کنند اظهارات شان در ارتباط با سقوط هواپیمای مسافربری در اوکراین سنجیده باشد، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه این کشور می گویند که طرفین مناقشه در مناطق جنوب شرقی اوکراین باید هرچه زودتر از عملیات جنگی دست کشیده و دور میز مذاکره بنشینند.
این در حالی است که لحن مقام های ارشد نظامی روس درخصوص مناقشات اوکراین نیز نسبت به ماه های قبل تفاوت فاحشی کرده است و وزارت دفاع روسیه نیز به جای ادبیات تهدید به طور علنی از همتایان اوکراینی خود سئوال های تخصصی می کند.
ناظران آگاه با اشاره به شوکه شدن کرملین از حادثه سرنگونی هواپیمای مسافری مالزی در 60 کیلومتری مرزهای روسیه در خاک اوکراین و در منطقه تحت کنترل شبه نظامیان جدایی طلب طرفدار روسیه می گویند که سیاست روسی برای آنچه که در آسمان منطقه دونتسک رخ داد، آمادگی نداشت.
آنان با اشاره به اینکه در هفته های اخیر تمایل کرملین به خروج تدریجی از مناقشه اوکراین مشاهده می شد، معتقدند که گزارش ها درباره موفقیت ˈعملیات ضد تروریستیˈ نیروهای مسلح اوکراین در جنگ با شبه نظامیان با انتشار نتایج نظرسنجی هایی مصادف شد که نشان می داد اکثر مردم روسیه مخالف اعزام نیروهای روسی به اوکراین هستند.
از این دیدگاه روسیه با وجود علاقه مندی به دفاع از حقوق 15 میلیون روس زبان ساکن اوکراین در قالب اعلام جمهوری های خودخوانده دونتسک و لوهانسک در شرق این کشور به دلیل فشار روزافزون آمریکا و متحدانش با توسل به ابزار تحریم های یکجانبه دیگر قادر به ادامه این روند نبود و تصمیم سازان روس به دنبال خروج از بحران در روابط با شرکای غربی خود از راه سازش بودند.
این دیدگاه در هفته های گذشته جریان مسلط محافل رسانه ای و سیاسی روسیه بود به طوری که انفعال نسبی مسکو در حمایت علنی از شبه نظامیان شرق اوکراین، انتقاد تند احزاب ˈلیبرال دموکراتˈ به رهبری ولادیمیر ژیرینفسکی به عنوان یک چهره ملی گرا و نیز حزب کمونیست روسیه به عنوان طرفدار احیای گستره جغرافیایی شوروی سابق را برانگیخت و آنان حکومت را به خیانت به برادران روس خود متهم کردند.
مصداق دیگر این رویکرد را می توان در اخراج الکساندر دوگین سیاستمدار و ملی گرای طرفدار سرسخت پوتین در تظاهرات خیابانی انتخابات 2012 ریاست جمهوری روسیه از دانشگاه دولتی مسکو به دلیل انتقاد از سیاست های مسکو در موضوع حمایت از شبه نظامیان شرق اوکراین مشاهده کرد.
دوگین که در راس جنبش اوراسیا در روزهای پرالتهاب ماه های نخست سال 2012 میلادی و در جریان تظاهرات مخالفان غربگرای پوتین برای مقابله با انقلاب رنگی مورد حمایت غرب تلاش زیادی کرده بود، اعلام کرد که با اشاره کرملین از دانشگاه دولتی مسکو اخراج شده است.
مجموع این اتفاقات در هفته های اخیر از آمادگی مسکو برای سازش با غرب بر سر بحران اوکراین حکایت داشت هر چند کانال های دولتی تلویزیون روسیه در راستای رضایت افکار عمومی این کشور به محکوم کردن ˈنیروهای سرکوب گر اوکراینیˈ ادامه می دادند.
هر چند از همان ابتدای ناآرامی های شرق اوکراین آشکار بود که شبه نظامیان جدایی طلب مخالف کی یف در نبود حمایت مسکو محکوم به شکست هستند، اما تلاش کرملین برای خروج تدریجی روسیه از مناقشه اوکراینی، غیرعلنی و مسکوت بود.
