واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
کشف آثار حیات در خارج از "منظومه شمسی"
تلسکوپ فضایی کپلر ناسا که ماموریتش یافتن سیارات در اطراف "ستارگان راه شیری" بود موفقیت چشمگیری داشته، فقط در سال ۲۰۱۴ دادههای کپلر به شناسایی صدها سیاره تازه کمک کرد.
به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان اخیرا در یک نشست علمی ناسا گفتهاند که انتظار دارند آثار حیات در خارج از منظومه شمسی را ظرف ۲۰ سال آینده ردیابی کنند.
"تلسکوپ فضایی کپلر ناسا" که ماموریتش یافتن سیارات در اطراف ستارگان راه شیری بود موفقیت چشمگیری داشته، فقط در سال ۲۰۱۴ داده های کپلر به شناسایی صدها سیاره تازه کمک کرد.
مایکل مریفیلد استاد نجوم در دانشگاه ناتینگهام گفت: پیش بینی در نجوم کار خطرناکیست چون معمولا دچار اشتباه می شویم، اما ما همین ۲۰ یا ۲۵ سال قبل نمیدانستیم سیاره ای در خارج از منظومه شمسی وجود دارد اما حالا تا دو هزار عدد از آنها کشف شده و حالا به تدریج درحال یافتن آنها در منطقه قابل سکونت اطراف ستارهها هستیم جایی که ممکن است آثار حیات پیدا شود چون امکان وجود آب بر آن هست. و در حال ساختن ابزارهایی هستیم که به ما امکان خواهد داد حیات را اگر وجود داشته باشد ردیابی کنیم بنابراین حدس می زنم که شاید ظرف ده تا ۲۰ سال آینده شروع به یافتن زندگی در سایر نقاط کیهان کنیم.
به لطف دادههای تلسکوپ کپلر و سایر تلسکوپها اخترشناسان حالا مطمئن هستند که تقریبا همه ستارگان حداقل یک سیاره در مدارشان دارند و در بسیار موارد چندین سیاره مثل آنچه که ما اینجا در منظومه شسمی می بینیم.
با توجه به این که بیش از ۲۰۰ میلیارد ستاره در راه شیری هست می توان حدس زد که چند برابر آن سیاره هم وجود داشته باشد، با این حال کپلر فقط قادر به استنباط وجود سیارات است و نمی تواند جزییات زیادی از مشخصات آنها به دست دهد.
اما ناسا درحال تدارک دیدن پرتاب دو تلسکوپ تازه است، تلسکوپ های تس و جیمز وب که سه و چهار سال دیگر پرتاب می شوند قادر به شناسایی نه فقط تعداد خیلی بیشتری سیاره بلکه کشف مشخصات آنها خواهند بود.
از جمله اتمسفر این سیارات برای یافتن آثار گاز متان که میتواند سرمنشا زیستی داشته باشد بررسی خواهد شد، اما حیات در سایر کرات چه شکل و شمایلی خواهد داشت.
پروفسور مریفیلد معتقد است ما به نوعی فرض می کنیم که آثار حیات در سایر نقاط جهان شبیه به زمین خواهد بود و حدس من این است که اگر سیارهای شبیه به این پیدا کنیم موجوداتش هم شبیه به زمین خواهند بود اما می شود سیاره ای را تصور کرد که سراسر آن پوشیده از آب باشد و حیات روی آن به شکل کاملا متفاوتی تکامل یافته باشد و مثلا دلفینهای فوق العاده هوشمند یا چیزی شبیه به آن در آنجا تکامل یافته باشد. بنابراین جا به جا فرق میکند اما یک سری قواعد اصولی وجود دارد به این معنی که اگر سیاره ای شبیه به زمین وجود داشته باشد احتمالا حیات در آن هم چیزی شبیه به زمین خواهد بود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]