واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob کارایی شبکه های اجتماعی در گرو حمایت و مدارای مسوولان و آموزش مستمر جوانان تهران- ایرنا- یک استاد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ناگزیری و ضرورت استفاده از شبکه های اجتماعی در دنیای کنونی گفت: باید با حمایت و مدارای مسوولان و آموزش مستمر جوانان در مورد فعالیت های مجازی، وجه تضارب فکر و کارکرد صحیح شبکه های اجتماعی بومی را تقویت کرد.
برخی کارشناسان علوم ارتباطات می گویند: این یک حقیقت مسلم است که شبکه های اجتماعی علاوه بر اینکه راهی برای انتشار اندیشه ها و تضارب آرا محسوب می شوند، در عین حال عامل درز اطلاعات افراد نیز محسوب می شود. با این وجود هنوز هم منافع این راه ارتباطی به مضرات آن ارجحیت دارد.
حمیدضیائی پرور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: نباید قضاوت یک سویه نسبت به شبکه های اجتماعی داشت. نفی و تایید کامل در مورد این پدیده اشتباه است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: برخی افراد تاکنون تهدید انگارانه به شبکه های اجتماعی مجازی دارند و بنابراین استراتژی سلبی و فیلترینگ را دنبال بهترین راهبرد دراین زمینه می دانند ؛ درعین حال برخی نیز نگاه کاملا خوشبینانه ای دارند برای استفاده و ترویج این شبکه ها زیاده روی می کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به رشد این فناوری در جهان، راه گریزی جز استفاده از این فناوری ها نداریم ، اما باید با ارایه اطلاعات، دانش و سواد رسانه ای به کاربران، شیوه های استفاده صحیح از این رسانه ها به ویژه مهارت اجتناب از مفاسد و مضرات شبکه های اجتماعی را بیاموزیم.
***شبکه های اجتماعی بستری برای جاسوسی؛ راهکار: گسترش سواد رسانه ای
این استاد دانشگاه با تایید اینکه شبکه های اجتماعی ابزاری برای جاسوسی محسوب می شوند گفت: در این شبکه ها اطلاعات شخصی افراد توسط خود آن ها منتشر می شود بنابراین ابزاری برای جمع آوری اطلاعات خصوصی و عمومی محسوب می شوند.
وی افزود: جولیان آسانژ، موسس ویکی لیکس که یکی از مخالفان و افشاگران نظام سلطه ارتباطی آمریکا درجهان به شمارمی رود از ˈفیس بوکˈ به عنوان بزرگترین تکنولوژی جاسوسی آمریکا یاد می کند.
ضیائی پرور با طرح این سوال که آیا راه مقابله با این ابزار جاسوسی فیلتر شدن آن است؟ گفت: اگر شبکه های اجتماعی فیلتر شود، بسیاری کاربران برای استفاده از این شبکه های اجتماعی از فیلتر شکن ها استفاده می کنند؛ کما اینکه در چند سال اخیر تعداد کاربران شبکه های اجتماعی افزوده شده است.
وی راهکار صحیح را ارایه اطلاعات به مردم عنوان کرد و افزود: باید قدرت تحلیل افراد در فضای مجازی و به طور کلی سواد دیجیتالی را افزایش دهیم؛ به افراد بیاموزیم که چه نوع اطلاعاتی را می توان در این نوع شبکه ها منتشر نمود و یا از انتشار چه نوع اطلاعاتی باید خودداری کرد.
ضیائی پرور افزود: همچنین باید به کاربران بیاموزیم که چه نوع اطلاعاتی می تواند علیه حریم خصوصی و خانواده یا منافع ملی کشور استفاده شود. آنها باید بدانند چگونه از این ابزار استفاده درست داشته باشند تا تبعاتی برای خود، خانواده و کشورشان نداشته باشند که متاسفانه این امر در کشور مغفول مانده است.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: از آنجا که ناگزیر از استفاده از این فناوری ها هستیم، بهترین راه این است که روش کارکرد صحیح از این شکبه ها را به مردم بیاموزیم و فرصت ها و تهدیدهای آنها را کاملا مشخص کنیم.
وی اضافه کرد: در بین پدیده های مربوط به فضای مجازی، تکنولوژی وبلاگ به سرعت بومی شده است چرا که این فناوری زودتر از هرکشور دیگری اخذ کرده ایم نتیجه این است و بنابراین کاربران داخلی سراغ فناوری های خارجی در این زمینه نمی روند.
وی افزود: اما در حوزه شبکه های اجتماعی این کار را انجام نداده ایم از این رو کاربران از شبکه های غیربومی استفاده می کنند.
ضیائی پرور تاکید کرد: راهکار ایده آل این است که شبکه های اجتماعی بومی برای کشور داشته باشیم اما در این زمینه زمان زیادی را ازدست داده ایم.
راهکار این موضوع این است که باید در ایجاد و توسعه شبکه های اجتماعی پرطرفدار بومی اقدامات درخوری داشت.
ضیائی پرور تصریح کرد: با توضیحات ارائه شده به نظر می رسد بهترین راهکار این است که شبکه های اجتماعی بومی برای کشور داشته باشیم اما عقب ماندگی زمانی دراین زمینه باید اقدامات پرسرعتی انجام دهیم.
علمی(4)**9190**1599
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
01/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]