در واقع روسیه در بحران اوکراین اهمیتی به مواضع مقام های کی یف نمی داد و غرب را طرف گفت و گوی خود می دانست به طوری که در هفت ماه گذشته هیچ گونه سازش رسمی میان مسکو با مقام های اوکراین و حتی غرب شکل نگرفت.
به بیان دیگر مسکو و کی یف در این مدت درباره اوضاع مناطق جنوب شرقی اوکراین زبان مشترکی پیدا نکردند و در شرایطی که کی یف مانند سابق شبه نظامیان را تروریست می دانست، مسکو نیز عملیات ضد تروریستی کی یف را عملیات سرکوب گرانه ای تلقی می کرد.
کارشناسان مسایل سیاسی می گویند که مسکو از آغاز ناآرامی های شرق اوکراین در اعتراض به برافتادن یانکوویچ روس گرا و روی کار آمدن نیروهای سیاسی غربگرا تاکنون به طور علنی و قطعی از شبه نظامیان فاصله نگرفت و تنها در حد کنایه، سکوت و به گونه ای سایه روشن از آنها دوری جست.
مسکو در این مدت همواره تأکید می کرد که نفوذی بر رفتار شبه نظامیان جدایی طلب شرق اوکراین ندارد و نمی تواند آنها را به کاری وادار کند، اما کی یف و غرب این ادعاها را باور نکردند.
اما سرنگونی هواپیمای مسافری مالزی در منطقه مورد مناقشه نیروهای دولتی اوکراین و شبه نظامیان طرفدار روسیه معادله بحران اوکراین را به کلی بهم ریخت و موجب شد که مسکو در ارتباط با اقدامات شبه نظامیان نسبت به قبل آسیب پذیرتر شود. اکنون شبه نظامیان به هر اقدامی که دست بزنند به اسم مسکو تمام خواهد شد و مسوولیت آن به گردن روسیه خواهد بود.
تغییر ناگهانی وضعیت حاکم بر معادله بحران اوکراین میان روسیه و غرب بر سر سانحه سرنگونی پرواز ام اچ 17 مسکو را در وضعیت بدی قرار داد به این معنا که از یک سوی غرب انگشت اتهام این حادثه را متوجه روسیه به عنوان حامی شبه نظامیان کرده است و از سوی دیگر هر گونه عقب نشینی مسکو در این موضوع به شکل خودکار حقانیت غرب را صحه می گذارد.
این مساله به ویژه از این منظر که آمریکا بلافاصله بعد از انتشار خبر سرنگونی هواپیمای مسافری مالزی شعارˈ شبه نظامیان بدون کمک روسیه نمی توانستند هواپیمای مسافربری را سرنگون کنندˈ را به عنوان سرخط سیاست ضدروسی خود برحسته کرده است، حایز اهمیت می باشد.
تحلیلگران مسایل سیاسی با اشاره به بغرنج شدن مناسبات متشنج روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین می گویند حال اگر کمیسیون بین المللی تحقیقات به این نتیجه برسد که جدایی طلبان بویینگ را سرنگون کرده اند، روسیه متهم اصلی این معادله خواهد بود و بدون شک کسی شبه نظامیان را طرف گفت و گو نخواهد شناخت.
گفته می شود در این شرایط غرب به کی یف و پترو پوروشنکو اجازه قطعی نابودی شبه نظامیان را خواهد داد و طرح پیشنهادی مسکو مبنی بر مذاکره طرف های مناقشه به عنوان رویکرد اصلی کرملین بر کاستن از هزینه های حمایت از شبه نظامیان در هیچ سطح سیاسی پذیرفته نخواهد شد.
در این شرایط روسیه با خطر تحریم های جدید و انزوای نسبی در معادلات بین المللی مواجه خواهد و تلاش تصمیم سازان روس برای خروج از بحران در روابط با غرب از راه سازش نیز نقش برآب خواهد شد.
در نهایت می توان گفت که سرنگونی هواپیمای مسافری مالزی با 298 کشته اتفاق غیرمنتظره ای در معادله رویارویی روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین و دیپلماسی عمل گرای روسی برای خروج بی دردسر و کم هزینه از این وضعیت بود که به نظر می رسد بر ابعاد این معادله خواهد افزود.
