واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۳ (۱:۳۶ق.ظ)
معاون تحقيقات و فناوري: 80 درصد بيماري هاي غير واگير قابل پيشگيري هستند/ طرح کوهورت با صرفه ترين سرمايه گذاري براي سلامت 80 درصد علل مرگ و مير، بيماري هاي مزمن و غير واگير هستند که از سن چهل سالگي به بعد ايجاد مي شوند و در ده سال اول علامتي ندارند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر رضا ملک زاده در بازديد از صومعه سرا؛ مرکز کوهورت گيلان با اشاره به اينکه در سال هاي اخير تغييرات مهمي در علل مرگ و مير رخ داده است، اظهار کرد: امروزه از مهمترين بيماري هاي غير واگير مي توان به بيماري هاي قلبي عروقي، سرطان ها و حوادث اشاره کرد.
وي با بيان اين که اين بيماري ها در ده سال اول علايمي ندارند و افراد بعد از پيشرفته شدن بيماري و بروز علايم مراجعه مي کنند، افزود: در نتيجه بايد هزينه هاي بسياري براي درمان اين بيماري ها صرف شود در صورتي که با بررسي هاي ساده مي توان در مراحل اوليه (بدون علامت) آنها را شناسايي و تا 80 درصد آنها را پيشگيري کرد و بسياري از مرگ و مير ها را کاهش داد.
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت همچنين افزود: برنامه معاونت تحقيقات در طرح کوهورت، مطالعه در ده نقطه کشور در افراد بالاي چهل سال است که يکي از آنها، شهرستان صومعه سرا مي باشد که در اين طرح با يک بررسي ساده، افراد مستعد را شناسايي کرده و قبل از بيمار شدن افراد، از بيماري و آسيب آنها جلوگيري مي کنيم.
دکتر ملک زاده در ادامه با بيان اين که طرح کوهورت يک رويکرد سلامت محور است و با صرفه ترين سرمايه گذاري براي سلامت محسوب مي شود، يادآور شد: اين برنامه 5 تا 10 ساله است که اگر آن را اجرا کنيم مي توانيم يک الگو ارائه دهيم و در آينده در نظام شبکه هاي بهداشتي براي آن برنامه ريزي کنيم.
بر اساس اين گزارش دکتر برزيگر، رئيس دانشگاه علوم پزشکي گيلان نيز در جلسه اي که به منظور بررسي روند اجراي طرح کوهورت برگزار شده بود، با بيان اينکه، همکاري مردم و مسوولين شهرستان صومعه سرا در اجراي اين طرح کمک کننده است، تصريح کرد: طرح کوهورت هزينه نيست، بلکه سرمايه گذاري براي سلامت است؛ چرا که با حفظ سلامتي مردم و افزايش طول عمر و اميد به زندگي به رسالت خود در حوزه سلامت عمل کرده ايم.
در ادامه اين جلسه دکتر منصور قناعي، مسوول طرح کوهورت گيلان، ضمن ارائه گزارشي از وضعيت جغرافيايي، جمعيتي و عادات غذايي مردم گيلان، گزارشي نيز از اقدامات صورت گرفته از ابتدا تا احداث اين مرکز ارائه کرد.
سپس رجبي، فرماندار شهرستان صومعه سرا، با ابراز خرسندي از اجراي اين طرح تحقيقاتي در اين شهرستان، نتايج آن را در برنامه هاي اجرايي ارتقاء سلامت مؤثر دانست.
گفتني است دکتر ملک زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، به همراه دکتر پوستچي، مسوول کشوري طرح کوهورت، در سفر به گيلان به همراه دکتر برزيگر، رئيس، معاونين و مديران ستادي دانشگاه علوم پزشکي گيلان و دکتر قناعي، مسوول طرح کوهورت در گيلان، فرماندار و جمعي از مسوولين شهرستان صومعه سرا از مرکز کوهورت گيلان بازديد کردند و از بخش هاي مختلف اين مرکز، از جمله پذيرش افراد مورد مطالعه، اتاق ويزيت، اتاق نمونه گيري و آزمايشگاه موقت اين مرکز بازديد کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]