واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مرداد ۱۳۹۳ (۲۲:۵۸ب.ظ)
کسري بودجه هند و واردات طلا هند يکي از بزرگترين بازارهاي طلاي جهان به شمار مي رود و سياست هاي دولت اين کشور در زمينه واردات طلا تاثير زيادي بر تحولات قيمت آن در سطح جهاني دارد، از سوي ديگر واردات اين فلز به هند در اقتصاد داخلي اين کشور نيز موثر است.
کسري تجاري هند در سه ماه پاياني سال 2012 ميلادي (1391 شمسي)، به بيش از 32 ميليارد دلار رسيد، که به نظر کارشناسان، بخش زيادي از آن ناشي از واردات نفت و طلا بود.
هند با نرخ تورم دو رقمي روبرو است و اين مساله موجب افزايش فزاينده تقاضاي طلا در بازار اين کشور شده است.
گفته مي شود خانواده هاي هندي حدود 18 هزار تن طلا دارند که 11 درصد از سهم بازار جهاني است و ارزش آن به بيش از 950 ميليارد دلار مي رسد.
برخي از اقتصاددانان هندي معتقدند ارزي که براي واردات اين فلز گران قيمت صرف مي شود، برکسري تجاري اين کشور تاثير گذاشته است.
کاهش و افزايش قيمت طلا در عرصه جهاني و سياست هاي اعمالي دولت هند در مورد واردات طلا به صورت دو طرفه بر يکديگر تأثير دارند.
قيمت طلا در بازارهاي جهاني، در اواسط آوريل سال 2013 ميلادي (1392 شمسي)، با بيشترين کاهش خود در سه دهه اخير روبرو شد و به کمتر از ۱۳۲۱ دلار رسيد. پيش بيني مي شد با کاهش قيمت طلا، ميزان واردات طلاي هند در ماه مي به بيش از ۱۰۰ تن برسد.
با توجه به برنامه هاي دولت هند براي کاهش کسري بودجه اين کشور به ميزان دو مميز پنج درصد توليد ناخالص داخلي، افزايش تقاضاي طلا در بازارهاي هند و افزايش کسري تجاري هند، سياستمداران اين کشور را به سمت اعمال سياست هايي مبني بر محدوديت واردات طلا به هند هدايت کرد.
بر اين اساس، وزارت دارايي هند، تعرفه واردات طلا را از ۴ به ۶ درصد افزايش داد، تا واردات اين فلز گرانبها را کاهش دهد.
در نتيجه اعمال سياست هاي دولت هند در زمينه واردات طلا به اين کشور، طبق برآوردهاي شوراي جهاني طلا، واردات طلاي هند 11 درصد در سال 2012 نسبت به سال پيش از آن کاهش يافت و از رکورد 969 به 860 تن رسيد. تقاضا براي جواهرات و سرمايه گذاري به 864.2 تن در سال 2012 کاهش يافت که دومين کاهش سالانه متوالي بود.
همچنين، ميزان واردات طلا به هند در نوامبر سال 2013 ميلادي (1392 شمسي)، با 19 تن کاهش نسبت به ماه قبل از آن به 162 تن رسيد.
از سويي ديگر، ميزان کسري بودجه جاري هند در سال 2013 ميلادي از چهارونيم درصد توليد ناخالص داخلي به سه مميز يک درصد درماه هاي آوريل تا سپتامبر سال مالي گذشته کاهش يافت.
براساس آخرين گزارش شوراي جهاني طلا، چين در سال 2013 کشور هند را در واردات طلا پشت سرگذاشت و به صورت بزرگترين وارد کننده اين فلز قيمتي درجهان درآمد.
با اين همه بانک مرکزي هند در ماه مارس سال 2013 به پنج بانک خصوصي از جمله اچ دي اف سي و آکسيس اجازه واردات طلا را داد، که نشانه اي از تسهيل تدابير محدودکننده محسوب ميشد.
با وجود تدابير پيش بيني شده براي کاهش واردات طلا به هند، واردات طلاي هند طي ماه ژانويه سال 2013 ميلادي به بيش از 40 تن رسيد، که اين بالاترين رقم در 6 ماه قبل از آن به شمار مي رفت.
برگزاري مراسم ازدواج و جشن هاي سراسري در هند تاثير زيادي بر رشد فزاينده واردات طلاي اين کشور داشته است.
همچنين، پس از هفت ماه کاهش واردات طلاي خام به هند، ميزان واردات اين فلز گران قيمت با 65.13 (شصت و پنج مميز سيزده) درصد افزايش در ماه ژوئن سال جاري ميلادي به 3.12 (سه مميز دوازده) ميليارد دلار رسيد.
افزايش واردات طلا در ماه ژوئن سال 2014 به هند در حالي است که ميزان واردات طلا در ماه ژوئن سال 2013 به هند يک مميز 88 ميليارد دلار بوده است.
آنچه در بالا گفته شد نشان مي دهد که سياست هاي اعمالي دولت هند نتوانسته است به صورت مطلق کاهش واردات و تقاضاي طلا را در اين کشور به دنبال داشته باشد.
کارشناسان معتقدند، سياست هاي اعمالي توسط دولت هند براي واردات طلا، ميزان تقاضا براي اين فلز را در بازارهاي اين کشور کاهش نمي دهد و تنها قاچاق طلا را در هند افزايش مي دهد.
ˈدر همين ارتباط، راجيو کرˈ قائم مقام وزارت بازرگاني هند ارديبهشت ماه امسال گفت: "سياست اعمال شده براي کاهش واردات طلا درکوتاه مدت مناسب است اما در بلند مدت قابل تحمل نخواهد بود."
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]