اروپام/518** 1337
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
روسیه احتمال سرنگونی هواپیمای مالزی بر اثر حمله جنگنده اوکراینی را بررسی می کند
فیسبوک تویتر Google Cloob روسیه احتمال سرنگونی هواپیمای مالزی بر اثر حمله جنگنده اوکراینی را بررسی می کند مسکو-ایرنا- یک مقام ارشد وزارت دفاع روسیه از بررسی احتمال سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی بر اثر حمله یک فروند جت جنگنده شکاری اوکراینی خبر داد به گزارش ایرنا به نقل از ریاکری: سیستم موشکی عامل سرنگونی هواپیمای مالزی متعلق به روسیه است
فیسبوک تویتر Google Cloob کری سیستم موشکی عامل سرنگونی هواپیمای مالزی متعلق به روسیه است تهران - ایرنا - جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که سیستم موشکی مورد استفاده در اوکراین برای سرنگون کردن هواپیمای مالزی توسط مسکو به جدایی طلبان هوادار روسیه تحویل داده شده ا10 سوال روسیه از اوکراین درباره سانحه سرنگونی هواپیمای مالزی
فیسبوک تویتر Google Cloob 10 سوال روسیه از اوکراین درباره سانحه سرنگونی هواپیمای مالزی مسکو-ایرنا- وزارت امور خارجه روسیه روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که در انتظار پاسخ اوکراین به 10 سوال مربوط به سانحه سرنگونی هواپیمای مالزی است به گزارش ایرنا در بیانیه وزارت خارجه گفتهنخستوزیر اوکراین روسیه را به دست داشتن در سرنگونی هواپیمای مالزیایی متهم کرد
نخستوزیر اوکراین روسیه را به دست داشتن در سرنگونی هواپیمای مالزیایی متهم کردنخستوزیر اوکراین در گفتوگو با یکی از روزنامههای آلمان با حرفهای دانستن سرنگونی هواپیمای مالزیایی بر فراز خاک اوکراین گفت که احتمالا روسیه در این اقدام دست دارد به گزارش خبرگزاری فارس آرسنی یاتسنیوکمقام روس: اتهام آمریکا علیه روسیه در مساله سرنگونی هواپیمای مالزی بی اساس است
فیسبوک تویتر Google Cloob مقام روس اتهام آمریکا علیه روسیه در مساله سرنگونی هواپیمای مالزی بی اساس است مسکو- ایرنا- ایگور کوروتچنکو رییس شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد اتهام آمریکا علیه روسیه در مساله سرنگونی هواپیمای مالزی بی اساس بوده و شواهدی برای اثبات آن ارائهروسیه عامل سرنگونی هواپیمای مالزی
روسیه عامل سرنگونی هواپیمای مالزی کری با یادآوری اینکه از سیستم پیچیده اس ای - 11 برای سرنگون کردن این هواپیما استفاده شده است گفت تقریبا واضح است که این سیستمی بوده که از روسیه منتقل شده و به جدایی طلبان رسیده است خبرگزاری ایرنا جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفتنمایندگان کنگره پس از سقوط هواپیمای مالزی، روسیه را به تحریمهای بیشتر تهدید کردند
نمایندگان کنگره پس از سقوط هواپیمای مالزی روسیه را به تحریمهای بیشتر تهدید کردندنمایندگان کنگره پس از سقوط هواپیمای مسافربری مالزی که برخی ادعاها حکایت از شلیک موشک به آن دارد مسکو را به تشدید تحریمها تهدید کردند به گزارش خبرگزاری فارس برخی از نمایندگان کنگره پس از سقوط یک فوزارت دفاع روسیه: سامانه موشکی اوکراین در زمان حادثه هواپیمای مالزی فعال بوده است
وزارت دفاع روسیه سامانه موشکی اوکراین در زمان حادثه هواپیمای مالزی فعال بوده استوزارت دفاع روسیه سامانه موشکی اوکراین را مسئول سقوط هواپیمای مالزیایی اعلام کرد بهگزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز وزارت دفاع روسیه امروز جمعه اعلام کرد که اطلاعاتی را مبنی بر فعال بودن ساواکنش سناتور آمریکایی به سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین
فیسبوک تویتر Google Cloob واکنش سناتور آمریکایی به سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین تهران- ایرنا- جان مک کین سناتور جمهوریخواه آمریکا در واکنش به سرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی در اوکراین گفت در صورتی که روسیه یا شبه نظامیان طرفدار روسیه در اوکراین مسئول سقوط این هواطرفداران روسیه هواپیمای مالزی را ساقط کردند
اوکراین طرفداران روسیه هواپیمای مالزی را ساقط کردند رئیس دستگاه ضد جاسوسی اوکراین خبر داد دلیل قاطعی وجود دارد که ثابت می کند گروهی روسی با شلیک موشک هواپیمای خطوط هوایی مالزی را بر فراز اوکراین هدف قرار داد به گزارش خبرگزاری رویترز از کی یف ویتالی نادا در کنفرانس مطبوعاتی گنخست وزیر اسپانیا: جهان باید عامل اقدام وحشیانه سرنگونی هواپیمای مالزیایی را بشناسد
فیسبوک تویتر Google Cloob نخست وزیر اسپانیا جهان باید عامل اقدام وحشیانه سرنگونی هواپیمای مالزیایی را بشناسد مادرید- ایرنا- ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا روز جمعه گفت که جهان حق دارد بداند که عامل اقدام وحشیانه سرنگونی هواپیمای مالزی توسط یک موشک در شرق اوکراین که موجب کشعدم تمایل پنتاگون برای بررسی اطلاعات روسیه درباره سقوط هواپیمای مالزیایی
عدم تمایل پنتاگون برای بررسی اطلاعات روسیه درباره سقوط هواپیمای مالزیاییسخنگوی پنتاگون برای رد اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در مورد حضور جنگنده اوکراینی در نزدیکی هواپیمای بوئینگ ساقط شده تنها به سخنان پروشنکو که این مسئله را تکذیب کرده اکتفا کرد به گزارش خبرگزاری فارس بجدایی خواهان اوکراین از روسیه درمورد هواپیمای مالزی کمک خواستند
فیسبوک تویتر Google Cloob جدایی خواهان اوکراین از روسیه درمورد هواپیمای مالزی کمک خواستند تهران - ایرنا - یک رهبر جدایی خواهان اوکراین روزشنبه خواستار کمک روسیه به دلیل وخامت شرایط محل سقوط هواپیمای مسافربری مالزی شد و دولت اوکراین را به جلوگیری از ورود کارشناسان به این محل و رهشواري امنيت سرنگوني هواپيماي مالزي را محکوم کرد
۳۱ تير ۱۳۹۳ ۲ ۴۵ق ظ شواري امنيت سرنگوني هواپيماي مالزي را محکوم کرد شوراي امنيت سازمان ملل ضمن محکوميت سرنگوني هواپيماي مالزي خواهان دسترسي آزاد بازرسان بين المللي به محل حادثه شدند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شوراي امنيت سازمان ملل به اتفاق آراء در قطعنامه اي سرنسران روسیه و فرانسه برتحقیقات بین المللی در مورد سانحه هواپیمای مالزی تاکید کردند
فیسبوک تویتر Google Cloob ادامه رایزنی های سیاسی مسکو درباره سرنگونی ام اچ 17 سران روسیه و فرانسه برتحقیقات بین المللی در مورد سانحه هواپیمای مالزی تاکید کردند مسکو- ایرنا- روسای جمهوری روسیه و فرانسه بر لزوم تحقیقات بین المللی در مورد سانحه هواپیمای مالزی تحت نظارت سازمان ایکاسرنگونی هواپیمای مسافربری مالزی
هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ مالزیا ایرلاین بعدازظهر پنجشنبه با ۲۹۵ مسافر و خدمه در منطقه شاختیورسک در شرق اوکراین سرنگون و همه سرنشینان و خدمه آن کشته شدند ۲۷ تیر ۱۳۹۳پنتاگون روسیه را به همدستی در سرنگون کردن هواپیمای مالزی متهم کرد
پنتاگون روسیه را به همدستی در سرنگون کردن هواپیمای مالزی متهم کردسخنگوی پنتاگون گفت باور کردن اینکه مخالفان اوکراین توان استفاده از موشکهای شلیک شده به سمت هواپیمای مسافربری مالزی داشته باشند سادهلوحی است به گزارش خبرگزاری فارس سخنگوی پنتاگون گفت باور کردن اینکه مخالفان اوکرا-
گوناگون
پربازدیدترینها